Mvpgr Δημοσ. 14 Μαΐου 2013 Δημοσ. 14 Μαΐου 2013 Καλησπέρα, Βρήκα μετά από κόπους ένα ωραίο σπίτι να μετακομίσω και συμφώνησα σε όλα με την ιδιοκτήτρια, σε 2-3 μέρες θα κάνουμε το συμβόλαιο. Ένα θέμα υπάρχει που με απασχολεί, μου είπε ότι δεν έχει βγάλει ακόμα ενεργιακό πιστοποιητικό και θα το κανονίσει τις επόμενες μέρες. Απ' όσο ξέρω δεν γίνεται να κατατεθεί συμβόλαιο μίσθωσης στην εφορία χωρίς το πιστοποιητικό αυτό. Δεν έχω λόγο να πιστέψω ότι δε θα το κάνει αλλά ανησυχώ για το πόσο καιρό θα πάρει. Ένας μήνας είναι το περιθόριο κατάθεσης στην εφορία, αν κάνει κανά μήνα να το πάει στην εφορία και να μου το επιστρέψει σφραγισμένο εγώ πως θα συνεχίσω τις υπόλοιπες διαδικασίες, πχ να συνδέσω ρεύμα στο σπίτι; Και αν το φέρει μετά από ένα μήνα θα "χάσω" τον ένα μήνα ενοικίου αφού δε θα είναι κατοικίσιμο το σπίτι. Τι λέτε, να της ζητήσω να τελειώσει με το πιστοποιητικό και μετά να κάνουμε τα συμβόλαια ή δεν υπάρχει λόγος; Επίσης, η μίσθωση ξεκινά με την υπογραφή του συμβολαίου ή με την θεώρηση από τη ΔΟΥ; Μπορεί δηλαδή να το υπογράψουμε, να μην τα καταθέσει ποτέ και να κάνει την ανήξερη μετά;
Joshua21 Δημοσ. 14 Μαΐου 2013 Δημοσ. 14 Μαΐου 2013 Όσον αφορά το ρεύμα, πας ΑΜΕΣΑ στη ΔΕΗ με το μισθωτήριο και στο συνδέουν στο όνομα σου. Δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένο από την εφορία. Εσύ σαν ενοικιαστής χρειάζεσαι άμεσα ρεύμα, ενώ ο ιδιοκτήτης έχει περιθώριο 30 ημερών να το επικυρώσει. Επίσης η μίσθωση ξεκινά την ημερομηνία που αναφέρεται στο συμβόλαιο, όχι με την υπογραφή του, ούτε με τη θεώρηση του.
Xorxhs! Δημοσ. 14 Μαΐου 2013 Δημοσ. 14 Μαΐου 2013 και εαν δεν βγαλει ενεργειακο πιστοποιητικό, υπάρχει κάποια επιπτωση σε επίπεδο ενοικιαστή και ιδιοκτήτη?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Μαΐου 2013 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2013 και εαν δεν βγαλει ενεργειακο πιστοποιητικό, υπάρχει κάποια επιπτωση σε επίπεδο ενοικιαστή και ιδιοκτήτη? Αν δεν υφίσταται ενεργειακό πιστοποιητικό, η Εφορία δεν θεωρεί το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης.
Mvpgr Δημοσ. 14 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2013 και εαν δεν βγαλει ενεργειακο πιστοποιητικό, υπάρχει κάποια επιπτωση σε επίπεδο ενοικιαστή και ιδιοκτήτη? Αν δεν υφίσταται ενεργειακό πιστοποιητικό, η Εφορία δεν θεωρεί το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης. Και τι σημαίνει αυτό για τον ενοικιαστή;
Joshua21 Δημοσ. 14 Μαΐου 2013 Δημοσ. 14 Μαΐου 2013 Και τι σημαίνει αυτό για τον ενοικιαστή; Τίποτα, η θεώρηση του μισθωτηρίου είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη.
kakofonixx Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 εσυ πιστευεις οτι βρηκε (επιτελους) ενοικιαστη και θα κολλησει σε μια βεβαιωση?? μπουσουλωντας θα παει να τη βγαλει!
Joshua21 Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 εσυ πιστευεις οτι βρηκε (επιτελους) ενοικιαστη και θα κολλησει σε μια βεβαιωση?? μπουσουλωντας θα παει να τη βγαλει! Προφανώς αγνοείς ότι στην Ελλάδα σήμερα ενοικιάζονται χιλιάδες σπίτια χωρίς καν συμβόλαιο. 1
qwertyqwerty Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Όσον αφορά το ρεύμα, πας ΑΜΕΣΑ στη ΔΕΗ με το μισθωτήριο και στο συνδέουν στο όνομα σου. Δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένο από την εφορία. Εσύ σαν ενοικιαστής χρειάζεσαι άμεσα ρεύμα, ενώ ο ιδιοκτήτης έχει περιθώριο 30 ημερών να το επικυρώσει. Επίσης η μίσθωση ξεκινά την ημερομηνία που αναφέρεται στο συμβόλαιο, όχι με την υπογραφή του, ούτε με τη θεώρηση του. Λάθος.Το συμβόλαιο ενοικίασης (αν μιλάς γι αυτή την επικύρωση) για να το δεχτούν στη ΔΕΗ πρέπει να είναι επικυρωμένο στην εφορία. Δηλαδή δεν έχεις ρεύμα (αν είναι κομμένο φυσικά...) αν δεν παρουσιάσεις στρογγυλή σφραγίδα απ' την εφορία,την οποία δε στη βάζει αν δεν πας ενεργειακό πιστοποιητικό*. *Κάτω από 50 μ² δεν είναι απαραίτητο.
Joshua21 Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Λάθος.Το συμβόλαιο ενοικίασης (αν μιλάς γι αυτή την επικύρωση) για να το δεχτούν στη ΔΕΗ πρέπει να είναι επικυρωμένο στην εφορία. Δηλαδή δεν έχεις ρεύμα (αν είναι κομμένο φυσικά...) αν δεν παρουσιάσεις στρογγυλή σφραγίδα απ' την εφορία,την οποία δε στη βάζει αν δεν πας ενεργειακό πιστοποιητικό*. Εσύ κάνεις λάθος, και σου μιλάω από προσωπική εμπειρία. Ενοικιαστής αφού νοίκιασε διαμέρισμα(Αύγουστο 2013) πήγε στη ΔΕΗ για να κάνει επανασύνδεση ρεύματος στο δικό του όνομα. Στην αρχή του είπαν δε γίνεται γιατί το μισθωτήριο δεν ήταν επικυρωμένο. Τότε αυτός τους εξήγησε ότι ο ιδιοκτήτης θα πάει να το θεωρήσει στις 30 ημέρες, αλλά αυτός χρειάζεται άμεσα ρεύμα μια και έχει πληρώσει ήδη ενοίκιο, έχει ήδη μετακομίσει κτλ. Αυτοί επέμεναν, αλλά μόλις τους ζήτησε έγγραφη βεβαίωση ότι δεν του δίνουν ρεύμα επειδή το μισθωτήριο δεν είναι επικυρωμένο τα μάσαγαν... Τελικά πήρε ρεύμα χωρίς να δείξει στη ΔΕΗ θεωρημένο μισθωτήριο.
kfyros Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Εσύ κάνεις λάθος, και σου μιλάω από προσωπική εμπειρία. Ενοικιαστής αφού νοίκιασε διαμέρισμα(Αύγουστο 2013) πήγε στη ΔΕΗ για να κάνει επανασύνδεση ρεύματος στο δικό του όνομα. Στην αρχή του είπαν δε γίνεται γιατί το μισθωτήριο δεν ήταν επικυρωμένο. Τότε αυτός τους εξήγησε ότι ο ιδιοκτήτης θα πάει να το θεωρήσει στις 30 ημέρες, αλλά αυτός χρειάζεται άμεσα ρεύμα μια και έχει πληρώσει ήδη ενοίκιο, έχει ήδη μετακομίσει κτλ. Αυτοί επέμεναν, αλλά μόλις τους ζήτησε έγγραφη βεβαίωση ότι δεν του δίνουν ρεύμα επειδή το μισθωτήριο δεν είναι επικυρωμένο τα μάσαγαν... Τελικά πήρε ρεύμα χωρίς να δείξει στη ΔΕΗ θεωρημένο μισθωτήριο. αλλού μπορεί να μη "μασήσουν" όμως.
qwertyqwerty Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Εσύ κάνεις λάθος, και σου μιλάω από προσωπική εμπειρία. Ενοικιαστής αφού νοίκιασε διαμέρισμα(Αύγουστο 2013) πήγε στη ΔΕΗ για να κάνει επανασύνδεση ρεύματος στο δικό του όνομα. Στην αρχή του είπαν δε γίνεται γιατί το μισθωτήριο δεν ήταν επικυρωμένο. Τότε αυτός τους εξήγησε ότι ο ιδιοκτήτης θα πάει να το θεωρήσει στις 30 ημέρες, αλλά αυτός χρειάζεται άμεσα ρεύμα μια και έχει πληρώσει ήδη ενοίκιο, έχει ήδη μετακομίσει κτλ. Αυτοί επέμεναν, αλλά μόλις τους ζήτησε έγγραφη βεβαίωση ότι δεν του δίνουν ρεύμα επειδή το μισθωτήριο δεν είναι επικυρωμένο τα μάσαγαν... Τελικά πήρε ρεύμα χωρίς να δείξει στη ΔΕΗ θεωρημένο μισθωτήριο. Μπορεί να είναι "μαχητή" αυτή η προϋπόθεση,στην Ελλάδα είμαστε εξ άλλου. Απλώς "έχεις ακούσει κάτι",δεν γίνονται έτσι τα πράγματα. Κάποιος "επίορκος" υπάλληλος έβαλε τη τζίφρα του σε λάθος σημείο.....
kfyros Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 το πιστοποιητικό είναι κανένα 100άρι 150άρι και θέλει κάποιο διάστημα για να φτιαχτεί. χρειάζονται σχέδια - κτηματολόγια κλπ. τα οποία ελπίζω να μην τα ψάχνει . πριν 8 μήνες που χρειάστηκε να βγει ενεργειακό πιστοποιητικό σε υπόγειο που νοικιάστηκε, κάνανε να το βγάλουν πάνω από μήνα. λείπανε χαρτιά βέβαια.
Joshua21 Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 αλλού μπορεί να μη "μασήσουν" όμως. Βασικά δεν είπα ότι "μάσησαν", αλλά "τα μάσαγαν", έχει τεράστια διαφορά. Μπορεί να είναι "μαχητή" αυτή η προϋπόθεση,στην Ελλάδα είμαστε εξ άλλου. Απλώς "έχεις ακούσει κάτι",δεν γίνονται έτσι τα πράγματα. Κάποιος "επίορκος" υπάλληλος έβαλε τη τζίφρα του σε λάθος σημείο..... "μαχητή" προϋπόθεση??? Μαχητό τεκμήριο πχ υφίσταται, μαχητή προϋπόθεση όχι. Τον ορισμό "μαχητή προϋπόθεση" τον βρίσκω αντιφατικό. Επίσης όταν λέω προσωπική εμπειρία δεν εννοώ πως απλά "έχω ακούσει κάτι". Αν αυτό κατάλαβες δεν φταίω εγώ, ήμουν αρκετά σαφής. Ο ιδιοκτήτης είναι φίλος μου, και εξ'αρχής είχε συμφωνήσει με τον ενοικιαστή να μην δηλωθεί τίποτα στην εφορία από κανέναν. Το μισθωτήριο το έφτιαξαν αφενός για να μπορέσει να πάρει ο ενοικιαστής ρεύμα στο όνομα του, και αφετέρου για να είναι καλυμμένοι και οι δύο σε περίπτωση στραβής. Παλιό το κόλπο. Το μισθωτήριο υπόψιν μπορεί να κατατεθεί και μετά τις 30 ημέρες από την υπογραφή του συμβολαίου με πρόστιμο 30-40 ευρώ. Και τέλος επειδή ακριβώς ζω στην Ελλάδα ξέρω πως κατά κανόνα ο δημόσιος υπάλληλος προσπαθεί να μην σε εξυπηρετήσει βρίσκοντας ανύπαρκτες αιτίες. Μην τα ισοπεδώνεις όλα αποκαλώντας "επίορκο" τον δημόσιο υπάλληλο που αναγκάστηκε από τον φορολογούμενο να κάνει σωστά τη δουλειά του.
qwertyqwerty Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Δημοσ. 15 Μαΐου 2013 Βασικά δεν είπα ότι "μάσησαν", αλλά "τα μάσαγαν", έχει τεράστια διαφορά. "μαχητή" προϋπόθεση??? Μαχητό τεκμήριο πχ υφίσταται, μαχητή προϋπόθεση όχι. Τον ορισμό "μαχητή προϋπόθεση" τον βρίσκω αντιφατικό. Επίσης όταν λέω προσωπική εμπειρία δεν εννοώ πως απλά "έχω ακούσει κάτι". Αν αυτό κατάλαβες δεν φταίω εγώ, ήμουν αρκετά σαφής. Ο ιδιοκτήτης είναι φίλος μου, και εξ'αρχής είχε συμφωνήσει με τον ενοικιαστή να μην δηλωθεί τίποτα στην εφορία από κανέναν. Το μισθωτήριο το έφτιαξαν αφενός για να μπορέσει να πάρει ο ενοικιαστής ρεύμα στο όνομα του, και αφετέρου για να είναι καλυμμένοι και οι δύο σε περίπτωση στραβής. Παλιό το κόλπο. Το μισθωτήριο υπόψιν μπορεί να κατατεθεί και μετά τις 30 ημέρες από την υπογραφή του συμβολαίου με πρόστιμο 30-40 ευρώ. Και τέλος επειδή ακριβώς ζω στην Ελλάδα ξέρω πως κατά κανόνα ο δημόσιος υπάλληλος προσπαθεί να μην σε εξυπηρετήσει βρίσκοντας ανύπαρκτες αιτίες. Μην τα ισοπεδώνεις όλα αποκαλώντας "επίορκο" τον δημόσιο υπάλληλο που αναγκάστηκε από τον φορολογούμενο να κάνει σωστά τη δουλειά του. Γι αυτό ονομάζω μαχητό το τεκμήριο,ακριβώς για να τονίσω το ουτοπικό του θέματος. Ο υπάλληλος ορκίστηκε πριν αναλάβει το έργο του,συνεπώς σε κάθε εκούσια παρέκκλιση θεωρείται επίορκος,δεν υπάχει "ολίγον 'έγγυος'. Για τα "ψιλά γράμματα" μεταξύ του εκμισθωτή και του μισθωτή δεν μπορώ να εκφέρω άποψη,γιατί απλά δεν μου έχει τύχει ως τώρα.Δεν έχω νοικιάσει ποτέ χωρίς συμβόλαιο δηλαδή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα