Προς το περιεχόμενο

transmission και dynamic dns


argate7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

 

Έχω το transmission και του έχω ενεργοποιήσει το web interface. Μπαίνοντας από οποιαδήποτε συσκευή στη σταθερή ip που έχει ο imac προσθέτοντας το :9091/transmission/web/ μου εμφανίζει κανονικά την εξέλιξη των torrents. Το πρόβλημα έρχεται όταν θέλω να παρακολουθήσω τα torrents μου από άλλο δίκτυο. Ξέρω ότι πρέπει να κάνω ένα dynamic dns λογαριασμό, όπως και έκανα στο no-ip.org. Άνοιξα και την ΧΧΧΧΧ port στο router που είναι και η port που χρησιμοποιεί και το transmission και κάνω από το router μου το port forwarding. Το θέμα είναι ότι συνεχίζω να μην μπορώ να μπω στο web interface του transmission.

 

Ξέρει κάποιος τη διαδικασία? Από αυτά που γράφω, έχω παραλείψει κάτι? Υπάρχει κάτι που δεν έχω κάνει και θα έπρεπε?? 

 

Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω κατεβάσει το no-ip dynamic updater και πως όταν πατάω το url του host μου, toonomamou.no-ip.org με πηγαίνει στη σελίδα του router μου. Άρα στο κομμάτι της σύνδεσης με το host είναι όλα σωστά. Λογικά κάποιο λάθος θα έχω κάνει με τις ports.

 

Αν μπορέσει κάποιος να με βοηθήσει θα με σώσει από πολύ ψάξιμο!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις ΟΤΕ πρέπει να απενεργοποιήσεις την αυξημένη προστασία από το my.otenet.gr με τα στοιχεία του λογαριασμού σου. Επίσης η πόρτα είναι σίγουρα αυτή που χρησιμοποιεί ο client σου για το web interface; Ρωτάω γιατί μπορεί να την έχεις μπερδέψει με αυτή της διακίνησης. 

 

Τον no-ip acc τον έχεις προσθέσει στο router σου για να κάνει αυτόματα ανανέωση της ip σου; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1)Forthnet έχω. Και το firewall του router αν θυμάμαι καλά το έχω απενεργοποιήσει.

 

2) Η πόρτα που έχω ανοίξει είναι ίδια με αυτή του transmission. Βασικά έχω ανοίξει 2 πόρτες. Η μία για remote και η άλλη για peer listening.

 

3)Τον έχω προσθέσει το λογαριασμό του no-ip στο router αλλά μήπως θα πρέπει να κάνω κάτι ιδιαίτερο?

Το θέμα είναι ότι μπαίνω στο dynamic dns μενού στο router και μου εμφανίζει μόνο την επιλογή του dyndns.org . Παίζει να φταίει αυτό? Αλλά από την άλλη αν έφταιγε αυτό, δε θα έμπαινε ούτε στην αρχική σελίδα του router από το toonomamou.no-ip.org.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sorry αλλά από που δίνεις  το toonomamou.no-ip.org; Απλά ανοίγεις έναν browser και πληκτρολογείς τη διεύθυνση ενώ είσαι ακόμα στο δίκτυό σου; Δοκίμασες με κάποιον proxy ή από pc κάποιου φίλου σου να δεις; 

 

Edit: 

 

Στην ανάγκη δοκίμασέ το από το 3g του κινητού σου (πρόσεξε, όχι με το wifi του κινητού σου). 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και σε βγάζει στη σελίδα του router σου; Αυτό σημαίνει ότι δεν βάζεις τον αριθμό της πόρτας και χρησιμοποιεί την default (80) και ότι παίζεις μέσα από το δίκτυό σου. Τσέκαρε πάλι της ρυθμίσεις σου.

 

Μετά δοκίμασε να μπεις από εδώ βάζοντας το host-name.no-ip.org:port-number

 

Edit:

 

Σταθερή IP έχεις βάλει στον υπολογιστή σου, έτσι; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σταθερή ip έχω βάλει, βέβαια. Έχω ένα θεματάκι τώρα... Δεν μπορώ να μπω στη σελίδα του router μου. Δεν το έχω συναντήσει ποτέ αυτό το πρόβλημα. Αν κάνω χειροκίνητο restart στο router και μετά προσπαθήσω να μπω στη σελίδα του, μπαίνει. Αν όμως το αφήσω λίγη ώρα, δεν μπορώ να μπω. Είναι κάποιο bug ή απλά τρώει σκάλωμα με τη διεύθυνση που έχω δώσει στο dynamic dns?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το αφήσεις λίγη ώρα θα πρέπει να ξανακάνεις σύνδεση. Για δοκίμασε αφού το αφήσεις λίγη ώρα να ξαναμπείς κλείνοντας και ανοίγοντας νέο παράθυρο του browser. Αν πάλι δεν σε αφήνει για κάνε ένα reset μήπως και έχει φάει κάποιο γενικό σκάλωμα. 

 

Ποιο ρουτερ έχεις; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φίλε Αλέξανδρε,

 

Έχω ψάξει για firmware update, αλλά δε βρήκε τίποτα το upgrade του router. Χειροκίνητα να πω την αλήθεια, δεν έχω κοιτάξει. Αυτό που βλέπω πάντως είναι πως όποτε τρέχω το no-ip duc που ταυτοποιεί την ip μου και την πασάρει στο domain host που έχω κάνει, κολλάει η σελίδα του router. Τώρα για παράδειγμα 2 μέρες που δεν το έχω τρέξει καθόλου αυτό το application, παίζει κανονικά η σελίδα του router. Άρα κάποιο conflict θα υπάρχει ή κάποιο bug!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...