NinjaMan Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Πιστεύω ότι έχω "συλλάβει" μια καλή επιχειρηματική ιδέα την οποία σχεδιάζω να την υλοποιήσω σε ιστοσελίδα χωρίς όμως μετά να ξέρω πως θα ήταν καλύτερα να κινηθώ... Αυτό που μου πρότεινε ένας γνωστός είναι να δείξω την ιδέα μου σε διάφορες εταιρείες, όπως έκανε ο mark zuckerberg με το facebook, και μετά σαν μέτοχος να παίρνω τα ανάλογα συμφωνηθέντα κέρδη. Το θέμα μου όμως είναι το εξής: Επειδή αυτή μου η ιδέα θεωρώ ότι είναι πρωτοποριακή και δεν την έχει ξανασκεφτεί κανείς, θέλω να ξέρω αν υπάρχει κάποιος τρόπος (και συγκεκριμένα κάτι φθηνότερο από συμβόλαιο εχεμύθειας) που αν παρουσιάσω κάποιο κομμάτι της σκέψης μου σχετικά με αυτήν σε οποιονδήποτε άλλο να έχω την δυνατότητα να τον διασύρω νομικά αν αποφασίσει να μην συνεργαστεί μαζί μου και μετά μεταφέρει τις πληροφορίες που του έδωσα σε ξένα, "τρίτα" άτομα τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να φτιάξουν αυτοί πρώτοι την εν λόγω ιστοσελίδα. Για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο για αυτό και αυτό που ζητάω είναι πολύ συγκεκριμένο (αν υπάρχει). Π.χ. Αν ηχογραφώ με το κινητό μου οποιονδήποτε θέλει να του αποκαλύψω πληροφορίες βάζοντάς τον να διαβάζει ένα συγκεκριμένο κείμενο ενώ συγχρόνως αναφέρει και στο τέλος το ονοματεπώνυμό του, αυτό θα μπορούσε να με καλύψει νομικά σε περίπτωση που γίνει κάποια στραβή; Επίσης θα παρακαλούσα όποιον μπορεί να σκεφτεί κάποιο πολύ μικρό, αποτελεσματικό κείμενο για την περίπτωση μου να κάνει τον κόπο να το μοιραστεί μαζί μας και υπόσχομαι ότι αν πετύχει η ιδέα μετά από κάποιο καιρό να τον επισκεφτώ όπου και αν βρίσκεται και να τον κεράσω ποτά... 1
kage Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 δεν νομιζω να εγινε ετσι το στορυ του zuckerberg στην ουσια εκλεψε την ιδεα απο συμμαθητη του και την ανεπτυξε..τα υπολοιπα(να πουλαει ποσοστα) απλα ηρθαν απο μονα τους οταν απεκτησε κοινο.. ειναι πολυ συγκεκριμενο αν υπαρχει?!!? δηλ.δεν ξερεις αν υπαρχει παρομοιο σιτε ή αν μπορει να φτιαχτει... σορρυ που στο λεω αλλα με την ιδεα θα μεινεις αν δεν εχεις φραγκα να στο φτιαξει καποιος
NinjaMan Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Φίλε kage λεφτά έχω για να μου φτιάξει κάποιος την ιστοσελίδα αλλά εγώ αυτό που ρώτησα είναι ακόμα πιο σημαντικό. Αν δώσω πληροφορίες ακόμα και σε έναν web designer σχετικά με το τι έχω σαν σχέδιο στο μυαλό μου θέλω να ξέρω με ποιον τρόπο μπορεί η οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας να παραμείνει εμπιστευτική! Και μιας και σχολίασες τον zuckerberg που έφερα ως παράδειγμα, τότε φαντάσου ότι θα μπορούσα να είμαι ο συμμαθητής του που έχει μια πολύ καλή ιδέα (και την έχει αναπτύξει όμως έως ένα βαθμό) και θέλει να ξέρει τι ακριβώς μπορεί να επιτευχθεί νομικά όταν κάποιος ζητάει απόλυτη εχεμύθεια από κάποιον άλλο προτού του δώσει κάποιες πληροφορίες. Ξέρεις να απαντήσεις σχετικά με αυτό..;
Moderators Malthador Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Moderators Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Κι εγώ είμαι σε παρόμοια φάση, θέλω να υλοποιήσω μία ιδέα μου που απ' όσο έχω ψάξει, δεν υπάρχει σε κανένα παρεμφερές site στο internet. Το πρόβλημά μου είναι πως -παρόλο που δεν υπάρχει- δεν γνωρίζω αν την έχει πατεντάρει ήδη κάποιος πριν από μένα. Εσύ πως εξακρίβωσες ότι δεν το έχει σκεφτεί άλλος νωρίτερα; Επίσης, σχετικά με αυτό που ρωτάς, με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό (ή ακόμα καλύτερα με συμβόλαιο εχεμύθειας σε δικηγόρο) είσαι κατοχυρωμένος νομικά. Το θέμα είναι ότι αν η ιδέα είναι τόσο καλή (άρα και τα λεφτά πολλά) πιθανόν ο οποιοσδήποτε να καταπατήσει το συμφωνητικό και να τρέχεις δικαστικώς μετά. Γενικά είναι φάση με αρκετό ρίσκο. Καλό είναι να βρεις πολύ δικούς σου ανθρώπους να το υλοποιήσεις.
kage Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 δηλ.μιλατε για copyrights στο ινετ?!?! εχετε σκεφτει το iphone vs samsung vs nokia?εχουν βγαλει ακρη?οχι. http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Zuckerberg καπου εκει μεσα λεει για δικες κτλ.λιγο που διαβασα τα βρηκαν εξωδικαστικα.Αφου μεχρι τοτε το fb ειχε πωληθει σε αρκετα μεριδια...
leonidas_fs Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Site: http://en.wikipedia.org/wiki/Non-disclosure_agreement">εδω είσαι . NDA λέγεται αυτο που θελεις και είναι πολύ απλο! 2
michael92 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Non Disclosure Agreement θες, lol@ συμβόλαιο εχεμύθειας Είσαι σίγουρος ότι έχεις σκεφτεί κάτι καθαρά μοναδικό; Μπορεί η ιδέα σου να έχει υλοποιηθεί εν μέρει.
viper2005 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 ξερεις τι λεει ο καβασακι για το nda? "dont waste my tme"
NinjaMan Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 ...δεν γνωρίζω αν την έχει πατεντάρει ήδη κάποιος πριν από μένα. Εσύ πως εξακρίβωσες ότι δεν το έχει σκεφτεί άλλος νωρίτερα; Γενικά είναι φάση με αρκετό ρίσκο. Καλό είναι να βρεις πολύ δικούς σου ανθρώπους να το υλοποιήσεις. Το συμβόλαιο εχεμύθειας τόσο για την δικιά μου περίπτωση όσο και για την δικιά σου νομίζω ότι αποτελεί περισσότερο χάσιμο χρόνου και χρημάτων παρά ουσιώδης λύση σε αυτό που αναζητάμε. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η ηχογράφηση με το ονοματεπώνυμο έχει δικαστική ισχύ αλλά μέχρι να το σιγουρέψω 100% δεν θα μπω στην διαδικασία να το χρησιμοποιήσω. For the record, ναι είμαι 100% σίγουρος ότι η ιδέα μου δεν υπάρχει... δηλ.μιλατε για copyrights στο ινετ?!?! Ίσως αυτή να είναι η πιο καλή και εύστοχη ερώτηση που μπορεί να γίνει σε αυτό το θέμα. Ξέρουμε τι ακριβώς παίζει με την ελληνική νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων στο internet; Ενδεικτικά αναφέρω ότι μπορεί να γίνει κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων μέσω internet που κατ'εμέ είναι ο φθηνότερος, γρηγορότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για κάτι τέτοιο. Όλα αυτά σε περίπτωση που μιλάμε για οπτικοακουστικό υλικό και όχι για κάποια π.χ. κατασκευή, που θεωρείται πατέντα και θέλει άλλου παπά ευαγγέλιο..
cyber_katsarida Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 αν κρίνω από την ιδέα σου για το υγρό πυρ.... δε θα θελα να μάθω τι έχεις τώρα στο μυαλό σου. 23
Cryptic Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 αν κρίνω από την ιδέα σου για το υγρό πυρ.... δε θα θελα να μάθω τι έχεις τώρα στο μυαλό σου. Θα στήσει online επιχείρηση που προσφέρει υπηρεσίες με υγρό πυρ για εντυπωσιασμό κοπέλων. 4
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 αν κρίνω από την ιδέα σου για το υγρό πυρ.... δε θα θελα να μάθω τι έχεις τώρα στο μυαλό σου. Μπορει να επιασε το κολπο ρε...Και να σκεφτηκε να το εκμεταλλευτει εμπορικα πλεον: "Σχεδιαζουμε ολα τα γυναικεια ονοματα, σε φιλικες τιμες" κλπ.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Ότι και ιδέα να έχεις, αμα είναι τόσο μαμάτη θα βρεθεί σίγουρα τρόπος να κάνει κάποιος κάτι ανάλογο μέσα απο κάποιο παραθυράκι. Το όλο θέμα είναι να εδραιωθείς στη συγκεκριμένη αγορά μέσα απο το πλεονέκτημα που σου δίνει το γεγονός ότι ήσουν ο "πρώτος". 1
NinjaMan Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Ότι και ιδέα να έχεις, αμα είναι τόσο μαμάτη θα βρεθεί σίγουρα τρόπος να κάνει κάποιος κάτι ανάλογο μέσα απο κάποιο παραθυράκι. Το όλο θέμα είναι να εδραιωθείς στη συγκεκριμένη αγορά μέσα απο το πλεονέκτημα που σου δίνει το γεγονός ότι ήσουν ο "πρώτος". Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες απλά σκέψου ότι δεν θα φτάσεις καν στο επίπεδο να εδραιωθείς ως "πρώτος" σε οτιδήποτε και αν είναι αυτό που σε ενδιαφέρει αν πρώτα δεν διασφαλίσεις τα πνευματικά σου δικαιώματα. Αυτό που με καίει πιο πολύ απ'όλα είναι το αν η επώνυμη ηχογράφηση εχεμύθειας έχει δικαστική ισχύ.. Παρακαλώ θερμά όποιον/α διαβάζει το παρών thread και έχει κάποιο συγγενικό/γνωστό του πρόσωπο που γνωρίζει περί πνευματικών δικαιωμάτων (νομικά) ή έχει ασχοληθεί με αυτό στο παρελθόν να μας δώσει μια απάντηση. Για όσα κακεντρεχή άτομα με κρίνουν αρνητικά λόγω του παρελθοντικού θέματος με το υγρό πυρ που είχα δημιουργήσει έχω να πω το εξής: η κοπέλα όχι μόνο εντυπωσιάστηκε αλλά με έκανε να νιώσω και πολύ ωραία με αυτά που μου είπε μετά.. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2013 από NinjaMan
MovingShadow Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Νοτ σουρ if you trolling or just wasting our time..... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα