..MementoMori.. Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Οχι φιλε ο ενοικιαστης ειμαι εχω ενα σπιτι που το νοικιαζω αλλα αυτο ειναι σαν μην υπαρχει μεχρι να ανοιξει η διαθηκη. Στην ουσια οτι παιρνω απο το ενα το δινω στο αλλο. Ωραια, το πιασα και εγω τωρα Απο την στιγμη που γινεται ανανεωση συμβολαιου, σου ζηταει να του δωσεις εξτρα εγγυηση ασχετα με τα 400 που ειχες δωσει στην αρχη ή εσυ θελεις να σου επιστρεψει την διαφορα απο την αρχικη εγγυηση?
Joshua21 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 μου είπε ότι όταν πέφτει το ενοίκιο μειώνεται και η εγγύηση γιατί λέει σαν εγγύηση βάζουμε ένα ενοίκιο άρα αφού το ενοίκιο είναι 250 ευρώ τόσο θα είναι και η εγγύηση. Αυτος λεει οτι και καλα η εγγυηση ειναι πολλαπλασια του ενοικιουΜε βάση αυτά τα 2 post μάλλον τρολάρεις. Εκτός και αν ο ιδιοκτήτης σου είναι για δέσιμο.
REDODIN7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Ρε odin μπερδευτηκα μονος μου. Για ποιο σπιτι απο τα δυο λες τωρα? Αυτο που μενεις ή αυτο που νοικιαζεις σε καποιον τριτο? Αυτο που μενω φιλε μου το οποιο το ειχε νοικιασει η μετερα μου και τωρα που εχει πεθανει και εφυγε και ο πατριος μου θελω να το παρω στο ονομα μου και να κανω νεο συμβολαιο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Η πιο απλη λυση για να εισαστε πατσι και για αποφυγη μελλοντικων πουστιων, ειναι το επομενο ενοικιο που θα πληρωσεις να ειναι μειωμενο κατα 150 ευρω, εξηγωντας του βεβαιως το λογο. 2
REDODIN7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Ωραια, το πιασα και εγω τωρα Απο την στιγμη που γινεται ανανεωση συμβολαιου, σου ζηταει να του δωσεις εξτρα εγγυηση ασχετα με τα 400 που ειχες δωσει στην αρχη ή εσυ θελεις να σου επιστρεψει την διαφορα απο την αρχικη εγγυηση? Οχι δεν θα δωσω τιποτα αυτη που ειχε δωσει η μητερα μου θα μεινει μεσα απλα αυτος θελει να μου φαει 150 ευρω γιατι λεει οτι ετσι ειναι ο νομος οταν γυνετε μειωση στον ενοιαστη απο τον ιδιοκτητη μειωνεται και η εγγυηση. Με βάση αυτά τα 2 post μάλλον τρολάρεις. Εκτός και αν ο ιδιοκτήτης σου είναι για δέσιμο. Φιλε μου μαλλον αυτος ειναι οτι νανε και θελει να με φαει. Οπως σου ειπα δεν εχω καμια προθεση να σε τρολαρω οτι απορια εχεις πες την μου μπορει και εγω να μην σου εδωσα να καταλαβεις σωστα.
..MementoMori.. Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Αυτο που μενω φιλε μου το οποιο το ειχε νοικιασει η μετερα μου και τωρα που εχει πεθανει και εφυγε και ο πατριος μου θελω να το παρω στο ονομα μου και να κανω νεο συμβολαιο.Ωραια, δυο λυσεις οπως το βλεπω εγω. Αν θελει καινουρια εγγυηση επειδη κανετε καινουριο συμβολαιο στο ονομα σου, τοτε του δινεις ενα ενοικιο (250), αλλα σου επιστρεφει την προηγουμενη (400) Το αφηνετε ως εχει και οταν ειναι να φυγεις, απο την στιγμη που δεν εχει ζημιες το σπιτι, δεν πληρωνεις τον τελευταιο μηνα και στον προτελευταιο δινεις 150 λιγοτερα. Καλυτερα και πιο νοικοκυρεμενα ειναι η πρωτη. Πες του αυτην την διαφορα των 150 ευρω να στην δωσει στο χερι ή να του βαλεις τον πρωτο μηνα 150 λιγοτερα στο ενοικιο.
sphinxgr Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Η άποψη μου είναι πως η εγγύηση είναι σταθερό ποσό. Ζητάω για παράδειγμα 800 ευρώ εγγύηση όπως θα μπορούσα να ζητήσω και 100. Απλά για λόγους ευκολίας υπολογισμού είναι 2 ενοίκια. Προφανώς και δεν είναι λογικό να τα θέλει πίσω. Ποσό ζητάς για εγγύηση. Όχι 2 ενοίκια που αυξομειώνονται κάθε χρόνο Τα πάντα βεβαια είναι θέμα καλής συνεννόησης. Στην τελική και η εγγύηση κάποια στιγμή θα αποπληρωθεί σε σένα αν όλα πάνε καλά. Δεν είναι κάτι εξτρά που το είχες και σου άνηκε. Είναι μια καβάτζα που έπρεπε να έχεις στην άκρη και δεν θα σου λειψει αν επιστρφει
REDODIN7 Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2013 Η πιο απλη λυση για να εισαστε πατσι και για αποφυγη μελλοντικων πουστιων, ειναι το επομενο ενοικιο που θα πληρωσεις να ειναι μειωμενο κατα 150 ευρω, εξηγωντας του βεβαιως το λογο. Ναι δικιο εχεις αλλα δεν τον βλεπω και πολυ προθυμο. Η άποψη μου είναι πως η εγγύηση είναι σταθερό ποσό. Ζητάω για παράδειγμα 800 ευρώ εγγύηση όπως θα μπορούσα να ζητήσω και 100. Απλά για λόγους ευκολίας υπολογισμού είναι 2 ενοίκια. Προφανώς και δεν είναι λογικό να τα θέλει πίσω. Ποσό ζητάς για εγγύηση. Όχι 2 ενοίκια που αυξομειώνονται κάθε χρόνο Τα πάντα βεβαια είναι θέμα καλής συνεννόησης. Στην τελική και η εγγύηση κάποια στιγμή θα αποπληρωθεί σε σένα αν όλα πάνε καλά. Δεν είναι κάτι εξτρά που το είχες και σου άνηκε. Είναι μια καβάτζα που έπρεπε να έχεις στην άκρη και δεν θα σου λειψει αν επιστρφει Ναι φιλε μου αυτο λεω και εγω αλλα μαλλον δεν του αρεσει η μειωση και θελει να μου κανει "κουρεμα" μιας και ειναι τις μοδας
Joshua21 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Φιλε μου μαλλον αυτος ειναι οτι νανε και θελει να με φαει. Οπως σου ειπα δεν εχω καμια προθεση να σε τρολαρω οτι απορια εχεις πες την μου μπορει και εγω να μην σου εδωσα να καταλαβεις σωστα. Αυτό που θέλω να μου εξηγήσεις είναι το τι ακριβώς σου είπε για το ύψος της εγγύησης σε σχέση με το ενοίκιο. Στο post #1 γράφεις πως σου είπε ότι το ύψος της εγγύησης είναι ίδιο με το ενοίκιο, αλλά στο post #8 έγραψες πως σου είπε ότι το ύψος της εγγύησης είναι πολλαπλάσιο του ενοικίου. Ποιο από τα 2 ισχυρίστηκε τελικά?
REDODIN7 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Αυτό που θέλω να μου εξηγήσεις είναι το τι ακριβώς σου είπε για το ύψος της εγγύησης σε σχέση με το ενοίκιο. Στο post #1 γράφεις πως σου είπε ότι το ύψος της εγγύησης είναι ίδιο με το ενοίκιο, αλλά στο post #8 έγραψες πως σου είπε ότι το ύψος της εγγύησης είναι πολλαπλάσιο του ενοικίου. Ποιο από τα 2 ισχυρίστηκε τελικά? Το οτι οτι η εγγυηση ειναι οσο το ενοικιο δηλαδη τωρα απο 400 στα 250, το αλλο το συμπερανα εγω απο τα λεγομενα του.
kage Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 η εγγυση ειναι ενα ποσο ανεξαρτητως του μισθωματος και στα περισσοτερα ετοιμα συμβολαια αναφερει οτι δεν πρεπει να το χρησιμοποιεις σαν ενοικιο τελευταιου μηνα...(λεπτομερεια). τωρα πριν το νεο συμβολαιο εδεινες 400 ή 250? εχεις χρησιμοποιησει τα λεφτα της εγγυησης(π.χ. να μην πληρωσες 1μηνα )για να κανεις νεο συμβολαιο? αν οχι ναι θελει να σου φαει τα 150ε .αν και ενταξει μειωση απο 400ε σε 250 σε 2 χρονια ειναι πολυ καλα
REDODIN7 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 η εγγυση ειναι ενα ποσο ανεξαρτητως του μισθωματος και στα περισσοτερα ετοιμα συμβολαια αναφερει οτι δεν πρεπει να το χρησιμοποιεις σαν ενοικιο τελευταιου μηνα...(λεπτομερεια). τωρα πριν το νεο συμβολαιο εδεινες 400 ή 250? εχεις χρησιμοποιησει τα λεφτα της εγγυησης(π.χ. να μην πληρωσες 1μηνα )για να κανεις νεο συμβολαιο? αν οχι ναι θελει να σου φαει τα 150ε .αν και ενταξει μειωση απο 400ε σε 250 σε 2 χρονια ειναι πολυ καλα Απο το 2006 που ειμαστε εδω διναμε 400 ευρω τοσα και η εγγυηση, μετα ειχε κανει συμφωνια ο πατριος μου για 300 το τελευταιο 8 μηνο και τωρα 250.
Gannicus Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Επειδη νοικιαζω κι εγω ενα διαμερισμα και προσφατως εκανα μειωση ενοικιου στον νοικαρη μου, θα πω τι εκανα εγω. Το νοικιασα σε ενα παλικαρι με 330 ευρω το 2009 Η εγγυηση ηταν ενα ενοικιο, δηλαδη 330 ευρω το 2011 του εκανα μειωση απο μονος μου, στα 300 ευρω και φετος στο νεο συμβολαιο μου ζητησε μειωση στα 250 και του θυμισα οτι εχω κανει ηδη μια μειωση απο μονος μου και το καναμε 275 ευρω. Η εγγυηση παρεμεινε στα 330 ευρω και στο συμβολαιο ειπαμε, οτι θα επιστραφει στο ακεραιο, μετα απο 2μηνες μετα την ληξη του συμβολαιου, εφοσον ερθουν ολοι οι λογαριασμοι στα χερια μου απο ευδαπ, δεη, οτε, κοινοχρηστα και εφοσον το σπιτι παραδοθει φρεσκοβαμενο οπως ηταν. Το αποδεχτηκε και ειναι ολα καλα Στην περιπτωση του θεμματοθετη Θεωρω αδικο να μην αναγραφτει στο συμβολαιο η αξια της αρχικης εγγυησης των 400 ευρω Βολευει τον ιδιοκτητη αυτο και τον καλυπτει σε εναν μεγαλυτερο βαθμο απο τυχον ζημιες λαμβανοντας παντα υποψιν την πτωση των αξιων σε ολα τα επιπεδα Πρεπει να καταλαβουμε οτι η εγγυηση, δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να συμψηφιζεται με το ενοικιο, γιατι ως εγγυηση, αφορα αλλα θεμματα. Θεμματοθετη ζητα απο τον σπιτονοικοκυρη σου να αναγραφεται η αρχικη εγγυηση των 400 ευρω στο συμβολαιοκαι εξηγησε του τα οσα περιγραφω διαφορετικα θα πρεπει με καποιον τροπο να σου επιστρεψει τα 150 για να μην εχεις το αισθημα του ρηγμενου της υποθεσης. Υγ. Δεν νομιζω να ειναι τοσο γυφτος κανεις ωστε να κοιταει να φαει 150 ευρω απο εναν νοικαρη.
REDODIN7 Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Επειδη νοικιαζω κι εγω ενα διαμερισμα και προσφατως εκανα μειωση ενοικιου στον νοικαρη μου, θα πω τι εκανα εγω. Το νοικιασα σε ενα παλικαρι με 330 ευρω το 2009 Η εγγυηση ηταν ενα ενοικιο, δηλαδη 330 ευρω το 2011 του εκανα μειωση απο μονος μου, στα 300 ευρω και φετος στο νεο συμβολαιο μου ζητησε μειωση στα 250 και του θυμισα οτι εχω κανει ηδη μια μειωση απο μονος μου και το καναμε 275 ευρω. Η εγγυηση παρεμεινε στα 330 ευρω και στο συμβολαιο ειπαμε, οτι θα επιστραφει στο ακεραιο, μετα απο 2μηνες μετα την ληξη του συμβολαιου, εφοσον ερθουν ολοι οι λογαριασμοι στα χερια μου απο ευδαπ, δεη, οτε, κοινοχρηστα και εφοσον το σπιτι παραδοθει φρεσκοβαμενο οπως ηταν. Το αποδεχτηκε και ειναι ολα καλα Στην περιπτωση του θεμματοθετη Θεωρω αδικο να μην αναγραφτει στο συμβολαιο η αξια της αρχικης εγγυησης των 400 ευρω Βολευει τον ιδιοκτητη αυτο και τον καλυπτει σε εναν μεγαλυτερο βαθμο απο τυχον ζημιες λαμβανοντας παντα υποψιν την πτωση των αξιων σε ολα τα επιπεδα Πρεπει να καταλαβουμε οτι η εγγυηση, δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να συμψηφιζεται με το ενοικιο, γιατι ως εγγυηση, αφορα αλλα θεμματα. Θεμματοθετη ζητα απο τον σπιτονοικοκυρη σου να αναγραφεται η αρχικη εγγυηση των 400 ευρω στο συμβολαιοκαι εξηγησε του τα οσα περιγραφω διαφορετικα θα πρεπει με καποιον τροπο να σου επιστρεψει τα 150 για να μην εχεις το αισθημα του ρηγμενου της υποθεσης. Υγ. Δεν νομιζω να ειναι τοσο γυφτος κανεις ωστε να κοιταει να φαει 150 ευρω απο εναν νοικαρη. Κοιτα αυτος δεν εχει μεινει σε αυτο σπιτι ποτε το εφτιαξε για να το νοικιαζει και να εχει ενα αλφα εισοδημα, τωρα του κακοφαινεται η μειωση οποτε λογικα θελει να φαει οτι μπορει γιατι φετος εχασε πολλα λεφτα βαλε το χαρατσι και μια ζημια στα υδραλικα ειχε μια απωλεια 700 ευρω περιπου.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 5 Απριλίου 2013 Η άποψη μου είναι πως η εγγύηση είναι σταθερό ποσό. Ζητάω για παράδειγμα 800 ευρώ εγγύηση όπως θα μπορούσα να ζητήσω και 100. Απλά για λόγους ευκολίας υπολογισμού είναι 2 ενοίκια. Προφανώς και δεν είναι λογικό να τα θέλει πίσω. Ποσό ζητάς για εγγύηση. Όχι 2 ενοίκια που αυξομειώνονται κάθε χρόνο Τα πάντα βεβαια είναι θέμα καλής συνεννόησης. Στην τελική και η εγγύηση κάποια στιγμή θα αποπληρωθεί σε σένα αν όλα πάνε καλά. Δεν είναι κάτι εξτρά που το είχες και σου άνηκε. Είναι μια καβάτζα που έπρεπε να έχεις στην άκρη και δεν θα σου λειψει αν επιστρφει η εγγυση ειναι ενα ποσο ανεξαρτητως του μισθωματος [...] Η εγγύηση είθισται να υπολογίζεται με βάση το συμφωνημένο μίσθωμα και είθισται να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα μισθώματα (για ευκολία υπολογισμού αυτής). Για τον λόγο αυτό, στα περισσότερα (και πιο σύγχρονα) μισθωτήρια συμβόλαια, όταν υπάρχει πρόβλεψη για αναπροσαρμογή μισθώματος, υπάρχει παράλληλα πρόβλεψη για αναπροσαρμογή της καταβληθείσας εγγύησης έτσι ώστε να ισούται πάντα με το πολλαπλάσιο του εκάστοτε ισχύοντος μισθώματος. Ως εκ τούτου, η εγγύηση δεν είναι ένα σταθερό ποσό και η εγγύηση δεν είναι ανεξάρτητη του εκάστοτε συμφωνηθέντος μισθώματος, όπως γράφτηκε παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα