PCharon Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Και γενικα πιστευω, οτι δεν υπαρχει καπνος χωρις φωτια.Αυτό ισχύει κυρίως όταν βλέπεις καπνό. Όταν βλέπεις άρθρα στο διαδίκτυο, καμία σχέση. Αν ψάξετε λίγο καλύτερα, θα ανακαλύψετε πως πολλές φήμες που κυκλοφόρησαν κάποτε, απλά προετοίμαζαν το έδαφος για κάποιο νέο προϊόν. Είναι ένας τύπος marketing. Πομφόλυγες και φληναφήματα. 1
evabb Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Για να είμαστε ακριβείς δεν έχουμε ούτε ΕΝΑ τέτοιο στοιχείο. Έχουμε στοιχεία για περιοχές που το φθόριο ήταν 300πλάσιο του φυσιολογικού στο νερό και που παιδάκια έπιναν 2 λίτρα καθημερινά από την βρύση και κάποια από αυτά τα παιδιά που ζούσαν σε αυτή την περιοχή εμφάνισαν οστεοσάρκωμα και οστεοπόρωση σαν ενηλικα άτομα κατά ελάχιστα μεγαλύτερο ποσοστό από τους ενήλικες που δεν έζησαν με τόσο φθόριο στην διατροφή τους. μ αρεσει η αναλυση σου αν και δεν ειναι ειδικος επι του θεματος. θα σταθω στην οστεοπορωση μονο. ειναι αληθεια οτι τα ανιοντα φθοριου επιτιθονται στα κοκαλα αλλα για να δουμε πραγματικη φθορα θα πρεπει να εχουμε παρα πολυ μεγαλες ποσοτητες φθοριου. μιλαω για περιπτωση οπου ατομα ειχαν ατυχημα με υδροφθοριο. σε γενικες γραμμες πιστευω οτι η ποσοτητα του φθοριου μεσα στην οδοντοκρεμα ειναι γελιωδως μικρη ωστε να προκλαλεσει το οτιδηποτε.
fylatos Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Οποτε, θεωρω σκοπιμη τη συζητηση περι αποφυγης του φθοριου. Το ιδανικό είναι να γίνεται η συζήτηση, αλλά να γίνεται με δεδομένα. Το πρόβλημα μου με τη το πρώτο άρθρο που ανέβασες είναι ότι δεν έχει δεδομένα. Συζήτηση γίνεται για το φθόριο, παγκοσμίως, σε συνέδρια προληπτικής οδοντιατρικής και σε έρευνες σχολών public health. Όπως είπε και η evabb πάντως, αν δεν σκοπεύεις να καταπίνεις την οδοντόκρεμα αλλά ακόμα και αν την καταπίνεις, η συγκέντρωση δεν είναι τέτοια που να προκαλεί φόβο. Αν μιλούσαμε για υλικά που αφορούν προληπτική οδοντιατρική όπως πχ βερνίκια φθορίου κλπ, τότε θα έλεγα ότι υπάρχει θέμα. Αλλά ή επίθηξη τέτοιων υλικών γίνεται σε ελεγχόμενη κατάσταση και ο ασθενής δεν τα καταπίνει (κατά την φθορίωση). Αν δεν θες την καθημερινή χρήση φθορίου, αλλά τα οφέλη του και δεν θες να καταπίνεις φθόριο κάθε μέρα, κάνε φθορίωση στον οδοντίατρο με δισκάριο και σιελαντλία. Δεν θα καταπιείς κάτι και προστατεύεις και τα δόντια σου. Αν πάλι δεν θες καθόλου φθόριο, απλά βούρτσιζε τακτικά και έλεγχε τα δόντια σου. Η συζήτηση πάντως είναι καλή. μ αρεσει η αναλυση σου αν και δεν ειναι ειδικος επι του θεματος. θα σταθω στην οστεοπορωση μονο. ειναι αληθεια οτι τα ανιοντα φθοριου επιτιθονται στα κοκαλα αλλα για να δουμε πραγματικη φθορα θα πρεπει να εχουμε παρα πολυ μεγαλες ποσοτητες φθοριου. μιλαω για περιπτωση οπου ατομα ειχαν ατυχημα με υδροφθοριο. σε γενικες γραμμες πιστευω οτι η ποσοτητα του φθοριου μεσα στην οδοντοκρεμα ειναι γελιωδως μικρη ωστε να προκλαλεσει το οτιδηποτε. thanks! Το θέμα της οστεοπόρωσης είναι δύσκολο να ελεγχθεί γιατί είναι σαν κατάσταση πολυπαραγοντική. Το μόνο που έχει γίνει είναι συσχετισμός σε μικρό στατιστικό δείγμα. Δεν υπάρχει μετα ανάλυση για το συγκεκριμένο θέμα που να έχω υπόψιν μου (έχω να το ψάξω περίπου μισό χρόνο). Το να δούμε φθορές το θεωρώ και εγώ απίθανο ακόμα και με την καθημερινή λήψη από πολλές πηγές (διατροφή, σκευάσματα, νερό κλπ). Το πολύ πολύ να αποδειχτεί ότι σε extreme καταστάσεις υπάρχει μια προδιάθεση ή δρα σαν ενισχυτικός παράγοντας. Τα ανιόντα φθορίου και η δράση τους στα δόντια μαζί με άλλα πολύ σημαντικά (πχ πότε να ανησυχήσουμε αν το παιδί μας καταπιεί οδοντόκρεμα) πολύ ωραία και περιληπτικά εδώ http://www.cspd.com.cy/3_fortheparents/fthorio.html 1
mentoras99 Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Δυσκολο να αποφυγει κανεις τελικα, τα 'επικινδυνα' στοιχεία... Για να μην ανοιγω νεο θεμα, αν κανεις γνωριζει για οδοντικο διαλυμα χωρις φθοριο, ας πει. Καθως διαπιστωσα οτι και 2-3 διαλυματα που εχω, οτι επισης εχουν φθοριο.
pournaras Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Οδοντοκρεμα χωρις φθοριο, τσιχλες χωρις ζαχαρη, καφες χωρις καφεινη, μπυρα χωρις αλκοολ, τσιγαρο χωρις νικοτινη... τα γαμησαμε ολα, ουτε μια απολαυση 3
evabb Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Δυσκολο να αποφυγει κανεις τελικα, τα 'επικινδυνα' στοιχεία... Για να μην ανοιγω νεο θεμα, αν κανεις γνωριζει για οδοντικο διαλυμα χωρις φθοριο, ας πει. Καθως διαπιστωσα οτι και 2-3 διαλυματα που εχω, οτι επισης εχουν φθοριο. ρε μεντορα κουλαρε, δεν προκεται να παθεις τπτ. για να δηλητηριαστεις απο φθοριο πρεπει να λουστεις με υδροφθοριο οχι με οντοδοκρεμα.
fylatos Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 <p>Δυσκολο να αποφυγει κανεις τελικα, τα 'επικινδυνα' στοιχεία...</p> <p>Για να μην ανοιγω νεο θεμα, αν κανεις γνωριζει για οδοντικο διαλυμα χωρις φθοριο, ας πει.</p> <p>Καθως διαπιστωσα οτι και 2-3 διαλυματα που εχω, οτι επισης εχουν φθοριο.</p> <p></p> Το στοματικο διαλμα δεν χρειάζεται. Άπλα κάνε νημα και βουρτσιζε. Αν έχεις μεγάλα κενα βαζε και μεσοδοντια βουρτσακια. Αποστολή από το XT320 με τη χρήση Insomnia App
mentoras99 Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Σημερα βρηκα αυτο, αλλα δεν ειμαι καλος στην παρασκευη σκευασματων.... http://oliviart-gr.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9605.html
evabb Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 το κουταλακι του γλυκου ειναι τρομερη μεθοδος μετρησης μαζας ή ογκου..... 2
deesnider Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Οδοντοκρεμα χωρις φθοριο, τσιχλες χωρις ζαχαρη, καφες χωρις καφεινη, μπυρα χωρις αλκοολ, τσιγαρο χωρις νικοτινη... τα γαμησαμε ολα, ουτε μια απολαυση «Αν είναι νόστιμο, φτύσ' το...» το κουταλακι του γλυκου ειναι τρομερη μεθοδος μετρησης μαζας ή ογκου..... Επίσης, η «πρέζα», η «δόση», το «λίγο»... (Άσχετο αλλά παρεμπιπτόντως: Αυτό το χιλιοειπωμένο «αφήνουμε να πάρει ...μία βράση», τι ακριβώς υπονοεί; Από τη στιγμή που το νερό π.χ αρχίσει να βράζει, μπορεί να ...αρχίσει ξανά; ) 2
The_Judas Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 fylatos μου αρεσε η αναλυση σου. Ομως, εγω πιστεύω οτι πολύς κοσμος πεθαινει και θα πεθανει πλεον, ή απο διαφορες ακτινοβολιες, ή απο χημικά. Πόσα πραγματα ειναι επικινδυνα και δεν μας τα λενε? Ποσες ερευνες μενουν κρυφες; Η υπερβολη ειναι κακη, αλλα μπροστα στα κέρδη οι εταιριες δεν υπολογιζουν τιποτε. Και προτιμω, σε οτι μπορω να φυλαγομαι, παρα 'περα βρεχει'. Δεν πειραζει η ασπαρταμη, δεν πειραζει το φθοριο, δεν πειραζει το οδοντικο διαλυμα λιστεριν, δεν πειραζει το αποσμητικο, δεν πειραζει το ενα, δεν πειραζει το αλλο? Και μετα? Καρκινος εδω, καρκινος εκει, καρκινος παραπερα. Και αναρωτιομαστε? Απο τι να το παθε? κλπ Anyway, τιποτε δεν ειναι απολυτο. Απλα ειμαι ανθρωπος της προληψης. Και γενικα πιστευω, οτι δεν υπαρχει καπνος χωρις φωτια. Ο καθενας κρινει και αποφασιζει. Οποτε, θεωρω σκοπιμη τη συζητηση περι αποφυγης του φθοριου. Πιστεύω ότι μεγαλύτερος κίνδυνος για καρκίνο αποτελεί το κάπνισμα, η έκθεση στο ήλιο ή και η ρύπανση του περιβάλλοντος παρά το λιστεριν, το φθόριο και η ασπαρτάμη.
Luxx Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Εγω σκεφτομαι και το νερο της τουαλετας, που σιγουρα δεν ειναι και ο,τι το καλυτερο.. Πλενουμε τα δοντια μας και το σωμα μας καθημερινα με αυτο.. Anyway.. Για εμενα, απο τις καλυτερες οδοντοκρεμες η παρακατω : XyliWhite™ Refreshmint Toothpaste Χωρις φθοριο, SLS, παραβενες και τα αλλα δεκαδες χημικα που εχουν οι περισσοτερες. Υπαρχει και με γευση κανελας, αλλα οχι τοσο καλη. 2 χρονια τωρα, αποκλειστικα με αυτη. Απο iherb την αγοραζω σε εξευτελιστικη τιμη.
sphinxgr Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Σημερα βρηκα αυτο, αλλα δεν ειμαι καλος στην παρασκευη σκευασματων.... http://oliviart-gr.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9605.html Και σε λίγα χρόνια δεν θα έχεις ούτε σμάλτο...ούτε δόντια...
mentoras99 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Εγω σκεφτομαι και το νερο της τουαλετας, που σιγουρα δεν ειναι και ο,τι το καλυτερο.. Πλενουμε τα δοντια μας και το σωμα μας καθημερινα με αυτο.. Anyway.. Για εμενα, απο τις καλυτερες οδοντοκρεμες η παρακατω : XyliWhite™ Refreshmint Toothpaste Χωρις φθοριο, SLS, παραβενες και τα αλλα δεκαδες χημικα που εχουν οι περισσοτερες. Υπαρχει και με γευση κανελας, αλλα οχι τοσο καλη. 2 χρονια τωρα, αποκλειστικα με αυτη. Απο iherb την αγοραζω σε εξευτελιστικη τιμη. Ελλαδα που την πουλανε την οδοντοκρεμα αυτη?
Luxx Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Δημοσ. 26 Μαΐου 2013 Για στοματικο διαλυμα, αυτο χρησιμοποιω, πολυ καλο. http://www.amazon.com/Natures-Answer-Periowash-Alcohol-free-Mouthwash/dp/B000I4C22C Μονο βοτανα μεσα + q10.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα