Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βάσει του νέου νόμου, πρέπει να εκδίδουμε αθεώρητο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών για αμοιβές από επιχειρήσεις και θεωρημένο για αμοιβές από ιδιώτες.

Με το ήδη υπάρχων θεωρημένο τιμολόγιο τι πρέπει να κάνω;;; Να συνεχίσω να κόβω από εκεί μέχρι να τελειώσει;

...ή να αγοράσω και ένα αθεώρητο και να κόβω από εκεί;

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ μετέφερα αυτό που μου είπε ο λογιστής μου. Από εκεί και πέρα, τι λέει ο νόμος δεν ξέρω ακριβώς, πέρα από τη μετάβαση από τις θεωρημένες στις αθεώρητες.

Δημοσ.

Σημερα ειχα την ιδια συζητηση με την εταιρεια που "συνεργαζομαι" και μου ειπαν οτι μπορω να χρησιμοποιησω κανονικα τα θεωρημενο μπλοκ

Δημοσ.

Τελικά ρώτησα  τον λογιστή της εταιρείας και έναν φίλο λογιστή και μου είπαν το ίδιο πράγμα.

Αγοράζω νέο αθεώρητο τιμολόγιο (με αρίθμηση από το 1). Το χρησιμοποιώ για να κόβω τιμολόγια προς εταιρείες.

Το παλιό θεωρημένο μπορώ να το χρησιμοποιώ για παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες

Δημοσ.

Αθεώρητο τιμολόγιο προς επιτηδευματίε/επιχειρήσεις.

Θεωρημένο μπλοκ αποδείξεων για ιδιώτες.

Μη τα μπερδεύουμε. Και δέχονται κανονικά τα "παλιά" θεωρημένα μπλοκς. Εκτός αν ο λογιστής μου λεει μαλακίες (και λογιστές 4-5 γνωστών μου).

Προχθές έκοψα τιμολόγιο πρός Δήμο, απο τα "παλια". Κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Τελικά ρώτησα  τον λογιστή της εταιρείας και έναν φίλο λογιστή και μου είπαν το ίδιο πράγμα.

Αγοράζω νέο αθεώρητο τιμολόγιο (με αρίθμηση από το 1). Το χρησιμοποιώ για να κόβω τιμολόγια προς εταιρείες.

Το παλιό θεωρημένο μπορώ να το χρησιμοποιώ για παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες

:sigh:

ΠΟΛ 1004/4-1-2013

Άρθρο 9

...[...]...

Τυχόν αποθέματα θεωρημένων φορολογικών στοιχείων ή και αθεώρητων με την ένδειξη «Αθεώρητα βάσει της Α.Υ.Ο. ΠΟΛ.1083/2.6.2003», για τα οποία βάσει των διατάξεων του παρόντος Κώδικα δεν προβλέπεται πλέον υποχρέωση θεώρησής τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις συναλλαγές των υπόχρεων μέχρι εξαντλήσεώς τους.

...[...]...

κατά τα άλλα, επίσης έχεις μπερδευτεί ιδιαιτέρως.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

[OCD MODE]

Πήγα στο βιλβιοπωλείο της γειτονιάς μου να πάρω ένα νέο μεγαλύτερο (σε μέγεθος) μπλοκ Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών

αλλά είχε μόνο κάποια που γράφαν ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο ?

[/OCD MODE]

Δημοσ.

[OCD MODE]

Πήγα στο βιλβιοπωλείο της γειτονιάς μου να πάρω ένα νέο μεγαλύτερο (σε μέγεθος) μπλοκ Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών

αλλά είχε μόνο κάποια που γράφαν ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο ?

[/OCD MODE]

προφανως και οχι!

αλλο αποδειξη, αλλο τιμολογιο

και για να σε βοηθησω τι πρεπει να παρεις το μπλοκακι (με τις μεγαλες σελιδες) αποδειξεων εχει κωδικο 239  :-)

Δημοσ.

Thanx

Ποιός χρησιομποιεί "Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών" και ποιός "Απόδειξη παροχής υπηρεσιών" ?

Εγώ 12 χρόνια τώρα ως μηχανικός χρησιμοποιώ ένα που γράφει 236 (Απόδειξη παροχής υπηρεσιών) αλλά δε θυμάμαι καν αν είχα προσέξει τον αριθμό του - υποθέτω για να το σφραγίσαν τότε είναι το σωστό.

ΥΓ:

Οι αριθμοί έχουν να κάνουν με το είδος και μόνο ή και με το μέγεθος (δηλαδή το 239 με το 236 διαφέρουν μόνο ως προς το μέγεθος ?) 

Δημοσ.

(μηχανικος και γω)

διαβασε απο την αρχη το ποστ και θα σου λυθουν οι αποριες τι πρεπει να κοβεις κατα περιπτωση

το παλιο μου μπλοκακι με τις μικρες σελιδες ειχε κωδικο 240

αυτους τους αριθμους τους εχει βαλει η εταιρια που κατασκευαζει τα μπλοκακια και το καθε ενα ειναι για αλλη χρηση, απλα ειναι πιο ευκολο πηγαινοντας στο χαρτοπωλειο να το ζητας με τον κωδικο προς αποφυγη λαθους

Δημοσ.

Το έχω διαβάσει.

Από την εταιρεία που συνεργάζομαι μου είπαν ότι μπορώ να κόβω και με το θεωρημένο.

Ισχύει ?

Δημοσ.

Τα γραψα παραπάνω παίδες (μηχανικός και εγώ).

Εγώ παλι δεν αγοράζω συγκεκριμμένα (επειδη βλέπω αναφέρεστε σε κωδικούς), οτι τύχει στο βιβλιοπωλείο. Λες και κόβουμε πολλά πλέον...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Θέλω να επεκτείνεω τις δραστηριότητες μου και από έκδοση βιβλίων με σύμβαση ή κατά παραγγελία (όπου απλά παραδιδω ένα αρχείο pdf στους πελάτες μου), θέλω να εκδίδω βιβλία και να τα πουλάω μέσω διαδικτύου.

Μέχρι σήμερα εξέδιδα αποδείξεις παροχής υπηρεσιών αθεώρητες και χειρόγραφες για τις υπηρεσίες που παρείχα σε ιδιώτες και ΤΠΥ για τους επιτηδευματίες.

Ο λογιστής μου με ενημέρωσε ότι για την λιανική πώληση βιβλίων απαιτείται έκδοση απόδειξης με ΦΤΜ. Αγόρασα λοιπόν ΦΤΜ νέων προδιαγραφών.

Τις αποδείξεις παροχής πρέπει να τις κόβω πλέον με την ΦΤΜ; Αν ναι πως θα ενσωματώνω τα στοιχεία που υπάρχουν στις χειρόγραφες και τα οποία αντιστοιχούν στα αντίστοιχα ιδιωτικά συμφωνητικά; Τα συμφωνητικά δεν τα καταθέτω στην εφορία (ενημερώσαμε τον έλεγχο και δεν το θεώρησαν απαραίτητο).

Ρώτησα στον έλεγχο της ΔΟΥ και μου είπαν να συνεχίσω να κόβω χειρόγραφες αθεώρητες αλλά δεν το έχω γραπτά και δεν μπορώ να βρω πώς μπορεί να προβλέπεται κάτι τέτοιο.

Το ίδιο και για τις πωλήσεις ebook, για τις οποίες γνωρίζω ότι πρέπει να εκδίδω αποδείξεις παροχής. Θα βάλω άλλο τμήμα στην ΦΤΜ και θα εκδίδω πλέον μέσω αυτής ή και εδώ χειρόγραφα;

Για τις αποδείξεις που έχω κόψει ως τώρα και πριν την απόκτηση ταμειακής λογίζεται κάποια παράβαση, έπρεπε εξαρχής να κόβω με ταμειακή (είναι τα έσοδα περασμένα κανονικά) ; Θα πρέπει να το κοινοποιήσουμε στη ΔΟΥ για να αποφύγουμε τυχόν πρόβλημα;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για κάθε απάντηση. Έχω μείνει δυστυχώς χωρίς λογιστή και ψάχνω καινούργιο και τα ερωτήματα μου δεν είναι εύκολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...