Προς το περιεχόμενο

απορία για τσερνομπιλ και επίπεδα ραδιενέργειας


dEACTIVATEb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σαν σήμερα είχαμε το ατύχημα στο Τσερνομπιλ και βρήκα ενα βιντεο που δειχνει την πορεία του ραδιενεργού νέφους στην ευρώπη τις μέρες μετά την έκρηξη.

 

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ: Πως και πόσο γρήγορα έφθασε η ραδιενέργεια του Τσέρνομπιλ στην Ελλάδα!

 

 

 

ψάχνω να βρω τα επίπεδα / ποσότητα ραδιενέργειας που μετρήθηκαν στην Αθήνα τις ημέρες εκείνες

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και στο Αφγανιστάν, Ιράκ κλτ όταν τα έριξαν οι φίλοι από πάνω θυμάμαι σε εκπομπή στο αγγλικό τηλεοπτικό δίκτυο που ανέφεραν ότι μέσω του ουρανού έφτασαν και στην Αγγλία.

Λες και ότι ρίχνεις παραμένει στα όρια που έχει θέσει η χώρα και απαγορεύεται στους ρίπους να πέσει και στο σπίτι μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ξέρω για ιρακ, αφγανιστάν και αγγλία. θεωρητικά μπορούν, μέσω ανέμων, να φτάσουν σε πολύ μεγάλες αποστάσεις

 

είχαμε μια συζήτηση και ψάχνω να βρώ τα επίπεδα της ραδιενέργειας  που μετρήθηκαν στην Αθήνα εκείνες τις ημέρες.

 

βρήκα αυτό απο wikipedia

 

Μέρος του ραδιενεργού νέφους από το Τσερνόμπιλ έφτασε και στην Ελλάδα μετά από μερικές μέρες. Προκλήθηκε πανικός στον ελληνικό πληθυσμό, συγκεκριμένα σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων, με τον κρατικό μηχανισμό να κάνει συστάσεις για αποφυγή του φρέσκου γάλακτος και το καλό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών από τις 5 Μαΐου και μετά. Το ραδιενεργό νέφος επηρέασε κυρίως την Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπου χρόνια αργότερα ανιχνεύονταν ποσά ραδιενέργειας υψηλότερα του κανονικού. Μετρήσεις που έγιναν το 1996 έδειξαν εκπομπές καισίου στα 65 κιλομπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο με το όριο επικινδυνότητας να βρίσκεται στα 5 κιλομπεκερέλ.[9][10] Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία δεν παρατηρήθηκε αύξηση στη συχνότητα της λευχαιμίας, εκτός από τη σπάνια βρεφική λευχαιμία, αλλά ούτε και στον καρκίνο του θυρεοειδούς.[11] Από την άλλη όμως υπολογίζεται από έρευνα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας ότι έγιναν περίπου 2.500 τεχνητές εκτρώσεις το 1986 από γονείς οι οποίοι φοβήθηκαν τις πιθανές επιπτώσεις της ραδιενέργειας στο έμβρυο.[12][13] Επίσης ιατρικοί κύκλοι αποδίδουν 1500 περιπτώσεις καρκίνου (τη δεκαετία 1986-1996) που δεν δικαιολογούνταν από το ιστορικό του ασθενούς, σε πιθανές επιπτώσεις του Τσερνόμπιλ.[14]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ααα μπραβο καποιος να αναζητησει και την αληθεια ελεγα και εγω μονο εγω υποψιαζομουν πως απο εκεινη την περιοδο αυξηθηκαν τα ποσοστα καρκινος του θυρεωειδη γυναικων σημερα λογο του ραδιενεργου ιωδιου που προκληθηκε απο την εκρηξη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Το πρόβλημα εκείνη την εποχή δεν ήταν μόνο η εξάπλωση του νέφους πάνω από την Ελλάδα, αλλά το γεγονός πως εκείνες τις ημέρες έβρεξε κιόλας σε περιοχές της Θεσσαλίας και όλο αυτό πέρασε στο έδαφος.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ερευνα του αριστπτελειου πανεπιστημιου ειχε δειξει οτι η Μακεδονια και.γενικα το χωμα της βουνα.κτλ.ειναι γεματα ραδιενεργεια.

 

Όταν λέμε "γεμάτα";

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκέψου ότι βρέχοντας εγώ "ως αδαής" μαζεύω το νερό και το χρησιμοποιώ σαν να μην τρέχει τίποτα. Αργότερα, 1-2 δεκαετίες, και σε συνδυασμό με φυτοφάρμακα κτλ βλέπω  αύξηση των θανόντων στο χωριό μου στο Κιλκίς και τα γύρω με κύρια αιτία καρκίνο, λευχαιμία κλπ.

Τι άραγε τα προκάλεσε όλα αυτά;

 

Όπως πχ σε χώρες όπως Ιαπωνία τους λες καθήστε μέσα στο σπίτι, λες και θα δουλέψει σαν φίλτρο σε περίοδο πολέμου και θα την γλυτώσει ο κόσμος μόνιμα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

ha;&siigma;&

 

Εγω ειχα.λευχαιμια και οταν ρωτησα πως μπορει να την επαθα μου ειπαν για τσερνομπιλ φυτοφαρμακα ραδιενεργεια.ακτινοβολια βενζολιο(διαλυτικα χρωματων εχουν) και μεταλαξη στο DNA.στο χωριο μου ειμαστε φουλ στο φυτοφαρμακο εχουμε και απο διπλα την Αλβανια που οι Αμερικανοι πεταξαν οτι ειχαν και δεν ειχαν απο σαβουρα και ηρθε και εδεσε..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...