Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο εφεδρος, δεν χρειαζεται να ειναι επαγγελματιας, δεν επιλεγει αφου ξερει οτι στην χωρα που ζει η θητεια ειναι υποχρεωτικη , και μια χαρα γνωριζει της συνθηκες. Ηρωας δεν ειναι ο εφεδρος, μια υποχρεωση εκπληρωνει, 

o εφεδρος ειναι απλά ο μαλάκας της υποθεσης, η χήρα του Ηλιάκη όπως και των υπολοιπων πεσόντων παίρνει την μηνιαία αποζημίωση της, αν ήταν γυναίκα έφεδρου που σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας θα της έστελναν και λογαριασμό με τα υλικά που καταστράφηκαν...

Σε τι διαφέρουν οι ήρωες απο τους υπολοιπους όταν σκοτώνονται εν ώρα υπηρεσίας; Όταν η Ελλάδα προετοιμαζόταν για τους υπεροχους ολυμπιακούς της 5 εργάτες σκοτώθηκαν στα ολυμπιακά έργα και δεν μάθαμε ούτε καν πως λέγονται. Μήπως γιατί δεν ήταν Ελληνες; ή μήπως γιατι δεν μπορούνε να το εκμεταλευτούνε πολιτικά διαφόροι; 

• Like 3
Δημοσ.

Από τη στιγμή που εμπλέκεσαι σε υπεράσπιση Ελληνικού εδάφους, παύει να ισχύει το επαγγελματικό.

Κανείς επαγγελματίας δε θα πάει να σκοτωθεί σε μια εργασία. Ισχύει η αυτοθυσία και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται κανεις την αγάπη του για τη χώρα του ή για το λειτούργημα που ασκεί εκείνη τη στιγμή.

Βρίσκεσαι σε πολεμική σύρραξη.

Εκτός και αν η αναχαίτιση για κάποιους αποτελεί ενα απλο επαγγελματικό καθημερινό καθήκον. Αν έκανε την κότα, οι ίδιοι άνθρωποι μπορει να λέγαμε τωρα, πως ηταν ένας κακός δημοσιος υπάλληλος.

Το οτι πληρώνεσαι για να κάνεις μια εργασία, δε σημαίνει οτι δεν αξίζεις τον σεβασμό όλων, τη στιγμή που δείχνεις υπερβάλλον ζηλο και θυσιάζεσαι για το κοινό καλό.

Το ίδιο ισχύει για επαγγέλματα οπως ο αστυνομικός, ο πυροσβέστης κτλ κτλ.

Για τον σεβασμό μιλαμε στο τοπικ. Respect στον άνθρωπο λέμε.

Αν θεωρειται οτι δεν αξιζει τον σεβασμό σας no probl...

Πριν καν αποφασισεις να δωσεις πανελληνιες, ξερεις οτι θα εμπλεκεσαι σε ψευτικες αερομαχιες. Αρα ειναι επαγγελματικος προσανατολισμος.

Το "καποιος πρεπει να κανει τη δουλεια", ειναι τελειως αφελες. Ας μην την κανει κανεις, ψευτικες αερομαχιες ειναι απο τη μια, ψευτικες απο την αλλη. Πηγαμε κι εμεις φανταροι, και τα ειδαμε με τα ιδια μας τα ματια το ποσο σοβαρα ηταν τα επεισοδια, και τελικα το ποσο σοβαρα τα ανηγαγαν οι καθε λογης στρατοκαυλοι (οχι οι μικροι, οι αλλοι που παιρναν τις αποφασεις), και φταναμε μεχρι τα συνορα της Τουρκιας με το καραβι, χωρις να ξερουμε το γιατι.

Μηπως να αναλυσουμε λιγο τα Ιμια πως ξεκινησαν (τα "θερμα" επεισοδια)  και πως τα κατεληξαν οι στρατιωτικοι για να δικαιολογησουν τις θσεσεις τους;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Απορω τι ακρη προσπαθειτε να βγαλετε. Οταν βαζετε επιχειρηματα στο τραπεζι το γυρνανε στο τρολαρισμα ή στα ευφυολογηματα (βλεπε insomniaK) και στην ισοπεδωση (βλεπε Timon) τυπου "δουλεια ειναι και ο γραφιας, δουλεια και ο Ικαρος, τωρα αν ο γραφιας πεθανει επειδη επεσε ενα κεραμυδι στο κεφαλι του την ωρα εργασιας ή ο Ικαρος επειδη τον σκοτωσε Τουρκος, εμενα το ιδιο μου κανει για να μη σας πω οτι ο δευτερος ΗΞΕΡΕ που πηγαινε, αρα ο γραφιας ειναι ο ηρωας!".

Να τους πειτε τι λοιπον? Οτι δεν ειναι ετσι? Και αυτοι το ξερουν, ασε τι γραφουν απτην πολυθρονα βιαζοντας το πληκτρολογιο τους και τη λογικη (ακομα και τη δικη τους).

Αν παραθέτω μόνο το δικό σου post, είναι διότι έχασα τη μπάλα με τόσα που είχα βάλει στην πολλαπλή παράθεση. Τέλος πάντων φίλε, όλη η ουσία κατά τη γνώμη μου περικλείεται στις δύο υπογραμμισμένες λέξεις και πολύ περισσότερο στη δεύτερη: ισοπέδωση.

Προσοχή, σεντόνι:

Προσπαθείς να συζητήσεις και να επιχειρηματολογήσεις, απέναντι σε ανθρώπους οι οποίοι κοιμούνται τον ύπνο τού δικαίου και έχουν πιστέψει ότι οι «ιδανικές ουτοπίες» που βλέπουν στα όνειρά τους, έχουν  - ή υπάρχει πιθανότητα κάποτε να αποκτήσουν - έστω και την ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα, λες και την απέκτησαν ποτέ, έστω και σε μία ιστορική περίοδο, από τότε που εμφανίστηκαν τα πρώτα δείγματα ζωής στη γη μέχρι σήμερα.

Δεν τους αρέσει το ότι τα κράτη έχουν σύνορα, δε γουστάρουν το ότι απειλές υφίστανται (ουσιαστικά όχι το ότι υφίστανται, το ότι αυτό τους χαλάει τη σούπα), ονειρεύονται ένα πλανήτη-κοινόβιο με απόλυτη ελευθερία μετακίνησης από τόπο σε τόπο, με νόμους οι οποίοι θα εκπορεύονται απ' όσα οι ίδιοι θεωρούν ιδανικά (κι αν δε συμφωνούν όλοι μεταξύ τους δεν τρέχει και τίποτα, ο καθένας θα ακολουθεί τους νόμους που κατέβασε η δική του γκλάβα) και μιλούν λες και αυτή η «ιδανική ουτοπία» ήδη έχει πάρει τη θέση τής πραγματικότητας.

Τι ωραία που θα ήταν αλήθεια, να μην υπήρχε ούτε ένας «κακός» - είτε άνθρωπος, είτε «κράτος» - πουθενά στον κόσμο! Τι ωραία που θα ήταν, όλα οι λαοί να ασχολούνταν μόνο με τα εθιμοτυπικά τους, χωρίς να υπάρχει ανάγκη διοίκησης, διακυβέρνησης, αστυνόμευσης, καταστολής ή οργανωμένων σχεδίων άμυνας και όλοι η ζωή να περνούσε με πάρτι στην αμμουδιά, μουσικούλα, μπυρίτσα και ...μπάφους! Εγώ νομίζεις δε θα γούσταρα, ή πιστεύεις ότι δεν το έχω ονειρευτεί; Η καλύτερή μου θα ήταν!

Η μία διαφορά είναι ότι κάποιοι, έχουμε τη στοιχειώδη δυνατότητα - αλλά, κυρίως, τη θέληση - να μην εθελοτυφλούμε μπροστά στην πραγματικότητα.

Η άλλη διαφορά, η οποία είναι και περισσότερο on topic, είναι ότι αναγνωρίζουμε την ιδιαίτερη αξία κάποιων ανθρώπων οι οποίοι επέλεξαν - ναι, ακόμα περισσότερο, ακριβώς διότι το επέλεξαν - να ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους, είτε εν καιρώ ειρήνης προκειμένου αποτρέψουν τις - δυστυχώς υπαρκτές - προκλήσεις του κάθε βλαμμένου (οι οποίες, αν αφεθούν ελεύθερες, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι θα οδηγήσουν σε πόλεμο), είτε εν καιρώ πολέμου...και η χώρα μας έζησε πολέμους.

Πολέμους στους οποίους έδωσαν τις ζωές τους αμέτρητοι έφεδροι - την αξία, το αίσθημα αυτοθυσίας και τον ηρωισμό των οποίων προφανώς δεν αμφισβητεί κανένας λογικός άνθρωπος - αλλά και πάρα πολλοί μόνιμοι αξιωματικοί (ναι, αυτοί οι ...καραβανάδες που, αφού επέλεξαν την Ευελπίδων ή την Ικάρων...στα τέτοια μας κι αν πέθαναν!... Τα τράβαγε ο οργανισμός τους...).

Αξιωματικοί οι οποίοι, αν τότε δεν εφάρμοζαν με ακρίβεια και με αφοσίωση, όλα εκείνα για τα οποία είχαν εκπαιδευτεί εν καιρώ ειρήνης, αυτό που θα είχαν υπό τη διοίκησή τους στον πόλεμο, δε θα ήταν συντεταγμένος στρατός, αλλά όχλος εντελώς αστείας αποτελεσματικότητας.

Μόνο ο έφεδρος είναι άξιος τής όποιας μνείας, λένε...

...σαφώς και είναι άξιος ιδιαίτερης μνείας! Γ@μώ τον οδοστρωτήρα τής λογικής μερικών όμως: Το μαχητικό δεν το πετάει ο έφεδρος, ούτε εν καιρώ ειρήνης, ούτε - φυσικά - εν καιρώ πολέμου. Καλά ξυπνητούρια τους εύχομαι...

Δόξα και τιμή φυσικά στο παλικάρι! 

και φταναμε μεχρι τα συνορα της Τουρκιας με το καραβι, χωρις να ξερουμε το γιατι.

Σχόλιο ειδικά πάνω σ' αυτό: Υπό συνθήκες - ακόμα και πιθανής - σύρραξης, ως έφεδρος, πας εκεί που λένε οι διαταγές σου και κάνεις αυτό που λένε οι διαταγές σου, χωρίς ούτε να χρειάζεται, ούτε να είναι κανείς υποχρεωμένος να σου εξηγήσει το λόγο. Απλώς εκτελείς. 

Επεξ/σία από deesnider
  • Like 5
Δημοσ.

Σχόλιο ειδικά πάνω σ' αυτό: Υπό συνθήκες - ακόμα και πιθανής - σύρραξης, ως έφεδρος, πας εκεί που λένε οι διαταγές σου και κάνεις αυτό που λένε οι διαταγές σου, χωρίς ούτε να χρειάζεται, ούτε να είναι κανείς υποχρεωμένος να σου εξηγήσει το λόγο. Απλώς εκτελείς. 

Δε διαφωνω στο ελαχιστο. Διοτι ειμαι εφεδρος, και η χωρα που ζω ελαχε να θελει οι πολιτες της να πηγαινουν εφεδροι ειτε για να γυαλιζουν τα πατωματα, ειτε οπως λες να εκτελουν διαταγες. Μου ελαχε ομως, δεν ξυπνησα ενα πρωι να συμπληρωσω μηχανογραφικο που να δηλωνω οτι και θα σπουδασω αυτο το θεμα, και θα το κανω στην υπολοιπη ζωη μου.

Και δε διαφωνω καθολου με αυτους που αποφασιζουν να το κανουν, μεγεια τους με χαρα τους. Αν ομως στην προσπαθεια τους να κανουν αυτο που αποφασισαν στα 18 τους (οπως αποφασισαν χιλιαδες αλλοι νεοι, απλα συμπληρωνοντας αλλες σχολες στο μηχανογραφικο), αυτοι ετυχε να τραυματιστουν ή να πεθανουν, και παλι θα στεναχωρηθω και παλι θα συγκινηθω, και οπωσδηποτε θα βρισω οτι ιερο (δικο μου) υπαρχει, γιατι οπως ειπε κι αλλος πιο πανω, δεν υπαρχει τιποτε χειροτερο στον κοσμο, απο το να θαβεις το παιδι σου.

Ολα αυτα ομως, με τιποτε δεν μου κολλανε ως "δωσανε το αιμα τους για την πατριδα" κλπ, σε μια χωρα που εχει αποδεδειγμενα ειρηνη τα τελευταια 73 χρονια, διοτι αν δεν ειχε, πρωτα θα το ειχαν ανακοινωσει οι υπευθυνο, ιπρωτα θα το ξεραμε ολοι μας, και τελος θα βλεπαμε αν και ποιος εδωσε το αιμα του για την πατριδα.

Σε μια περιοδο ομως ειρηνης, το να διαλεγεις να παιξεις call of duty, χωρις να στο ζητησει αμεσα κανεις, απλα επειδη ξερεις και ξερουμε ολοι οτι απλα παιζονται πολιτικα παιγνιδια, και ολη η ελλαδα να μου ζηταει να σε τιμησω ως ηρωα διοτι εχασες στο game, ειναι καπως οξυμωρο.

Α, και για να μην ξεχνιωμαστε. Σε μια παρομοια κατασταση, ουτε τον εφεδρο θα τιμησω, ως εδωσε το αιμα του για την πατριδα. Θα βρισω θεους και δαιμονες, και πολιτικους που εστειλαν το παιδακι σε μια θεση που δεν τη διαλεξε και εχασε τη ζωη του, αλλα ως ηρωα δεν μπορω να τον τιμησω εν καιρω ειρηνης. Ή εχουμε ειρηνη ή δεν εχουμε, και αν εχουμε πως γινεται καποιος να πεθανει ως ηρωας πολεμου;

• Like 2
Δημοσ.

deesnider, δε συμφωνώ εκεί που προσπαθείς να περιγράψεις το περιεχόμενο αυτών που διαφωνούν με αυτά που πιστεύεις (στο βλαχαδερό παντογνώστη που έφυγε πρόσφατα από το χωριό του δεν απαντώ καν). 

Δεν ξέρω τι πιστεύουν οι υπόλοιποι συνομιλητές, αλλα προσωπικά δεν πιστεύω στην παγκόσμια ειρήνη και σε όλα τα αποκυήματα της φαντασίας σου. Αυτό που αναφέρω και στο πρώτο μήνυμα μου είναι πως οι δυνατές χώρες δε χτίζονται πια με τα όπλα και τη βία (εκτός αν είσαι οι ΗΠΑ ή η Ρωσία), όλοι οι υπόλοιποι χρησιμοποιούν τον εξωτερικό εχθρό ως παμπούλα για να κατευνάζουν εσωτερικά τα πλήθη ή για να εξάγουν όπλα. Το να χαρακτηρίζεις κάποιον ήρωα είναι εύκολο, αλλά αυτός που τον χαρακτηρίζει ήρωα, αποφασίζει να αγοράσει γαλλικές φρεγάτες/ γερμανικά υποβρύχια και τυχαία αποκτά υπεράκτιες εταιρίες, στη συνέχεια το κράτος που αυτός ο ιδιος διαχειρίζεται δεν μπορεί να αποπληρώσει τις αγορές και οι πωλητές σε αναγκάζουν να μπεις σε μνημόνια, δανείζεσαι με τόκο για να αποπληρώσεις υπερκοστολογημένα αυτά που έχεις αγοράσει από τους ίδιους. Αλλά ο ίδιος ο πολιτικός δεν είναι κακός, οι ξένοι τον ανάγκασαν να χρεώσει και τα τρισέγγονα των εγγονιών του. Αλλά για τους πολιτικούς του "αντιπάλους" φυσικά και φταίει διότι αυτός αγόρασε τα συγκεκριμένα όπλα από τους συγκεκριμένους, ενώ αυτοί θα αγόραζαν καλύτερα και φτηνότερα από κάποια άλλη χώρα... Και για κάποιον τρίτο πολιτικό αντίπαλο, διότι αυτοί θα έφτιαχναν καλύτερα όπλα (από μόνοι τους υλοποιώντας το υγρό πυρ να ούμε) και δε θα έδιναν λεφτά στους ξένους και επίσης οι ίδιοι θα χρησιμοποιούσαν αυτά τα ίδια όπλα και έτσι από τη μία ο ηλιάκης θα ήταν ζωντανός και από την άλλοι δε θα υπήρχαν απεγνωσμένοι μετανάστες από την άλλη άκρη του κόσμου διότι θα τους σκότωναν στα σύνορα. Και συνεχίζουμε στον ίδιο κύκλο, οι πρώτοι να κατηγορούν τους δεύτερους ως ξεπουλημένους στην Χ-χώρα και τους τρίτους ως φασίστες και πάει λέγοντας... 

Και μέσα σε όλο αυτό τον αξιοθαύμαστα δομημένο μηχανισμό, υπάρχουν οι πολίτες, που τους λένε μουγγανίστε προς κάποια κατεύθυνση και αυτοί το κάνουν, "μουυυυυυυυυυυ ηλιάκη - ήρωας ήρωας - μουυυυυυυυυυυυ". Βλάκα Ηλιάκη, σε χρησιμοποίησε το γαμημένο το σύστημα, χρησιμοποίησε την γκάβλα σου για τα αεροπλάνα σου, την αγάπη σου για την πατρίδα σου, τον εγωισμό σου, το αίσθημα νικητή που σου εμφύτεψαν ή ότιδήποτε άλλο, για να αγοράσουν κι άλλα όπλα από την άλλη χώρα, να δοθούν κι άλλες μίζες, να εναλλαχθούν στην εξουσία, να βρουν νέους εσωτερικούς 'η εξωτερικούς "εχθρούς" κι όλοι οι υπόλοιποι να συνεχίσουμε να μουγγανίζουμε προς την πλευρά που κάποιο χέρι μας δείχνει... 

- Βλάκας ο Ηλιάκης; ΗΡΩΑΣ!

- Ήρωες ο πολύτεκνος; ο συνταξιούχος; η σύζυγος και τα παιδιά του Ηλιάκη; ΒΛΑΚΕΣ!!! Βλάκες διότι έχουν τα γεγονότα μπροστά τους, και εκεί επιμένουν να βρίσκουν και να εφευρίσκουν ήρωες για να συνεχίζουν να υποφέρουν, αντί να απαιτήσουν έμπρακτα αυτά που δικαιούνται.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε Πουρνάρα, εγώ δεν υποστηρίζω ότι ο Ηλιάκης και ο κάθε προηγούμενος ή μελλοντικός Ηλιάκης, πέθαναν ως ήρωες πολέμου. Αυτό στο οποίο αντιτίθεμαι, είναι ο ισοπεδωτισμός και ναι, προσωπικά θεωρώ ότι αξίζει ιδιαίτερης μνείας αυτός που επιλέγει μια δουλειά σαν τού Ηλιάκη και όχι μόνο αν και όταν σκοτωθεί εκτελώντας το καθήκον του. Αξίζει ιδιαίτερης μνείας, ακόμα και μόνο διότι την επέλεξε, για έναν απλό και προφανή για 'μένα λόγο: Διότι, τη στιγμή που θα χρειαστεί - αν και όποτε χρειαστεί - θα είναι αυτός που θα σηκώσει το F - τάδε και θα πέσει μέσα στη φωτιά. Ιδεολογική διαφωνία; Διαφορετικό σύστημα αξιών; Πες το όπως θες, αλλά αυτό είναι.

Δύο επισημάνσεις:

1) Σαφώς και έχουμε ειρήνη εδώ και εβδομηντατόσα χρόνια. Στο να την έχουμε όμως, συνέβαλλαν και συμβάλουν οι Ηλιάκηδες αυτής της χώρας. Εξαρτάται βέβαια και από το πως τη βλέπει ο καθένας και πως την ερμηνεύει τη λέξη «ειρήνη». Διότι ετυμολογικά, σημαίνει απλά «μη πόλεμος».

Αν ας πούμε κάποιου τη τη δώσει και πει «Ρε, δεν κάνω μια έτσι να προσαρτήσω π.χ. την Ελλάδα στο έδαφός μου; Αφού μπορώ!» και η Ελλάδα πει: «Ναι ρε μεγάλε, έλα σα στο σπίτι σου! Μαλάκες είμαστε να σκοτωθούμε; Αφού μας νικάς να πούμε!», πάλι ειρήνη θα έχουμε. Ρουθούνι δε θ' ανοίξει. Κάποιοι ίσως να αρκούνται στο να υπάρχει ειρήνη, ακόμα κι έτσι. Κάποιοι άλλοι όμως, ίσως έχουν τις αντιρρήσεις τους...

2) Κανείς δε σου ζήτησε - ούτε από 'σένα, ούτε από κανέναν άλλον - να τιμήσεις ως ήρωα κάποιον. Αυτοί που τιμούν τον Ηλιάκη (εν προκειμένω), το κάνουν διότι πιστεύουν ότι τού αξίζει, όχι διότι κάποιος τους το ζήτησε, ή τους το επέβαλλε.

@insomniak

Πρώτο σχόλιο: Μιλάς για «αποκυήματα τής φαντασίας μου», ενώ προηγουμένως - στην ίδια ακριβώς φράση - λες: «Δεν ξέρω τι πιστεύουν οι υπόλοιποι συνομιλητές». Επειδή λοιπόν, εγώ τυχαίνει να ξέρω, σε ενημερώνω ότι όσα έγραψα περί «ουτοπιών» και «κοινωνιών αγγέλων», τα έχουν γράψει εδώ μέσα κάποιοι απ' αυτούς. Στα δικά τους λεχθέντα λοιπόν βασίζομαι και όχι στη φαντασία μου.

Δεύτερο σχόλιο: Αναφέρεσαι στους πολιτικούς και τα «παιχνίδια» τους, στις αγορές οπλικών συστημάτων, σε δάνεια και μνημόνια και φτάνεις μέχρι και τους απεγνωσμένους μετανάστες. Όλα αυτά δε σε μία παράγραφο. Δεν ξέρω αν σου έδωσα αυτή την εντύπωση, τώρα ή άλλοτε, αλλά - όσο κι αν σ' εντυπωσιάσει - δε διαφωνώ.

Η διαφοροποίησή μου έγκειται στο γεγονός ότι - ναι, μεταξύ άλλων και εξ αιτίας αυτών που αναφέρεις - έχει δυστυχώς δημιουργηθεί μια πραγματικότητα. Καλή, κακή, δημιουργημένη και ελεγχόμενη από συμφέροντα, αυτή είναι. Μέσα λοιπόν σ' αυτή την πραγματικότητα, οι Ηλιάκηδες, όχι μόνο τής Ελλάδας αλλά κάθε χώρας, υπάρχει και λόγος και ανάγκη να υφίστανται και για 'μένα, όπως είπα και στον Πουρνάρα, αξίζουν ιδιαίτερης μνείας. Ακόμα δε κι αν πίστευα ότι δεν την άξιζαν σε κάποιο έστω βαθμό, σίγουρα δε θα πίστευα ότι αξίζουν το τσουβάλιασμα που κάνουν κάποιοι, αναφερόμενοι σ' αυτούς με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τού τύπου «ανεγκέφαλοι στρατόκαυλοι» και τα σχετικά.

Ακόμα κι αν τους χρησιμοποίησε το σύστημα, θεωρώ ότι η ύπαρξή τους είναι επιβεβλημένη. Αν και όταν ο κόσμος δείξει ότι έχει τα guts που χρειάζονται για να αλλάξει αυτό το σύστημα και το κάνει, τότε θα αρχίσω να μιλώ με άλλα δεδομένα. Τώρα όμως αυτά έχω και βάσει αυτών μιλώ.

Το λες εσύ ο ίδιος άλλωστε: «Βλάκες διότι έχουν τα γεγονότα μπροστά τους, και εκεί επιμένουν να βρίσκουν και να εφευρίσκουν ήρωες για να συνεχίζουν να υποφέρουν, αντί να απαιτήσουν έμπρακτα αυτά που δικαιούνται». Λες να περιμένω πότε θα ξυπνήσουν τα μοσχάρια για να εκφράσω άποψη;

Ούτε το χρόνο, ούτε τη δύναμη, ούτε τη διάθεση έχω να τους απαλλάξω απ' τη βλακεία που τους δέρνει. Αν ανοίξουν τα γκαβά τους καλώς. Όσο όμως δεν τα ανοίγουν, εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Όποιος θέλει ας το κάνει. Δικαίωμά του είναι στο κάτω κάτω.

(Όσο αφορά δε αυτό: «υπάρχουν οι πολίτες, που τους λένε μουγγανίστε προς κάποια κατεύθυνση και αυτοί το κάνουν, "μουυυυυυυυυυυ ηλιάκη - ήρωας ήρωας - μουυυυυυυυυυυυ"», ναι σαφώς και υπάρχουν. Απλά δεν είναι όλοι έτσι. Ίσως να είναι μειοψηφία, αλλά υπάρχουν και κάμποσοι που τον θεωρούν ήρωα επειδή πραγματικά αυτό πιστεύουν, όχι επειδή κάποιοι τους είπαν να ...μουγκανίσουν προς την τάδε κατεύθυνση. Θες να τους θεωρήσεις βλάκες; Θεώρησέ τους. Εγώ δεν τους θεωρώ βλάκες, αλλά απλά «ρεαλιστές». 

Επεξ/σία από Snoob
  • Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ντάξει, οι Τούρκοι , το ευρώ και οι μετανάστες φταίνε για όλα.

Δεν φταίνε μόνο αυτοί. Αλλά αμφιβάλω αν οι Τούρκοι, το ευρώ και οι μετανάστες δεν φταίνε πουθενά. Το ότι σχεδόν καθημερινά τουρκικά μαχητικά f-16 παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, το ότι μέσα από το κοινό νόμισμα η Γερμανία πάει να αυτοανακηρυχθεί ηγέτιδα δύναμη σ'όλη την Ευρώπη, ή το ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση, αυτά τι είναι, αηδίες; Μήπως υπάρχουν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μας; Το πρόβλημα είναι και εσωτερικό αλλά και εξωτερικό. Με τις τόσες άχρηστες και διεφθαρμένες κυβερνήσεις και πολιτικούς εδώ και χρόνια, και με εξωτερικούς επικίνδυνους για τη χώρα παράγοντες. Το θέμα που υπάρχει στη Θράκη με τις όποιες επιθυμίες της τουρκικής κυβέρνησης, τις "ενωμένες Μακεδονίες" που ωθούνται από πειραγμένους των Σκοπίων, και τις "μεγάλες Αλβανίες" που πιστεύονται από τους ανθρώπους της αλβανικής πολιτικής. Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Μπερίσα, είχε δηλώσει πως η Αλβανία φτάνει μέχρι την Πρέβεζα (είχε πει και άλλες πόλεις των γύρω χωρών).

Δηλαδή έλεος, νομίζουν κάποιοι εδώ πέρα πως βρισκόμαστε γεωγραφικά εκεί που βρίσκεται η Ελβετία ή η Νορβηγία, και χρειαζόμαστε καθόλου ή ελάχιστο στρατό. Είναι λάθος, παιδιά.

«Αν επιθυμείς ειρήνη, ετοίμαζε πόλεμο». Δεν συμφωνώ μαζί με το ρητό αυτό. Όμως είναι αναγκαίο κακό δυστυχώς.

Δημοσ.

Δεν φταίνε μόνο αυτοί. Αλλά αμφιβάλω αν οι Τούρκοι, το ευρώ και οι μετανάστες δεν φταίνε πουθενά. Το ότι σχεδόν καθημερινά τουρκικά μαχητικά f-16 παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, το ότι μέσα από το κοινό νόμισμα η Γερμανία πάει να αυτοανακηρυχθεί ηγέτιδα δύναμη σ'όλη την Ευρώπη, ή το ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση, αυτά τι είναι, αηδίες; Μήπως υπάρχουν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μας; Το πρόβλημα είναι και εσωτερικό αλλά και εξωτερικό. Με τις τόσες άχρηστες και διεφθαρμένες κυβερνήσεις πολιτεςκαι πολιτικούς ψηφοφορους εδώ και χρόνια, και με εξωτερικούς επικίνδυνους για τη χώρα παράγοντες. Το θέμα που υπάρχει στη Θράκη με τις όποιες επιθυμίες της τουρκικής κυβέρνησης, τις "ενωμένες Μακεδονίες" που ωθούνται από πειραγμένους των Σκοπίων, και τις "μεγάλες Αλβανίες" που πιστεύονται από τους ανθρώπους της αλβανικής πολιτικής. Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Μπερίσα, είχε δηλώσει πως η Αλβανία φτάνει μέχρι την Πρέβεζα (είχε πει και άλλες πόλεις των γύρω χωρών).

Δηλαδή έλεος, νομίζουν κάποιοι εδώ πέρα πως βρισκόμαστε γεωγραφικά εκεί που βρίσκεται η Ελβετία ή η Νορβηγία, και χρειαζόμαστε καθόλου ή ελάχιστο στρατό. Είναι λάθος, παιδιά.

«Αν επιθυμείς ειρήνη, ετοίμαζε πόλεμο». Δεν συμφωνώ μαζί με το ρητό αυτό. Όμως είναι αναγκαίο κακό δυστυχώς.

Τα αλλα ολα που λες ειναι απο γραφικα εως αστεια.

Δημοσ.

Δεν φταίνε μόνο αυτοί. Αλλά αμφιβάλω αν οι Τούρκοι, το ευρώ και οι μετανάστες δεν φταίνε πουθενά. Το ότι σχεδόν καθημερινά τουρκικά μαχητικά f-16 παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, το ότι μέσα από το κοινό νόμισμα η Γερμανία πάει να αυτοανακηρυχθεί ηγέτιδα δύναμη σ'όλη την Ευρώπη, ή το ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα πρόβλημα με τη λαθρομετανάστευση, αυτά τι είναι, αηδίες; Μήπως υπάρχουν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας μας; Το πρόβλημα είναι και εσωτερικό αλλά και εξωτερικό. Με τις τόσες άχρηστες και διεφθαρμένες κυβερνήσεις και πολιτικούς εδώ και χρόνια, και με εξωτερικούς επικίνδυνους για τη χώρα παράγοντες. Το θέμα που υπάρχει στη Θράκη με τις όποιες επιθυμίες της τουρκικής κυβέρνησης, τις "ενωμένες Μακεδονίες" που ωθούνται από πειραγμένους των Σκοπίων, και τις "μεγάλες Αλβανίες" που πιστεύονται από τους ανθρώπους της αλβανικής πολιτικής. Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Μπερίσα, είχε δηλώσει πως η Αλβανία φτάνει μέχρι την Πρέβεζα (είχε πει και άλλες πόλεις των γύρω χωρών).

Είπε αυτός που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μα παιδιά για να γελάσουμε τα εγραψα εξάλλου. Απ'τα γέλια δεν μπορούσα να τα γράψω καλά καλά! Άσε που είχα και την έγνοια μήπως τα πάρει κανείς στα σοβαρά. Ποιος άνθρωπος άλλωστε μπορεί να νομίζει πως η τουρκική κυβέρνηση πιστεύει μόνο σε συμφέροντα και όχι στην ειρηνική συμβίωση μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων; Ποιος πως η γερμανική καγκελαρία σπεύδει σε χειραγώγηση των υπολοίπων ευρωπαϊκών λαών και ευρωπαϊκών κρατών μέσω του ευρώ, και τέλος ποιος μπορεί να διανοείται πως υπάρχει πρόβλημα με την παράνομη μετανάστευση που όχι μόνο Έλληνες, αλλά και νόμιμοι μετανάστες που διαμένουν στη χώρα μας έχουν εκδηλώσει την αντιπάθειά τους απέναντι στους λαθρομετανάστες επειδή δίνονται δουλειές σε αυτούς (γιατί είναι πιο "φθηνοί") στερώντας στους άλλους δουλειές; Έχεις δίκιο Φώτη, όλα αυτά πρέπει να τα διαβάζουμε όταν έχουμε τις κακίες μας για να σκάει λίγο και το χειλάκι μας! :D
Δημοσ.

Ξεχασεις να πεις πως ειμαστε οι καλυτεροι ολων,οι πλεον αδικημενοι και ολοι μας φθονουν και μας ζηλευουν και θελουν το κακο μας.

Ολα αυτα πακετο παντα με το Ελλαδα η πιο ομορφη χωρα του κοσμου και" σαν την Ελλαδιτσα μας καμια" και το all time classic "πως μας καταντησαν ετσι" που λενε οι νοικοκυρες και οι γριες στο σουπερμαρκετ.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ξεχασεις να πεις πως ειμαστε οι καλυτεροι ολων,οι πλεον αδικημενοι και ολοι μας φθονουν και μας ζηλευουν και θελουν το κακο μας.

Ολα αυτα πακετο παντα με το Ελλαδα η πιο ομορφη χωρα του κοσμου και" σαν την Ελλαδιτσα μας καμια" και το all time classic "πως μας καταντησαν ετσι" που λενε οι νοικοκυρες και οι γριες στο σουπερμαρκετ.

Φώτη προφανέστατα και όχι, είσαι καλά; Και αυτό το λέω χωρίς καμία ειρωνία. Προφανώς και δεν θέλουν όλοι το κακό μας. Αυτά είναι συνομωσιολογίες και μόνο. Αλλά μην έχεις την εντύπωση πως είναι όλα ρόδινα. Όπου υπάρχει συμφέρον, ξεχνιούνται φιλίες, ιδεολογίες και δημοκρατίες. Αυτές οι απόψεις ότι όλοι μας έχουν βάλει στο μάτι τα λένε ακραίοι και περιθωριακοί. Κανείς δε ζηλεύει ή φθονεί την Ελλάδα. Και by the way, αυτά τα "πως μας κατάντησαν έτσι" και το " σαν την Ελλαδιτσα μας καμια", το έχω ακούσει από άντρες να τα λένε σε καφετέριες. :)

Δημοσ.

Φίλε Πουρνάρα, εγώ δεν υποστηρίζω ότι ο Ηλιάκης και ο κάθε προηγούμενος ή μελλοντικός Ηλιάκης, πέθαναν ως ήρωες πολέμου. Αυτό στο οποίο αντιτίθεμαι, είναι ο ισοπεδωτισμός και ναι, προσωπικά θεωρώ ότι αξίζει ιδιαίτερης μνείας αυτός που επιλέγει μια δουλειά σαν τού Ηλιάκη και όχι μόνο αν και όταν σκοτωθεί εκτελώντας το καθήκον του. Αξίζει ιδιαίτερης μνείας, ακόμα και μόνο διότι την επέλεξε, για έναν απλό και προφανή για 'μένα λόγο: Διότι, τη στιγμή που θα χρειαστεί - αν και όποτε χρειαστεί - θα είναι αυτός που θα σηκώσει το F - τάδε και θα πέσει μέσα στη φωτιά. Ιδεολογική διαφωνία; Διαφορετικό σύστημα αξιών; Πες το όπως θες, αλλά αυτό είναι.

Δύο επισημάνσεις:

1) Σαφώς και έχουμε ειρήνη εδώ και εβδομηντατόσα χρόνια. Στο να την έχουμε όμως, συνέβαλλαν και συμβάλουν οι Ηλιάκηδες αυτής της χώρας. Εξαρτάται βέβαια και από το πως τη βλέπει ο καθένας και πως την ερμηνεύει τη λέξη «ειρήνη». Διότι ετυμολογικά, σημαίνει απλά «μη πόλεμος».

Αν ας πούμε κάποιου τη τη δώσει και πει «Ρε, δεν κάνω μια έτσι να προσαρτήσω π.χ. την Ελλάδα στο έδαφός μου; Αφού μπορώ!» και η Ελλάδα πει: «Ναι ρε μεγάλε, έλα σα στο σπίτι σου! Μαλάκες είμαστε να σκοτωθούμε; Αφού μας νικάς να πούμε!», πάλι ειρήνη θα έχουμε. Ρουθούνι δε θ' ανοίξει. Κάποιοι ίσως να αρκούνται στο να υπάρχει ειρήνη, ακόμα κι έτσι. Κάποιοι άλλοι όμως, ίσως έχουν τις αντιρρήσεις τους...

2) Κανείς δε σου ζήτησε - ούτε από 'σένα, ούτε από κανέναν άλλον - να τιμήσεις ως ήρωα κάποιον. Αυτοί που τιμούν τον Ηλιάκη (εν προκειμένω), το κάνουν διότι πιστεύουν ότι τού αξίζει, όχι διότι κάποιος τους το ζήτησε, ή τους το επέβαλλε.

Συνεχιζω να διαφωνω σε αυτο. Κανεις Ηλιακης δεν μας κρατα σε ειρηνη. Σε ειρηνη μας κρατουν αυτοι που διαλεξαμε να μας αντιπροσωπευουν (κι εμεις κι οι απεναντι πλευρες), οι οποιοι παιζουν παιγνιδακια (οπως πολυ σωστα ανεφερε ο ινσομνιακ), ωστε να δικαιολογησουν τις αγοροπωλησιες οπλων.

Αν φτασαμε ως εδω, και πιστευουμε ακομη οτι αν ο Ηλιακης δεν αναχαιτιζε το ταδε τουρκικο, εκεινο θα ερχοταν να μας ξεκινησει πολεμο χωρις την εγκριση του προεδρου τους καπου το βλεπουμε λαθος. Απο την αλλη, αν υπηρχε εγκριση του προεδρου τους, να εισαι σιγουρος οτι θα ερχοταν ολη η μοιρα κι οχι ενας ενας να τους αναχαιτηζει ο καθε Ηλιακης.

• Like 2
Δημοσ.

τιποτα παραπανω και τιποτα λιγοτερο στα ματια τα δικα μου ειναι ιδιος με την δασκαλα και με ολους τους επαγγελματιες σε ολο τον κοσμο  και τραγουδα οσο θες.

μαλιστα. βαζεις στο ιδιο τσουβάλι την δασκάλα, με τον πιλότο επειδή είναι και οι δυο επαγγελματίες. μονο και μόνο για τα skills που απαιτεί κάποια δουλειά αξίζει respect. ποσο μάλλον όταν κάποιος πεθαίνει γιαυτήν. χώρια τα πατρίδα, έθνος κτλ...

συγκρίνεις την επιλογή κάποιο να γίνει ΔΥ, πρωταθλητής στην πασιέτζα με κάποιον άλλον που επέλεξε να πετάει αεροπλάνο. στα δικά σου μάτια μπορει να φαίνονται το ίδιο. στου περισσοτερου κόσμου παντως όχι. γιαυτό δες μήπως είσαι λάθος...

• Like 2
Δημοσ.

Δεν πεθανε για καμια απολυτως χωρα και για κανενα εθνος ,πεθανε κατα την διαρκεια ασκησης του επαγγελματος του που  η φυση ενεχει το θανατηφορο ατυχημα.Οταν θα ειμαστε σε πολεμο  ξαναγραφτα αυτα προς το παρον εχουμε ειρηνη .

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...