Προς το περιεχόμενο

Μπαταρίες - ερώτηση


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι σημαντικό στην επιλογή μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής να παίρνει μπαταρίες του εμπορίου, επαναφορτιζόμενες ή μη, αντί για τις πλακέ επαναφορτιζόμενες δικές τους (μία συνήθως);

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει κάποια θετικά αλλά νομίζω ότι, πλέον, όταν οι μη-συμβατικές (πλακέ, όπως θες πες τες) έχουν αποκτήσει τα επίπεδα αυτονομίας που τις χαρακτηρίζει και, ταυτοχρονα, υπάρχει και το ηλεκτρονικό εμπόριο (ebay κλπ) για να μπορείς να αγοράζεις και από τρίτες εταιρίες, γλιτώνοντας το πρόστιμο της στάμπας της "μαμας-εταιρίας" στην τιμή της μπαταρίας, δεν το θεωρώ μειωνέκτιμα να έχει "πλακε" μπαταρία. Κάθε άλλο, μάλλον.

 

Καλά είναι, βέβαια, όταν κοιτάς, να δεις τι επιδώσεις έχει (από ελέγχους και κριτικές) η εν λόγω μη-συμβατική μπαταρία αλλά και πόσο θα σου στοιχήσει μια δεύτερη (είτε για σιγουριά σε οποιαδήποτε εξόρμηση, είτε αν/όταν πεθάνει η αρχική).

 

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν και μηχανές που στη θέση της μη-συμβατικής μπαταρίας τους παίρνουν και μπαταρίες (με ή χωρίς προσαρμογέα). Κι αυτό καλό είναι. Όσες περισσότερες επιλογές έχεις, δηλαδή, τόσο περισσότερη ελαστικότητα αποκτάς στους ελιγμούς σου. Το έχω συναντήσει μόνο σε DSLR στις αναζητήσεις μου μέχρι στιγμής, χωρίς να είναι απαγορευτικό να υπάρχει και σε μικρότερης φόρμας.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...