Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειπσ οτι δεν ειναι αλλα σε καποιους αρεσουν οπως σε εμενα 

Μα ...και σ' εμένα αρέσουν, χωρίς πλάκα. Τα περισσότερα προϊόντα τους, όπως και γενικά όλων των γνωστών fast food αλυσίδων, θεωρώ ότι είναι νόστιμα. Άμα το πλακώσεις στα αρώματα, τα μπαχαρικά και τα ενισχυτικά γεύσης, ακόμα κι ένα παπούτσι μπορείς να το κάνεις νόστιμο.

Άλλο όμως το να μου φαίνεται νόστιμο κάτι και άλλο το να μην το τρώω συνειδητά, διότι ξέρω ότι είναι κακής ποιότητας...

Δημοσ.

Για σενα. Εγω που εχω βαλει στην καθημερινη μου δια(σ)τροφη, το μπεικο, την παρμεζανα και το προσουτο, αρα πρεπει να τα θεωρω ειδη πρωτης αναγκης...

το μπέικον δεν είναι, τα άλλα δύο γιατί όχι;

Δημοσ.

το μπέικον δεν είναι, τα άλλα δύο γιατί όχι;

Καλα, το μπεικο το βγαζω οξω, τα αλλα δυο δε θα επρεπε να ειναι σε καθεστως διατιμησης;

Δημοσ.

Μα ...και σ' εμένα αρέσουν, χωρίς πλάκα. Τα περισσότερα προϊόντα τους, όπως και γενικά όλων των γνωστών fast food αλυσίδων, θεωρώ ότι είναι νόστιμα. Άμα το πλακώσεις στα αρώματα, τα μπαχαρικά και τα ενισχυτικά γεύσης, ακόμα κι ένα παπούτσι μπορείς να το κάνεις νόστιμο.

Άλλο όμως το να μου φαίνεται νόστιμο κάτι και άλλο το να μην το τρώω συνειδητά, διότι ξέρω ότι είναι κακής ποιότητας...

Το ξερω ρε και εχεις δικιο αλλα τα γαμημενα ειναι πολυνοστιμα, βεβαια τρωωω σπανια γιατι μετα υπαρχουν παρενεργειες  :-D

• Moderators
Δημοσ.

Για σενα. Εγω που εχω βαλει στην καθημερινη μου δια(σ)τροφη, το μπεικο, την παρμεζανα και το προσουτο, αρα πρεπει να τα θεωρω ειδη πρωτης αναγκης...

Εντάξει, αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα όμως. Γιατί (α) με αυτή τη λογική είδη πρώτης ανάγκης είναι μόνο το νερό και το οξυγόνο, άμα θες να φας τρως και τσουκνίδες κι άμα θες να ντύθεις γδέρνεις δυο-τρεις αδέσποτες γάτες και φοράς το δέρμα τους σαν άλλος Ηρακλής και (β) έστω ότι ΔΕΝ είναι είδος πρώτης ανάγκης -που είναι, έστω και υποκειμενικά για κάποιους- τι ακριβώς αποδεικνύει αυτό; Ότι πρέπει να κλείσει κάθε εταιρεία που δεν παράγει προϊόντα απαραίτητα για την επιβίωσή μας;

Δημοσ.

Γενικα το συσκευασμενο ψωμι εχει παρει την κατω βολτα τα τελευταια χρονια για να μην μιλησω και για τα διαφορα τυρια φετες που λιωνουν με δυσκολια

Aν σου πω ότι σταμάτησα να τρώω τοστ εξαιτίας του τυριού...

Δημοσ.

Εντάξει, αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα όμως. Γιατί (α) με αυτή τη λογική είδη πρώτης ανάγκης είναι μόνο το νερό και το οξυγόνο, άμα θες να φας τρως και τσουκνίδες κι άμα θες να ντύθεις γδέρνεις δυο-τρεις αδέσποτες γάτες και φοράς το δέρμα τους σαν άλλος Ηρακλής και (β) έστω ότι ΔΕΝ είναι είδος πρώτης ανάγκης -που είναι, έστω και υποκειμενικά για κάποιους- τι ακριβώς αποδεικνύει αυτό; Ότι πρέπει να κλείσει κάθε εταιρεία που δεν παράγει προϊόντα απαραίτητα για την επιβίωσή μας;

Ξεφευγουμε λιγο απο το θεμα, αλλα προφανως και να μην κλεισει καμμια εταιρια. Η απαντηση μου ηταν καθαρα χιουμοριστικη για το σημειο, στο οποιο ο Τενσι,  κατι το οποιο εβαλε στην καθημερινη του διατροφη.  αυτοματα εγινε πρωτης αναγκης (για αυτον). Ετσι ομως, καταργουνται ολοι οι αλλοι οροι, διοτι ο καθενας μας εχει διαφορετικη ζωη, αρα και διαφορετικα αγαθα που καταναλωνει, τα οποια βαφτιζει ειδη πρωτης αναγκης.

Προφανως και με αυτη τη λογικη, αφου υπαρχει κοσμος που τρωει χαβιαρι καθημερινως, να ονομασουμε και αυτο ως ειδος πρωτης αναγκης.

• Moderators
Δημοσ.

Ξεφευγουμε λιγο απο το θεμα, αλλα προφανως και να μην κλεισει καμμια εταιρια. Η απαντηση μου ηταν καθαρα χιουμοριστικη για το σημειο, στο οποιο ο Τενσι,  κατι το οποιο εβαλε στην καθημερινη του διατροφη.  αυτοματα εγινε πρωτης αναγκης (για αυτον). Ετσι ομως, καταργουνται ολοι οι αλλοι οροι, διοτι ο καθενας μας εχει διαφορετικη ζωη, αρα και διαφορετικα αγαθα που καταναλωνει, τα οποια βαφτιζει ειδη πρωτης αναγκης.

Προφανως και με αυτη τη λογικη, αφου υπαρχει κοσμος που τρωει χαβιαρι καθημερινως, να ονομασουμε και αυτο ως ειδος πρωτης αναγκης.

Άρα δεν υφίσταται ο όρος «είδος πρώτης ανάγκης», αφού όλα τα είδη είναι αντικαταστήσιμα από άλλα χειρότερα/φθηνότερα/υποδεέστερα;

Εκτός από το νερό και το οξυγόνο, that is.

Έντιτ: Και, εντάξει, πιστεύω ότι είναι λίγο χαζή η σύγκριση χαβιάρι-τοστ από πολλές απόψεις, δε βρίσκεις;

Δημοσ.

Άρα δεν υφίσταται ο όρος «είδος πρώτης ανάγκης», αφού όλα τα είδη είναι αντικαταστήσιμα από άλλα χειρότερα/φθηνότερα/υποδεέστερα;

Εκτός από το νερό και το οξυγόνο, that is.

Έντιτ: Και, εντάξει, πιστεύω ότι είναι λίγο χαζή η σύγκριση χαβιάρι-τοστ από πολλές απόψεις, δε βρίσκεις;

Σοβαρά τώρα επιμένεις ότι το ψωμί για τοστ είναι είδος πρώτης ανάγκης;

Το ψωμί μάλιστα, αλλά όχι και το συσκευασμένο ψωμί γεμάτο συντηρητικούρα είδος πρώτης ανάγκης!

Πρώτης ανάγκης είναι αυτά που ΔΕΝ θα κόψεις αν έχεις μόνο 200 ευρώ να περάσεις τον μήνα.

Πχ λάδι, μακαρόνια, αλεύρι. Ακόμα και το ψωμί θα κόψεις το αγορασμένο και θα αρχίσεις το ζύμωμα μόνος σου αν μπορείς να το κάνεις.

Τέλος πάντων...

• Like 2
Δημοσ.

Έχετε διαφορετικά στο μυαλό σας τα είδη πρώτης ανάγκης.

Το ψωμί του τοστ είναι πιο ακριβό απ' το ψωμί του φούρνου, αλλά εξυπηρετεί μια ανάγκη, π.χ. σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα.

Απ' την άλλη, υπάρχουν νοικοκυριά για τα οποία και ένα απλό τοστ είναι πολυτέλεια.

Δημοσ.

Έχετε διαφορετικά στο μυαλό σας τα είδη πρώτης ανάγκης.

Το ψωμί του τοστ είναι πιο ακριβό απ' το ψωμί του φούρνου, αλλά εξυπηρετεί μια ανάγκη, π.χ. σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα.

Απ' την άλλη, υπάρχουν νοικοκυριά για τα οποία και ένα απλό τοστ είναι πολυτέλεια.

Ναι, μια που το απλό ψωμί δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ίδιο γεύμα, μόνο το ψωμί του τοστ μπορεί.

Αλλά μάλλον εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε περισσότερα από τους Ευρωπαίους και πάλι, όπως φαίνεται. Γι'αυτό αυτοί μπορούν ανετότατα να ζήσουν χωρίς συσκευασμένο ψωμί, ενώ για εμάς είναι είδος πρώτης ανάγκης. Απλά είναι βόρειοι και κρυόκωλοι και μέσα στην άγνοια, εξάλλου τον πολιτισμό από εμάς τον πήραν, τι ξέρουν αυτοι....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...