Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θεμα ειναι αν βιαζεσαι η οχι. Επισης σε ποια περιοχη ειναι το σπιτι, ποσα τετραγωνικα ειναι, ποια ειναι η κατασταση του, η παλαιοτητα κτλ. Πχ ενα σπιτι που ειναι σε μη υποβαθμισμενη περιοχη, κοντα σε Ηλεκτρικο η Μετρο, με θεα, παρκινγκ, μεγαλη αποθηκη κτλ προφανως θα πουληθει πολυ πιο ευκολα απο καποιο αλλο. Αρα ακομα και αν αρχικα δεν βρισκεις τα χρηματα που θες με λιγη υπομονη ισως τα βρεις. Εκτος αν φυσικα ζητας τρελα λεφτα σε σχεση με αλλα αντιστοιχα σπιτια.

Εγώ θα έλεγα τα αντίθετα από αυτά που λες εσύ. Το θέμα είναι αν θέλει να το πουλήσει ή όχι. Αν θέλει να το πουλήσει επιβάλλεται να βιαστεί, όσο περνάει ο καιρός τόσο λιγότερες πωλήσεις γίνονται και σε ακόμα πιο σκοτωμένες τιμές.

Edit

Με πρόλαβε ο μεσίτης.

Δημοσ.

εγώ φίλε μου θα σου έλεγα να επιμείνεις σε μια σοβαρή τιμή(εάν την αξίζει το ακίνητο σου)γιατί μην ξεχνάς μέσα στην κρίση υπάρχει ακόμη μια μάζα ανθρώπων που έχουν χρήματα για επένδυση.

π.χ Μεγαλοκαταθέτες,συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι(με το εφάπαξ να καραδοκεί),

διάφορες εταιρίες με τεράστια κεφάλαια,ακόμη και μέσα στην ακμή της κρίσης.

ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΗ!

χρήμα υπάρχει στην άκρη,από μερικούς που περιμένουν σα γύπες για το ψοφίμι.

Η συμβουλη μου ειναι:

να εξαντλείτε όλα τα περιθώρια πριν την πώληση ακίνητου τη συγκεκριμένη περίοδο(όσοι έχετε τη δυνατότητα)

Δημοσ.

προσοχή πάντα επώνυμο μεσιτικό γραφείο ..ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι 

Να ξέρεις οτι ο μεσίτης κοιτάει την δουλειά του δηλαδή την προμήθεια και οχι το δικό σου συμφέρον ..γι αυτό τον πρώτο λόγο για την τιμή ενοικίασης  αλλά και την επιλογή του ατόμου που θα βάλεις μέσα θα τον έχεις εσύ.

Δημοσ.

εγώ φίλε μου θα σου έλεγα να επιμείνεις σε μια σοβαρή τιμή...

χρήμα υπάρχει στην άκρη,από μερικούς που περιμένουν σα γύπες για το ψοφίμι.

Δε συμβαδίζουν αυτά τα δυο. Πώς να επιμείνει σε μια "σοβαρή" τιμή από τη στιγμή που αυτοί που έχουν χρήμα περιμένουν σα γύπες για το ψοφίμι;

• Like 1
Δημοσ.

Δε συμβαδίζουν αυτά τα δυο. Πώς να επιμείνει σε μια "σοβαρή" τιμή από τη στιγμή που αυτοί που έχουν χρήμα περιμένουν σα γύπες για το ψοφίμι;

Ε δεν ειναι αυτοκινητο.Καποιοι , περα της επενδυσης και  του κορακισμου, μπορει να θελουν και συγκεκριμενες προδιαγραφες η συγκεκριμενη περιοχη.

• Like 1
Δημοσ.

αν διάβαζες ολόκληρο το σχόλιο μου θα έβλεπες την απάντηση στο ερώτημα σου B)

(ίσως λίγο ρομαντικό,αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο χρειάζεται ο ρομαντισμός!)

να εξαντλείτε όλα τα περιθώρια πριν την πώληση ακίνητου τη συγκεκριμένη περίοδο(όσοι έχετε τη δυνατότητα)

Δημοσ.

εγώ φίλε μου θα σου έλεγα να επιμείνεις σε μια σοβαρή τιμή(εάν την αξίζει το ακίνητο σου)γιατί μην ξεχνάς μέσα στην κρίση υπάρχει ακόμη μια μάζα ανθρώπων που έχουν χρήματα για επένδυση.

Κανένας λογικός άνθρωπος σήμερα δεν πρόκειται να επενδύσει τα χρήματα του σε ακίνητα. Εκτός αν πρόκειται για τρελή ευκαιρία.
Δημοσ.

Κανένας λογικός άνθρωπος σήμερα δεν πρόκειται να επενδύσει τα χρήματα του σε ακίνητα. Εκτός αν πρόκειται για τρελή ευκαιρία.

Αυτο ηθελαν τελικα αφου ειδαν οτι οι Ελληνες ειναι αναμεσα σε αυτους(χωρες) με το μεγαλυτερο ποσοστο ιδιοκτησιας...!

Φορολογουν αγρια και ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ σε ανυπαρκτες αξιες(γιατι αν βγεις στην αγορα να πουλησεις το ακινητο δεν πουλιεται ουτε κατα 50% φτηνοτερο απο οτι αυτοι εκτιμουν σε πολλες περιοχες) και σε εξαναγκαζουν η να πουλησεις σε τιμες εξευτιλιστικες(τουλαχιστον αναλογα με τις τιμες που αυτοι θεωρουν οτι αξιζει) η να ανεχεσαι τους αμετρητους φορους(ακομα και η ενοικιαση αποτελει μεγαλο προβλημα με συνεχομενα πτωτικες τιμες και ζητηση).Ακομα δεν εχουν αρχισει και οι κατασχεσεις οποτε τοτε θα δειτε ακομα μεγαλυτερη πτωτικη πορεια.....με ολα αυτα σαφως κανεις δεν αγοραζει αν δεν ειναι σουπερ ευκαιρια και εμεις να χαιρομαστε τα 300 κοπροσκυλα που και χρεοκοπησαν την χωρα και συνεχιζουν να τα τσεπωνουν χοντρα δουλευοντας μας(ειναι αδιεξοδο δεν μπορει πολιτικοι που καταληστεψαν τον τοπο και τον χρεοκοπησαν να τον σωσουν χρειαζεται ριζικη αλλαγη του πολιτικου και νομοθετικου συστηματος...).Σορρυ για το που εφυγα και λιγο απο το θεμα αλλα χιλιαδες ανθρωποι ζουν δραματα.

ΥΓ.Φυσικα θα ερθουν καποιες ξενες εταιρειες οταν θα μας εχουν γονατισει εντελως και θα αγοραζουν τσαμπα ακινητα η θα δινουν στις τραπεζες ενα ποσοστο απο τα χρεη καποιων και θα παιρνουν τα ακινητα και τοτε αφου οι ανεξαρτητοι πολιτικοι μας θα εχουν εκτελεσει ολες τις εντολες θα παρουν εντολη να αλλαξει η πολιτικη απεναντι στην ακινητη περιουσια....εχει γινει σε αλλες χωρες οποτε ας ειμαστε ενημερωμενοι για το τι ερχετε...ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΝΤΟΥ!

• Like 1
Δημοσ.

Ε δεν ειναι αυτοκινητο.Καποιοι , περα της επενδυσης και  του κορακισμου, μπορει να θελουν και συγκεκριμενες προδιαγραφες η συγκεκριμενη περιοχη.

Σκοτωμένα ακίνητα βρίσκεις σήμερα σε όλες τις περιοχές και με οποιαδήποτε προδιαγραφή! Για την ακρίβεια, όπως είπα παραπάνω, μόνο αυτά φεύγουν. Το να πιστεύει κανείς σήμερα ότι μπορεί να πουλήσει ακίνητο και να πιάσει καλά λεφτά, είναι ουτοπία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σκοτωμενες τιμες βρισκεις μονο αν ο ιδιοκτητης χρωσταει και ειναι πριν του το παρουν δηλ.με το μαχαιρι στον λαιμο!

κατι τετοια λεγαν σε ενα παρομοιο τοπικ με τα αυτοκ.και απο τις 10 αγγελιες μονο 1-2 ηταν καλες αλλα για πολλα κυβικα ή πολλα χρηματα.την μια την θυμαμαι ενα cayenne ηταν.

-------------

http://www.insomnia.gr/topic/481123-ενοικιασεις-και-μεσιτες/

-----

εγω θα προτεινα αν ειναι αθηνα 100% βαλε μια αγγελια στην χe.gr.δειξε το σπιτι σε 3-4 να δεις που κολανε αλλα και μαθε γιατι δεν το προτιμουν σε αντιθεση με καποιο αλλο που δαν και αποφασισε αν η τιμη ειναι καλη ή οχι.ταυτοχρονα βαλε και μια αγγελια για ενοικιαση...

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

................................εγω θα προτεινα αν ειναι αθηνα 100% βαλε μια αγγελια στην χe.gr.δειξε το σπιτι σε 3-4 να δεις που κολανε αλλα και μαθε γιατι δεν το προτιμουν σε αντιθεση με καποιο αλλο που δαν και αποφασισε αν η τιμη ειναι καλη ή οχι

συμφωνώ απόλυτα.

μια διερευνητική προσπάθεια θα σου δώσει μια ένδειξη (προσοχή, μόνο ένδειξη θα είναι) για το που κινούνται τα πράγματα κι έτσι θα αποφασίσεις.

αν και, όπως ειπώθηκε, η αγορά είναι "νεκρή" υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν (το λέω από εμπειρίες στον κύκλο μου) για αγορά αλλά και ενοικίαση και δυστυχώς (γι' αυτούς) δεν θέλουν να πιστέψουν πόσο κάτω είναι η αγορά. έτσι κάνουν αρκετούς συμβιβασμούς στα θέλω τους τη στιγμή που θα μπορούσαν να ζητάνε τον ουρανό με τ' άστρα.

Δημοσ.

Δυστυχως για να πουλησεις σπιτι σημερα θα πρεπει να το σκοτωσεις. Μιση τιμη και αμα. Κανεις δεν κανει ανοιγματα και αυτος που θα αποφασισει να αγορασει διαμερισμα (αρα εχει cashερι), θα κοιταξει να παρει κατι καινουριο. Αρα, αμα εχεις παλιο διαμερισμα δεν "φευγει" με καμια παναγια.

Διαμερισμα τελευταιου οροφου (6ο) σε κεντρικη περιοχη στην Πατρα με 110κ αντικειμενικη, δεν πωλειται ουτε στα 55κ.

Δημοσ.

Εδώ στα Σεπόλια βλέπω καινούργιες πολυκατοικίες κυριολεκτικά "Διαμάντια" και δεν έχει πουληθεί ούτε ένα διαμέρισμα εδώ και 3 χρόνια. Τι να λέμε τώρα. 

Όσο για τον μεσίτη...αν το έχεις γενικά με τις διαπραγματεύσεις κάντο ο ίδιος. Διαφορετικά βάλε τον μεσίτη...γιατί αν δεν το έχεις ενδέχεται να χάσεις και παραπάνω απο τα 20.000.

Δημοσ.

Εδώ στα Σεπόλια βλέπω καινούργιες πολυκατοικίες κυριολεκτικά "Διαμάντια" και δεν έχει πουληθεί ούτε ένα διαμέρισμα εδώ και 3 χρόνια. Τι να λέμε τώρα. 

Κανεις δεν κανει ανοιγματα και αυτος που θα αποφασισει να αγορασει διαμερισμα (αρα εχει cashερι), θα κοιταξει να παρει κατι καινουριο. Αρα, αμα εχεις παλιο διαμερισμα δεν "φευγει" με καμια παναγια.

Άλλες δυο απόψεις που συγκρούονται. Η πραγματικότητα είναι ότι τα νεόδμητα μένουν αυτή τη στιγμή στα αζήτητα, η συντριπτική πλειονότητα των αγοραστών προτιμάει παλαιότητας γιατί ακόμα και ένα "καινούριο" σπίτι του 2002, κοστίζει τουλάχιστον 20% φθηνότερα από ένα νεόδμητο (2% μείωση κάθε έτος για τα πρώτα 10 χρόνια παλαιότητας). Δε ξέρω αν τα κτήρια με ΝΟΚ/ΚΕΝΑΚ θα έχουν κάποια αυξημένη ζήτηση στο άμεσο μέλλον, για την ώρα ισχύει αυτό που έγραψα.

Σε ότι αφορά στη χρήση μεσίτη, ο σημαντικότερος λόγος ύπαρξής του είναι για να κρατήσει σε απόσταση τον ιδιοκτήτη από τους αγοραστές οι οποίοι σε κοιτάνε στα μάτια για να καταλάβουν αν έχεις ανάγκη και να σε "χτυπήσουν κάτω" σαν χταπόδι. Μου το λένε οι ίδιοι οι αγοραστές φεύγοντας όταν ο ιδιοκτήτης είναι -δυστυχώς- παρών στην υπόδειξη  ότι δηλαδή φαίνεται ότι έχει αγωνία να πουλήσει, FAIL! Άρα, αν δε βάλετε μεσίτη, βάλτε κάποιο συγγενή ή φίλο να εμφανίζεται στις υποδείξεις, πάντως ποτέ ο ιδιοκτήτης. Τώρα, θα πει κάποιος, "αν είναι να βάλω έναν ξάδερφο, δε βάζω καλύτερα έναν μεσίτη που είναι και η δουλειά του να κάνει υποδείξεις και να διαπραγματεύεται";.. Εμπάση περιπτώσει, το πιάσατε το νόημα. Χαμηλή τιμή, δυναμική προώθηση του ακινήτου, υποδείξεις από τρίτο άτομο (όχι τον ιδιοκτήτη), με ή χωρίς μεσίτη, δική σας απόφαση.

ΥΓ. Μεσίτη, όχι μεσίτες, τα έχω ξαναγράψει. Έρχονται πελάτες από το εξωτερικό, Αμερική, Καναδά  Ευρώπη (ακούσανε ότι πεινάμε και πλακώσανε να τα πάρουν τσάμπα) και μου λένε "Μα καλά, γιατί βάζουν ταυτόχρονα πολλούς οι μεσίτες οι ιδιοκτήτες εδώ στην Ελλάδα; Δε ξέρουν ότι έτσι δε θα ασχοληθεί κανείς τους;.. Δικά τους λόγια, όχι δικά μου.

• Like 1
Δημοσ.

σκοτωμενες τιμες βρισκεις μονο αν ο ιδιοκτητης χρωσταει και ειναι πριν του το παρουν δηλ.με το μαχαιρι στον λαιμο!

κατι τετοια λεγαν σε ενα παρομοιο τοπικ με τα αυτοκ.και απο τις 10 αγγελιες μονο 1-2 ηταν καλες αλλα για πολλα κυβικα ή πολλα χρηματα.την μια την θυμαμαι ενα cayenne ηταν.

Τη θυμάμαι και εγώ την αγγελία που λες, 8 μηνών αυτοκίνητο στο 1/3 της τιμής αντιπροσωπείας(45k με τιμή καινούργιου 130k+). Αυτό δεν είναι απλά καλή τιμή, είναι σκότωμα. Οι υπόλοιπες αγγελίες ήταν και αυτές σκοτωμένες, αλλά όχι τόσο πολύ. Πάντως οι τιμές των αυτοκινήτων και ειδικά των πολυτελών πέφτουν μέχρι ένα ορισμένο σημείο, αλλιώς πωλούνται στο εξωτερικό.

εγω θα προτεινα αν ειναι αθηνα 100% βαλε μια αγγελια στην χe.gr.δειξε το σπιτι σε 3-4 να δεις που κολανε αλλα και μαθε γιατι δεν το προτιμουν σε αντιθεση με καποιο αλλο που δαν και αποφασισε αν η τιμη ειναι καλη ή οχι

Καλή η σκέψη σου, μόνο που κανένας δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί αν δεν είναι σκοτωμένη η τιμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...