andreapaog328 Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 ναι. πρεπει να παμε σε πολεμο για να καταλάβουμε οτι κάποιος που οδηγάει αεροπλάνο αξίζει μεγαλύτερου σεβασμού απο εναν δυ. ο,τι ναναι... 6
Toufas Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 μαλιστα. βαζεις στο ιδιο τσουβάλι την δασκάλα, με τον πιλότο επειδή είναι και οι δυο επαγγελματίες. μονο και μόνο για τα skills που απαιτεί κάποια δουλειά αξίζει respect. ποσο μάλλον όταν κάποιος πεθαίνει γιαυτήν. χώρια τα πατρίδα, έθνος κτλ... συγκρίνεις την επιλογή κάποιο να γίνει ΔΥ, πρωταθλητής στην πασιέτζα με κάποιον άλλον που επέλεξε να πετάει αεροπλάνο. στα δικά σου μάτια μπορει να φαίνονται το ίδιο. στου περισσοτερου κόσμου παντως όχι. γιαυτό δες μήπως είσαι λάθος... Επειδη η μαζα εχει παντα δικιο. 4
LogokrisiaGR Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 η στιγμή που ο στρατιωτικός αξίζει μεγαλύτερου σεβασμού από τον δάσκαλο... δεν υπάρχει ελπίδα... 7
LRoi Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Του δασκάλου που κάνει ιδιαίτερα? Ναι, αξίζει μεγαλύτερου σεβασμού. 4
tsifotis Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Βαριέμαι τους καραβανάδες και έχω φάει πολλούς στην μάπα. Τους έχω όπως και πολλοί άλλοι για άχρηστους αμορφωτους άξεστους και οτι θέλετε. Οι πιλότοι δεν είναι έτσι στην πλειοψηφία τους, έχοντας γνωρίσει πολλούς και ειδικά εκπαιδευόμενους πιλότους. Κυρίως όταν έκανα την θητεία μου ως γραφειάς σε σχολη εκπαιδευομενων πιλοτων σε μαχιμη μοναδα και κατεγραφα ώρες πτήσεις μεταξύ άλλων εργασιών. Όπως όλοι μας δεν έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις απο τον δημόσιο τομέα. Εχουμε άπειρες ιστορίες απο εκπαίδευση, νοσηλεία, θητεία και δημόσιες υπηρεσίες για γέλια και για κλάμματα που η εκφραση "χυμα στο κυμα" ειναι πολύ λιγη και αμα τις εξιστορουσαμε με ειλικρινεια σε εναν Σκανδιναβό ή ελβετο θα του 'πεφτε το σαγονι και η αντιδραση του θα ήταν ιδια με την δικη μας αν καποιος παει να μας εξιστορισει τα τραγελαφικα ενος απομονωμενου χωριου της ινδιας. Ως φωτεινη εξαιρεση βρηκα την υπευθυνότητα τον επαγγελματισμό της πολεμικης αεροποριας σε μαχητικα θέματα. Άλλοι τομείς τη μονάδας όπως μαγειρεία, εξοπλισμος και γραφειοκρατικα θεματα ήταν οπως παντου: πιμπα στην τραγικοτητα και τον ωχαδερφισμο. ΑΛΛΑ η σχολαστικοτητα και η τυπικοτητα σε θεματα πτησεων, ασφαλειας και σχετικων θεματων ήταν παροιμιώδης Δεν υπαρχει "ελα μωρε δεν βαριεσαι, ασ' το καλα ειναι". Οργανωση και αφοσιωση ξεπερνούσαν κατα πολύ την ελληνική νοοτροπία. Εν ολιγοις, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ. Πράγμα λυπηρό γιατι διοικητής ήτανε ενας τραγικός τσομπάνης που καποτε του είπανε οτι "αμα εισαι αγενής και μικροψυχος σε σεβονται" και το πιστεψε. Αλλα και να ηταν καραβαναδες, δεν ειναι μια οποιαδηποτε δουλειά. Σιγουρα αποτελεί επιλογη τους όπως και του αστυνομικού που ενίοτε προστατευει. Ας πουμε δεν τον δικαιολογω να παιρνει προσωπικα τις λεκτικες επιθεσεις σε μια πορεια και να εχει νευρα ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ. Αν όμως πυροβοληθει απο εναν κακοποιο δεν μπορουμε να ειμαστε τοσο κυνικοί. Το ίδιο ισχύει και για κάποιον πυροσβέστη που θυσιάζεται σε κατασβεση πυργκαγιών. Οκ το γνωριζε απο πριν οτι υπηρχε σαν σεναριο αλλα διαφέρει απο ένα εργατικο ατυχημα. Σεβαστά και λυπηρα και τα δυο αλλα δεν ειναι το ιδιο παντα. Τελος κατι αλλο για αυτους που νομιζουνε οτι ανακαλυψανε την αμερική με το να λενε οτι η πολεμικη ετοιμοτητα ειναι ενα καλοστημενο παιχνιδι απο την κυβερνηση για να τρωει μιζες απο τους εξοπλισμους. Δεν διαφωνει κανείς. Αλλα δεν ειναι όλα θέατρο έτσι; Δεν εχω κατι με τους κοντινους γειτονες τουρκους αλλα σαν κυβερνησεις εχουνε επεκτατικη πολιτικη. Ηδη αναφερθηκαν εισβολη, ημια κλπ Δεν υπάρχει εχθρα με γερμανους και ιταλους γιατι αυτα πανε, περασανε. Συνεχως τα συνορα αμφισβητουνται, γιατι παιζονται λεφτα, και πρεπει για τους τυπους εστω να υπαρχει μια επιβλητικη εικονα αμυνης. Δεν μιλαμε για τους στρατοκαβλους που θελουνε να "φανε" τους σκοπιανους. Για ήμια μιλάμε και υφαλοκρυπιδα, σιγουρα οικοπεδα που δεν αξιζει να πεθανει ενα παιδι αλλα απο την στιγμη που καλως η κακως καποιοι απο εμας αφιερωνουμε την ζωη μας εννιοτε σε μια δουλεια που δεν μας αρεσει για μερικες δεκαρες παραπανω - δεν δικαιουμαστε να μιλαμε τοσο ιδεαλιστικά. 10
deesnider Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Συνεχιζω να διαφωνω σε αυτο. Κανεις Ηλιακης δεν μας κρατα σε ειρηνη. Σε ειρηνη μας κρατουν αυτοι που διαλεξαμε να μας αντιπροσωπευουν (κι εμεις κι οι απεναντι πλευρες), οι οποιοι παιζουν παιγνιδακια (οπως πολυ σωστα ανεφερε ο ινσομνιακ), ωστε να δικαιολογησουν τις αγοροπωλησιες οπλων. Αν φτασαμε ως εδω, και πιστευουμε ακομη οτι αν ο Ηλιακης δεν αναχαιτιζε το ταδε τουρκικο, εκεινο θα ερχοταν να μας ξεκινησει πολεμο χωρις την εγκριση του προεδρου τους καπου το βλεπουμε λαθος. Απο την αλλη, αν υπηρχε εγκριση του προεδρου τους, να εισαι σιγουρος οτι θα ερχοταν ολη η μοιρα κι οχι ενας ενας να τους αναχαιτηζει ο καθε Ηλιακης. Δεν είπα ότι αυτός μας κρατάει σε ειρήνη. Είπα ότι συμβάλλει στη διατήρησή της και προσθέτω το ότι πιστεύω πως βοηθάει σημαντικά στο να διατηρείται κάποια σχετική ισορροπία. Αν εσύ θεωρείς ότι δεν παίζει τον παραμικρό ρόλο, δεν έχω λόγο να προσπαθήσω να σε μεταπείσω. Το είπα πολλές φορές: Δεν αμφισβητώ το τι οδήγησε σ' αυτή την πραγματικότητα. Άλλο όμως είναι οι λόγοι και άλλο να μη βλέπουμε ότι, καλή, κακή, ανάποδη, ή καθοδηγούμενη από συμφέροντα και πολιτικά παιχνίδια, πρόκειται για πραγματικότητα και, μέσα σ' αυτή την πραγματικότητα, οι Ηλιάκηδες αυτού τού κόσμου, όχι μόνο έχουν λόγο ύπαρξης, αλλά η ύπαρξή τους θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη. Όποιος θέλει να την αρνείται και να θεωρεί ότι η πραγματικότητα είναι άλλη, έχει προφανώς κάθε δικαίωμα να το κάνει. Ούτε θέλω, ούτε μπορώ, ούτε έχω κανένα όφελος για να προσπαθήσω να τους αλλάξω γνώμη. Αυτό που νιώθω ότι έχω υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου να κάνω, είναι τουλάχιστον το να υπερασπιστώ τη δική μου. Σε καμία περίπτωση όμως, δε με απασχολεί να την επιβάλλω και δε θα με απασχολούσε ακόμα κι αν υποθετικά είχα τη δύναμη για κάτι τέτοιο. Όσο για τα περί «έγκρισης τού προέδρου τους», προφανώς και δεν υπήρξε. Αν είχε υπάρξει, ίσως αυτή τη στιγμή να μην είχαμε την πολυτέλεια να συζητάμε από την καρέκλα μας. Ανατρέχοντας όμως στη σύγχρονη ιστορία (π.χ. Κύπρος), αλλά και στο παρόν (Θράκη, δηλώσεις περί Αιγαίου και αρκετά ακόμα), θεωρώ ότι το ενδεχόμενο μιας τέτοιας έγκρισης, ακόμα κι αν είναι μακρινό, είναι κάτι το οποίο δεν αποκλείεται. Ακριβώς δε για το λόγο ότι προσωπικά δεν το αποκλείω - όσο λίγες πιθανότητες κι αν τού δώσουμε - πιστεύω ακράδαντα στην αναγκαιότητα τής ύπαρξης τού κάθε Ηλιάκη. Μια επαγγελματική κατηγορία ανθρώπων λοιπόν, τής οποίας η ύπαρξη είναι, σύμφωνα με το δικό μου σκεπτικό, αναγκαία, προσωπικά νιώθω ότι τής αξίζει να την τιμώ και να τη σέβομαι. Επειδή δε, σίγουρα κάποιος θα πεταχτεί και θα εκτοξεύσει κάνα βλήμα περί δασκάλων, ας θυμίσω ότι δεν είπα ποτέ ότι δεν τους σέβομαι, ή ότι είναι άχρηστοι, ανεγκέφαλοι, και άξιοι τής όποιας μοίρας τους. Άλλοι τα είπαν αυτά για όλους αυτούς που αποφάσισαν να κάνουν ό,τι και ο Ηλιάκης. Αλήθεια, για τον πυροσβέστη που θα μπει στο φλεγόμενο σπίτι τους και θα προσπαθήσει να αποτρέψει την πιθανότητα να γίνουν οι ίδιοι και η οικογένειά τους μπάρμπεκιου, θα διαμαρτύρονταν και θα ειρωνεύονταν με το ίδιο πάθος, αν κάποιοι τον θεωρούσαν ήρωα; Είναι αυτό που λέμε «μακριά απ' τον κ...ο μας, κι όπου θέλει ας μπει. 3
Cossutius. Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Ο τοπικ σταρτερ έγραψε αυτό. Μην ξεχναμε καποιους που δυστυχώς δεν ειναι πλεον μαζι μας και θυσιασαν την ζωη τους για την πατριδα. Είτε ειναι επάγγελμα ειτε όχι, είτε εισαι πυροσβέστης είτε κλητήρας σε τράπεζα, από τη στιγμη που πεθαίνεις σε σύρραξη, πέθανες υπερασπιζομενος τα συμφέροντα του Ελληνικου κράτους τα οποια έχεις ορκιστεί να προστατεύεις. Αξίζεις τον σεβασμό μου, διότι έκανες τη δουλειά σου, δείχνοντας ζηλο. Το έγραψα και παραπάνω...Αν το γειτονικο αεροπλάνο έκανε βολτες και εσυ καθόσουν και απλά το παρατηρουσες, οι ίδιοι άνθρωποι θα κατηγορούσαν Θεους και δαίμονες... Αξίζει τον σεβασμό αυτός ο άνθρωπος Ναι ή όχι?? Ναι χιλιάδες ακόμα τον αξιζουν, συμφωνω. Αλλά εδω μιλάμε για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, όχι για τον πυροσβέστη, ούτε για τη φτωχη νοικοκυρά που τα βγάζει πέρα με 300 ευρω το μηνα που επισης ειναι αξια συγχαρητηρίων. 3
skiabox Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Δημοσ. 24 Μαΐου 2013 Όποιος έχει λίγη επαφή με το θέμα ξέρει ότι υπάρχουν και μοίρες πραγματικά ανοργάνωτες. Αυτά για τον πιο πάνω που έτυχε σε οργανωμένη μοίρα. Για μηχανοργάνωση δε συζητάω. Αυτή δεν υπάρχει πουθενά.
nipoa Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 το να εισαι πιλοτος δεν ειναι επαγγελμα, ειναι λειτουργημα. αυτος που αποφασιζει να το κανει, συνειδητα θετει τον εαυτο του σε καθεστως συνεχους κινδυνου. εχω μπει σε πολεμικο επιδειξης RF4 - καμια σχεση με τα F16 block - που στο πρωτο u turn θα μαζευατε οτι φαγατε την τελευταια βδομαδα αν δεν λιποθυμουσατε. σεβασμος στους νεκρους, ποσο μαλλον αυτους που τους δολοφονησανε ανανδρα οι υποτιθεμενοι "καλοι γειτονες" εν ωρα καθηκοντος αθανατος στις καρδιες μας 3
Physics_Rulez Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 η στιγμή που ο στρατιωτικός αξίζει μεγαλύτερου σεβασμού από τον δάσκαλο... δεν υπάρχει ελπίδα... Γιατί να μην αξίζει ένας πιλότος μεγαλύτερο σεβασμό από έναν δάσκαλο;
Demon13 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Σωστούς δασκάλους(το τονίζω) χρειαζόμαστε. Πιλότους όχι. Ενας απο τους λόγους που καναντήσαμε εδώ είναι ο υπερεξοπλισμός του στρατού. Ο κόσμος πειναει έξω. Δεν απέχουμε πολύ απο το Αφγανιστάν, τα παιδιά να τρέχουν έξω ξεβράκωτα και στους δρόμους να κινούνται άρματα.
skiabox Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Σωστούς δασκλάλους(το τονίζω) χρειαζόμαστε. Πιλότους όχι. Ενας απο τους λόγους που καναντήσαμε εδώ είναι ο υπερεξοπλισμός του στρατού. Ο κόσμος πειναει έξω. Δεν απέχουμε πολύ απο το Αφγανιστάν, τα παιδιά να τρέχουν έξω ξεβράκωτα και στους δρόμους να κινούνται άρματα. Έτσι ακριβώς. Πελάτης στα πάντα. Αλλά εσύ δεν παράγεις ποτέ τίποτα. Και έχουν και ένα τουπέ οι στρατιωτικοί επειδή για δεκαετίες τους χάριζαν λεφτά χωρίς να παράγουν τίποτα, άλλο πράγμα. Για την προκλητική ζωή δε συζητάω καν. Τα έχετε ζήσει. Γενικά το καβαλίκεμα καλαμιού είναι ίδιον ανθρώπων που βγάζουν άκοπα χρήματα. Και στην Ελλάδα αυτό έγινε με το μαζικότερο τρόπο που έχει γίνει ποτέ σε κράτος.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Super Moderators Δημοσ. 25 Μαΐου 2013 Ματαιοπονώ. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις