Xorxhs! Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Η εταιρία ήταν ιδιωτική, καλώς ή κακώς έκλεισε και αρκετοί χάσαν τη δουλεια τους. Η πολιτεία το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ΄δωσει ενα επιδομα ανεργίας στους απολυμένους και να φροντίσει να παράσχει το πλαισιο εκείνο για δημιουργία νέων θεσεων εργασίας.Αυτο που με ανησυχεί είναι ο διορισμός του 'πτωχευμένου' Δαυιδ στη Eurobank ώς επιβράβευση για την πετυχημένη πορεία του, ο μόνος ο οποίος δεν υπέστη απολύτως τίποτα από το κλείσμο της εταιρίας. Η τράπεζα διεσώθη απο χρήματα ελλήνων πολιτών και ΜΟΝΟ.The goldenboy's are dead, long live the goldenboys.... Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2013 από Xorxhs! 4
παπι Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Μια διευκρινηση,, ο ελληνες πολιτες δεν διασωσαν τιποτα, διοτι δεν εχον μια.
Cossutius. Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Μια διευκρινηση,, ο ελληνες πολιτες δεν διασωσαν τιποτα, διοτι δεν εχον μια. Και ότι πληρωνεις και πληρώνω τόσα χρόνια δηλαδή ειναι αέρας? Προφανως και έδωσαν. Ασχετα αν κάποιοι δε τα χρησιμοποίησαν για το σκοπό που έπρεπε. Και εξακολουθουν και δινουν. 1
παπι Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Και ότι πληρωνεις και πληρώνω τόσα χρόνια δηλαδή ειναι αέρας? Ε οχι και αερα. Πληρωνω για την παιδεια, υγεια & ασφαλεια μου. (Γελαω με αυτο που εγραψα μολις τωρα) 3
kostas_dr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν αρκετοί που όταν λένε "δωρεάν" παιδεία και υγεία, πολύ φοβάμαι ότι το εννοούν κιόλας! Λες και όλες αυτές οι δαπάνες (τεράστιες δαπάνες μάλιστα) καλύπτονται απο χρήματα που πέφτουν απ' τον ουρανό, σαν το μάννα! Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2013 από kostas_dr 4
phanispal Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Εννοούν ότι δεν πληρώνεις κι άλλα extra, κάτι που ευτυχώς ισχύει. ΝΟΤ.
gdask Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Εννοούν πως ο κάθε πολίτης δικαιούται ίση πρόσβαση σε υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας (= αγαθά ύψιστης σημασίας), άσχετα από το πόσα σηκώνει η τσέπη του. Το κόστος , που προφανώς υπάρχει, υποτίθεται πως το επιμεριζόμαστε μέσω φόρων όλοι μας στον βαθμό που σηκώνει η τσέπη μας, όπως προτάσσει και το Σύνταγμα. Πέρα από το ανθρωπιστικό του πράγματος, ακόμα και λεφτάς να είναι κανείς, δεν τον συμφέρει να ζει σε μια κοινωνία αγράμματων και άρρωστων. Αλλά τόσο παρτάκιδες και κοντόφθαλμοι που είμαστε όλα τα παραπάνω πάνε περίπατο και κάνουμε και χαβαλέ κιόλας. 2
kostas_dr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Στο κείμενό σου, η μαγική λέξη είναι "υποτίθεται" (όσον αφορά τον επιμερισμό των φόρων). Το ότι μπορώ με τρομερή δυσκολία να συνεχίσω να πληρώνω τους φόρους μου (ακόμα) και να ζητάω κάτι ως αντάλλαγμα, ή να γκρινιάζω που ένα δυνανάλογα μεγάλο ποσοστό συνανθρώπων μας (τα περί πολιτών τα ξεχνάμε, μην μας πουν και ρατσιστές, έτσι; ), δεν συνεισφέρει καθόλου ενώ μπορεί (βλέπε φοροδιαφυγή), με κάνει παρτάκια και κοντόφθαλμο δηλαδή; Για να μην βάλω τώρα 100 διευθύνσεις, ας κλικάρει όποιος θέλει στο Google: ρεκόρ φοροδιαφυγής Θα πικραθεί. 1
N3k21 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Στο κείμενό σου, η μαγική λέξη είναι "υποτίθεται" (όσον αφορά τον επιμερισμό των φόρων). Το ότι μπορώ με τρομερή δυσκολία να συνεχίσω να πληρώνω τους φόρους μου (ακόμα) και να ζητάω κάτι ως αντάλλαγμα, ή να γκρινιάζω που ένα δυνανάλογα μεγάλο ποσοστό συνανθρώπων μας (τα περί πολιτών τα ξεχνάμε, μην μας πουν και ρατσιστές, έτσι; ), δεν συνεισφέρει καθόλου ενώ μπορεί (βλέπε φοροδιαφυγή), με κάνει παρτάκια και κοντόφθαλμο δηλαδή; Στην ουσία όμως δε διαφωνείς με τη λογική της συμμετοχής μέσω φόρων σε κοινωφελείς σκοπούς όπως π.χ. η Παιδεία ή η Υγεία. Απλά ξενερώνεις διότι δυστυχώς υπάρχουν λαμόγια ("μικρά" και "μεγάλα") οι οποίοι όχι μόνο δε συμμετέχουν αλλά τη βγάζουν και λάδι λόγω της αδυναμίας του κράτους να εφαρμόσει τους νόμους του. Η ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνεις, τουλάχιστον όσον αφορά τέτοιους καίριους τομείς (Παιδεία, Υγεία κλπ) είναι νομίζω ικανοποιητική. Και για να προλάβω πιθανές αντιδράσεις, άλλο πράγμα το να ταλαιπωρείσαι π.χ. στην ουρά ενός νοσοκομείου και άλλο το να μην έχεις καν πρόσβαση σε βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μπορεί να μην έχεις στην Ελλάδα Πανεπιστήμια επιπέδου ΜΙΤ αλλά ένα σχολείο θα το βγάλεις, με λίγη προσπάθεια και σε ένα ΤΕΙ θα μπεις. Τα διάφορα "γνωστά" προβλήματα στους παραπάνω τομείς πάντως, κατά βάση δεν οφείλονται τόσο στο σύστημα ή στην απουσία επαρκούς χρηματοδότησης αλλά στο πολιτικό κατεστημένο. Δυστυχώς δεν μπορώ να επεκταθώ.
kostas_dr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Στην ουσία όμως δε διαφωνείς με τη λογική της συμμετοχής μέσω φόρων σε κοινωφελείς σκοπούς όπως π.χ. η Παιδεία ή η Υγεία. Η ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνεις, τουλάχιστον όσον αφορά τέτοιους καίριους τομείς (Παιδεία, Υγεία κλπ) είναι νομίζω ικανοποιητική. Όχι δεν διαφωνώ, με την επισήμανση όμως ότι τα λεφτά μας πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι να γίνεται το πάρτυ της αρκούδας, όπως γίνεται επι δεκαετίες και μάλιστα χωρίς να υπάρχει τιμωρία των υπευθύνων. Όσον αφορά το 2ο, δεν νομίζω ότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες είναι ικανοποιητικές, για ευρωπαϊκή (τρομάρα μας) χώρα του 21ου αιώνα.
Cossutius. Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Πέρα από το ανθρωπιστικό του πράγματος, ακόμα και λεφτάς να είναι κανείς, δεν τον συμφέρει να ζει σε μια κοινωνία αγράμματων και άρρωστων. Αλλά τόσο παρτάκιδες και κοντόφθαλμοι που είμαστε όλα τα παραπάνω πάνε περίπατο και κάνουμε και χαβαλέ κιόλας. Με μια πρωτη ματιά, δειχνει ρατσιστική σαν ιδέα . Αν το καλοσκεφτεις όμως, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Μη ξεχνάς οτι δεν υπάρχει κοινωνια χωρις αγράμματους και άρρωστους Eπίσης η αρχη της κάθε κοινωνίας ειναι η προσφορά για το κοινό καλό, ανάλογα με τα εισοδήματα του καθενός. Όσον αφορά το 2ο, δεν νομίζω ότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες είναι ικανοποιητικές, για ευρωπαϊκή (τρομάρα μας) χώρα του 21ου αιώνα. Απόλυτα λογικό αυτό ομως. Έχει να κάνει και που ρίχνεις το χρήμα. Αν δινεις ένα μικρο ποσοστό για τη παιδία σου και το υπολοιπο το δινεις για υποβρυχια και siemens, εκει υπαρχει προβλημα. Ειναι ανάλογα σε τι "επενδύεις". Για το μονο που θα μπορουσα να χαιρομαι ηταν η επένδυση για τους Ολυμπιακους αγωνες (εκει και αν έπεσε μεγάλο φαγοποτι βέβαια), πράγμα το οποιο ομως δεν εκμεταλλευτήκαμε. Ειναι απιστευτο μια χωρα που το 2004 να έγινε παγκοσμίως γνωστή, με τις εξαγωγές να παίρνουν φωτιά και τον τουρισμό να ανεβαίνει στα ύψη, να χρεοκόπησε 4 χρόνια αργότερα!!!!
kostas_dr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Ποιές εξαγωγές; Και χαίρεσαι που μας έμειναν αμανάτι τόσα άχρηστα τσιμεντένια γήπεδα, αντί να κάνουμε προκατ όπως κάνουν σχεδόν όλοι οι άλλοι; Βεβαίως με τον δικό μας τρόπο έφαγαν χοντρά φράγκα οι εργολάβοι. Ο άλλος δεν λέει. 3
Cossutius. Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Αυτές τις εξαγωγές Δες και εδω το ισοζυγιο εξαγωγων εισαγωγων απ το 2004 και μετά. Θα δεις οτι υπάρχει αύξηση εξαγωγων αλλά υπάρχει και ραγδαία αυξηση εισαγωγών λόγω του υψηλού κύμματος δανεισμου (ανάλογος πινακας έχει ηδη μπει σε άλλο ποστ), που εκτόπιζε τα Ελληνικά προιόντα απ την αγορά. Οι Ολυμπιακοι αγωνες μας βοήθησαν και οπως εγραψα ΘΑ μπορουσαν να ηταν μια εξαιρετική επένδυση. Όσο για τα άχρηστα γηπεδα, μπορεις να δεις πως εκμεταλλευτηκαν άλλες χωρες αυτά τα άχρηστα οπως τα λες. Προκάτ ποιος έκανε? Σε ποιά χωρα έγιναν προκατ που λες?
REDODIN7 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Εννοούν ότι δεν πληρώνεις κι άλλα extra, κάτι που ευτυχώς ισχύει. ΝΟΤ. Δεν θα πω για το ΤΕΙ που ειχα χαλασει τα μαλλια της κεφαλης μου σε φωτοτυπιες αλλα στο λυκειο μας βαλαν να παρουμε βιβλιο αγγλικων γιατι το σχολικο ηταν πολυ χαμηλου επιπεδου. Στην υγεια να μην πω για πανες, χαζες, υποσεντονα κλπ που τα πληρωνουμε απο την τσεπη μας και πολλα αλλα. Υ.Γ Πληρωσα φαρμακα απο την τσεπη μου τοτε με τις απεργιες των φαρμακοποιων και μου ειπαν σε 8 μηνες , πεθανε τελικα η μητερα μου και τωρα που λενε αλλους 8 μηνες, τι να λεμε!!!!!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα