Super Moderators Snoob Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Είπα να παραθέσω δύο πηγές που να δείχνουν πως δεν είναι ούτε πρωτοφανές, ούτε αστήρικτη, ούτε τωρινή η εκδοχή της Οκινάβα (ο Άτλας της Καθημερινής είναι από το '97, 15 χρόνια τώρα, σε συνεργασία με το DK). Με την ελπίδα πως το θέμα θα λήξει. Βλέπω όχι μόνο δε λήγει, αλλά εξαπλώνεται. Θα πρότεινα να το αφήσουμε εδώ. Πέρα από αυτό, που, επαναλαμβάνω δεν είναι το θέμα του νήματος, αν θεωρείτε πως το νήμα παραβιάζει κάποιον όρο χρήσης, στείλτε αναφορά. Τα υπόλοιπα περιττεύουν. Ευχαριστώ.
headbanger Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Προσωπικά ναι Οι οικονομικές επιπτώσεις παγκόσμια - έστω και ενός συμβατικού- πολέμου θα είναι υπολογίσιμες.
vk13 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Βέβαια δεν λέει ότι: α)Όλοι οι πύραυλοι που διαθέτει η Β.Κορέα είναι απελπιστικά άστοχοι(έλλειψη τεχνολογίας τερματικής καθοδήγησης και ότι σε περίπτωση σύρραξης θα υπάρξει άρνηση χρήσης GPS/Glonass) σε σημείο να είναι σχεδόν άχρηστοι δίχως WMD κεφαλές. Όπως ακριβώς δηλαδή οι SCUD του Σαντάμ το '90 που έπεφταν χιλιόμετρα(μερικές φορές δεκάδες) μακρυά από τους στόχους τους. β)Οι MRBM είναι καθαρά θεωρητικοί σαν επιχειρησιακά συστήματα με επιδόσεις απλά αμελητέες ακόμη και εάν μπορέσει η Β.Κορέα να τους εξοπλίσει με πυρηνικές κεφαλές.Πολύ απλά είναι τόσο "αδύναμοι" που δεν μπορούν να σηκώσουν μια παλαιάς τεχνολογίας πυρηνική κεφαλή ούτε στο 80% της εμβέλειας τους.Στο μέγιστο της εμβέλειας τους η μεταφορική ικανότητα τους είναι καθαρά ακαδημαϊκή με λιγότερα από 500lb φορτίου που είναι πάρα πολύ μικρό για οτιδήποτε μπορεί να παράξει η Β.Κορεατική τεχνολογία. γ)Δεν ειναι καθόλου σίγουρο ότι οι Β.Κορεάτες έχουν οπλοποιήσει τα πυρηνικά τους.Δεν είναι καν σίγουρο ότι όλες οι "δοκιμές" ήταν πραγματικά από πυρηνικά.Είναι επίσης πάρα πολύ πιθανό όλοι οι βαλλιστικοί πύραυλοι να είναι οπλισμένοι,σε αυτήν την φάση τουλάχιστο,με συμβατικά ή στην χειρότερη με χημικές/βρώμικες κεφαλές. δ)Το τρομακτικό είναι ότι οι Πακιστανοί έχουν ουσιαστικά εμφύλιο εδώ και δεκαετίες,αλλά και πλήρως οπλοποιημένες πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές σε MRBMs και cruise πυραύλους σε μια περιοχή που λίγα έχει να ζηλέψει από την κρίση της Κορεατικής χερσονήσου.Αλλά εκεί βέβαια λόγω των διαφορετικών συμφερόντων η απειλή υποβαθμίζεται πολύ. Γενικά τα περισσότερα ΕΛληνικά blog/σελίδες του χώρου γκαβλώνουν με την τρομολαγνεία τέτοιων θεμάτων.Σε βαθμό που μερικές φορές είναι σαν να διαβάζεις το blog του Foxnews. Οι ψύχραιμες αναλύσεις/άρθρα δυστυχώς σπανίζουν από το ΕΛληνομπαν σύμπαν των αμυντικών blogs . Edit:Και εγώ Οκινάβα το ξέρω.Το Οκινάουα δεν το έχω πετύχει ποτέ σε ελληνική βιβλιογραφία. Μωρέ έχεις δίκιο και φαίνεται ότι γνωρίζεις κάποια πράγματα αλλά όπως και να χει ένας πόλεμος είναι πόλεμος. Και με συμβατικά ακόμα όπλα να χτυπήσει ο χοντρός (λέμε τώρα) το κακό θα είναι ίδιο, θα έχουμε θυματα. Επίσης δεν είναι μόνο αν καταφέρουν οι πύραυλοι να βρουν ή να φτασουν στο στόχο.. είναι και αυτό που είχε γράψει o No Limit στο άλλο νήμα ότι μπορεί να μολύνει τον πλανήτη με πυρηνικά (εάν φυσικά τα διαθέτει). Επίσης το είπε και ο Πούτιν προχθες ότι μπορεί να έχουμε καταστάσεις χειρότερες από το Τσέρνομπιλ... Ολόκληρος Πούτιν ρε παιδιά δεν παίζει να μην ξέρει αν ο άλλος έχει πυρηνικά, τι να πω.... Να θέλει να τρομοκρατήσει και αυτός;;;; Τέσπα εγώ θέλω να πιστεύω ότι απλά τρολλάρει ο χοντρός και οι άλλοι απλά ανυσηχούν. Τώρα το τι θα γίνει θα δείξει.
fylatos Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Ρε παιδιά δλδ ο Kurosawa είναι Κουρασάουα; Τι λέει ρε μαν. Στο θέμα μας τώρα, είμαι ο μόνος που νιώθει ότι το όλο θέμα είναι για εσωτερική κατανάλωση και ότι η κατσίκα ξύνεται στην γκλίτσα του λάθος βοσκού και θα καταλήξει παλουκωμένη.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Βορειοκορεατικος στρατος. Αν εξαιρεσουμε τον 1ο απο αριστερα, οι αλλοι δεν παιζει ναναι τοσο ιδιοι...Κατι τους κανουν στα DNA http://www.zougla.gr/file.ashx?fid=975344 1
απίθανος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Βορειοκορεατικος στρατος. Αν εξαιρεσουμε τον 1ο απο αριστερα, οι αλλοι δεν παιζει ναναι τοσο ιδιοι...Κατι τους κανουν στα DNA http://www.zougla.gr/file.ashx?fid=975344 Που τους είδες εσύ ίδιους; Έχουν κάτι τα ματάκια μου;
chill Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Που τους είδες εσύ ίδιους; Έχουν κάτι τα ματάκια μου; Μήπως είναι....στραβά ;
απίθανος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μήπως είναι....στραβά ; Μπα.... 0.75 αστιγματισμό έχω μόνο.
hashashin Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Αντε ακομη να εκτοξευσουν τους πυραυλους Βορειοκορεατικος στρατος. Αν εξαιρεσουμε τον 1ο απο αριστερα, οι αλλοι δεν παιζει ναναι τοσο ιδιοι...Κατι τους κανουν στα DNA http://www.zougla.gr/file.ashx?fid=975344 Εμενα δεν μου φαινονται ιδιοι.
Plug Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 http://translate.google.com/#ja/el/%E6%B2%96%E7%B8%84%E6%9C%AC%E5%B3%B6 και πατα το ηχειακι που εχει να ακουσεις αν το λενε οκιναβα... Σε περίπτωση σύρραξης,οι επιπτώσεις στην αγορά τεχνολογίας,θα ειναι τρομακτικές. Η σεουλ προβλέπεται να γινει κολυμπιθροξυλα,εκτο κι αν με κάποιο μαγικό τρόπο,οι ΗΠΑ προλάβουν με προληπτικό χτύπημα να ισοπεδώσουν τα πυραυλικά μέσα,μεγάλου βεληνεκούς,τοτε θα πρέπει να ελπίζουμε σε λαϊκή εξέγερση εντος βκορεας,γιατι αλλιώς τα πράματα θα ειναι pali,κάπως δύσκολα.. Εγω να πω τη μαύρη αλήθεια,δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα,εχω φτιάξει και πισι τούμπανο,κορεάτικο αμάξι δεν εχω,οπότε κλαιν μαιν
ggQQbb Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 12 Απριλίου 2013 από ggQQbb
kostas_dr Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μ' αυτά και μ' αυτά, οι τιμές των καινούργιων τηλεοράσεων της Samsung και της LG, θ' ανέβουν ή θα πέσουν; Καίριο ερώτημα. 1
SlackulatoR Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μ' αυτά και μ' αυτά, οι τιμές των καινούργιων τηλεοράσεων της Samsung και της LG, θ' ανέβουν ή θα πέσουν; Καίριο ερώτημα. Θα λιώσουν. 1
LongTom Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μωρέ έχεις δίκιο και φαίνεται ότι γνωρίζεις κάποια πράγματα αλλά όπως και να χει ένας πόλεμος είναι πόλεμος. Και με συμβατικά ακόμα όπλα να χτυπήσει ο χοντρός (λέμε τώρα) το κακό θα είναι ίδιο, θα έχουμε θυματα. Επίσης δεν είναι μόνο αν καταφέρουν οι πύραυλοι να βρουν ή να φτασουν στο στόχο.. είναι και αυτό που είχε γράψει o No Limit στο άλλο νήμα ότι μπορεί να μολύνει τον πλανήτη με πυρηνικά (εάν φυσικά τα διαθέτει). Επίσης το είπε και ο Πούτιν προχθες ότι μπορεί να έχουμε καταστάσεις χειρότερες από το Τσέρνομπιλ... Ολόκληρος Πούτιν ρε παιδιά δεν παίζει να μην ξέρει αν ο άλλος έχει πυρηνικά, τι να πω.... Να θέλει να τρομοκρατήσει και αυτός;;;; Τέσπα εγώ θέλω να πιστεύω ότι απλά τρολλάρει ο χοντρός και οι άλλοι απλά ανυσηχούν. Τώρα το τι θα γίνει θα δείξει. Να μολύνει τον πλανήτη; Πολλές ταινίες βλέπετε. Μιλάμε για περιπτώσεις που έχει αρκετές ποσότητες ραδιενεργού υλικού να παράξει βρώμικα όπλα. Τώρα με το ζόρι έχει αρκετό υλικό για μερικά όπλα(αν και αυτό είναι αμφισβητίσημο) και έναν σταθμό. Πολύ απλά θα παράξει τέτοια όπλα σε έσχατη κατάσταση και πάλι δεν θα είναι αποτελεσματικά(για λόγους που θα εξηγήσω παρακάτω). Μπορεί να είναι απειλή στα χέρια τρομοκρατών(λόγω του αιφνιδιασμού,και μάλλον "τρομοκρατών" είναι το σωστό) αλλά σε περίπτωση οργανωμένης επίθεσης από βαλλιστικό πύραυλο πέφτει η αποτελεσματικότητα τους λόγω παραγόντων που σχετίζονται με την ίδια την φύση του όπλου και την βαλλιστική μορφή "παράδοσης". Έτσι και αλλιώς η δραστική πυκνότητα του υλικού και η θνησιμότητα που προκαλεί ακόμη και στις καλύτερες περιπτώσεις είναι μικρές έως αμελητέες. Είναι κυρίως ψυχολογικό όπλο και ακόμη όταν δεν κάνει απολύτως τίποτα μια κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει μετά το πολύ ένα έτος οι επιδράσεις εξαλείφονται(εν αντίθεσή με τα συμβατικά πυρηνικά). Σε περίπτωση άμεσης αντίδρασης οι επιπτώσεις θα είναι πολύ μικρότερες έως αμελητέες σε ορισμένες περιπτώσεις(που σχετίζονται άμεσα με την ευστοχία των βαλλιστικών πυραύλων που έχω ήδη αναφέρει). Το περιορισμένο μέγεθος της κεφαλής του πυραύλου και η ανικανότητα του να "ψεκάσει" το υλικό σε μεγάλη περιοχή το κάνουν πολύ αναποτελεσματικό μέσο "παράδοσης" τέτοιων όπλων(όπως ακριβώς ισχύει και για τα χημικά).Πολλαπλές μικρές συσκευές σε μέρες με ευνοϊκό άνεμο σε μικρό ύψος ή κάποιο αεροσκάφος είναι οι ιδανικοί τρόποι να "διανείμεις" τέτοια όπλα. Ο Πούτιν επίσης έχει ιδιαίτερα συμφέροντα στην περιοχή και δεν είναι το καλύτερο παιδί στην παγκόσμια σκακιέρα(ποιος είναι άλλωστε; ).Οι πιο αξιόπιστες πηγές είναι αυτές που ΔΕΝ έχουν καμία(ή έστω ελάχιστη) σύνδεση με κάποια χώρα,ένας ηγέτης πάντα έχει ατζέντα και μάλιστα τέτοια που να τον κάνει να αλλάζει τις αλήθειες κατά το δοκούν. Τώρα κατάσταση χειρότερη από το Τσερνόμπιλ δεν ξέρω,σοβαρή σίγουρα αλλά μάλλον πολύ υπερβολή η δήλωση. Σε περίπτωση σύρραξης,οι επιπτώσεις στην αγορά τεχνολογίας,θα ειναι τρομακτικές. Η σεουλ προβλέπεται να γινει κολυμπιθροξυλα,εκτο κι αν με κάποιο μαγικό τρόπο,οι ΗΠΑ προλάβουν με προληπτικό χτύπημα να ισοπεδώσουν τα πυραυλικά μέσα,μεγάλου βεληνεκούς,τοτε θα πρέπει να ελπίζουμε σε λαϊκή εξέγερση εντος βκορεας,γιατι αλλιώς τα πράματα θα ειναι pali,κάπως δύσκολα.. Εγω να πω τη μαύρη αλήθεια,δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα,εχω φτιάξει και πισι τούμπανο,κορεάτικο αμάξι δεν εχω,οπότε κλαιν μαιν Εάν η Αμερική καταφέρει να διαλύσει την πυραυλική ικανότητα της Β.Κορέας πάλι η Σεούλ θα μπορεί να χτυπηθεί.Είναι τόσο κοντά στην ουδέτερη ζώνη που πάρα πολλά συστήματα πυροβολικού μπορούν να την προσβάλουν.Επίσης η ουδέτερη ζώνη είναι τόσο σκαμμένη/οχυρωμένη που δεν πιστεύω οτιδήποτε λιγότερο από τακτικά πυρηνικά θα μπορέσουν να εξουδετερώσουν την απειλή του Β.Κορεάτικου πυροβολικού(συμβατικού) για την Σεούλ. 1
Fotis13 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Eρχεται το τελος ,μετανοειτε !(και φωτογραφικο υλικο) Site: http://www.protothema.gr/world/article/?aid=270807">Η Β. Κορέα στρέφει τους πυραύλους προς τον ουρανό 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα