redmanftw Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 επικοινωνησα με την ευδαπ και μου ειπαν οτι δεν γινεται να μεταβιβασω τον λογαριασμο στον ενοικιαστη εγω το ειχα κανει εξωδικο αλλα επειδη πληρωνε περιμενα να τελειωσει το συμβολαιο..
Joshua21 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 επικοινωνησα με την ευδαπ και μου ειπαν οτι δεν γινεται να μεταβιβασω τον λογαριασμο στον ενοικιαστη εγω το ειχα κανει εξωδικο αλλα επειδη πληρωνε περιμενα να τελειωσει το συμβολαιο.. Όσο για την ευδαπ, και να γινόταν ποιο το νόημα? Σε άλλο post είχες αναφέρει συγκεκριμένα "δεν πλήρωνε και του έκανα έξωση", τώρα λες ότι πλήρωνε... δε βγάζω άκρη.
redmanftw Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 ελεγε οτι δεν θα πληρωνε μετα το τελος του συμβολαιου,εγω του εκανα εξωση γιατι σε ενα δυαρι απο ενα ατομο που εμενε στην αρχη κατεληξε να μενουν 6 !
redmanftw Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 για την αλλαγη του ονοματος προς τον ενοικιαστη του λογαριασμου της δεη πρεπει να παει και ο ιδιοκτητης αυτοπροσωπως;
VonLoutsos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Να κάνω και εγώ την απορία μου....Έχω μια γκαρσονιέρα την οποία την νοικιάζουμε σε φοιτητή...Το παλικάρι ενώ έχει συμβόλαιο για 4 χρόνια, έρχεται πριν μία εβδομάδα( στην μέση του συμβολαίου) και μου λέει αποχωρώ( από οτι έμαθα βρήκε άλλη γκαρσονιέρα )...του εξήγησα οτι για να είμαστε εντάξει και να μην έχουμε πρόβλημα θα έπρεπε να με ενημερώσει οτι φεύγει νωρίτερα γιατί τώρα δεν κυκλοφορούν και πολλοί φοιτητές. Δεν του ζήτησα να μου πληρώσει ενοίκια μέχρι να την νοικιάσω αλλά τώρα μου λέει οτι δνε σου παραδίδω τα κλειδιά αν δεν μου επιστρέψεις και την εγγύηση ( κερατάς και δαρμένος δλδ ). Πως αντιμετωπίζουμε την κατάσταση?!
PCharon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Για την αλλαγη ονόματος δε χρειάζεται να πάει μαζί ο ιδιοκτήτης, αλλά πρέπει να πάρει μαζί το ενοικιαστήριο συμβόλαιο. http://www.dei.gr/default.aspx?id=31143&nt=18&langid=1 Γι αυτό με την εγγύηση, δες το συμβόλαιο τί όρους έχει για την επιστροφή της εγγύησης. Περί των κλειδιών, πες του πως όσο δε παραδίδει κλειδιά θα χρωστάει και το σχετικό ενοίκιο σα να είναι μέσα, οπότε στα λούτσο σου, σιγά την απειλή που σκέφτηκε - λολ.
VonLoutsos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Για την αλλαγη ονόματος δε χρειάζεται να πάει μαζί ο ιδιοκτήτης, αλλά πρέπει να πάρει μαζί το ενοικιαστήριο συμβόλαιο. http://www.dei.gr/default.aspx?id=31143&nt=18&langid=1 Γι αυτό με την εγγύηση, δες το συμβόλαιο τί όρους έχει για την επιστροφή της εγγύησης. το συμβόλαιο αναφέρει οτι το ποσό επιστρέφεται κατά την εμπρόθεσμη αποχώρηση του μισθίου και των κλειδιών του...δηλαδή οτι πρώτα δίνει κλειδιά και μετά αποχωρεί και παίρνει εγγύηση από οτι έχω καταλάβει...αλλά αυτό πάει να κάνει μαγκιά και αφού έχει σπάσει μονομερώς το συμβόλαιο θέλει να εισπράξει και την εγγύηση ( που θα την έπαιρνε αν φρόντιζε να με ενημερώσει ώστε να μην είμαι και εγώ ξεκρέμαστος και να ψάχνω )
PCharon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) [edit] Άκυρο, το post ήταν για εμπορική μίσθωση λολ Με βάση τα παρακάτω μάλλον σου χρωστάει κι ενοίκια. Τυπικά δηλαδή δεν έχει σπάσει το συμβόλαιο.http://www.pomida.gr/misthoseis/misthoseis-emporikes-main.html«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΩΤΗ:Και ο μισθωτής μπορεί να καταγγείλει μία μίσθωση πριν από τη συμβατική ή νόμιμη λήξη της, (άρθρο 43, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 17 του ν. 3853/2010). Οι νέες προϋποθέσεις είναι οι εξής:1. Η καταγγελία πρέπει να είναι έγγραφη και να κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή στον εκμισθωτή.2. Για να είναι έγκυρη πρέπει να έχει παρέλθει ένα έτος από την έναρξη της μίσθωσης.3. Η μίσθωση λύνεται τρείς μήνες μετά την ημέρα της κοινοποίησης της καταγγελίας.4. Κατά την απόδοση του ακινήτου στον εκμισθωτή ο αποχωρών μισθωτής οφείλει να καταβάλει στον εκμισθωτή αποζημίωση ύψους ενός μηνιαίου μισθώματος.5. Αν τηρήσει όλα τα ανωτέρω, δικαιούται σε επιστροφή της εγγύησης που έχει καταβάλει, αφού εξοφλήσει πρώτα κάθε άλλη εκκρεμότητα.6. Αν δεν τα τηρήσει, η μίσθωση δεν λύνεται και ο μισθωτής εξακολουθεί να οφείλει όλα τα επόμενα μισθώματα μέχρι τη λήξη της μίσθωσης.» Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2013 από PCharon
VonLoutsos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Αυτό είναι για επαγγελματική μίσθωση....το θέμα δεν είναι αν μου χρωστάει και αν θα τον κυνηγήσω νομικά ( δεν θα το κάνω κατά πάσα πιθανότητα ) το θέμα είναι να μπορέσω να πάρω τα κλειδιά ώστε να μπορέσω να το δείξω σε κανέναν άνθρωπο....( εντούτοις αν το παίξει ξεροκέφαλος από την στιγμή που έχει αποχωρήσει και έχει κόψει και όλους τους λογαριασμούς θα εκχωρήσω τα ενοίκια στην εφορία)
Joshua21 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 το συμβόλαιο αναφέρει οτι το ποσό επιστρέφεται κατά την εμπρόθεσμη αποχώρηση του μισθίου και των κλειδιών του...δηλαδή οτι πρώτα δίνει κλειδιά και μετά αποχωρεί και παίρνει εγγύηση από οτι έχω καταλάβει...αλλά αυτό πάει να κάνει μαγκιά και αφού έχει σπάσει μονομερώς το συμβόλαιο θέλει να εισπράξει και την εγγύηση ( που θα την έπαιρνε αν φρόντιζε να με ενημερώσει ώστε να μην είμαι και εγώ ξεκρέμαστος και να ψάχνω ) Η εγγύηση στην ουσία είναι τα χρήματα που καταβάλλει ο ενοικιαστής στον ιδιοκτήτη, σε περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν τηρήσει τους όρους του μισθωτηρίου. Η εγγύηση επιστρέφεται αφού αποδοθεί το μίσθιο στον ιδιοκτήτη, και αφού έχουν τακτοποιηθεί όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες, δεν έχουν γίνει ζημιές κτλ. Με λίγα λόγια πρώτα θα έρθει πχ ο λογαριασμός νερού για να πληρώσει ο ενοικιαστής αυτό που του αναλογεί, και μετά θα πάρει πίσω την εγγύηση(μπορεί δλδ να πάρει και μήνες). 1
PCharon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 λολ, μα κι εγώ που το είδα απόρησα λίγο, δεν ήξερα πως είναι τόσο αυστηρά. Ευχαριστώ για τη διόρθωση. Νομίζω πως απλά πρέπει να του επισημάνεις πως όσο κρατάει κλειδιά θα πρέπει να πληρώνει τα ενοίκια. Πες του πως θα τα μεταβιβάσεις στην εφορία τα χρωστούμενα, μόλις μάθει τί σημαίνει αυτό λογικά θα αλλάξει γνώμη... Πάντως, σίγουρα δικαιούσαι να μπεις στο σπίτι και να ελέγξεις για ζημιές πριν επιστρέψεις την εγγύηση κι επίσης είναι υποχρεωμένος να υποδεχτεί τον όποιο υποψήφιο ενοικιαστή. Είναι απαράδεκτος. Γι αυτό λέω εγώ ρε πούστη μου πως πρέπει κάποια στιγμή να δημιουργηθεί κάτι σα «Τειρεσίας» για όλους αυτούς τους αλητάκους, να δω μετά, ούτε αντίσκηνο δε θα βρίσκουν να νοικιάσουν. Υ.Γ. Υπόψην, αν κρατάει ακόμα κλειδιά και μπεις στο σπίτι μπορεί πχ να σου πατήσει μια μήνυση μετά πως έχουν χαθεί πράγματα/χρήματα κτλ ενώ νοίκιαζε το σπίτι και να σε τρέχει (αυτό θεωρητικά βέβαια διότι αυτός είναι απλός αλητάκος). Απλά λέω πως είναι λεπτό το θέμα όταν πρέπει να «ξεκουμπίσεις» κάποιον έτσι άτυπα.
VonLoutsos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Είναι απαράδεκτος γιατί έπρεπε να με είχε ενημερώσει οτι θέλει να φύγει να ψάξω και εγώ να βρώ άλλον.....δεν έχει πράγματα δνε έχει τίποτα μεσα στο σπίτι το έχει αδειάσει ( το είδε η μάνα μου ) ουτε ρεύμα ουτε νερό...και θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτατο
PCharon Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Έχει φύγει για καλά δηλαδή; Άμα ξαναεπικοινωνήσετε γι άλλο λόγο πες του (τάχα) πως ήδη άλλαξες αφαλό και να κρατήσει τα κλειδιά για σουβενίρ. Δώσε καμιά εβδομάδα καιρό ύστερα και βάλε κάτι για σημάδι να ξέρεις αν επέστρεψε να ελέγξει τη κλειδαριά. Αν δεν επιστρέψει και δεν επικοινωνήσει, πήγαινε κάντο όντως και γράψ'τον. Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό του. Υ.Γ. Αυτό που σου προτείνω ενέχει το κίνδυνο που σημείωσα στο υστερόγραφο παραπάνω, αλλά επειδή προφανώς πρόκειται περί άσχετου (δε ξέρει τί κάνει, απλά έτσι του ήρθε να απειλήσει με τα κλειδιά) απλά θα πάρεις το σπίτι σου πίσω και θα συνεχίσεις.
saks80 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Να κάνω και εγώ την απορία μου....Έχω μια γκαρσονιέρα την οποία την νοικιάζουμε σε φοιτητή...Το παλικάρι ενώ έχει συμβόλαιο για 4 χρόνια, έρχεται πριν μία εβδομάδα( στην μέση του συμβολαίου) και μου λέει αποχωρώ( από οτι έμαθα βρήκε άλλη γκαρσονιέρα )...του εξήγησα οτι για να είμαστε εντάξει και να μην έχουμε πρόβλημα θα έπρεπε να με ενημερώσει οτι φεύγει νωρίτερα γιατί τώρα δεν κυκλοφορούν και πολλοί φοιτητές. Δεν του ζήτησα να μου πληρώσει ενοίκια μέχρι να την νοικιάσω αλλά τώρα μου λέει οτι δνε σου παραδίδω τα κλειδιά αν δεν μου επιστρέψεις και την εγγύηση ( κερατάς και δαρμένος δλδ ). Πως αντιμετωπίζουμε την κατάσταση?! δεν του επιστρεφεις εγγυηση.σπαει το συμβολαιο αφου το δεχεσαι εσυ και αλλαζεις ενα μυλο στην πορτα.
VonLoutsos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2013 Έχει φύγει για καλά δηλαδή; Άμα ξαναεπικοινωνήσετε γι άλλο λόγο πες του (τάχα) πως ήδη άλλαξες αφαλό και να κρατήσει τα κλειδιά για σουβενίρ. Δώσε καμιά εβδομάδα καιρό ύστερα και βάλε κάτι για σημάδι να ξέρεις αν επέστρεψε να ελέγξει τη κλειδαριά. Αν δεν επιστρέψει και δεν επικοινωνήσει, πήγαινε κάντο όντως και γράψ'τον. Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό του. Υ.Γ. Αυτό που σου προτείνω ενέχει το κίνδυνο που σημείωσα στο υστερόγραφο παραπάνω, αλλά επειδή προφανώς πρόκειται περί άσχετου (δε ξέρει τί κάνει, απλά έτσι του ήρθε να απειλήσει με τα κλειδιά) απλά θα πάρεις το σπίτι σου πίσω και θα συνεχίσεις. Τα έχει κοψει όλα! Κλειδωμένο το σπίτι και αμπαρωμένο απλα θέλει να το παίξει έξυπνος και πονηρός...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα