Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά RF σήματος σε άλλο δωμάτιο


X4Tz1S

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλημέρα , αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να μεταφέρω το RF σήμα από τον αποκωδικοποιητή της nova που έχω στο δωμάτιο μου στο σαλόνι που είναι 4 δωμάτια πιο μέσα. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να πάρω ένα τέτοιο και την ethernet να την συνδέσω με ένα PLC έτσι ώστε να μεταφερθεί το σήμα στο δωμάτιο που θέλω . Θα δουλέψει όμως ; Γνωρίζει κανένας καμιά άλλη λύση ;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή μας τα λες λίγο μπερδεμένα...

Θες να στείλεις το σήμα που έρχεται από το πιάτο (στο δωμάτιο σου) στο σαλόνι;;

Αν ναι τότε όχι δεν κάνουν αυτά που λες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τον αποκωδικοποιητή της Nova που είναι στο δωμάτιο μου να δώσω σήμα σε μια τηλεόραση που είναι 4 δωμάτια μακριά. Στην δικιά μου τηλεόραση συνδέεται με HDMI άρα έχω ακόμα ελεύθερες το RCA , Scart και RF (ξέρω ότι θα δείχνει το ίδιο και η άλλη τηλεόραση με αυτό που θα δείχνει η δικιά μου αλλά αυτό δεν με ενοχλεί καθόλου). Κάθομαι και σκέφτομαι λοιπόν πως θα στείλω αυτό το σήμα τόσο μακριά και χωρίς να τραβήξω 20 μέτρα καλώδιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχει εγκατάσταση κεραίας το διαμέρισμα σας και περνάει το καλώδιο κεραίας από το δικό σου δωμάτιο μέχρι το σαλόνι,τότε μπορείς να πάρεις  rf modulator (όπως το βλέπεις γράψτο στο google),προσοχή αν έχετε κεντρική εγκατάσταση που την μοιραζόσαστε με άλλα διαμερίσματα θα βλέπουν και αυτοί.Με 25-30€ καθαρίζεις.

 

Αν σε βολεύει να τα βάλεις στον διάδρομο και έχει οπτική επαφή μπορείς να βάλεις και ασύρματο αναμεταδότη ακόμα και με τηλεχειριστήριο (πομποδέκτες εικόνα ήχο στο google),γιατί μέσα από 3-4 τοίχους χλομό το κόβω να γίνεται.Εδώ θέλει αρκετά λεφτά,ιδίως αν θες κάτι ποιοτικό που να δουλεύει καλά.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό με το rf modulator δεν το γνώριζα άλλα δεν είναι ούτε εφικτό να γίνει σε εμένα δυστυχώς .Ο τρόπος με τους πομποδέκτες είναι ωραίος μπορώ να πω . Κάτι άλλο που σκέφτηκα , αν φτιάξω 2 καλώδια που από την μία να έχουν ethernet (για να μπουν στα PLC) και από την άλλη RCA για να μπει τηλεόραση και αποκωδικοποιητή αντίστοιχα , υπάρχει πιθανότητα να δουλέψει ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν απο κανενα χρονο φιλε ηθελα και εγω να μεταφερο το σημα του otetv στο παιδικο δωματιο για να βλεπουν τα παιδικα τους.

Αγορασα ασύρματο αναμεταδότη απο Ελλαδα αλλα δυστιχος ειχα παρει στα 2.4ghz και μονο φωνη εφτανε στο δωματιο. Ο λογος ειναι οτι στα 2,4gmz δουλευουν ολα σχεδον στο σπιτι και μαλιστα το ποιο σημαντικο (φουλ παρεμβολές) το ρουτερ.

Αποτελεσμα πισω στο καταστημα με επιστροφη χρηματων , και παραγγελια απο ebay  http://www.ebay.com/itm/5-8GHz-AV-Wireless-TV-Audio-Video-IR-Sender-Receiver-w-ir-Remote-repeater-/140839346488?pt=US_Audio_Video_Transmitters&hash=item20caade138

 στα 5.8ghz και μαλιστα με ματακι ωστε να αλλαζεις καναλια χωρις να πηγαινεις στον αποδικ που βρισκεται στο αλλο δωματιο.

Σημα καμπανα(ote λεμε) και παρα πολυ απλο στην εγκατασταση λειτουργια. Εμενα προσωπικα περναει 3 εσωτερικους τοιχος το σημα χωρις προβλημμα.

Παραμοιο υπαρχουν και εδω αλλα ξεκινανε απο κανενα 75 ευρω και κατι

Οτι αλλο θελεις εδω ειμαι

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχας αυτες οι συσκευές που παραθετεις ειναι για data sharing και οχι για εικονα. Επισης το PLC ( Programmable logic controller) δεν εχουν καμια επαφή με αυτά η με την τηλεόραση γενικά. Αυτα τα δουλεύουν σε αυτοματισμούς. (ανελκυστήρες, αυτόματους πωλητές κτλ). Απλα για να τα λέμε ολα με το όνομα τους.

 

Η πιο καλη και σταθεροποιημένη λύση ειναι ,με rf modulator. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις καθώς εαν έχεις τον νεο δεκτή της Νοβα, εχει ενσωματωμένο δικο του. Το μονο που χρειάζεται ειναι να τραβήξεις ενα καλώδιο rf απο την έξοδο του και με ενα combiner 1:2, να το παντρέψεις με το καλώδιο κεραίας που θα έρχεται απο την πρίζα σου. Ολα μαζι θα καταλήγουν σε ενα που θα παει στην tv.

 

Η αλλη λύση ειναι ασύρματος αναμεταδότης ήχου-εικόνας στα 5,8ghz με εντολή remote. Απλά αυτά καμια φορά κάνουν παρεμβολές και θέλουν καλο κεντράρισμα. Ειδικά εαν υπάρχουν τοίχοι και πολλά εμπόδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

PLC =

 

 

http://lea-networks.com/americas/faq#q1

 

What does PLC stand for?

Answer:

The abbreviation PLC stands for “Powerline Communications”, which describes the way in which digital information (voice, data, and images) can be transmitted via the electrical network. Various modulation/demodulation techniques can be used for this.

 

 

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1_%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AE%CF%82_%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82

 

 

"... Το Power line communication (PLC) (επικοινωνία γραμμής ρεύματος), που επίσης λέγεται power line carrier (κομιστής γραμμής ρεύματος), mains communication, power line telecom (PLT) (επικοινωνία γραμμής ρεύματος), ή power line networking (PLN) (δικτύωση γραμμής ρεύματος), είναι όροι που περιγράφουν διάφορα διαφορετικά συστήματα χρήσης των γραμμών του ρεύματος για την μεταφορά σημάτων με σκοπό την επικοινωνία..."

 

 

 

Programmable logic controller =

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Programmable_logic_controller

 

"...  A Programmable Logic Controller, PLC or Programmable Controller is a digital computer used for automation of electromechanical processes, such as control of machinery on factory assembly lines, amusement rides, or light fixtures  ..."

 

 

 

Power line communication ≠  Programmable logic controller

 

 

 

Kαι ναι η πιο δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση είναι τα RF modulator οι άλλες λύσης είναι πιο προβληματικές.

 

Tώρα άμα θες να  να κανεις κάτι πιο advanced και να περάσεις την Nova δικτυακά πρέπει να παρεις ένα Streaming server κάτι σαν αυτό εδώ:

http://www.ebay.com/itm/Remote-Video-Surveillance-Server-Recorder-Web-Control-/350253339747?pt=US_Surveillance_Security_Systems&hash=item518cb9d463

αυτό βεβαια δεν είναι και πολύ καλά απλός στο δείχνω για παράδειγμα.

 

Τέτοιου είδους server χρησιμοποιούνται συνήθως για να κανεις streaming από αναλογικές κάμερες, και άμα παρεις ένα PLC homeplug σαν το Belking Play που είναι Gigabit ( θεωρητικά ) μπορείς να κανεις κάθε πρίζα του σπιτιού σου πρίζα δικτύου και να εχεις πρόσβαση στην Nova. Βεβαια μετά για να δεις το stream θες pc οποτε μάλλον δεν σε ενδιαφέρει.
 

post-203815-0-57064100-1370655080_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...