Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

<p>Όλους τους αναγκάζουν όταν είναι βρέφη, αλλά από μια ηλικία και μετά διαλέγεις το κόκκινο χάπι, σκίζεις κάτι μεμβράνες με υγρά, γλιστράς μέσα σε κάτι σωλήνες και σε ψαρεύει ένα σκάφος-χόβερκραφτ.</p>

Σε αυτο δεν φταιει η εκκλησια αλλα οι γονεις. Τοσα χρονια δεν ακουσα κανεναν παπα να βαπτιζει μωρα με το ζορι. Οπως ειπωθηκε παραπανω ο ρολος ειναι καθαρα θρησκευτικος και ετσι πρεπει να αντιμετωπιζεται. Δεν υπαρχει πολιτικη βαπτιση οπως π.χ. η πολιτικη κηδεια.

• Like 1
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

από την στιγμή που δεν πιστεύεις σε θεό, αλλά σε κράτος δικαίου που η λειτουργία του διέπεται από νόμους και οι πολίτες τους υπερασπιζόμαστε, γιατί δέχτηκες να αναλάβεις έναν καθαρά θρησκευτικό ρόλο? καταλαβαίνω ότι είναι τιμή για εσένα η πρόταση που σου έγινε από τους γονείς, αλλά ο ρόλος του νονου- πνευματικού πατέρα, έχει καθαρα ως στόχο την θρησκευτική διαπαιδαγώγηση του παιδιού κατά τα ορθόδοξα χριστιανικά πιστεύω και τίποτα παραπάνω. για εμένα ξανασκέψου το.

Δεν κατανοώ με ποιον τρόπο το σχόλιο σου με αφορά.

Πάντα όμως εντυπωσιάζομαι... Να χρειάζεται Θεωρημένη υπεύθυνη δήλωση για ορθόδοξη χριστιανικη, κι όχι θρησκευτική, διαπαιδαγώγηση; Και μάλιστα αυτονόητα. Κάποιοι έχουν χάσει το δρόμο τους....

Δημοσ.

Δεν κατανοώ με ποιον τρόπο το σχόλιο σου με αφορά.

Πάντα όμως εντυπωσιάζομαι... Να χρειάζεται Θεωρημένη υπεύθυνη δήλωση για ορθόδοξη χριστιανικη, κι όχι θρησκευτική, διαπαιδαγώγηση; Και μάλιστα αυτονόητα. Κάποιοι έχουν χάσει το δρόμο τους....

Κοίτα,κάποτε τους βάζανε να πηδάνε κατσίκες,να πίνουν αίμα,ό,τι τελοσπάντων στο μπούτσο να διαφυλάξουν τη μασωνεία τους.

Δεν ήρθαν με το ζόρι σε σένα,εσύ πήγες στη κολλεκτίβα τους.

Μιά του νόμου 105 ζητήσανε,που επέχει υποδεέστερη χρήση από κωλόχαρτο,θα σκίσεις το πάτο σου αν σκουπιστείς μ´ αυτή τη δήλωση.

Δόστηνε ή άλλαξε ενορία,έχεις τη δυνατότητα.

patrinos ήταν το nick σου παλιά;

Δημοσ.

Ρε παιδιά, το βάπτισμα είναι θρησκευτική τελετή κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Το μωρό βαπτίζεται χριστιανός, δεν το βαπτίζεται μόνο για να το φωνάζουμε Μήτσο. Κι ως θρησκευτική τελετή ορίζεται από τους κανόνες τις εκκλησίας άσχετα αν για εμάς είναι λάθος ή σωστοι. (τώρα αν κάποιοι ιερείς τηρούν τους κανόνες αυτούς αυστηρά και άλλοι όχι, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο). Όσο για τα προσωπικά δεδομένα η εκκλησία δεν ειναι μουσείο, στη λειτουργία πηγαίνουν οι χριστιανοί οπότε καταλαβαίνεις ότι όσοι πηγαίνουν να εκκλησιαστούν δεν πηγαίνουν κρυφά..

Κι εγώ όταν έγινα νονός ο παπάς ρώτησε αν είμαι χριστιανός ορθοδοξος και αν είμαι παντρεμένος. Δεν το ζήτησε γραπτά αλλά δεν θα έλεγα ψεμματα μόνο και μόνο για να συμμετέχω σε ένα μυστήριο που δεν πιστεύω.

Είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις όπου θελεις και δεν μπορεί να σε κρίνει κανένας, αλλα αν κωλύεσαι θα πρέπει να το συζητήσεις με τους γονείς.

*Ανάδοχος του παιδιού δεν μπορεί να γίνει αλλόδοξος ή αλλόθρησκος, αλλά και Ορθόδοξος, ο οποίος έχει τελέσει μόνο πολιτικό Γάμο.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, το βάπτισμα είναι θρησκευτική τελετή κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Το μωρό βαπτίζεται χριστιανός, δεν το βαπτίζεται μόνο για να το φωνάζουμε Μήτσο. Κι ως θρησκευτική τελετή ορίζεται από τους κανόνες τις εκκλησίας άσχετα αν για εμάς είναι λάθος ή σωστοι. (τώρα αν κάποιοι ιερείς τηρούν τους κανόνες αυτούς αυστηρά και άλλοι όχι, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο). [...]

Εξαιρετικά όμορφα το θέτεις! Ακριβώς το ίδιο πιιστεύω κι εγώ. ΔΕΝ υπάρχει ο οποιοσδήποτε λόγος, ένας θρησκευτικός φορέας να ζητάει έγγραφα (στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρημένη υπευθυνη δήλωση) της πολιτείας.

Όπως είπε και ο Ματαθαίος: Ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ θεοῦ τῷ θεῷ. Για ποιο λόγο οι παπάδες εμπλέκουν την πολιτεία σε μία θρησκετυτική τελετή είναι ακατανόητο.

@magazatoras/pinwkolwnies... πάντα insomniaK ήμουν, πριν από αυτό το νικ δεν μπορεί να με θυμάσαι.

Δημοσ.

@magazatoras/pinwkolwnies... πάντα insomniaK ήμουν, πριν από αυτό το νικ δεν μπορεί να με θυμάσαι.

Λάθος κατάλαβα τελικά.

btw,γιατί δεν σε θυμάμαι;Επειδή το nick σου χρονολογείται απ' το 2003;lol

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Sorry για το bronze shovel (έλα 4 χρόνια πριν είναι το topic δεν θα φλέρταρα καν με το χρυσό :lol:) αλλά προς ενημέρωση των fellow insomniacs:

Αν είσαι παντρεμένος με πολιτικό γάμο ΔΕΝ μπορείς να γίνεις νονός.

Τάδε έφη παππάς πιο κουνιστός και από την ανεμοδαρμένοη συκιά....

Θα ήθελα να του απαντήσω αναλογιζόμενος το ανωτέρω  (αναλογιζόμενος πάντα τα της εκκλησίας για να μην παρεξηγούμαι) αλλά κρατήθηκα.

Δεν δηλώνω χριστιανός (και αν ποτέ το κάνω θα το κάνω για....άλλους λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία), η γυναίκα μου όμως δηλώνει και περισσότερο στα πλαίσια των εθίμων που ακολουθούνται δεν φέρνω αντίρρηση στη βάπτιση.

Ο υποψήφιος νονός της κόρης μου τα χει πάρει στην κράνα (παντρεύτηκε με πολιτικό για οικονομικούς λόγους) για το γεγονός πως τον χαρακτηρίζουν από την εκκλησία ως μη ΧΟ ενώ είναι (και όντως είναι).

Ίσως βρεθεί μια λύση για βάπτιση καμιά....200αριά km μακριά αλλά θα προτιμούσαμε να το αποφύγουμε. Any ideas?

Αν έχετε καμιά εμπειρία εντός 2017 επί τούτου παρακαλώ παραθέστε την.

Δημοσ.

Αν είσαι παντρεμένος με πολιτικό γάμο ΔΕΝ μπορείς να γίνεις νονός.

Ο νονός του γιού μου πολιτικό γάμο έκανε, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Βασικά, δε θυμάμαι καν να τον ρώτησε ο παπάς αν είναι παντρεμένος ή όχι.

Δημοσ.

Εγώ όταν βάφτισα πάντως έκανα Υ/Δ ότι αφενός είμαι Χ/Ο και δεν έχω τελέσει πολιτικό γάμο (ή αν είχα τελέσει θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει θρησκευτικός)

Και φιλικό ζευγάρι έχει αντιμετωπίσει πρόσφατα αντίστοιχο πρόβλημα καθώς δε βρίσκαν παπά σε διάφορες εκκλησίες Πειραιά που να τους επιτρέψει να βαφτίσουν (έχουν κάνει πολιτικό γάμο)

• Like 1
Δημοσ.

Το σωστο ειναι να ζητανε οι ιερεις ολα τα προανεφερθεντα.Το οτι δεν ζητανε καποιοι, η οι περισσοτεροι γινεται αυτο.Εαν δεν συμφωνειτε με αυτα, υπαρχουν οι πολιτικοι γαμοι και οι ονοματοδοσιες στο δημαρχειο.Γιατι να παιζεται θεατρο.Οι να κανεται κατι που χλευαζεται και περιφρονηται.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν αμφισβητώ πως όσοι συμμετέχουν στο μυστήριο πρέπει να είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Ο προβληματισμός αφορά την απαίτηση για υπεύθυνη δήλωση.

Είμαι βαπτισμένος ΧΟ, αυτό μπορούν να το ελέγξουν από τα αρχεία τους, και για αυτό συμμετέχω στη βάπτιση. Είναι όμως δικαίωμα και υποχρέωση μου, ως πολίτης και ως άτομο, να υπερασπιστώ τα δικαιώματα μου καθώς και των συμπολιτών μου. Εφόσον το κράτος αναγνωρίζει οποιαδήποτε θρησκεία με την κατάθεση της Ομολογία Πίστεως και ο νονός ομολογεί την πίστη του απαγγέλοντας το "Πιστεύω" κατά την τέλεση του μυστηρίου, δεν κατανοώ που βασίζεται η απαίτηση της εκκλησίας για την ύπαρξη θεωρημένης από την ΕΛΑΣ, υπεύθυνης δήλωσης.

Κατά τη δική μου κρίση, είναι εκβιαστική αυτή η απαίτηση και θέλω να ξέρω και την άποψη του νομοθέτη καθώς και της δικαστικής εξουσίας.

Να σημειώσω πώς δε γνωρίζουμε πως χρησιμοποιούνται αυτές οι υπεύθυνες δηλώσεις, που αρχειοθετούνται και μετά από πόσο καιρό καταστρέφονται. Είναι τελείως νεφελώδης η διαχείριση τους.

Τέλος, δε θέλω να στεναχωρήσω τους φίλους μου, απλά έχω 4 εβδομάδες να ξεκαθαρίσω το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο και να δράσω ανάλογα.

Μάλιστα... Εμένα μου δίνεις εντύπωση δικομανη.

Δεν έχω κανένα θέμα για τις εκκλησίες που ούτε εγώ τους γουστάρω και δηλώνω και άθεος - άθρησκος αλλά αυτό που πας να κάνεις είναι πολύ μα πάρα πολύ υπερβολικό.

Αν δεν συμφωνείς μη γίνεσαι νονός.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλιστα... Εμένα μου δίνεις εντύπωση δικομανη.

Δεν έχω κανένα θέμα για τις εκκλησίες που ούτε εγώ τους γουστάρω και δηλώνω και άθεος - άθρησκος αλλά αυτό που πας να κάνεις είναι πολύ μα πάρα πολύ υπερβολικό.

Αν δεν συμφωνείς μη γίνεσαι νονός.

+1000...

Έτσι είναι ρε παιδιά, γιατί το υπεραναλύουμε

Δε συμφωνείς με τους κανόνες της εκκλησίας ; 

Μη συμμετάσχεις, δεν σε βάζει κανείς να βαφτίσεις / παντρέψεις κλπ με το ζόρι...

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδια, τι παλαιολιθικους παπαδες βρισκεται;

Εδω ξερω ζευγαρι που ηταν παντρεμενο μονο με πολιτικο και βαφτισε το παιδι του κανονικα σε εκκλησια. Και σεις λετε οτι γινεται face control σε νονο; Δλδ ειναι οκ οι γονεις να ναι παντρεμενοι με πολιτικο αλλά ο νονος οχι; Τι κουλα! 2017 ειμαστε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...