Προς το περιεχόμενο

72 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Συμφωνείτε με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ;

• Ναι, άμεσα
      15
    • Ναι, εφόσον υπάρξει καλή προσφορά
      11
    • Όχι, έως ότου δοθούν ικανοποιητικά ανταλλάγματα
      10
    • Όχι, οποιαδήποτε προσφορά και αν υπάρξει
      32
    • Άλλο (παρακαλώ αναπτύξτε την άποψή σας σε μήνυμα)
      4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ακούσει απόψεις και από τις δύο πλευρές αλλά τελικά άκρη δεν έβγαλα ούτε κατάφερα να δημιουργήσω μια ξεκάθαρη εικόνα για τα οικονομικά μεγέθη.

Συμφέρει στο δημόσιο να πουλήσει μια κερδοφόρα επιχείρηση όπως τον ΟΠΑΠ?

Ποια είναι η άποψή σας και γιατί?

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατί και κερδοφόρα όταν είναι η επιχείρηση στο δημόσιο, αποφέρει τίποτα ή όλα πάνε στον τρύπιο κουμπαρά του κράτους, που πάλι κρατικοδίαιτοι "επιχειρηματίες" τρώνε;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος να πωληθεί μια τόσο κερδοφόρος και μονοπωλιακή επιχείρηση, ειδικά την δεδομένη χρονική περίοδο γιατί δεν θα είναι σε συμφέρουσα τιμή για το δημόσιο.

Μιλάμε για μια επιχείρηση που είχε καθαρά κέρδη 500 εκατομμύρια το 2012.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγος να πωληθεί μια τόσο κερδοφόρος και μονοπωλιακή επιχείρηση, ειδικά την δεδομένη χρονική περίοδο γιατί δεν θα είναι σε συμφέρουσα τιμή για το δημόσιο.

Μιλάμε για μια επιχείρηση που είχε καθαρά κέρδη 500 εκατομμύρια το 2012.

Και λοιπόν; Παρακάτω. Που ακριβώς πάει το μισό δισεκατομμύριο; Στους πολίτες; Αναπνέει τίποτα;

• Like 2
Δημοσ.

Το 33% πουλάνε, θα "μοιράζονται" τα κέρδη του αγοραστή, και ο αγοραστής δεν θα μπορεί να πουλήσει. Λογικά θέλουν να τον δώσουν κάπου συγκεκριμένα.

Το ποιο αστείο είναι πως το έδωσαν πριν την πώληση το service στον Θείο.

Δημοσ.

Και λοιπόν; Παρακάτω. Που ακριβώς πάει το μισό δισεκατομμύριο; Στους πολίτες; Αναπνέει τίποτα;

Στον προυπολογισμό του κράτους το οποίο μισό δις όταν ο ΟΠΑΠ δεν θα είναι πια κρατικός θα πρέπει να βρεθεί από αλλού. Λογικά θα μπορέσει να καλυφθεί από την φορολόγηση των πρώην παράνομων στοιχηματζίδικων + την φορολόγηση του ΟΠΑΠ. Η καλύτερη λύση κατά την γνώμη μου είναι μη πώληση του ΟΠΑΠ και άνοιγμα του επαγγέλματος για να φορολογούνται και τα παράνομα στοιχηματζίδικα.

Δημοσ.

Aν πωληθεί, που θα πάνε τα κέρδη? Στους πολίτες? Αναπνέει τιποτα?? :-)

• Like 1
Δημοσ.

Aν πωληθεί, που θα πάνε τα κέρδη? Στους πολίτες? Αναπνέει τιποτα?? :-)

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ λυσεις για την σωστη διαχειριση του δε βλεπω ομως. Τις θεωρητικες τυπου ΘΑ πρεπει να γινει αυτο και μετα ΘΑ μπορουσε να γινει ετσι και στο τελος ΙΣΩΣ ΝΑ γινει ετσι δεν χρειαζεται να τις αναφερεις καν. Ρεαλιστικα πραγματα που να δινεις πιθανοτητες να ειναι σε θεση να τις εφαρμοσει το δημοσιο οπως ειναι αυτη τη στιγμη θα θελαμε.
Δημοσ.

Καταρχάς γιατί μιλάτε για μισό δις ενώ στο κράτος ανήκει μόνο το 34%? (το υπόλοιπο που ανήκει? Χ.Α.Α?)

Άρα ετήσια έσοδα μερίσματος 0,34*500=170.

Και πάλι όμως αναρωτιέμαι αν αξίζει να πουλήσεις για 600κάτι μια επιχείρηση που θα στα βγάλει αυτά σε 5-6 χρόνια.

Δημοσ.

Βρε το θέμα δεν είναι κακό να μπαίνουν λεφτά στον προυπολογισμό. Το θέμα είναι ότι ποιός μου λέει ότι αυτό το μισό δίς που πέφτει μέσα, δημιουργούν καινούριους τρόπους για να το ροκανίζουν δημιουργώντας νέες τρύπες αντί να καλύψουν παλιές.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ λυσεις για την σωστη διαχειριση του δε βλεπω ομως. Τις θεωρητικες τυπου ΘΑ πρεπει να γινει αυτο και μετα ΘΑ μπορουσε να γινει ετσι και στο τελος ΙΣΩΣ ΝΑ γινει ετσι δεν χρειαζεται να τις αναφερεις καν. Ρεαλιστικα πραγματα που να δινεις πιθανοτητες να ειναι σε θεση να τις εφαρμοσει το δημοσιο οπως ειναι αυτη τη στιγμη θα θελαμε.

Εγώ θα δώσω λύσεις; Με δουλεύεις; Αν ήταν να έδινα εγώ λύσεις κ να τις ακολουθούσαν μάλλον θα ήμουν ήδη πολιτικός. Αυτά είναι δουλειά άλλων. Εγώ απλά ρωτάω και που είναι κρατικός ΕΓΩ τι όφελος έχω; Μεγαλύτερη κέρδη αν κερδίζω στο τζόκερ που δε παίζω;

Καταρχάς γιατί μιλάτε για μισό δις ενώ στο κράτος ανήκει μόνο το 34%? (το υπόλοιπο που ανήκει? Χ.Α.Α?)

Άρα ετήσια έσοδα μερίσματος 0,34*500=170.

Και πάλι όμως αναρωτιέμαι αν αξίζει να πουλήσεις για 600κάτι μια επιχείρηση που θα στα βγάλει αυτά σε 5-6 χρόνια.

Όχι δεν αξίζει. Με κοινή λογική δε χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος. Το θέμα είναι ΕΜΕΙΣ τι κέρδος έχουμε πουληθεί δε πουληθεί. Δε θα απολυθούν Δ.Υ; Ας νοιάζει τους ΔΥ αυτό, εμένα καρφί δε μου καίγεται απολυθούν δεν απολυθούν ο βρεγμένος δε φοβάται τη βροχή. Όσο αφορά το poll, λείπει η επιλογή, με αφήνει αδιάφορο.

Δημοσ.

Δε μπορώ να καταλάβω το νόημα της ερώτησης ...

Πως μπορεί η απάντηση να είναι άλλη της "Ναι, εφόσον υπάρξει καλή προσφορά" ...

Αυτό δε σημαίνει "καλή" (= συμφέρουσα) ?

• Like 1
Δημοσ.

Όχι δεν αξίζει. Με κοινή λογική δε χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος. Το θέμα είναι ΕΜΕΙΣ τι κέρδος έχουμε πουληθεί δε πουληθεί. Δε θα απολυθούν Δ.Υ; Ας νοιάζει τους ΔΥ αυτό, εμένα καρφί δε μου καίγεται απολυθούν δεν απολυθούν ο βρεγμένος δε φοβάται τη βροχή.

Ε τι τι κέρδος έχουμε. Λεφτά του δημοσίου είναι. Τώρα αν αρχίσουμε και λέμε ότι τα λεφτά του δημοσίου πέφτουν σε μαύρες τρύπες οπότε είναι ανώφελο να ασχολούμαστε με το θέμα κι ας τον πουλήσουν και 5 ευρώ ή ας μην τον πουλήσουν καθόλου και αντί για τα 600 εκατ. ασχολούμαστε με τις λογικές του τι θα γίνει με τους 1000 υπαλλήλους που έχει και δηλώνουμε την αδιαφορία μας επειδή μας την σπάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι (εκτός θέματος δηλαδή) τότε άστο...

Δημοσ.

Έχω ακούσει απόψεις και από τις δύο πλευρές αλλά τελικά άκρη δεν έβγαλα ούτε κατάφερα να δημιουργήσω μια ξεκάθαρη εικόνα για τα οικονομικά μεγέθη.

Συμφέρει στο δημόσιο να πουλήσει μια κερδοφόρα επιχείρηση όπως τον ΟΠΑΠ?

Ποια είναι η άποψή σας και γιατί?

Αν μπορούσες έτσι απλά να βγάλεις ξεκάθαρη εικόνα δε θα διάβαζες τώρα το post αυτό ... θα σε έτρεχε καποια Deutsche Bank. 

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τη διαφορά των

1.  Ναι, εφόσον υπάρξει καλή προσφορά
  2.  Όχι, έως ότου δοθούν ικανοποιητικά ανταλλάγματα
Δημοσ.

Δε μπορώ να καταλάβω το νόημα της ερώτησης ...

Πως μπορεί η απάντηση να είναι άλλη της "Ναι, εφόσον υπάρξει καλή προσφορά" ...

Αυτό δε σημαίνει "καλή" (= συμφέρουσα) ?

Πολλοί είναι κατά της πώλησεις τέτοιον μεγάλων επιχειρήσεων για οποιαδήποτε προσφορά είτε επειδή τις θεωρούν στρατηγικής σημασίας (ΔΕΗ, νερά κτλ) είτε για άλλους λόγους που δεν μπορώ να προσδιορίσω. Στην περίπτωση που ΟΠΑΠ δεν καταφέρνω να διακρίνω κάποιον λόγο οπότε αυτοί που επιλέγουν το απόλυτο όχι ας μας εξηγήσουν και τους λόγους.

Αν μπορούσες έτσι απλά να βγάλεις ξεκάθαρη εικόνα δε θα διάβαζες τώρα το post αυτό ... θα σε έτρεχε καποια Deutsche Bank. 

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τη διαφορά των

1.  Ναι, εφόσον υπάρξει καλή προσφορά
  2.  Όχι, έως ότου δοθούν ικανοποιητικά ανταλλάγματα

Το 2 ήταν πρωτοβουλία του moderator οπότε ας μας πει πως το σκέφτηκε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...