Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άντε, φίλιππα και οι λοιποί γιατροί, δώστε τα φώτα σας. Έχω το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας, και μόλις έκανα εξετάσεις αίματος, οπότε μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες:

1. Ο αιματοκρίτης μου στα 37,2 είναι καλά;

2. Μιας και έχω το στίγμα, σημαίνει ότι ποτέ δε θα είναι πάνω από 42;

3. Γιατί η εξέταση RBC ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΥΘΡΩΝ έδωσε αποτελέσματα πάνω από το όριο (6,37); Αφου 'εχω αναιμία δε θα έπρεπε να είναι χαμηλά;

Το τελευταίο κυρίως με μπέρδεψε αν και είχα απορία και για πρώτα 2.

Δημοσ.

ρε εγώ που πήγα και έδωσα αίμα είχα 35 και δεν ήθελε να μου πάρει
λες να έχω στίγμα ρε? λολ

Δημοσ.

Το στίγμα απ' όσο γνωρίζω, δεν επηρεάζει τον αριθμό των ερυθρών αλλά το μέγεθός τους και την αιμοσφαιρίνη. Η ποσότητα των RBC είναι φυσιολογική, απλώς είναι ελαφρώς μικρότερα και υποχρωματισμένα.

Οπότε λογικό να εμφανίζεις χαμηλότερο αιματοκρίτη λόγω μειωμένου κυτταρικού όγκου, λογικό και ο αριθμός να μην είναι χαμηλός.

Τσέκαρε και το MCV αν αναγράφεται.

• Like 1
Δημοσ.

το στίγμα φαίνεται με ειδικές εξετάσεις ή με απλές αίματος?

σε περίπτωση που σε εξετάσεις βγεί ο αιματοκρίτης πολύ λίγο κάτω απο το όριο, τι μπορεί να σημαίνει?

Δημοσ.

To MCV είναι λίγο πιο κάτω από το όριο (58,4). Είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού λόγω της ύπαρξης στίγματος, σωστά;

• Like 1
Δημοσ.

Μια και μιλαμε για αιματοκριτη προσφατα εκανα και γω εξετασεις και μου εβγαλε 49,8.........
Ειναι επικινδυνες τετοιες τιμες? Στο χαρτι εχει σαν φυσιολογικες τιμες απο 40 εως 54 αλλα αλλοι μου λενε οτι και 50-51 ειναι πολυ υψηλος και επικινδυνος.

Δημοσ.

Μια και μιλαμε για αιματοκριτη προσφατα εκανα και γω εξετασεις και μου εβγαλε 49,8.........

Ειναι επικινδυνες τετοιες τιμες? Στο χαρτι εχει σαν φυσιολογικες τιμες απο 40 εως 54 αλλα αλλοι μου λενε οτι και 50-51 ειναι πολυ υψηλος και επικινδυνος.

Επικίνδυνο είναι το 58 πχ, το 49,8 είναι όπως γράφει το χαρτί φυσιολογικό.

• Like 2
Δημοσ.

Κι εγω αυτο πιστευω....απλα ενας παθολογος με φοβισε λιγο λεγοντας οτι πρεπει να ναι κατω απο 50 αλλα μαλλον ηταν υπερβολικος.

Δημοσ.

Κοίτα, στην περίπτωση που έχεις 55 και πάνω ενώ ταυτόχρονα αιμοσφαιρίνη 18+, ο γιατρός σου δίνει και φαρμακευτική αγωγή και δίαιτα.

Εγώ πάντως πρόσφατα πήγα να δώσω αίμα, και μου λένε "ααα έχεις αιματοκρίτη 39, δε μπορείς να δώσεις". Λέω "σίγουρα? Πριν ένα χρόνο που ξανάδωσα είχα 48...". Χμμ ίσως έγινε λάθος μου λέει, ξαναμετράει και βρίσκει 46,5!

Δημοσ.

To MCV είναι λίγο πιο κάτω από το όριο (58,4). Είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού λόγω της ύπαρξης στίγματος, σωστά;

Ακριβώς. Και λογικά θα υπάρχει και ανισοκυττάρωση.

Δημοσ.

Kαλησπέρα,

Σόρρυ που πετάγομαι στην συζήτηση αλλα σήμερα εκανα και εγω κάποιες γενικές αίματος μαζί με κάτι άλλες ειδικές που έκανα..

Όλα είναι μέσα στα όρια εκτός απο τα Λεμφοκύτταρα που είναι 51 και έχει όριο 45..

Τι σημαίνει αυτό; Τι εξήγηση μπορεί να έχει; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Λάθος φόρουμ γενικά, το ξέρουμε ε.

Κατατά, αν όλα τα άλλα είναι κομπλέ, είναι απλώς ένδειξη ότι έχεις προσβληθεί από κάποιον ιό. Γρίπη, κρύωμα, κάτι. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις συμπτώματα.

Δημοσ.

Αφου οι εξετασεις σου ειναι οκ δεν εχεις προβλημα, τα λεμφοκυτταρα πανε πακετο με τα λευκα, αφου ο τυπος των λευκων σου ειναι οκ δεν υπαρχει προβλημα!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...