dreamercon Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Μπορείς να καταθέσεις πατέντα αν η ιδεά σου είναι πρωτότυπη. Πάντως να παρουσιάσεις μια επιχειρηματική ιδέα έτσι απλά σε μια εταιρία και να γίνει κάτι είναι εξαιρετικά απίθανο, εκτός και αν έχεις ήδη υλοποιήσει την ιδέα και έχει πιαστεί ή αν μιλάμε για μια επιστημονική εφεύρεση και όχι επιχειρηματική ιδέα. Εξάλλου, όποιος πιστεύει ότι πραγματικά έχει ανακαλύψει κάτι δεν έρχεται στο insomnia για νομικές συμβουλές, παρά σε μια από τις μεγάλες δικηγορικές εταιρίες του χώρου στο εξωτερικό. Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες απλά σκέψου ότι δεν θα φτάσεις καν στο επίπεδο να εδραιωθείς ως "πρώτος" σε οτιδήποτε και αν είναι αυτό που σε ενδιαφέρει αν πρώτα δεν διασφαλίσεις τα πνευματικά σου δικαιώματα. Αυτό που με καίει πιο πολύ απ'όλα είναι το αν η επώνυμη ηχογράφηση εχεμύθειας έχει δικαστική ισχύ.. Παρακαλώ θερμά όποιον/α διαβάζει το παρών thread και έχει κάποιο συγγενικό/γνωστό του πρόσωπο που γνωρίζει περί πνευματικών δικαιωμάτων (νομικά) ή έχει ασχοληθεί με αυτό στο παρελθόν να μας δώσει μια απάντηση. Για όσα κακεντρεχή άτομα με κρίνουν αρνητικά λόγω του παρελθοντικού θέματος με το υγρό πυρ που είχα δημιουργήσει έχω να πω το εξής: η κοπέλα όχι μόνο εντυπωσιάστηκε αλλά με έκανε να νιώσω και πολύ ωραία με αυτά που μου είπε μετά.. 1
angmar Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Να διαγράψεις τη νοοτροπία του τσάμπα και να πας να πατεντάρεις την ιδέα σου και να πάρεις κι ένα συμβολαιογράφο να σου συντάξει ένα NDA της προκοπής. Αν η ιδέα σου είναι τόσο πρωτοποριακή όσο νομίζεις και έχει προοπτική να βγάλει λεφτά, θα κάνεις απόσβεση και θα έχεις και το κεφάλι σου όσο πιο ήσυχο γίνεται. Αν η ιδέα σου δεν έχει πιθανότητες να βγάλει λεφτά, αλλά είναι πρωτοποριακή, κάνε την Public Domain, να επωφεληθεί η κοινωνία τουλάχιστον, αφού δεν παίζει να πλουτίσεις. Αν δε ρισκάρεις και ψάχνεις μεσοβέζικες λύσεις για να γλυτώσεις κανα ψιλό θα μείνεις με το πουλί στο χέρι όταν στην πάρει κάποιος την twistάρει λίγο και χώσει λεφτά από πίσω, γίνει διάσημος κι εσύ μετά θα κλαίγεσαι από πίσω του με το κινητό στο χέρι, μα εγώ τα ηχογράφησααααα και θα σε λυπηθεί trust me. >πίτα ολόκληρη & σκύλος χορτάτος. 7
NinjaMan Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Εξάλλου, όποιος πιστεύει ότι πραγματικά έχει ανακαλύψει κάτι δεν έρχεται στο insomnia για νομικές συμβουλές, παρά σε μια από τις μεγάλες δικηγορικές εταιρίες του χώρου στο εξωτερικό. Φίλε μου με το νέο σου account μάλλον δεν έχεις καταλάβει κάτι καλά. Δεν θα μπω καν στην διαδικασία να σε αντικρούσω, το τι αποτελεί αυτό το μέρος για κάποιον ο οποίος το γνωρίζει χρόνια είναι κάτι που δεν θα το καταλάβεις ποτέ σου και καλύτερα που τα πράγματα είναι έτσι για να σου πω την αλήθεια... Not sure if you trolling or just wasting our time..... Κανείς δεν σε υποχρεώνει να διαβάζεις τίποτα MovingShadow, απλά μερικοί από εσάς μάλλον σπαταλάτε πολύ χρόνο μπροστά από την οθόνη σε ανούσιες πληροφορίες και ειδήσεις με αποτέλεσμα όταν κάτι σας φανεί παράξενο κατευθείαν να σκέφτεστε το ενδεχόμενο ότι "ο τύπος αυτός μάλλον μας trollarei".. Πραγματικά για να κάνεις κάτι τέτοιο σε ένα τεχνολογικό forum, όπως το insomnia, μάλλον κάτι συμβαίνει με το πρόγραμμά ή καλύτερα με την ζωή σου. Αλλιώς δεν εξηγείται το πως θα μπορούσε ένας μέσος άνθρωπος όπως εγώ να μπει στην διαδικασία να κάνει/σκεφτεί κάτι τέτοιο όταν ο ελεύθερος χρόνος του είναι ήδη μετρημένος. Αν δε ρισκάρεις και ψάχνεις μεσοβέζικες λύσεις για να γλυτώσεις κανα ψιλό θα μείνεις με το πουλί στο χέρι όταν στην πάρει κάποιος την twistάρει λίγο και χώσει λεφτά από πίσω, γίνει διάσημος κι εσύ μετά θα κλαίγεσαι από πίσω του με το κινητό στο χέρι, μα εγώ τα ηχογράφησααααα και θα σε λυπηθεί trust me. >πίτα ολόκληρη & σκύλος χορτάτος. Πιο αυστηρός πεθαίνεις, ούτε ο πατέρας μου να'σουνα.. Το ξέρω ότι χρειάζεται να πάρεις και ένα μικρό ρίσκο και πίστεψέ με δεν φοβάμαι να επενδύσω στην ιδέα μου, απλά το θέμα είναι πρακτικό. Αν εγώ αυτή την ιδέα την δείξω σε 10 διαφορετικούς εκπροσώπους εταιρειών και σε άλλους 10 διαφορετικούς πιθανούς συνεργάτες ενώ εγώ τελικά θα καταλήξω σε 2 μόνο από αυτούς (έναν από κάθε σύνολο) τότε θα χρειαστώ 20 διαφορετικά συμβόλαια εχεμύθειας, ένα για κάθε περίπτωση; Γιατί αν είναι έτσι συγγνώμη κιόλας, αλλά ειδικά σε τέτοιες εποχές θα προτιμήσω το κασετοφωνάκι όσο old school και αν σου ακούγεται παρά τον συμβολαιογράφο..
viper2005 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 τον ξερεις τον james dyson? Αν οχι, βρες το case study του... και του κλεψαν την πατεντα αλλα και σταματησε τις δίκες επειδη δεν μπορουσε να αντεξει το κοστος επισης εχουμε civil law... Στα ελληνικα υπαρχει νομος για το οτιδηποτε [θεωρητικα]. Γιατι δεν ρωτας εναν δικηγορο για το αν το μαγνητοφωνακι εχω βαρος ωσαν αποδεικτικο στοιχειο σε μια δικη...?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 [...] Γιατι δεν ρωτας εναν δικηγορο για το αν το μαγνητοφωνακι εχω βαρος ωσαν αποδεικτικο στοιχειο σε μια δικη...? Εάν καταγράψεις συνομιλία χωρίς τη συναίνεση όλων των συμμετεχόντων, είναι κακούργημα. Συνεπώς, γίνεται δεκτό ως αποδεικτικό μέσο σε δικαστήριο. Εναντίον αυτού που καταγράφει.
Fazos Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Και ποιος σου διασφαλίζει ότι ενώ μίλησες με εμένα, και κατέγραψες την συνομιλία μας, και είπα και το όνομα μου στο τέλος, και όλα αυτά έγιναν εν γνώσει μου, δεν θα πω την ιστορία/ιδέα, σε κάποιον άλλο, συγγενή μου ή μη, ο οποίος θα πραγματοποιήσει το όνειρο σου, και το jackpot θα το κερδίσει αυτός? Γιατί αν πω εγώ την ιδέα σε ένα παλιόφιλο από τον στρατό, που είναι και σουπερ ντούπερ προγραμματιστής, και αρχίσει να κατωχυρώνει ιδέες στον κόσμο πριν από εσένα, σε βλέπω όχι μονο να κονομάς, αλλά να πλερώνεις.... 1
kage Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) ολοι αυτοι αναφερουν τις ιδεες τους... http://www.kainotomeis.gr/Page.aspx?page_id=1071&contest_menu=1039&parent_id=7 http://www.greekinnovation.eu/ crazybusinessideas.gr/el/crazy-ideas Greek Innovation Expo 16-19/5/2013 Η Greek Innovation Expo 2013 έρχεται να εντοπίσει, να παρουσιάσει και να αναδείξει την ελληνική καινοτομία. Φορείς, ερευνητές και επιχειρήσεις συγκεντ... Επεξ/σία 9 Μαΐου 2013 από kage
dreamercon Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Δημοσ. 9 Μαΐου 2013 Φίλε μου με το νέο σου account μάλλον δεν έχεις καταλάβει κάτι καλά. Δεν θα μπω καν στην διαδικασία να σε αντικρούσω, το τι αποτελεί αυτό το μέρος για κάποιον ο οποίος το γνωρίζει χρόνια είναι κάτι που δεν θα το καταλάβεις ποτέ σου και καλύτερα που τα πράγματα είναι έτσι για να σου πω την αλήθεια... Είμαι μέλος του insomnia από το 2009, εσύ από το 2011. Οπότε νομίζω ότι μπορώ να σου επιστρέψω όλο το σχόλιο που μου έγραψες, αυτούσιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα