Dannie Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Οι ενεργειακές κλάσεις είναι βαθμίδες ενεργειακής απόδοσης ενός μηχανήματος πολύ γενικευμένες . Περα από την Α υπάρχουν οι A+ A++ A+++ Για πιο συγκεκριμένη ενεργειακή απόδοση του μηχανήματος κοιτάζουμε τους συντελεστές COP (θέρμανση) και EER (ψύξη) όπως και SCOP ή SEER που μετριούνται διαφορετικά To συγκεκριμένο κλιματιστικό είναι αρκετά καλο σε οικονομία. Έχει COP 3.70 kai ΕΕR 3.35 Υπάρχουν και μοντέλα άλλων εταιρειών με μεγαλύτερους συντελεστές π.χ COP 4.6 EER 6.1. Λίγα λόγια για συντελεστές COP και EER http://www.01aeraaa.gr/el/site/nea/klimatismos_kai_energeiaki_klasi.html Λίγα λόγια για τους συντελεστές SCOP και SEER καθώς και για τις ενεργειακές κλάσεις. http://www.electronet.gr/User_Scenario/Contents/klima_changes.pdf και κάτι πιο εξειδικευμένο: The Energy Efficiency Ratio (EER) of a particular cooling device is the ratio of output cooling (in BTU/h) to input electrical power (in watts) at a given operating point. EER is generally calculated using a 95 °F outside temp and an inside (actually return air) temp of 80 °F and 50% relative humidity. The EER is a more realistic measurement of energy efficiency in warmer climates due to the high demand and higher cost of peak hour electricity. The EER is related to the coefficient of performance (COP) commonly used in thermodynamics, with the primary difference being that the COP of a cooling device is unit-less, because the numerator and denominator are expressed in the same units. The EER uses mixed units, so it is obtained by multiplying the COP by the conversion factor from BTU/h to Watts: EER = 3.41214 × COP (see British thermal unit). The Seasonal Energy Efficiency Ratio (SEER) is also the COP expressed in BTU/W·hr, but instead of being evaluated at a single operating condition, it represents the expected overall performance for a typical year's weather in a given location. The SEER is thus calculated with the same indoor temperature, but over a range of outside temperatures from 65 °F (18 °C) to 104 °F (40 °C), with a certain specified percentage of time in each of 8 bins spanning 5 °F (2.8 °C). There is no allowance for different climates in this rating, which is intended to give an indication of how the EER is affected by a range of outside temperatures over the course of a cooling season. Typical EER for residential central cooling units = 0.875 × SEER. SEER is a higher value than EER for the same equipment.[1] A more detailed method for converting SEER to EER uses this formula: EER = -0.02 × SEER² + 1.12 × SEER[2] Note that this method is used for benchmark modeling only and is not appropriate for all climate conditions.[2] A SEER of 13 is approximately equivalent to an EER of 11, and a COP of 3.2, which means that 3.2 units of heat are removed from indoors per unit of energy used to run the air conditioner. Ευχαριστω.....δεν ειχα ιδεα..!!! Το D/C σημαινει κατι??? Επισης το ειχα ανοικτο 12 ωρες στους 26C στο economy και δεν εβγαλε νερο καθολου ΕΝΩ ηταν ολα μια χαρα μηπως υπαρχει προβλημα??Το αλλο παλιο a/c βγαζει πολυ νερο...!
Dare-Devil Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Ευχαριστω.....δεν ειχα ιδεα..!!! Το D/C σημαινει κατι??? Επισης το ειχα ανοικτο 12 ωρες στους 26C στο economy και δεν εβγαλε νερο καθολου ΕΝΩ ηταν ολα μια χαρα μηπως υπαρχει προβλημα??Το αλλο παλιο a/c βγαζει πολυ νερο...! Το DC σημαίνει συνεχές ρεύμα. Έτσι δουλεύουν τα inverter κλιματιστικά. Μετατρέπουν το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές. Όχι μην αγχώνεσαι που δεν έβγαλε νερό. 1
bilakos10 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Ποια θεωρείται αξιόπιστη (ή αλλιώς σκυλί ) για μάρκα κλιματιστικού? Καλοκαιράκι έρχεται (έχει έρθει βασικά αλλά τέσπα) μπορεί κανείς να θέλει να αγοράσει ένα κλιματιστικό και να ψάχνει για καλές μάρκες Τα hitachi και τα toyotomi πώς σας φαίνονται? Αν θες σκυλί αγόρασε PaolaCooling! 1
Dare-Devil Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Αν θες σκυλί αγόρασε PaolaCooling! χααχαχαχααχχααχαχχαχαα Λοιπόν στο θέμα μας. Δοκιμασμένα σκυλιά είναι : DAIKIN Mitsubishi Fujitsu Hitachi Πολλά υποσχόμενα και με τα όσα έχω διαβάσει στο εξωτερικό είναι εξίσου σκυλιά με τα Daikin Mitsubishi είναι τα Gree (ορισμένα Gree είναι Daikin όπως και το ανάποδο ) Για τα inventor θα λεγα το ίδιο μιας και είναι Gree με στάμπα inventor (ελληνικής εταιρείας εισαγωγής)
Dannie Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Το DC σημαίνει συνεχές ρεύμα. Έτσι δουλεύουν τα inverter κλιματιστικά. Μετατρέπουν το εναλλασσόμενο ρεύμα σε συνεχές. Όχι μην αγχώνεσαι που δεν έβγαλε νερό. νασαι καλα ευχαριστω!!!!
filipN Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 ΓΙα να δούμε τί καιει ένα κλιματιστικό πρέπει να το δουλέψουμε μια ώρα στη ψύξη ή στη θέρμανση με μετρητή πάνω στη γραμή που θα μετράει kwh . Η στιγμιαία ισχύς δεν λέει τίποτα. Εμένα το 9αρι βαράει και 1500 watt αρκετες φορές στιγμιαία ισχύς και είναι απο τα τοπ 3 σε αποδόσεις αυτή τη στιγμή στο εμπόριο. Όμως σε μία ώρα στη θέρμανση με εξωτερική θερμοκρασία 14 βαθμούς περίπου και ρυθμιζόμενη εσωτερική στους 25 μου καψε μισή kwh . Στη πράξη όμως αυτό δε πάει να πει ότι καίει τόσο το μηχάνημα αλλά στο χώρο που τοποθετήθηκε έχει αυτή την κατανάλωση υπό αυτές τις τιμές εξωτερικής και εσωτερικής θερμοκρασίας. Τί εννοώ; Σημαντικοί παράγοντες είναι η μονωση, οι θερμογέφυρες, τα κουφώματα το εμβαδό του χώρου ο προσανατολισμός του χώρου το υψόμετρο κ.α τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στο τί θα κάψει το κλιματιστικό. Καλά το λες. Το μόνο που θα δεις είναι τι κατανάλωσε το κλιματιστικό σου την συγκεκριμένη ημερομηνία του τάδε έτους, στο δικό σου διαμέρισμα. Οι παράγοντες που αναφέρεις επηρεάζουν άμεσα τις απώλειες του χώρου, αλλά στην κατανάλωση του κλιματιστικού παίζει μεγάλο ρόλο η νοικοκυρά και η σωστή ρύθμιση του κλιματιστικού από το χρήστη! 1. Αν εξαερίζει, το βαρύ χειμώνα 2 ώρες την ημέρα, το κέρδος από την καλή κατασκευή του κτηρίου πάει περίπατο. 2. Ένα από τα κλιματιστικά μου (12άρι), έχει αποδοτικότητα (COP) 4.33, (στην πράξη λίγο υψηλότερη) και κατανάλωση 0,97kW, όταν αποδίδει 4.20kW θέρμανσης, περίπου 14300 BTU. (Με συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασιών: εσωτερική-εξωτερική) Στο ίδιο εύρος θερμοκρασιών, αν εγώ βιάζομαι να ανέβει γρήγορα η θερμοκρασία, μπορεί την 1η ώρα να αποδίδει 6.00kW θέρμανσης, περίπου 20400 BTU αλλά με κατανάλωση 1,67 kW, δηλ. η αποδοτικότητα (COP) θα πέσει στα 3.60. Για 43% αύξηση της θερμαντικής απόδοσης, έχω 73% υψηλότερη κατανάλωση ρεύματος. Άλλο η εταιρία που τα κλιματιστικά της έχουν λίγες βλάβες, άλλο οι κορυφαίες εταιρείες (Daikin, Mitsubishi, Panasonic, Toshiba, Hitachi) , και άλλο αυτή που έχει καλό και φτηνό Customer service. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια, εταιρίες 2ης σειράς συναγωνίζονται τα φτηνά μοντέλα των κορυφαίων εταιριών, αλλά μόνο αυτά.
Dare-Devil Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Καλά το λες. Το μόνο που θα δεις είναι τι κατανάλωσε το κλιματιστικό σου την συγκεκριμένη ημερομηνία του τάδε έτους, στο δικό σου διαμέρισμα. Οι παράγοντες που αναφέρεις επηρεάζουν άμεσα τις απώλειες του χώρου, αλλά στην κατανάλωση του κλιματιστικού παίζει μεγάλο ρόλο η νοικοκυρά και η σωστή ρύθμιση του κλιματιστικού από το χρήστη! 1. Αν εξαερίζει, το βαρύ χειμώνα 2 ώρες την ημέρα, το κέρδος από την καλή κατασκευή του κτηρίου πάει περίπατο. 2. Ένα από τα κλιματιστικά μου (12άρι), έχει αποδοτικότητα (COP) 4.33, (στην πράξη λίγο υψηλότερη) και κατανάλωση 0,97kW, όταν αποδίδει 4.20kW θέρμανσης, περίπου 14300 BTU. (Με συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασιών: εσωτερική-εξωτερική) Στο ίδιο εύρος θερμοκρασιών, αν εγώ βιάζομαι να ανέβει γρήγορα η θερμοκρασία, μπορεί την 1η ώρα να αποδίδει 6.00kW θέρμανσης, περίπου 20400 BTU αλλά με κατανάλωση 1,67 kW, δηλ. η αποδοτικότητα (COP) θα πέσει στα 3.60. Για 43% αύξηση της θερμαντικής απόδοσης, έχω 73% υψηλότερη κατανάλωση ρεύματος. Άλλο η εταιρία που τα κλιματιστικά της έχουν λίγες βλάβες, άλλο οι κορυφαίες εταιρείες (Daikin, Mitsubishi, Panasonic, Toshiba, Hitachi) , και άλλο αυτή που έχει καλό και φτηνό Customer service. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια, εταιρίες 2ης σειράς συναγωνίζονται τα φτηνά μοντέλα των κορυφαίων εταιριών, αλλά μόνο αυτά. Σωστά συμπλήρωσες τα λεγόμενα μου ! Προσωπικά το κλιματιστικό το χω στο auto τον ανεμιστήρα και ρυθμισμένο στους 28 βαθμούς (τώρα το καλοκαίρι) Όσο για τη τελευταία παράγραφό σου: ποιές εταιρίες θεωρείς 2ης σειράς ;
liopyr Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Όσον αφορά αποκλειστικά την αξιοπιστία, τα a/c (όπως και τα ψυγεία) είναι συσκευές με τεράστιο μ.ο ζωής, οπότε είτε πάει κάποιος στην φθηνότερη είτε στην ακριβότερη λύση, αν του χαλάσει θα είναι απλά άτυχος. Σπίτι της μάνας μου καίει ένα φουτζίτσου ~20 χρόνια, τα μισά από αυτά μάλλον χωρίς service και ακόμα αποδίδει τα μέγιστα. Εγώ έχω ένα noname (το είχε το σπίτι που νοίκιασα) και με έχει βολέψει επίσης μια χαρά. Δεν είναι πολύ αθόρυβο βέβαια, αλλά στους λογαριασμούς δεν έχω παρατηρήσει κάποια ιδιαίτερη αύξηση τα καλοκαίρια που δουλεύει συνεχώς.
Dare-Devil Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Όσον αφορά αποκλειστικά την αξιοπιστία, τα a/c (όπως και τα ψυγεία) είναι συσκευές με τεράστιο μ.ο ζωής, οπότε είτε πάει κάποιος στην φθηνότερη είτε στην ακριβότερη λύση, αν του χαλάσει θα είναι απλά άτυχος. Σπίτι της μάνας μου καίει ένα φουτζίτσου ~20 χρόνια, τα μισά από αυτά μάλλον χωρίς service και ακόμα αποδίδει τα μέγιστα. Εγώ έχω ένα noname (το είχε το σπίτι που νοίκιασα) και με έχει βολέψει επίσης μια χαρά. Δεν είναι πολύ αθόρυβο βέβαια, αλλά στους λογαριασμούς δεν έχω παρατηρήσει κάποια ιδιαίτερη αύξηση τα καλοκαίρια που δουλεύει συνεχώς. Αυτό για το Μ.Ο ζωής όσον αφορά τον συμπιεστή (που για να σου χαλάσει πρέπει όντως να σαι τελείως άτυχος και είναι σπάνιο) . Γιατί στα inverter που είναι τελείως αυτοματοποιημένα με πλακέτες και χίλια δυο υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα προβλημάτων και η κλασσικότερη βλάβη είναι στις πλακέτες τους που είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ασύμφορη η επισκευή εκτός εγγύησης.
filipN Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Σωστά συμπλήρωσες τα λεγόμενα μου ! Προσωπικά το κλιματιστικό το χω στο auto τον ανεμιστήρα και ρυθμισμένο στους 28 βαθμούς (τώρα το καλοκαίρι) Όσο για τη τελευταία παράγραφό σου: ποιές εταιρίες θεωρείς 2ης σειράς ; Όχι εγώ, οι ειδικοί και τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Τώρα, αυτή την εποχή, κορυφαίες θεωρούνται οι 5 που γράφω. Οι άλλες χαρακτηρίζονται σαν 2ης και 3ης σειράς, αλλά τα φτηνότερα μοντέλα όλων θεωρούνται παρόμοια. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις. Εταιρίες 2ης σειράς(Sharp από παλαιότερα, η LG τα τελευταία χρόνια, και 2-3 ακόμα) έχουν μερικά, λίγα μοντέλα, που θεωρούνται κορυφαία σε σχέση τιμής-απόδοσης. Οι αμιγώς κινέζικες εταιρίες, όταν βγάζουν γερά μηχανήματα (σπάνιο) ή υποστηρίζουν ότι έχουν «κορυφαία» χαρακτηριστικά, είναι πίσω σε κάποια άλλα και ποτέ δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα μοντέλα των κορυφαίων εταιριών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένα πολυδιαφημισμένο πέρυσι 9άρι Gree Hansol Κλάση Α+++. Έχει COP 5,09 και απόδοση θέρμανσης 9.383 (2.456 - 16.377) BTU. Το αντίστοιχης τιμής( λίγο υψηλότερη) και αρκετά παλαιότερο Toshiba Super Daiseikai3: Έχει COP 5,08 και απόδοση θέρμανσης 10.900 (2140 – 20.800) BTU. Και φυσικά η ποιότητα του αέρα(φίλτρα) δεν έχει καμία σχέση με αυτή του υποτιθέμενου ανταγωνιστή.
Dare-Devil Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Όχι εγώ, οι ειδικοί και τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Τώρα, αυτή την εποχή, κορυφαίες θεωρούνται οι 5 που γράφω. Οι άλλες χαρακτηρίζονται σαν 2ης και 3ης σειράς, αλλά τα φτηνότερα μοντέλα όλων θεωρούνται παρόμοια. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις. Εταιρίες 2ης σειράς(Sharp από παλαιότερα, η LG τα τελευταία χρόνια, και 2-3 ακόμα) έχουν μερικά, λίγα μοντέλα, που θεωρούνται κορυφαία σε σχέση τιμής-απόδοσης. Οι αμιγώς κινέζικες εταιρίες, όταν βγάζουν γερά μηχανήματα (σπάνιο) ή υποστηρίζουν ότι έχουν «κορυφαία» χαρακτηριστικά, είναι πίσω σε κάποια άλλα και ποτέ δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα μοντέλα των κορυφαίων εταιριών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ένα πολυδιαφημισμένο πέρυσι 9άρι Gree Hansol Κλάση Α+++. Έχει COP 5,09 και απόδοση θέρμανσης 9.383 (2.456 - 16.377) BTU. Το αντίστοιχης τιμής( λίγο υψηλότερη) και αρκετά παλαιότερο Toshiba Super Daiseikai3: Έχει COP 5,08 και απόδοση θέρμανσης 10.900 (2140 – 20.800) BTU. Και φυσικά η ποιότητα του αέρα(φίλτρα) δεν έχει καμία σχέση με αυτή του υποτιθέμενου ανταγωνιστή. Το Hansol το έχω εγώ. Το 9αρι . Μια χαρά είναι απο αποδόσεις τόσο στα χαρτιά όσο και στο χώρο που το μέτρησα. Αυτό που λες για το toshiba προσπαθώ να βρω το μοντέλο να δω χαρακτηριστικά αλλά δεν. Ta φιλτρα στο hansol είναι λίγα μπροστά στα φίλτρα που έχουν αλλες εταιρείες (πχ lg prestige το αντίστοιχο του hansol) Το θέμα είναι ότι ένα κλιματιστικό με συμβατικά φίλτρα και με φίλτρο ενεργού άνθρακα είναι αρκετό για μια υγειή ατμόσφαιρα σε ένα σπίτι που δεν υπάρχουν άτομα τα οποία πάσχουν απο σοβαρές ασθένειες που χρίζουν όσο το δυνατό καθαρότερο αέρα. Πέρα απο αυτό φίλτρα πολλά= κόστος αλλαγής . Ναι το toshiba που πες υπερτερεί (σύμφωνα με αυτά πυο γραψες) σε σύγκριση με το hansol. Το hansol υπερτερει όμως σε εγγύηση ηλεκτρικών (5 χρόνια) κάτι σημαντικό στις μέρες μας ειδικά όταν δίνει πάνω απο 700 ευρώ για υψηλής απόδοσης κλιματιστικό. Η Gree όμως δεν είναι καθόλου τυχαία εταιρεία ούτε β σειράς σε καμία περίπτωση τουλάχιστον πλέον. Σε πωλήσεις παγκοσμίως είναι ο μεγαλύτερος πωλητής σε οικιακής χρήσης κλιματισμό. Έχει πάρα πολλές ευρεσιτεχνίες πουλά τεχνογνωσία και ο κορυφαίος inverter πλεον σε αποδοση και σε πολιτισμένη λειτουργία παγκοσμίως είναι ο G10 της gree. Δεν είναι τυχαίο που η DAIKIN ανάθεσε στη gree την κατασκευή 500.000 μοντέλων για την αγορά της Ιαπωνίας πριν λίγα χρόνια. όσο δεν είναι καθόλου τυχαίο που H Daikin ήρθε σε συμφωνία με τη gree για απο κοινού έρευνα και αναπτυξη και ανταλλαγής τεχνογνωσίας και πλέον πολλά μοντέλα τους έχουν κοινή τεχνολογία και κατασκευάζονται στα εργοστάσια της κοινοπραξίας τους (στη Κίνα).
ParhsG Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Παιδες οσοι ξερετε... Ο τεχνικος οταν ειχε βαλει το aircondition ειχε βαλει μικρότερο μηκος σωλήνας απο αυτο που έλεγε ως ελαχιστο το manual δλδ 2,5 μετρα νομιζω ελεγε. Επισης το manuali ελεγε πως πρεπει να κανει τουλαχιστον ενα κυκλο απο πισω που ουτε αυτο εκανε. Οταν του το ειπα πριν δω το manual για αυτα τα δυο με πηρε στο ψιλο λιγο και ποιος στα ειπε αυτα κτλ. Στην αρχη εκανε κατι τρελα κρακ κρακ και βρωμαγε πολυ οταν σταματαγε πλεον μετα απο ενα χρονο δε κανει κρακ κρακ αλλα δε το βλεπω να σταματαει και καθολου. Επισης ειδα πως η σωληνα που βγαζει εξω το νερο η πλαστικη δε ξερω πως λεγεται ειχε καμπυλη οπως την ειχε βαλει σα σιφωνι .Πειραζει αυτο η οχι; Εκοψα τη μονοτικη ωστε να φυγει η καμπυλη.
gia_nnis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Εγω φετος εβαλα ενα panasonic inverter 12αρι για 30τ.μ. Μπορω να πω κορυφαιο σχεση τιμης-αποδοσης γιατι το συγκρινα με ενα mitsubishi 12αρι inverter αξιας 1000ε! Ειναι πραγματικα οικονομικο γιατι μετρησα την καταναλωση με συσκευη.. και καιει στην θερμανση 1 κιλοβατορα τις 2 ωρες για συντηρηση του χωρου στους 20βαθμους με εξωτερικη θερμοκρασια 10βαθμους. Στην ψυξη δεν εχω καθαρη αποψη γιατι το δουλεψα για 15λεπτα δοκιμαστικα οταν ειχαμε εξωτερικη θερμοκρασια 24 βαθμους και η πρωτη μου εικονα και εκει σκιζει..!!! τιμη αγορας 520ε και ειναι απο τα καινουρια μοντελα τις panasonic CS/CU-RE12NKX με cop 3.7 και eer 3.47 Για αξιοπιστια ξερω οτι τα παλια panasonic ηταν σκυλια αλλα και εναν που ρωτησε και ειχε βαλει 3 μοναδες τα 5 τελευταια χρονια κανενα προβλημα
gia_nnis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Παιδες οσοι ξερετε... Ο τεχνικος οταν ειχε βαλει το aircondition ειχε βαλει μικρότερο μηκος σωλήνας απο αυτο που έλεγε ως ελαχιστο το manual δλδ 2,5 μετρα νομιζω ελεγε. Επισης το manuali ελεγε πως πρεπει να κανει τουλαχιστον ενα κυκλο απο πισω που ουτε αυτο εκανε. Οταν του το ειπα πριν δω το manual για αυτα τα δυο με πηρε στο ψιλο λιγο και ποιος στα ειπε αυτα κτλ. Στην αρχη εκανε κατι τρελα κρακ κρακ και βρωμαγε πολυ οταν σταματαγε πλεον μετα απο ενα χρονο δε κανει κρακ κρακ αλλα δε το βλεπω να σταματαει και καθολου. Επισης ειδα πως η σωληνα που βγαζει εξω το νερο η πλαστικη δε ξερω πως λεγεται ειχε καμπυλη οπως την ειχε βαλει σα σιφωνι .Πειραζει αυτο η οχι; Εκοψα τη μονοτικη ωστε να φυγει η καμπυλη. για την αποσταση του σωληνα ετσι ηξαρα και γω αλλα μου ειπε ο μαστορας για τα inverter αμα ειναι πιο κοντα ειναι καλυτερα. Εμενα παντως αποδιδει αριστα..
bkran Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Καλημέρα κι από εμένα, με απορία για αγορά aircondition, μην ανοίγω νέο θέμα. Ο χώρος είναι υπνοδωμάτιο και δυστυχώς παρά τα λεγόμενα του προηγούμενου ενοικιαστή δεν κοιμάσαι με τίποτα! Οπότε πάμε για βιαστική αγορά καθώς δεν κοιμόμαστε τις τελευταίες μέρες. Όπως φαίνεται θα δουλεύει αρκετά, τουλάχιστον τα βράδια και για αυτό έχω δει σε inverter. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να δω και κάτι σε συμβατικό που σίγουρα θα έχει πολύ χαμηλότερο κόστος αγοράς. Λοιπόν έχουμε και λέμε : LG Z09EK : http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10111585 389 Euro Carrier : link 399 Euro Fujitsu : link 469 Euro Invertor : link 440 Euro Από τα παραπάνω μόνο στο LG έχει μαζί δωρεάν εγκατάσταση αλλιώς θα το βάλει ψυκτικός γνωστός μας. Αν έχει κανείς και κάτι άλλο στο μυαλό του... Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις