Προς το περιεχόμενο

Σάλος στις ΗΠΑ για το ηλεκτρονικό φακέλωμα εκατομμυρίων πολιτών


Spyros7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν συμφωνω με αυτο. Ζουμε σε εναν τοσο περιεργο μικρο πλανητη που οι Αμερικανικες, Ευρωπαικες και Ασιατικες αντιληψεις ειναι τελειως διαφορετικες. Λες και ειμαστε σε διαφορετικους γαλαξιες

Στις "διαφορετικές" ασιατικές χώρες, η παρακολούθηση των πολιτών, μέσω ίντερνετ και κινητών, είναι πολύ πιο διαδεδομένη και εδραιωμένη από ότι είναι στις Δυτικές χώρες! Ξεκίνα από Β.Αφρική και κατέληξε στην Κίνα!

 

Για να μην ξεχνιόμαστε, πως το έλεγε,εκείνος ο τυπάς, o Benjamin Franklin: "Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither".

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι σιγουρα ,εισαι περιζητητος στοχος  εσενα ειδικα σε κατασκοπευουν...

Επειδή το βλέπεις από τη σκοπιά σου. Κανείς δεν νοιάζεται αν βριστείς με κάποιον για το αν το iphone είναι καλύτερο από το galaxy και αντίστροφα. Τα δημόσια και προσωπικά μηνύματα όμως κάποιων που διοργανώνουν ή διαδίδουν απεργίες/διαδηλώσεις/πορείες/διαμαρτυρίες στα κοινωνικά δίκτυα τους ενδιαφέρουν και πολύ μάλιστα (και το έχουν αποδείξει πολλές φορές, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ελλάδα και πρόσφατα στην Τουρκία).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι λες τώρα στον ελληνάρα, να ενδιαφερθεί για πέρα από την πάρτη του?

Ούτε θέλει ούτε έχει το iq για να σκεφτεί έτσι.

Το θέμα είναι πρώτο σε εφημερίδες και sites παγκοσμίως, ψάξε να δεις αν θα βρεις τέτοιου τύπου σχόλια σαν κάποια εδω μέσα.

Ελλαδισταν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να συμφωνήσω ότι το ανησυχητικό εδώ πέρα δεν είναι τόσο η είδηση καθ' αυτή, αλλά η αντίδραση των περισσότερων τύπου "το ξέραμε ήδη, δεν μας ενδιαφέρει".

 

Εν ολίγης, κλασσική εγωκεντρική, αποστασιοποιημένη αντίληψη, όπου κάτι το αρνητικό για όλους δεν μας ενδιαφέρει, μέχρι να μπεί το αγγούρι στον δικό μας "ποπό".

 

Τότε και μόνο τότε θα μας ενδιαφέρει.

 

Το ξέρω ότι μπορούμε πολύ καλύτερα από αυτό.

 

Obama defends NSA surveillance programs

 

Barack Obama: "You can't have 100% security and also then have 100% privacy and zero inconvenience"

 

 

 

Και η δήλωση του Sensenbrennerο οποίος σύνταξε το νομοσχέδιο Patriot Act το 2001, πάνω στο οποίο πατάνε οι μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής για αυτά που κάνουν σήμερα:

 

 

 

Congressman Sensenbrenner: “As the author of the Patriot Act, I am extremely troubled by the FBI’s interpretation of this legislation. While I believe the Patriot Act appropriately balanced national security concerns and civil rights, I have always worried about potential abuses. The Bureau’s broad application for phone records was made under the so-called business records provision of the Act.  I do not believe the broadly drafted FISA order is consistent with the requirements of the Patriot Act. Seizing phone records of millions of innocent people is excessive and un-American.”
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κλασσική εγωκεντρική, αποστασιοποιημένη αντίληψη, όπου κάτι το αρνητικό για όλους δεν μας ενδιαφέρει, μέχρι να μπεί το αγγούρι στον δικό μας "ποπό".

 

Τότε και μόνο τότε θα μας ενδιαφέρει.

 

Εγώ, ο οποίος έχω ισχυρότατες ενδείξεις - σχεδόν αποδείξεις - ότι το email μου έχει παραβιαστεί πολλάκις με αποτέλεσμα, κάποια μηνύματα που έστειλα και έλαβα να περάσουν εις γνώση τρίτων (με δυο λόγια, το «αγγούρι» δε μου είναι άγνωστο...), έχω δικαίωμα να συνεχίζω να αδιαφορώ, ή μήπως πρέπει να ζητήσω από κάποιον την άδεια πρώτα;

 

Λέω ρε παιδί μου, μήπως - ενώ προσωπικά δεν ενοχλούμαι - έχω κάποια υποχρέωση να διαμαρτυρηθώ γι' αυτούς που τους ενοχλεί, η οποία μου διαφεύγει. Δε ρωτάω για άλλο λόγο, απλά έχω και δουλειές να κάνω και πρέπει να δω αν μπορώ να «σφηνώσω» τη διαμαρτυρία, ανάμεσα στις προσωπικές μου υποχρεώσεις...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λυπάμαι αλλά δεν θα μπώ σε αυτή τη διαδικασία.

 

Λογικό. Γιατί να μπεις, από τη στιγμή που θεωρείς δεδομένο ότι, όποιος δεν ενοχλείται από τα ίδια πράγματα που ενοχλούν εσένα, δεν τα έχει αντιμετωπίσει; Το να μην ενοχλείται, διότι ...στ' αρχ...α του ας πούμε, στο μυαλό σου δεν παίζει ως πιθανότητα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολοι το ξερουμε οτι φακελωνομαστε. Πολλες φορες γιατι δεν μπορουμε να κανουμε αλλιως.

Πχ πας να πιασεις μια δουλεια και συνηθως πρεπει να εχεις λογαριασμο σε τραπεζα για τον μισθο. Η αν θελεις κινητο, τερμα πλεον οι ανωνυμες καρτουλες στο ονομα της τρομοκρατιας.Πιανομαι απο μικρα πραγματα, αλλα you got the point.

 

Αυτο ομως που πραγματικα με ενοχλει ειναι οταν οι ανθρωποι δινουν αβιαστα τα πραγματικα τους στοιχεια σε περιπτωσεις που δεν τους αναγκαζει το ιδιο το συστημα(πχ social media).

 

Και στην τελικη, για να το παμε και στην καθημερινη μας ζωη, κατι το τοσο απλο:

 

Γιατι οταν θελεις να βαλεις νεα τηλεφωνικη γραμμη, απο default δεν ειναι το νουμερο σου απορρητο και μη ανακοινωσιμο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε dee, αυτός ο στ@ρχιδισμός, αυτή η μαγκιά, η άνεση, η χαλαρότητα που αποπνέει απ' την πλειοψηφία των posts σου, πωπω αδερφάκι μου... αποτελείς αντικείμενο θαυμασμού.

 

Εσύ πρέπει να είσαι ο ορισμός του γαμάω τάω που λένε. Μέχρις αηδίας έξυπνος και cool τύπος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε dee, αυτός ο στ@ρχιδισμός, αυτή η μαγκιά, η άνεση, η χαλαρότητα που αποπνέει απ' την πλειοψηφία των posts σου, πωπω αδερφάκι μου... αποτελείς αντικείμενο θαυμασμού.

 

Εσύ πρέπει να είσαι ο ορισμός του γαμάω τάω που λένε. Μέχρις αηδίας έξυπνος και cool τύπος.

 

Προφανής η ειρωνεία σου, αλλά δε βλέπω ούτε το γιατί θα έπρεπε να μ' ενοχλήσει, ούτε το γιατί θα έπρεπε να τής δώσω ιδιαίτερη σημασία.

 

Έχει να κάνει με το στυλ τού καθενός. Εγώ ας πούμε, στο πως αντιλαμβάνομαι και αντιμετωπίζω προσωπικά τις καταστάσεις, αναφέρομαι (τόσο στο παρόν θέμα, όσο και στην πλειοψηφία των post μου σε άλλα θέματα), χωρίς να ειρωνευτώ κανέναν - εκτός κι αν προκληθώ προσωπικά - όσο κι αν διαφωνώ μαζί τού. Κάθε άλλο θα 'λεγα (δες π.χ. την πρώτη παράγραφο τού post #21).

 

Άλλος μπορεί να ενοχλείται από τη δική μου - ή τού οποιουδήποτε - διαφορετική άποψη και να τού βγαίνει αυθόρμητα η ειρωνεία.

 

Το αν είμαι όντως σταρχιδιστής, μάγκας, άνετος, χαλαρός, έξυπνος, cool, αξιοθαύμαστος(!) και ...γ@μ@ω, ούτε είναι δυνατόν, ούτε έχω κανένα καημό να το αποδείξω σε κανέναν, πόσο μάλλον πίσω από την ανωνυμία με την οποία συμμετέχουμε όλοι μας εδώ μέσα. Ό,τι είμαι, είμαι για την πάρτη μου. Ούτε να επιβάλλω σε κανέναν τις θέσεις μου προσπαθώ, ούτε και μ' ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, έστω και στον ελάχιστο βαθμό.

 

Αν τώρα αυτό που λέω ότι είμαι, ή αυτό που ενδεχομένως είμαι όντως, ακούγεται ενοχλητικό σε κάποιους, συγνώμη αλλά δεν ιδρώνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως εμπεριείχε σεβαστή δόση ειρωνίας το post μου, αλλά ειλικρινά, είχε και κάτι σαν συνονθύλευμα από απορία και θαυμασμό για το πώς καταφέρνεις να είσαι τόσο απαθής με τη γενικότερη κατάσταση.

 

Αφιερωμένο λοιπόν:

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πώς καταφέρνεις να είσαι τόσο απαθής με τη γενικότερη κατάσταση.

 

Στο μυαλό μου δε χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια. Δε θεωρώ δηλαδή ότι «καταφέρνω» κάτι. Απλώς τοποθετώ τα διάφορα ζητήματα, στη δική μου κλίμακα προτεραιότητας και, βάσει τής θέσης που καταλαμβάνουν σ' αυτή, τα αντιμετωπίζω αναλόγως. Παράδειγμα:

 

Δεν αδιαφορώ γι' αυτόν που πεινάει, ασχέτως τού αν πεινάω και ο ίδιος, διότι εύκολα μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου στη θέση του. Κατανοώ απολύτως τη διαμαρτυρία του γι' αυτό και, στο βαθμό που μπορώ, με τον τρόπο που μπορώ, τον βοηθάω. Ίσως όχι συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία του, αλλά προσφέροντάς του ας πούμε φαγητό, όποτε έχω τη δυνατότητα να το κάνω. Αν ο καθένας από μας έκανε το ίδιο για κάποιους - όσους «αντέχει» - που γνωρίζει ότι αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα, θεωρώ ότι αυτό που θα επωφελούνταν όσοι πεινούν, θα ήταν απείρως ουσιαστικότερο.

 

Στη θέση όμως αυτού που ...ανεβάζει πίεση, στην υποψία ότι μπορεί να διέρρευσαν τα σορόπια του με τη γκόμενα στο facebook, ή οι τοποθετήσεις του περί πολιτικών φρονημάτων, αδυνατώ να φανταστώ τον εαυτό μου. Ούτε το χρόνο έχω, ούτε τη διάθεση, ούτε μπορώ να κατανοήσω το λόγο τής ...υπέρτασης. Σέβομαι το άγχος του, θέλω να έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα, να διαμαρτύρεται για όσα θεωρεί ότι τον πιέζουν, αλλά ν' αρχίσω να πιέζομαι κι εγώ για ...συμπαράσταση, ούτε θέλω, ούτε μπορώ. Ίσως διότι προσωπικά, τα θέματα που δε θέλω να διαρρεύσουν γύρω από το άτομό μου, φροντίζω να προσέχω το πού, υπό ποιες συνθήκες, με χρήση ποιου μέσου και με ποιους τα συζητώ.   

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...