Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο υποψήφιος νονός της κόρης μου τα χει πάρει στην κράνα (παντρεύτηκε με πολιτικό για οικονομικούς λόγους) για το γεγονός πως τον χαρακτηρίζουν από την εκκλησία ως μη ΧΟ ενώ είναι (και όντως είναι).

Ίσως βρεθεί μια λύση για βάπτιση καμιά....200αριά km μακριά αλλά θα προτιμούσαμε να το αποφύγουμε. Any ideas?

Αν έχετε καμιά εμπειρία εντός 2017 επί τούτου παρακαλώ παραθέστε την.

Αν όντως δεν έγινε θρησκευτικός γάμος για οικονομικούς λόγους (μεγαλη κουβέντα αλλα ας το πάρουμε ως ορθό) ας πάει ο υποψήφιος νονός στον πνευματικό του και να του ζητήσει να τελέσει αυτος το Μυστήριο της βάφτισης και αν αυτο δεν ειναι δυνατόν να γίνει ας παρακαλέσει τον πνευματικό του να μιλήσει με τον ιερέα που θα τελέσει την βάφτιση ετσι ώστε να εξηγήσει την κατάσταση και να του βεβαιώσει οτι ο υποψήφιος νονός ειναι χριστιανός ορθόδοξος.

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όντως οι γονείς που κάνουν πολιτικό μπορούν να βαφτίσουν τα παιδιά τους αν πάρω το παράδειγμα των γονέων μου, οπότε μου φαίνεται παράξενο που αποκλείουν τους νονούς.

Επίσης, τι συμβαίνει αν έχεις κάνει πολιτικό γάμο επειδή ο ένας είναι αλλόθρησκος; Αποκλείεις αυτόν που είναι Χ.Ο να βαφτίσει; Γιατί;

Δημοσ.

Τι φάση με τους άθεους;Γιατί τόσοι πολλοί;Πάντα έτσι ήταν απλά τώρα μαθαίνεται περισσότερο;Απορία εκφράζω.

Δημοσ.

Όντως οι γονείς που κάνουν πολιτικό μπορούν να βαφτίσουν τα παιδιά τους αν πάρω το παράδειγμα των γονέων μου, οπότε μου φαίνεται παράξενο που αποκλείουν τους νονούς.

Επίσης, τι συμβαίνει αν έχεις κάνει πολιτικό γάμο επειδή ο ένας είναι αλλόθρησκος; Αποκλείεις αυτόν που είναι Χ.Ο να βαφτίσει; Γιατί;

Ο νονός αναλαμβάνει την ευθύνη για την πνευματικότητα και την σωστή θρησκευτική παιδεία του παιδιού, αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να σιγουρευτεί ο ιερέας οτι είναι χριστιανός ορθόδοξος.

Για την περίπτωση που αναφέρεις (έγινε πολιτικός γάμος επειδή ένας απο τους δυο γονείς ειναι αλλοθρησκος) τότε πρέπει να βεβαιώσεις (με κάποιον τρόπο) οτι ο νονός είναι χριστιανός ορθόδοξος και μάλιστα είναι επιτακτικοτερη η ανάγκη να σιγουρευτεί οτι ο νονός έχει ορθή και ισχυρή πίστη και δεν θα επηρεαστεί απο την σύζυγό.

Δημοσ.

Τι φάση με τους άθεους;Γιατί τόσοι πολλοί;Πάντα έτσι ήταν απλά τώρα μαθαίνεται περισσότερο;Απορία εκφράζω.

Τι φάση με τους χριστιανούς και τους καλούς σαμαρίτες; Πάντα τόσοι πολλοί;

Δώστε κανά 100άρι στο ρασοφόρο του χριστινανικού Θεού και θα σταματήσει να ζητάει πιστοποιητικά θρησκευτικών φρονημάτων.

Ο νονός αναλαμβάνει την ευθύνη για την πνευματικότητα και την σωστή θρησκευτική παιδεία του παιδιού, αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να σιγουρευτεί ο ιερέας οτι είναι χριστιανός ορθόδοξος.

Για την περίπτωση που αναφέρεις (έγινε πολιτικός γάμος επειδή ένας απο τους δυο γονείς ειναι αλλοθρησκος) τότε πρέπει να βεβαιώσεις (με κάποιον τρόπο) οτι ο νονός είναι χριστιανός ορθόδοξος και μάλιστα είναι επιτακτικοτερη η ανάγκη να σιγουρευτεί οτι ο νονός έχει ορθή και ισχυρή πίστη και δεν θα επηρεαστεί απο την σύζυγό.

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Τα πιστεύετε ή τα λέτε έτσι; 

Δημοσ.

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.

Τα πιστεύετε ή τα λέτε έτσι;

Φυσικά και τα πιστεύω αυτά που λέω, και το ίδιο (ελπίζω ότι) ισχύει για το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων και απανταχού ορθοδόξων.

Δημοσ.

Απάντηση έχεις;Δεν έχεις.Κανε δουλειά σου τότε, δεν προσφέρεις κάτι.

Έδωσα απάντηση. Εσύ δεν την πρόσεξες.

Φυσικά και τα πιστεύω αυτά που λέω, και το ίδιο (ελπίζω ότι) ισχύει για το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων και απανταχού ορθοδόξων.

Ευλόγησον.

Δημοσ.

Ρε παιδια, τι παλαιολιθικους παπαδες βρισκεται;

Εδω ξερω ζευγαρι που ηταν παντρεμενο μονο με πολιτικο και βαφτισε το παιδι του κανονικα σε εκκλησια. Και σεις λετε οτι γινεται face control σε νονο; Δλδ ειναι οκ οι γονεις να ναι παντρεμενοι με πολιτικο αλλά ο νονος οχι; Τι κουλα! 2017 ειμαστε!

συμφωνα με την εκκλησια ο νονος ειναι πνευματικος πατερας αρα ανωτερος του πραγματικου πιθανον δεν το γνωριζεις γιατι δεν εισαι χο.

Δημοσ.

Εγώ αναρωτιέμαι, αν δεν είστε επιπέδου tsioulak τι τα βαφτίζετε τα καημένα τα μωράκια;

edit: Ψάχνετε να βρείτε και τρόπους να ξεγελάσετε τον παπά ότι είστε καλοί χριστιανοί ενώ δεν είστε.

• Like 1
Δημοσ.

edit: Ψάχνετε να βρείτε και τρόπους να ξεγελάσετε τον παπά ότι είστε καλοί χριστιανοί ενώ δεν είστε.

Ενώ οι υπόλοιποι που τα βαφτίζουν, υπόδειγμα χριστιανισμού.

Τυπικό είναι το θέμα πλέον. Περισσότερο σαν έθιμο, παρά σαν έκφραση της πίστης.

• Like 1
Δημοσ.

συμφωνα με την εκκλησια ο νονος ειναι πνευματικος πατερας αρα ανωτερος του πραγματικου πιθανον δεν το γνωριζεις γιατι δεν εισαι χο.

Και δηλαδή αν είσαι Χ.Ο και κάνεις πολιτικό γάμο ξαφνικά τι δεν είσαι;

Δημοσ.

Και δηλαδή αν είσαι Χ.Ο και κάνεις πολιτικό γάμο ξαφνικά τι δεν είσαι;

θεωρητικα αφου εισαι θα επρεπε να μην κανεις πολιτικο γαμο , εκτος αν κανεις αργοτερα μαζιθ με την βαπτιση και τον θρησκευτικο γαμο οπως κανουν πολλοι.

Δημοσ.

Μάλιστα... Εμένα μου δίνεις εντύπωση δικομανη.

Δεν έχω κανένα θέμα για τις εκκλησίες που ούτε εγώ τους γουστάρω και δηλώνω και άθεος - άθρησκος αλλά αυτό που πας να κάνεις είναι πολύ μα πάρα πολύ υπερβολικό.

Αν δεν συμφωνείς μη γίνεσαι νονός.

+1000...

Έτσι είναι ρε παιδιά, γιατί το υπεραναλύουμε

Δε συμφωνείς με τους κανόνες της εκκλησίας ; 

Μη συμμετάσχεις, δεν σε βάζει κανείς να βαφτίσεις / παντρέψεις κλπ με το ζόρι...

Λοιπόν, ο insomniaK πέθανε, ζήτω ο ψιτ.

Πρώτον και κύριον, η κοριτσάρα βαφτίστηκε και είναι και γαμώ τα παιδιά και όντως πάει σχολείο.

Επι των σχολιων που παρατίθενται: Δεν είναι θέμα συμφωνίας ή διαφωνίας με τους κανόνες της εκκλησίας, αλλά

1. το ερώτημα μου ήταν αν η απαίτηση του συγκεκριμένου κληρικού ήταν παράνομη ή όχι;

2. με την απαίτηση υπευθυνης δήλωσης για το θρησκευμα μου, δίνω προσβαση σε κάποιο ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο σε καποια ΝΠΔΔ, επομένως το δεύτερο ερώτημα είναι συμφωνα με ποιο νόμο μια ΝΠΔΔ να απαιτήσει τη συγκεκριμένη πληροφορία; Να υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο, το συνταγμα και νομολογίες του ΣτΕ "ο εξαναγκασμός σε ακούσια αποκάλυψη του θρησκεύματος μου είναι παράνομος".

Και λίγη τροφή για σκέψη: Τα νοσοκομεία ειναι ΝΠΔΔ (όπως και η "Ορθόδοξη Εκκλησίας της Ελλάδος"), ας αναλογιστούμε τι θα συμβεί αν αρχίσουν να διαλέγουν ποιους περιθάλπτουν με βάση το θρήσκευμα ή το φύλο ή τη σεξουαλικότητα των ασθενών. 

Επομένως, αντί να γράφετε για να χαρακτηρίσετε τους συμπολίτες και συνομιλητές σας, είναι προτιμότερο να σκέφτεστε τις επιπλοκές της ελαφρυτητας με την οποία αντιμετωπίζεται την πραγματικότητα.

Και μια σημείωση: Το θέμα είναι ακόμα ανοικτό στο "Συνηγορο του πολίτη". Γιατί άραγε;

Chill:

Πηγαίνετε στην ενορία της γιαγιάς/θείας/κλπ που εκκλησιαζεται συχνα, για να εξηγήσει την κατάσταση στον πνευματικό που τις ξέρει και είναι σχετικά σίγουρο πως δε θα έχετε πρόβλημα, ο βυζαντινισμός ζει και βασιλεύει στην εκκλησία, εκμεταλλευτείτε τον.

Να σας ζήσει το παιδί!!!

ΥΓ. Σε αυτό θέμα συζητάγαμε με το μαγαζάτορα που έφυγε από τη ζωή και τώρα μιλάμε για την κόρη του Τσιλ, πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος;!;

• Like 2
Δημοσ.

Και λίγη τροφή για σκέψη: Τα νοσοκομεία ειναι ΝΠΔΔ (όπως και η "Ορθόδοξη Εκκλησίας της Ελλάδος"), ας αναλογιστούμε τι θα συμβεί αν αρχίσουν να διαλέγουν ποιους περιθάλπτουν με βάση το θρήσκευμα ή το φύλο ή τη σεξουαλικότητα των ασθενών. 

Η υγεία αποτελεί καθολικό δικαίωμα που δε χρίζει διαχωρισμών. Δε συνίσταται από αερολογίες,ξύλινα εικονίσματα και αέρινα θαύματα.

Η θρησκεία βασίζεται εξ ορισμού στις διακρίσεις: Αμάν αυτός δεν είναι χριστιανός, αυτός είναι μουσουλμάνος, κοίτα τον άθεο που το έκανε και μόδα.

Τώρα αν θες να φτάσει το ζήτημα στο συνήγορο του πολίτη, σου εύχομαι καλό κουράγιο. Εδώ δεν καταφέραμε να βγάλουμε τα παραμυθάκια των θρησκευτικών από τα σχολειά εν έτει 2017.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...