Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω ένα πίνακα που μέσα έχει 1) router 2) patchpanel 3) switch με 30 περίπου υπολογιστές συνδεδεμένους σε διάφορα δωμάτια. Είναι ένα κλασικό δίκτυο γραφείου.

Επειδή όταν προσπαθούσα να συνδέσω Vdsl και ανέβαινε το utilization του δικτύου, έχω αποσυνδέσεις, και μάλλον δεν φταίει το modem.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελένξω την ethernet καλοδίωση; Απο τον πίνακα μέχρι τους Η/Υ. Για κάποιο κακής ποιότητας καλώδιο που πιθανώς να κάνει ζημιά;

Δημοσ.

Δεν το έχω δοκιμάσει. Λένε οτι δεν εντοπίζετε η ζημιά με αυτά παρα μόνο όταν το καλώδιο είναι κομμένο. Κάποιος άλλος ίσως να μας πει.

Ευχαριστώ πάντως για το φτηνό link για μελλοντική χρήση.

Δημοσ.

Το tester που πρότεινε ο "Viper2005" είναι απλός για έλεγχο κομμένου καλωδίου και mapping στους connectors. 

Για έλεγχο και πιστοποίησης του δικτύου θα χρειαστείς κάτι σαν αυτό: 

http://www.flukenetworks.com/datacom-cabling/copper-testing/dtx-cableanalyzer-series

Το συγκεκριμένο βέβαια κοστίζει 8.000,00€ ~ 12.000,00€, οπότε θα πρέπει να βρεις κάποιον που κάνει πιστοποίησης δικτύων.

Συνήθως οι τιμές κυμαίνονται στα 5€ η γραμμή.  

Δημοσ.

γιατι νομιζω οτι ουτε αυτο τσεκαρει καλωδιο σαν ταχυτητα κτλ.σαν να το περασει πιστοποιηση.

β.μηπως τα καλωδια ειναι μια χαρα αλλα δεν τραβαει το switch?

γ.μηπως καποιο pc εχει κολλησει κατι και στελνει τρελη κινηση στο switch?το κακο ειναι οτι με απλο switch δεν θα τα δεις αυτα δηλαδη Κινηση ανα port κτλ.γιατι να φταιει κατι στο καλωδιο το βρισκω δυσκολο και να σου κανει τετοιο θεμα.η μηπως το ρουτερ πιταρει με τοση κινηση απο 30 Pc.

Δημοσ.

Κατα αρχην παρε ενα φθηνο μηχανημα και περνα πρωτα πιστοποιηση για να εισαι σιγουρος. Μετα αφου απορριψεις καλωδιωση..... συνεχιζεις.

Δημοσ.

Κατα αρχην παρε ενα φθηνο μηχανημα και περνα πρωτα πιστοποιηση για να εισαι σιγουρος. Μετα αφου απορριψεις καλωδιωση..... συνεχιζεις.

πως περνας πιστοποιηση σωστης λειτουργιας των καλωδιών αφου αγορασεις το μηχανακι?

Δημοσ.

δε νομίζω να φταίει η καλωδίωση. αλλά με δοκιμές αν απομονώσεις ένα μέρος του δικτύου μπορεί να βγάλεις άκρη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τη πιστοποιηση στη βγαζει το ιδιο το μηχανημα, ορισμενα καλα στην τυπωνουν κιολας. Πιθανο βεβαια οπως λενε και τα παιδια να μη φταιει η καλωδιωση αλλα εσυ εχεις χασει τη μπαλλα εκει και απο καπου πρεπει να ξεκινησεις να αποκλειεις διαφορα πραγματα.

Το οτι εχεις αποσυνδεσεις ομως δεν εχει να κανει με την καλωδιωση να ξερεις. Μηπως απλα το modem ειναι κωλοmodem και εξαντλει τη μνημη του οταν εχεις υψηλο utilization? Εγω προς το modem το κοβω να ειναι. Μηπως ειναι κανα super ouao zte ή tomson ή αναλογης κατηγοριας?

Επεξ/σία από rfc
Δημοσ.

και να παρει μηχανημα για πιστοποιηση χωρις να δει switch κτλ τα θεωρω περιττα εξοδα εκτος αν εννοει καποιος να παρει cable tester απλα.

Δημοσ.

Νομίζω όι ο άνθρωπος δεν ζητάει μηχανάκι για πιστοποίηση. Αν θέλει μηχάνημα για πιστοποίηση θα πρέπει να ακουμπήσει πολλά λεφτά.

Δημοσ.

Ναι του το εξηγουμε ολοι οτι δε φταιει μαλλον η καλωδιωση. Επειδη αναφερθηκε συζητιεται απλως για το μηχανακι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...