Προς το περιεχόμενο

ποια ειναι η εννοια του intent στα android?


shirl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

προγραμματιστικα εννοω .πχ εγω εφτιαξα ενα καινουριο intent για να μεταφερθω απο μια activity σε μια αλλη. σιγουρα ομως δεν ειναι μονο αυτη η χρησιμοτητα του!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε πολύ γενικές γραμμές είναι μια "δομή δεδομένων" η οποία μεταφέρει ένα σύνολο πληροφοριών με τα οποία "γνωστοποιείς τις προθέσεις σου" (όπως λέει και η ονομασία του)  μεταξύ των activities ή των Broadcast Receivers (ή Services) του λογισμικού σου (σε αυτή την περίπτωση ας πούμε ότι έχει "τοπική" εμβέλεια) ή προς άλλα εγκατεστημένα λογισμικά πχ. εφαρμογές του Συστήματος (οπότε αποκτά ας πούμε "γενική" εμβέλεια).

Δες το δηλαδή σαν ένα μηχανισμό IPC (δεν έχω υπόψη μου κάποια άλλη αναλογία στα Λ. Σ. που γνωρίζω), με την διαφορά (το tricky part) πως στο Android η μεταφορά δεδομένων ακόμα και μεταξύ των activities ενός προγράμματος δεν πρέπει να γίνεται άμεσα αλλά μέσο αυτού του μηχανισμού για τεχνικούς λόγους που σχετίζονται με τον κύκλο ζωής των Activities, οπότε σε μια τέτοια (πολύ τυπική) περίπτωση δρα ως μια τοπική μορφή "IPC" μεταξύ των Activity του λογισμικού σου.

Εδώ παρέχεται αναλυτική επεξήγηση σχετικά με την σημασία του Intent στο Android.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σευχαριστω πολυ! με χεις σωσει! μου χες απαντησει κ για το async task! το ειδα απο το android developers παρ'ολο που ξερω καλα αγγλικα δεν βγαζω ακρη με καποιες εννοιες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...