Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Έχεις δίκιο, έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Παίρνεις ως δεδομένο πως υπάρχει ασυλία, αλλά δεν υπάρχει. Εκτός αν βέβαια μπορείς να με παραπέμψεις σε κάποιο νόμο που την ορίζει. Παίρνεις ως δεδομένο πως ο υπάλληλος μπορεί να μην πατάει στην εργασία του ατιμώρητα, όταν είναι σαφώς ορισμένο πειθαρχικό αδίκημα που οδηγεί στην απόλυση.

Γνωστός μου εφοριακός απουσίαζε σχεδόν κάθε Δευτέρα από τη δουλειά του, γιατί «πονούσε η μέση του». Επίσης, γνωστές μου υπάλληλοι στα δικαστήρια έχουν χωρίσει της μέρες ανάλογα με τη δουλειά που έχουν για να πηγαίνουν τρεις μέρες την εβδομάδα για δουλειά. Αυτά προφανώς γίνονται κάτω από το τραπέζι και δεν αποδεικνύονται.

Κατά τ' άλλα, ναι δεν υπάρχει ασυλία, αφού δεν υπάρχει κανένας νόμος να την ορίζει. Είμαι σίγουρος πως έχεις πεισθεί.

• Like 2
  • Απαντ. 332
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχεις δίκιο, έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Παίρνεις ως δεδομένο πως υπάρχει ασυλία, αλλά δεν υπάρχει. Εκτός αν βέβαια μπορείς να με παραπέμψεις σε κάποιο νόμο που την ορίζει. Παίρνεις ως δεδομένο πως ο υπάλληλος μπορεί να μην πατάει στην εργασία του ατιμώρητα, όταν είναι σαφώς ορισμένο πειθαρχικό αδίκημα που οδηγεί στην απόλυση.

Νομίζω πως αντιλαμβάνεσαι πολύ καλά τι λέω. Η κατάργηση της μονιμότητας θα οδηγήσει σε ένταση των πελατειακών σχέσεων. Ρουσφέτι για να διοριστείς, ρουσφέτι για να μην απολυθείς. Και η ανταλλαγή δεν θα περιορίζεται στην ψήφο, αλλά σε ανταπόδοση μέσω της δημοσίας διοίκησης στον πολιτικό πάτρωνα. Δεν προβλέπω, σου περιγράφω τι συνέβαινε στην Ελλάδα τον 19ο αιώνα. Εκτός, βέβαια, αν πιστεύεις πως οι πολιτικοί με την κατάργηση της μονιμότητας θα πάψουν να κάνουν ρουσφέτια. Εγώ από την άλλη πιστεύω πως απλώς θα ανοίξει πεδίο δόξης λαμπρό για ρουσφέτια.

Αντιγράφω από αυτό το παλαιότερο post μου, τμήμα της απάντησής μου σε άλλο μέλος, σε άλλο θέμα:

«περίπτωση μιας ολόκληρης οικογένειας στο στενό μου περιβάλλον, όλα τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνται στην οικογενειακή τους επιχείρηση (εμπορία ανταλλακτικών αυτοκινήτων), όντας παράλληλα ...δημοτικοί υπάλληλοι στο δήμο Περιστερίου (Στα...παρτέρια! Τώρα, πόσες φορές έχουν πιάσει τσάπα, σ'αφήνω να το μαντέψεις μόνος σου...) Όλοι τους (πάτερ φαμίλιας και τρεις κανακάρηδες), σε καθημερινή βάση, από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, βρίσκονται στο μαγαζί τους. Από το Δήμο, δεν περνάνε ούτε για να πληρωθούν. Στην τράπεζα μπαίνει το πακέτο κάθε μήνα. Αυτοί δε, είναι μόνο όσοι γνωρίζω προσωπικά εγώ, ένας τυχαίος. Βάλε τη λογική σου να δουλέψει, αναλογίσου πόσοι άλλοι «τυχαίοι» γνωρίζουν ανάλογες περιπτώσεις και μετά, αν το κρίνεις σκόπιμο, συνέχισε να παραθέτεις ...links!»

Στην ίδια χώρα - όπου (στα χαρτιά...) είναι όντως «σαφώς ορισμένο πειθαρχικό αδίκημα που οδηγεί στην απόλυση», η αδικαιολόγητη και συστηματική απουσία τού Δ.Υ. από την εργασία του - «εργάζονται» ακόμα στη συγκεκριμένη θέση, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Ίσως, όπως και ο τότε αποδέκτης τής απάντησής μου, να χρειάζεσαι κι εσύ αποδείξεις, προκειμένου να πειστείς για το αληθές των όσων υποστηρίζω. Επειδή πρόκειται για μέλη τής - ευρύτερης - οικογένειάς μου, εγώ έχω δει αποδείξεις μισθοδοσίας τους από το Δήμο Περιστερίου και μου αρκούν, όπως άλλωστε μού αρκεί και το ότι περηφανεύονται με στόμφο για τη ...μαγκιά τους. Όχι, δεν τις έχω στα χέρια μου για να σού τις παραθέσω εδώ, ούτε κι έχω φροντίσει να ...μαγνητοφωνήσω τη συνομιλία μας, στην οποία το έλεγαν.

Τώρα αν θέλεις, ρίξε μια προσεκτική ματιά στο τμήμα που έχω κάνει bold. Φωτογραφίζει άλλες περιπτώσεις, που γνωρίζουν άλλοι άνθρωποι, ακριβώς όπως γνωρίζω εγώ τη συγκεκριμένη. Π.χ. :

Γνωστός μου εφοριακός απουσίαζε σχεδόν κάθε Δευτέρα από τη δουλειά του, γιατί «πονούσε η μέση του». Επίσης, γνωστές μου υπάλληλοι στα δικαστήρια έχουν χωρίσει της μέρες ανάλογα με τη δουλειά που έχουν για να πηγαίνουν τρεις μέρες την εβδομάδα για δουλειά. Αυτά προφανώς γίνονται κάτω από το τραπέζι και δεν αποδεικνύονται.

Κατά τ' άλλα, ναι δεν υπάρχει ασυλία, αφού δεν υπάρχει κανένας νόμος να την ορίζει. Είμαι σίγουρος πως έχεις πεισθεί.

Αν εσύ, φίλε agpr, δε γνωρίζεις όντως καμία ανάλογη περίπτωση, αποτελείς δυστυχώς εξαίρεση. Αν αμφισβητείς δε, το ότι είναι πραγματική περίπτωση αυτή που αναφέρω εγώ - τουλάχιστον - αλλά κι αυτές που αναφέρει ο Mathador, ούτε μπορώ, ούτε κρίνω σκόπιμο να προσπαθήσω να σε πείσω για την ισχύ τους, αφού θεωρώ ότι αρνείσαι την πραγματικότητα.

Όσο για το που θα οδηγήσει η κατάργηση τής μονιμότητας, ωραία τα λες. Κανένα σχόλιο όμως για την πιθανότητα να οδηγήσει εκεί που λέω εγώ (να πάψει το τεμπελχανιλίκι, επειδή πραγματικά θα αιωρείται ο φόβος τής απόλυσης - ναι, ξέρω, δε χρειάζεται να το επαναλάβεις: «Υπάρχει νόμος που προβλέπει ...κ.τ.λ.» - πάνω απ' τα κεφάλια των ...ξυστών), δε βλέπω να κάνεις. Δε βλέπω βέβαια ούτε και να το αποκλείεις, οπότε κάτι είναι κι αυτό...   

• Like 2
Δημοσ.

deesnider, για κάθε ιστορία κάποιου δημόσιου υπάλληλου που δεν κάνει σωστά την δουλειά του, υπάρχει και μία αντίστοιχη ενός που την κάνει και με το παραπάνω.

Υπάρχουν γιατροί που δουλεύουν μέχρι και 18ωρα για αστείο μισθό π.χ, που θα καταλήξει μία κουβέντα που ο καθένας θα γράφει ένα παράδειγμα; Θα τα μετρήσουμε και θα τα βάλουμε σε ζυγαριά να δούμε ποιος έχει δίκιο;

Αυτό που θέλω να σου πω, είναι πως όταν ένα καράβι βυθίζεται, φταίει ο καπετάνιος, όχι το καράβι.

Δεν είναι η μονιμότητα το πρόβλημα.

Δημοσ.

deesnider, παρανομούν αυτοί που αναφέρεις; Σαφώς. Ποιος τους προστατεύει; Πάντως όχι η μονιμότητα. Τους προστατεύει ο προϊστάμενος, το μέσον τους ή δεν ξέρω 'γω ποιος άλλος. Με την άρση της μονιμότητας δεν θα γίνουν ξαφνικά παραγωγικοί. Και τώρα παρανομούν και αύριο θα παρανομούν, γιατί έχουν κάλυψη. Οι υπάρχοντες νόμοι είναι αρκετοί, στο βαθμό που εφαρμόζονται.

Για κάποιο λόγο, ίσως έχει να κάνει με τις εμπειρίες και το χαρακτήρα σου, πιστεύεις πως ο φόβος κάνει τους ανθρώπους παραγωγικούς. Για τις προτιμήσεις σου δεν θα προσπαθήσω να σε μεταπείσω. Για τα από το νόμο οριζόμενα και ισχύοντα συμφωνήσαμε;

Σου απάντησα ήδη που οδήγησε αυτό που περιγράφεις, στη διαφθορά και στην ενίσχυση του πελατειακού συστήματος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

deesnider, για κάθε ιστορία κάποιου δημόσιου υπάλληλου που δεν κάνει σωστά την δουλειά του, υπάρχει και μία αντίστοιχη ενός που την κάνει και με το παραπάνω.

Υπάρχουν γιατροί που δουλεύουν μέχρι και 18ωρα για αστείο μισθό π.χ, που θα καταλήξει μία κουβέντα που ο καθένας θα γράφει ένα παράδειγμα; Θα τα μετρήσουμε και θα τα βάλουμε σε ζυγαριά να δούμε ποιος έχει δίκιο;

Αν διαφωνώ σε κάποιο σημείο με την πρώτη από τις παραπάνω φράσεις, είναι το ακριβές τής αναλογίας. Με το ότι υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι κάνουν σωστά, ευσυνείδητα και με το παραπάνω τη δουλειά τους, συμφωνώ. Σαφώς και υπάρχουν.

Βεβαίως και υπάρχουν γιατροί - και όχι μόνο - που ξεσκίζονται στη δουλειά για αστείους μισθούς. Προσωπικά όμως, δε μπορώ να βάλω στην ίδια μοίρα, ούτε να εκτιμήσω το ίδιο, το γιατρό ο οποίος ενδεχομένως θα σώσει μια ζωή, με το ρεμάλι πίσω απ' το γκισέ εφορίας/πολεοδομίας/δήμου, το οποίο αντιμετωπίζει το στημένο με τις ώρες στην ουρά πολίτη, με σηκωμένο φρύδι, ξινίλα στα μούτρα κι ένα ξερό «ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!», όταν η στιγμή που το κάνει αυτό είναι εντός τού ωραρίου εργασίας του, αλλά ο ίδιος το έχει ρίξει στην ψιλοκουβεντούλα με τους - ίδιας με τη δική του νοοτροπίας - συναδέλφους του, πίνοντας καφέ, λύνοντας σταυρόλεξα και, γενικώς, ξύνοντας τ' απόκρυφά του.

Γι' αυτό και θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία, το να αναφέρει ο καθένας με ειλικρίνεια - όσο αυτή μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη, εφόσον συζητάμε ανωνύμως - τα «στραβά» παραδείγματα που έχει ζήσει. Τα θετικά παραδείγματα - τα οποία επίσης έχουμε ζήσει προφανώς όλοι μας - δεν υπάρχει λόγος να τα αναφέρουμε. Να πούμε και να σχολιάσουμε τι; Ότι συναντήσαμε δημόσιο υπάλληλο ο οποίος μας εξυπηρέτησε άψογα; Ότι έκανε σωστά τη δουλειά για την οποία πληρώνεται; Αυτό θα έπρεπε να είναι δεδομένο, όχι να αποτελεί είδηση και αντικείμενο σχολιασμού, ή αναφοράς.

Θες κι άλλο; 

Πριν από πολλά χρόνια, όταν ακόμα ζούσα στην Ελλάδα, τόλμησα να φανταστώ ότι θα μπορούσα να αξιοποιήσω ως έδρα μιας προσωπικής μου επιχείρησης, ένα μικρό κατάστημα που είχα στο Νέο Κόσμο. Όταν μέσα στον ωκεανό τής χαρτούρας που έπρεπε να μαζέψω, έφτασα και στον «κώδικα» - εκεί που δηλώνεις την ακριβή δραστηριότητα και το ακριβές αντικείμενο τής επιχείρησης που θέλεις ν' ανοίξεις - τής Δ.Ο.Υ. στην οποία υπαγόμουν. Μπήκα που λες σ' ένα μακρόστενο δωμάτιο με τέσσερα γραφεία στη σειρά κι έναν υπάλληλο πίσω από κάθε γραφείο, πλην ενός απ' αυτά. Ένδειξη για το σε ποιον έπρεπε να απευθυνθώ δεν υπήρχε καμία, οπότε τους πήρα με τη σειρά. Ο πρώτος (ο οποίος ήταν σχεδόν ανάσκελα στην ...προεδρική sato, μην κάνοντας απολύτως τίποτα) με ...έβαλε στη θέση μου(!) με το «καλημέρα» και με ψαρωτικό ύφος μάλιστα (τού διέκοψα την περισυλλογή μάλλον...) : «Όχι σ' εμένα κύριε!!! Στο συνάδελφο να ρωτήσετε!» και μου έδειξε τον (επίσης αραχτό, με βλέμμα καρφωμένο στο ταβάνι, αλλά σε φθηνότερη καρέκλα, οφείλω να ομολογήσω...) διπλανό του. Πήγα σ' αυτόν, ο οποίος μου έδωσε την ίδια απάντηση (αλλά όχι ψαρωτικά, μάλλον βαριεστημένα και σχεδόν ψιθυριστά) : «Στο συνάδελφο στο τελευταίο γραφείο, κύριε...» Προσπέρασα το ...προτελευταίο γραφείο που δεν είχε «εργαζόμενο» από πίσω (μάλλον το είχαν εκεί μέσα για να ακουμπάνε τα τασάκια και τους καφέδες...) και βρέθηκα στο τελευταίο, όπου επιτέλους, ο υπάλληλος με αντιμετώπισε ευγενικά και με χαμόγελο! Τού έδειξα το χαρτί που μου είχαν δώσει στη γραμματεία, που έγραφε τι πρέπει να τους ζητήσω και τότε έφυγε η ...ρουκέτα: «Ρε Μίλτο!» (ο πρώτος, ο ψαρωτικός, ο «όχι σ' εμένα...» ) «δώσε στον άνθρωπο το βιβλίο με τους κώδικες εμπορευμάτων!»

Κι όμως, αυτούς τους άχρηστους - με όλη τη σημασία της λέξης και με τη μεγαλύτερη έμφαση που μπορεί να ειπωθεί - όχι μόνο τους πληρώνει ο φορολογούμενος, αλλά είναι και θωρακισμένοι πίσω από μονιμότητες και ασυλίες...

...Διαφωνούμε σε πολλά, το ξέρω, αλλά αυτό δε μ' εμποδίζει να αναγνωρίσω ότι είσαι νοήμων και σκεπτόμενος.

Σε ρωτώ λοιπόν: Χρειάζεται να διευκρινίσω ότι το μένος που πιθανώς χαρακτηρίζει τα γραφόμενά μου εδώ, έχει αιτία αυτούς (και όσους άλλους σαν αυτούς, οι οποίοι είναι δυστυχώς πολλοί...) και όχι τους άξιους και συνεπείς εργαζόμενους, όπως οι γιατροί - λέω ξανά: όχι μόνο - τού παραδείγματός σου; 

Αυτό που θέλω να σου πω, είναι πως όταν ένα καράβι βυθίζεται, φταίει ο καπετάνιος, όχι το καράβι.

Δεν είναι η μονιμότητα το πρόβλημα.

Το καράβι, δεδομένου ότι είναι «υλικό», προφανώς και δε φταίει. Όμως όταν το καράβι βουλιάζει, ο καπετάνιος φταίει αν πάει και το ρίξει στα βράχια π.χ., περίπτωση στην οποία, ακόμα και ολοκαίνουργιο και στην εντέλεια συντηρημένο κι αν είναι το καράβι, τη βύθιση την έχει δεδομένη.

Αν κοπεί στα δύο σε μια τρικυμία και βουλιάξει, δε φταίει ο καπετάνιος. Φταίνε αυτοί που, ενώ είχαν υποχρέωση και αρμοδιότητα να το διατηρούν αξιόπλοο και ασφαλές, το άφηναν με τα χρόνια να σαπίζει και, τη στιγμή τού απόπλου, έδιναν με την υπογραφή τους το o.k. για να φύγει και σφύριζαν αδιάφορα. Αντιλαμβάνεσαι το συσχετισμό με το θέμα μας, έτσι δεν είναι;

(Δεν είπα ότι η μονιμότητα είναι το μόνο πρόβλημα. Ίσως να μην είναι καν το μεγαλύτερο όλων. Είναι όμως ένα από τα πλέον σημαντικά. Ειδικά όταν - όπως είπα νωρίτερα και επιμένω σ' αυτό - αυτή, στην πράξη, συνεπάγεται και την ασυλία). 

deesnider, παρανομούν αυτοί που αναφέρεις; Σαφώς. Ποιος τους προστατεύει; Πάντως όχι η μονιμότητα. Τους προστατεύει ο προϊστάμενος, το μέσον τους ή δεν ξέρω 'γω ποιος άλλος.

Ναι, και; Το αποτέλεσμα ποιο είναι; Ότι συντηρείται δογματικά ένας ολόκληρος στρατός αργόμισθων, οι οποίοι έχουν προσληφθεί χαριστικά, για να καλύψουν θέσεις που δημιουργήθηκαν από το μηδέν γι' αυτούς και η ανάγκη ύπαρξης των οποίων δεν υπήρχε πριν από την πρόσληψή τους. Άσε που και η μονιμότητα τους προστατεύει σε πολύ μεγάλο - αν όχι στο μεγαλύτερο - βαθμό. Είπαμε, εδώ διαφωνούμε ριζικά.

Τον προϊστάμενο ο οποίος τους προστατεύει παρανομώντας και ο ίδιος, ποιος ακριβώς τον προστατεύει; Και τι σημασία έχει επιτέλους το «ποιος», από τη στιγμή που η παρανομία τελικώς υφίσταται και ...βασιλεύει;

Με την άρση της μονιμότητας δεν θα γίνουν ξαφνικά παραγωγικοί. Και τώρα παρανομούν και αύριο θα παρανομούν, γιατί έχουν κάλυψη. Οι υπάρχοντες νόμοι είναι αρκετοί, στο βαθμό που εφαρμόζονται.

Θα γίνουν και θα παραγίνουν...και όχι, δε θα παρανομούν πλέον, διότι - εν αντιθέσει με τώρα - τότε δε θα μπορούν να έχουν κάλυψη.

Για κάποιο λόγο, ίσως έχει να κάνει με τις εμπειρίες και το χαρακτήρα σου, πιστεύεις πως ο φόβος κάνει τους ανθρώπους παραγωγικούς.

Ο φόβος κάνει σ' ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους ανθρώπους, να ακολουθούν κανόνες και να συμμορφώνονται με νόμους, διότι υπολογίζουν τις συνέπειες τού να μην το κάνουν. Εν προκειμένω λοιπόν, ο κανόνας είναι «Είσαι υποχρεωμένος να επιτελέσεις αυτό το έργο στο 100%, διότι γι' αυτό πληρώνεσαι». Ας είχε το φόβο τής απόλυσης πάνω απ' το κεφάλι του ο κάθε βολεμένος αργόσχολος και θα έβλεπες αν ο φόβος θα τον έκανε ή όχι παραγωγικό. Μετά από 20 χρόνια εργασίας ως ιδιωτικός υπάλληλος στην Ελλάδα, επίτρεψέ μου να το γνωρίζω εκ των έσω: ...απολυτήριο(!) με συνοπτικές διαδικασίες, έπαιρνε όποιος δεν έκανε τη δουλειά του. Αλλά ξέχασα: Εδώ μιλάμε για δημόσιο. Τι σημασία έχει το αν κάνεις τη δουλειά σου; Σε λεπτομέρειες που ισχύουν για τους ...εξωγήινους τού ιδιωτικού τομέα θα κολλήσουμε;

Για τα από το νόμο οριζόμενα και ισχύοντα συμφωνήσαμε;

Για το «οριζόμενα», ναι. Για το «ισχύοντα», προφανώς και όχι...

Σου απάντησα ήδη που οδήγησε αυτό που περιγράφεις, στη διαφθορά και στην ενίσχυση του πελατειακού συστήματος.

Άλλο σε ρώτησα, σε άλλο - το οποίο δε ρώτησα - απάντησες. Κουράστηκα να το επαναλαμβάνω όμως, ειλικρινά!

Επεξ/σία από deesnider
  • Like 2
Δημοσ.
deesnider

στον συλλογισμο σου έχεις ένα λάθος.

Ο βολεμένος, δεν έχει μάθει να δουλευει. Θα παραμείνει ως έχει μέχρι να τον διωξουν. Διοτι δε ξέρει να δουλευει. Δεν αλλάζουν οι συνηθειες αν εισαι βυζματιας. Θα περιμένεις μέχρι τη τελευταία στιγμη να σε σωσουν.

Ελεγχο χρειάζεται ο δημοσιος τομέας. Να φυγουν τα κατακάθια. Αν και κατά την ταπεινή μου άποψη, οι περισσότεροι που δε δουλευαν έχουν ήδη φυγει με πρόωρες συντάξεις. Σιγά μη καθοντουσαν.

Πλέον στις δημοσιες υπηρεσίες κατα βάση νεότερους ανθρωπους βλέπεις που τρωνε όλο το μανικι και τους βριζει κιολας ο κόσμος...ανθρωποι που έχουν μπει με ΑΣΕΠ κτλ.

Η μονιμότητα ειναι καθαρά θέμα εφαρμογης του νόμου. Αν ο άλλος πιαστει να αραζει, τιμωρειται. Αν το συνεχίσει απολυεται. Αυτο λέει ο νομος. Αλλά δεν εφαρμοζόταν ποτέ, με αποτέλεσμα κάποιοι να αράζουν οντως.

Το μονο καλό που θα μπορουσε να κάνει η κριση, ειναι να τιμωρηθουν τα κατακαθια...αλλά δυστηχως πάλι οι σωστοι υπάλληλοι θα τη πληρωσουν διοτι το κράτος υποστηριζει οτι αδυνατει να κάνει ξεκαθάρισμα οπότε σου λέει διωξτους όλους και πάρε νέους (βλέπε ΕΡΤ) οι οποιοι νέοι μπορει να ειναι τα ιδια κατακάθια που ειχες νωριτερα...

• Like 1
Δημοσ.

deesnider

στον συλλογισμο σου έχεις ένα λάθος.

Ο βολεμένος, δεν έχει μάθει να δουλευει. Θα παραμείνει ως έχει μέχρι να τον διωξουν. Διοτι δε ξέρει να δουλευει. Δεν αλλάζουν οι συνηθειες αν εισαι βυζματιας.

Δεν έχω κανένα λάθος στο συλλογισμό μου φίλε! Θες παράδειγμα από προσωπική εμπειρία; Ορίστε:

Στην τελευταία επιχείρηση όπου εργαζόμουν όντας στην Ελλάδα (κατάστημα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών συσκευών), είχαμε δύο ιδιόκτητα φορτηγά («κεφάλαιο» τής εταιρείας), με αντίστοιχους υπαλλήλους/οδηγούς (ο ένας εκ των οποίων, ήταν πρώτος εξάδελφος τού ιδιοκτήτη τής επιχείρησης), για τις παραδόσεις των εμπορευμάτων στους πελάτες.

Από κάποια στιγμή κι έπειτα, παρατηρήθηκαν πολλές αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, ή ακόμα και ματαιώσεις προγραμματισμένων παραδόσεων, οι οποίες είχαν ως συνέπεια πολλά παράπονα από πελάτες. Οι οδηγοί απέδιδαν το πρόβλημα, πότε στην αυξημένη κίνηση στους δρόμους και πότε σε βλάβες των φορτηγών. Η αιτιολογία θα είχε βάση, αν τα κρούσματα δεν είχαν αυξηθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, οπότε ο ιδιοκτήτης - ίσως και λόγω τής συγγένειάς του με τον ένα οδηγό - μη θέλοντας να τους χέσει πατόκορφα, απευθύνθηκε σε μια μεγάλη μεταφορική εταιρεία, προκειμένου να αναλάβει αυτή το κομμάτι των παραδόσεων, με τα δικά της φορτηγά και τους δικούς της οδηγούς. Αφού συμφώνησε προφορικώς για τη συνεργασία μαζί τους, κάλεσε τους οδηγούς και τους ανακοίνωσε ότι τα δικά μας φορτηγά θα παροπλιστούν, τις μεταφορές μετά από δέκα το αργότερο μέρες, θα τις αναλαμβάνει εξωτερικός συνεργάτης, θέση οδηγών πλέον δε θα υφίσταται, οπότε θα έπρεπε να απολυθούν. Ξέρεις για πότε εξαφανίστηκαν ως δια ...μαγείας, η καθυστερήσεις και οι ματαιώσεις παραδόσεων; Από την επόμενη κιόλας μέρα.

Τι φαντάζεσαι; Ότι ξαφνικά σταμάτησε η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Αθήνα; Ότι τα φορτηγά, από 'κει που 8 στις 10 φορές, έβγαζαν βλάβες οι οποίες τα ακινητοποιούσαν για ώρες, ξαφνικά ...τρανσφορμαρίστηκαν κι έγιναν καινούργια; Ή ότι, εν μία νυκτί, έμαθαν να οδηγούν και να είναι συνεπείς, οι τύποι που «δεν ήξεραν να δουλεύουν»; Προφανώς και δε συνέβη τίποτε από τα παραπάνω. Αυτό που συνέβη, ήταν ότι βρέθηκαν φάτσα με φάτσα με την ανεργία και δεν «παρέμειναν ως είχαν μέχρι να τους διώξουν». Αν αλλάζουν λέει οι συνήθειες; Είναι μέχρι να νιώσεις το γαργάλημα απ' το αγγούρι! Μετά απ' αυτό, αλλάζουν στο λεπτό...

Ελεγχο χρειάζεται ο δημοσιος τομέας. Να φυγουν τα κατακάθια. Αν και κατά την ταπεινή μου άποψη, οι περισσότεροι που δε δουλευαν έχουν ήδη φυγει με πρόωρες συντάξεις. Σιγά μη καθοντουσαν.

Πλέον στις δημοσιες υπηρεσίες κατα βάση νεότερους ανθρωπους βλέπεις που τρωνε όλο το μανικι και τους βριζει κιολας ο κόσμος...ανθρωποι που έχουν μπει με ΑΣΕΠ κτλ.

Η μονιμότητα ειναι καθαρά θέμα εφαρμογης του νόμου. Αν ο άλλος πιαστει να αραζει, τιμωρειται. Αν το συνεχίσει απολυεται. Αυτο λέει ο νομος. Αλλά δεν εφαρμοζόταν ποτέ, με αποτέλεσμα κάποιοι να αράζουν οντως.

Έλεγχος, ή δεν πραγματοποιείται ποτέ, ή, όταν επιχειρείται να πραγματοποιηθεί ...αναστέλλεται με μπροστάρη το συνδικαλιστικό μέτωπο (το είδαμε και πρόσφατα, όταν επιχειρήθηκε να πιστοποιηθεί το ποσοστό των υπεράριθμων Δ.Υ.)

Κανείς, ποτέ δεν πιάνεται να αράζει - άρα και δεν τιμωρείται, πόσο μάλλον δε, δεν απολύεται - διότι κανείς δεν ασχολείται με το να τον πιάσει.

Στα κόκκινα λέμε ουσιαστικά το ίδιο: Υπάρχει νόμος, ο οποίος όμως δεν εφαρμόζεται, άρα είναι σα να μην υπάρχει. Αν η πρόταση είναι να κάνουμε κάνα ...τρισάγιο, μπας και φιλοτιμηθούν οι αρμόδιοι να εφαρμόσουν το νόμο, ή  γενικώς να περιμένουμε - αφήνοντας ανέγγιχτο στο σύνολό του (άρα και τους «αραχτούς») ως ταμπού και ιερή αγελάδα, το δημόσιο τομέα - ελπίζοντας, συγνώμη αλλά, από 'μένα τουλάχιστον, απορρίπτεται πανηγυρικά. Δε δέχομαι ούτε να με χλευάζουν, ούτε φυσικά να υποτιμώ ο ίδιος τη νοημοσύνη μου.

• Like 2
Δημοσ.

Πουρνάρα, το τίτλο τον διάβασες, το άρθρο το διάβασες;

Η πρώτη πρόταση είναι:

Στην κατάσταση περιλαμβάνονται 2.200 ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα που κατηγορούνται ότι διέπραξαν 1.301 υπάλληλοι από το 2007 μέχρι και το 2012.

Οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν, δεν υπάρχει κανενός είδους ασυλία. Καθυστερήσεις στην εκδίκαση υπάρχουν, όπως ακριβώς και στις διώξεις μεταξύ ιδιωτών.

Ειλικρινά, θα ήθελα κάποιος να με παραπέμψει κάποιος στο νόμο/Π.Δ/ό,τι θέλει που ορίζει την ασυλία των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα παρακατω τα διαβασες ή εμεινες στην αρχικη πρταση; 

"σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο, οι 1.301 υπάλληλοι με την άσκηση ποινικής δίωξης θα έπρεπε να τεθούν σε αργία λαμβάνοντας το 50% του μισθού τους μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων."

"Το πολυδαίδαλο πειθαρχικό σύστημα που επικρατεί στο Δημόσιο, η άρνηση των δικαστικών λειτουργών να συμμετάσχουν στη σύνθεση των νέων πειθαρχικών, καθώς και η πολυδιάσπαση των ελεγκτικών μηχανισμών επιτείνουν το χάος στην άσκηση της πειθαρχικής ευθύνης. Η επίσπευση της πειθαρχικής διαδικασίας που επιθυμεί η κυβέρνηση θα προέλθει από τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών και από έναν επιχειρησιακό σχεδιασμό ο οποίος δεν θα επιτρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα όπως να «θάβονται» οι αποφάσεις των δικαστηρίων από τα πειθαρχικά συμβούλια, ή να υπάρχουν αθωωτικές αποφάσεις από τα υπηρεσιακά συμβούλια την ίδια στιγμή που τα δικαστήρια έχουν εκδώσει καταδικαστικές αποφάσεις για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις."

Δηλαδη, μεχρι σημερα, ενα πειθαρχικο συμβουλιο, απαρτιζομενο απο δημ. υπαλληλους, αναιρουσε μια αποφαση δικαστηριου, και αθωωνε εναν αλλο δημοσιο υπαλληλο, παρολη την καταδικαστικη αποφαση του δικαστηριου. Πες μου λοιπον ποσο σημαντικο ειναι το οτι ασκηθηκαν οι ποινικες διωξεις οπως λες, μιας κια ακομη και σημερα, που η κυβερνηση, πιεζομενη απο την Τροικα, σητησε επισπευση διαδικασιων, ακομη και σημερα οι δικαστικοι αρνουνται να λαβουν μερος στα πειθαρχικα συμβουλια με αποτελεσμα να συνεχιζουν τα συμβουλια αυτα να απαρτιζοντια μονο απο δημ. υπαλληλους, εκδιδοντας τις αναλογες αποφασεις για τους συναδελφους τους.

Αυτη λοιπον αγαπητε μου ειναι η ασυλια. Δεν υπαρχει σε συγκεκριμενο νομο, αλλα υπαρχει στην πρακτικη λειτουργια των οργανων, τα οποια κανουν τα αδυναντα δυνατα για να διατηρησουν τους συναδελφους; στη θεση τους.

• Like 5
Δημοσ.

Καλα αφου φταιει η φορολογια που κλεινουν οι επιχειρησεις και οχι η υφεση.. γιατι υπηρχαν ενα σωρο επιχειρησεις προ υφεσης;Οεο;Γιατι το βρηκατε τωρα. Οτι φταιει η φορολογια με την οποια πληρωνονται οι δημοσιοι.. οκ..προ υφεσης με την φορολογια μια χαρα επιβιωναν ενα καρο μαγαζια.Προφανως και τους επιβαρυνει και η φορολογια. Ο,τιδηποτε μπορει να επιβαρυνει την εποχη που ζουμε..αλλα μαλλον ο καταλυτικος παραγοντας ειναι η υφεση.η οποια οπως τονισα ως αλλος βαρουφακης ειναι κυκλος που ανανεωνεται συνεχως..

Επισης αν καποιος ξανχαρακτηρισει αυτα που εγραψα μπουρδες σε ροζ κιτρινα παπαγαλι χρωματακια δεν εχει καμια σημασια επυφαλασσομαι να χρησιμοποιησω μια ωραια λεξη για αυτα που γραφει ο ιδιος. Αντε γιατι δεν ειναι καλα τα νευρα μου .. αυτες τις μερες..

Δημοσ.

Καλα αφου φταιει η φορολογια που κλεινουν οι επιχειρησεις και οχι η υφεση.. γιατι υπηρχαν ενα σωρο επιχειρησεις προ υφεσης;Οεο;Γιατι το βρηκατε τωρα. Οτι φταιει η φορολογια με την οποια πληρωνονται οι δημοσιοι.. οκ..προ υφεσης με την φορολογια μια χαρα επιβιωναν ενα καρο μαγαζια.Προφανως και τους επιβαρυνει και η φορολογια. Ο,τιδηποτε μπορει να επιβαρυνει την εποχη που ζουμε..αλλα μαλλον ο καταλυτικος παραγοντας ειναι η υφεση.η οποια οπως τονισα ως αλλος βαρουφακης ειναι κυκλος που ανανεωνεται συνεχως..

Δεν ειναι ξεχωρα αυτα αυτα τα δυο. Η υφεση εφερε αυξηση της φορολογιας, εφερε αυξηση του φπα στην εστιαση, νεες εκτακτες εισφορες κλπ.

Δημοσ.

Σωστα , αρα περισσοτερη υφεση θα φερει περισσοτερη φορολογια;Αρα απολυοντας και αλλον κοσμο . Πιο πολυ υφεση πιο πολλοι φοροι.. στο μετσξυ εχουμε 100 απολυσεις καθε μερα.. απο οσο εχ ω ακουσει

Δημοσ.

το είδαμε και πρόσφατα, όταν επιχειρήθηκε να πιστοποιηθεί το ποσοστό των υπεράριθμων Δ.Υ.)

Oπα...αυτο ειναι αλλου Παπά ευαγγέλιο.

Επειδη οπως σας έχω ξαναπει, έχω σχέση με την εκπαιδευση, μετά τη πιστοποιηση που έγινε, βγηκε στη δημοσιότητα πως υπάρχουν χιλιάδες επιπλέον καθηγητές, άρα δε πρέπει να προσληφθουν πολλοι αναπληρωτές.

Η αληθεια ειναι ομως οτι με τις τελευταίες συνταξιοδοτήσεις η κατάσταση ειναι δραματική και θα έπρεπε να προσληφθουν οι διπλάσιοι.

Εξου και ο λόγος που η κυβέρνηση καθιέρωσε το 2ωρο παραπάνω, και έδωσε σε καθηγητές ξένων γλωσσων την ευκαιρία να διδάσκουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ιστορία, τους πληροφορικάριους να διδάσκουν μαθηματικά και τους κοινωνιολόγους φιλολογικά, ωστε να μην συμπληρωνει κάποιος ευκολα τις 23 ώρες και να φαίνονται ολοι σαν επιπλέον.

Ασε δε οι απιστευτες συγχωνευσεις και οι 30 μαθητές σε κάθε τάξη που νομιμοποιησαν απο φέτος.

Αντιλαμβανεσαι λοιπόν, οτι οπως με τρικ ριχνουν το ποσοστό στην εκπαιδευση, ευκολα το κάνουν σε όλους τους τομεις.

Προσφατα θυμάμαι τον προεδρο της Ολμε να εξεφτελίζει γνωστο (πλέον υπουργο) βουλευτή, για το συγκεκριμένο θέμα και ο δημοσιογράφος να προσπαθει να σωσει τη κατάσταση υπερ του βουλευτη.

Κατα τα άλλα σε γενικές γραμμές δε διαφωνω.

Αν ηθελαν να λειτουργησουν ριζοσπαστικά, πχ στην ΕΡΤ, εστελναν χωρις να ενημερωθει κανεις, αδιάφθορους έβλεπαν ποιοι δουλευουν και ποιοι οχι με σοβαρές έρευνες και έδιωχαν τον κοσμο που έπρεπε.

ΜΙΑ φορα αν γινόταν αυτό, βαση της δικης σου λογικης οι άλλοι θα χεζόντουσαν και θα εργάζονταν κανονικά...

Αρα το δημοσιο θα λειτουργουσε.

Ομως κάνει μπαμ, οτι σκοπος δεν ειναι η σωστη λειτουργια του δημοσιου αλλά το να μεινουν όσο το δυνατον λιγότεροι οι οποιοι απ οτι φαινεται δε θα ειναι οι σωστοι αλλά οι κομματικοι καρεκλοκενταυροι.

Δημοσ.

Oπα...αυτο ειναι αλλου Παπά ευαγγέλιο.

Επειδη οπως σας έχω ξαναπει, έχω σχέση με την εκπαιδευση, μετά τη πιστοποιηση που έγινε, βγηκε στη δημοσιότητα πως υπάρχουν χιλιάδες επιπλέον καθηγητές, άρα δε πρέπει να προσληφθουν πολλοι αναπληρωτές.

Η αληθεια ειναι ομως οτι με τις τελευταίες συνταξιοδοτήσεις η κατάσταση ειναι δραματική και θα έπρεπε να προσληφθουν οι διπλάσιοι.

Εξου και ο λόγος που η κυβέρνηση καθιέρωσε το 2ωρο παραπάνω, και έδωσε σε καθηγητές ξένων γλωσσων την ευκαιρία να διδάσκουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ιστορία, τους πληροφορικάριους να διδάσκουν μαθηματικά και τους κοινωνιολόγους φιλολογικά, ωστε να μην συμπληρωνει κάποιος ευκολα τις 23 ώρες και να φαίνονται ολοι σαν επιπλέον.

Ασε δε οι απιστευτες συγχωνευσεις και οι 30 μαθητές σε κάθε τάξη που νομιμοποιησαν απο φέτος.

Αντιλαμβανεσαι λοιπόν, οτι οπως με τρικ ριχνουν το ποσοστό στην εκπαιδευση, ευκολα το κάνουν σε όλους τους τομεις.

Προσφατα θυμάμαι τον προεδρο της Ολμε να εξεφτελίζει γνωστο (πλέον υπουργο) βουλευτή, για το συγκεκριμένο θέμα και ο δημοσιογράφος να προσπαθει να σωσει τη κατάσταση υπερ του βουλευτη.

Άλλους δημοσίους υπαλλήλους, π.χ. νοσηλευτές, σωφρονιστικούς, δικαστές, χρειαζόμαστε...Από εκπαιδευτικούς έχουμε τον συντριπτικά μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών από όλες τις χώρες της ευρωζώνης! Ο αριθμός των εκπαιδευτικών αγγίζει τις 240.000. Δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις έγιναν από το 2000 και μετά!

Δημοσ.

Τα παρακατω τα διαβασες ή εμεινες στην αρχικη πρταση; 

"σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο, οι 1.301 υπάλληλοι με την άσκηση ποινικής δίωξης θα έπρεπε να τεθούν σε αργία λαμβάνοντας το 50% του μισθού τους μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων."

"Το πολυδαίδαλο πειθαρχικό σύστημα που επικρατεί στο Δημόσιο, η άρνηση των δικαστικών λειτουργών να συμμετάσχουν στη σύνθεση των νέων πειθαρχικών, καθώς και η πολυδιάσπαση των ελεγκτικών μηχανισμών επιτείνουν το χάος στην άσκηση της πειθαρχικής ευθύνης. Η επίσπευση της πειθαρχικής διαδικασίας που επιθυμεί η κυβέρνηση θα προέλθει από τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών και από έναν επιχειρησιακό σχεδιασμό ο οποίος δεν θα επιτρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα όπως να «θάβονται» οι αποφάσεις των δικαστηρίων από τα πειθαρχικά συμβούλια, ή να υπάρχουν αθωωτικές αποφάσεις από τα υπηρεσιακά συμβούλια την ίδια στιγμή που τα δικαστήρια έχουν εκδώσει καταδικαστικές αποφάσεις για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις."

Δηλαδη, μεχρι σημερα, ενα πειθαρχικο συμβουλιο, απαρτιζομενο απο δημ. υπαλληλους, αναιρουσε μια αποφαση δικαστηριου, και αθωωνε εναν αλλο δημοσιο υπαλληλο, παρολη την καταδικαστικη αποφαση του δικαστηριου. Πες μου λοιπον ποσο σημαντικο ειναι το οτι ασκηθηκαν οι ποινικες διωξεις οπως λες, μιας κια ακομη και σημερα, που η κυβερνηση, πιεζομενη απο την Τροικα, σητησε επισπευση διαδικασιων, ακομη και σημερα οι δικαστικοι αρνουνται να λαβουν μερος στα πειθαρχικα συμβουλια με αποτελεσμα να συνεχιζουν τα συμβουλια αυτα να απαρτιζοντια μονο απο δημ. υπαλληλους, εκδιδοντας τις αναλογες αποφασεις για τους συναδελφους τους.

Αυτη λοιπον αγαπητε μου ειναι η ασυλια. Δεν υπαρχει σε συγκεκριμενο νομο, αλλα υπαρχει στην πρακτικη λειτουργια των οργανων, τα οποια κανουν τα αδυναντα δυνατα για να διατηρησουν τους συναδελφους; στη θεση τους.

Το διάβασα και δυσκολεύομαι λίγο να σε παρακολουθήσω. "Αυτη λοιπον αγαπητε μου ειναι η ασυλια. Δεν υπαρχει σε συγκεκριμενο νομο, αλλα υπαρχει στην πρακτικη λειτουργια των οργανων, τα οποια κανουν τα αδυναντα δυνατα για να διατηρησουν τους συναδελφους; στη θεση τους."

Ωραία, εμπεδώσαμε πως:

1. η μονιμότητα δεν είναι ελληνική μοναδικότητα.

2. δεν προσφέρει ασυλία

Μας έμεινε πως οι διαδικασίες απόλυσης για παραπτώματα που επιφέρουν την αργία/απόλυση καθυστερούν. Προσωπικά με ανησυχεί η βιασύνη και η προοπτική της απόλυσης/αργίας πριν τελεσιδικήσει η απόφαση και αντιλαμβάνομαι σκοπιμότητα πίσω από αυτή τη βιασύνη, αλλά το νέο πειθαρχικό που περιγράφει το άρθρο ισχύει ήδη χωρίς να εμποδίζεται από τη μονιμότητα.

Δημοσ.

Άλλους δημοσίους υπαλλήλους, π.χ. νοσηλευτές, σωφρονιστικούς, δικαστές, χρειαζόμαστε...Από εκπαιδευτικούς έχουμε τον συντριπτικά μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών από όλες τις χώρες της ευρωζώνης! Ο αριθμός των εκπαιδευτικών αγγίζει τις 240.000. Δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις έγιναν από το 2000 και μετά!

Οι εκπαιδευτικοι στην Ελλάδα μαζι με τους αναπληρωτες τη φετινη περίοδο, δεν ξεπέρασαν τους 130 χιλιάδες.

Ο αριθμος που αναφέρεις δεν υπήρξε ποτέ.

Ο μεγαλυτερος αριθμος μαζί με τους αναπληρωτές πάντα ηταν περιπου στις 160.000 και αυτο μετά την ένταξη της ειδικης αγωγης στα σχολεία (η οποια γινεται προσπάθεια να καταργηθει πλέον) οπου αναγκαστικά για έναν μαθητή, προσλαμβανονταν ακόμα και 6 εκπαιδευτικοι (λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτης, φιλολογος, μαθηματικός, πληροφορικάριος, κηπουρος ή μάγειρας). Νομιζω οτι δε χρειάζεται να εξηγησω γιατι ενα παιδι με αυτισμο χρειάζεται τοσους καθηγητές πάνω απ το κεφάλι του.

Με τις συνταξιοδοτήσεις που έρχονται και φέτος και το κόψιμο των αναπληρωτων και των τμηματων ένταξης, οι εκπαιδευτικοι σε πρωτοβάθμια και Β βάθμια δε θα ξεπεράσουν τους 90.000, αριθμός απειροελάχιστος για τις ανάγκες

Τέλος, ο μισθος ένος διορισμένου μόνιμου εκπαιδευτικου, δεν ξεπερνάει τα 800 ευρω μετά απο 6 χρονια προυπηρεσίας ενω σε ελάχιστες περιπτωσεις και ως διευθηντής, έχοντας ευθηνες και μεταπτυχιακά, θα πάει στο χιλιάρικο.

Ο πρωτοδιορισμενος παιρνει 630 ευρω καθαρά.

Οι αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ θα παίρνουν 500 ευρω απο φέτος...

Ενημερωθειτε πρωτα.

Εντομεταξυ μολις ειδα οτι έγραψες για δικαστές..

Μια χαρά ειναι ο αριθμος των δικαστων και των σωφρονιστικών. Τελος  ΓΙΑΤΡΟΥΣ δε προσλαμβάνουν όχι νοσηλευτές. Μπορει να έχεις 10 νοσηλευτές και κανέναν γιατρο σε διάφορα τμηματα, ειδικά σε κέντρα υγείας οπου πας και σε στέλνουν κατευθειαν σε νοσοκομειο, έλλειψη γιατρου να αναλάβει μια ευθύνη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...