Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας φιλος μενει σε ενα διαμερισμα και εχει συμβολαιο θεωρημενο απο Εφορια με μια γυναικα που πριν λιγες μερες πεθανε.

Η μαρτυρια αυτη ειναι προφορικη απο τον γιο της σημερα

Μεχρι τωρα εδινε αποδειξεις στον γιο της και αυτος εισεπραττε το ενοικιο

Τωρα που πεθανε η γυναικα ο γιος της λεει οτι ειναι κληρονομος .....Νομιζω χωρις αμφιβολια οτι χρειαζεται νεο συμβολαιο.

Ο ενοικιαστης πως μπορει να ειναι κατοχυρωμενος ??

Αν στο νεο μισθωτηριο ο γιος γραφει οτι ειναι νομιμος κατοχος του συγεκριμενου διαμερισματος και γινει το μισθωτηριο παντα με θεωρηση ειναι ενταξει ο ενοικιαστης ή μπορει να εχει προβληματα απο τυχον αλλους κληρονομους ?

Ευχαριστω.

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ενας φιλος μενει σε ενα διαμερισμα και εχει συμβολαιο θεωρημενο απο Εφορια με μια γυναικα που πριν λιγες μερες πεθανε.

Η μαρτυρια αυτη ειναι προφορικη απο τον γιο της σημερα

Μεχρι τωρα εδινε αποδειξεις στον γιο της και αυτος εισεπραττε το ενοικιο

Τωρα που πεθανε η γυναικα ο γιος της λεει οτι ειναι κληρονομος .....Νομιζω χωρις αμφιβολια οτι χρειαζεται νεο συμβολαιο.

Ο ενοικιαστης πως μπορει να ειναι κατοχυρωμενος ??

Αν στο νεο μισθωτηριο ο γιος γραφει οτι ειναι νομιμος κατοχος του συγεκριμενου διαμερισματος και γινει το μισθωτηριο παντα με θεωρηση ειναι ενταξει ο ενοικιαστης ή μπορει να εχει προβληματα απο τυχον αλλους κληρονομους ?

Ευχαριστω.

Επειδη ειμαι απο την αλλη μερια μπορω να σου πω οτι αν εχει κανει αποδοχη τοτε ειναι αλλα για να ειναι συγουρος μπορει νομιζω να βαζει τα λεφτα στο παραταθηκων και δανειων.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη ειμαι απο την αλλη μερια μπορω να σου πω οτι αν εχει κανει αποδοχη τοτε ειναι αλλα για να ειναι συγουρος μπορει νομιζω να βαζει τα λεφτα στο παραταθηκων και δανειων.

Αποδοχη εχει 6 μηνες περιθωριο να κανει....Μεχρι τοτε ???Σε ποιο ονομα να βαζει τα λεφτα ?

Δημοσ.

Αποδοχη εχει 6 μηνες περιθωριο να κανει....Μεχρι τοτε ???Σε ποιο ονομα να βαζει τα λεφτα ?

Εχω την εντυπωση οτι ειναι 4 μηνες, τα βαζει κανονικα αν τον εμπιστευεται αν οχι τοτε στο παραταθηκων και δανειων.

Αν εχει καποιο λογαριασμο του προσωπου που πεθανε και τα βαζει εκει νομιζω ειναι παλι καλυμμενος 

• Like 2
Δημοσ.

Εχω την εντυπωση οτι ειναι 4 μηνες, τα βαζει κανονικα αν τον εμπιστευεται αν οχι τοτε στο παραταθηκων και δανειων.

Αν εχει καποιο λογαριασμο του προσωπου που πεθανε και τα βαζει εκει νομιζω ειναι παλι καλυμμενος 

Λογαριασμο δεν εχει της...πεθαμενης....Στο παρακαταθηκων σε ποιο ονομα ??

Δημοσ.

Λογαριασμο δεν εχει της...πεθαμενης....Στο παρακαταθηκων σε ποιο ονομα ??

Αυτο δεν το ξερω ρωτα καλυτερα μην σε παρω στο λαιμο

• Super Moderators
Δημοσ.

Εάν εγώ ήμουν ο ενοικιαστής θα ζητούσα:

- Ληξιαρχική πράξη θανάτου του ιδιοκτήτη

- Κληρονομητήριο

- Αποδοχή της κληρονομίας από τον γιο. 

Μέχρι να τα φέρει αυτά, θα κατάθετα το ενοίκιο στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

• Like 2
Δημοσ.

Εάν εγώ ήμουν ο ενοικιαστής θα ζητούσα:

- Ληξιαρχική πράξη θανάτου του ιδιοκτήτη

- Κληρονομητήριο

- Αποδοχή της κληρονομίας από τον γιο. 

Μέχρι να τα φέρει αυτά, θα κατάθετα το ενοίκιο στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Σε ποιο ονομα ομως ???

Η αποδοχη κληρονομιας εχει περιθωριο ενα 6μηνο να κατατεθει στην εφορια η δηλωση και μετα να γινει και η αποδοχη...Μεχρι τοτε ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε ποιο ονομα ομως ???

Η αποδοχη κληρονομιας εχει περιθωριο ενα 6μηνο να κατατεθει στην εφορια η δηλωση και μετα να γινει και η αποδοχη...Μεχρι τοτε ?

Η κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων γίνεται στο όνομα "Κληρονόμοι του Χ". Δεν μπορώ εγώ, ο ενοικιαστής, να ξέρω ποιός, ποιά ή πόσοι είναι οι κληρονόμοι του. :)

• Like 1
Δημοσ.

Η κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων γίνεται στο όνομα "Κληρονόμοι του Χ". Δεν μπορώ εγώ, ο ενοικιαστής, να ξέρω ποιός, ποιά ή πόσοι είναι οι κληρονόμοι του. :)

Ευχαριστω.Αυτο εχει καποιο κοστος για τον ενοικιαστη ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Ευχαριστω.Αυτο εχει καποιο κοστος για τον ενοικιαστη ?

Ειλικρινά, δεν έχω ιδέα. Δεν νομίζω όμως...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν το ξέρω το θέμα αλλα θα το παω ανάποδα για να καταλάβω τι παίζει

Οταν πάτε αρχικά να νοικιάσετε ενα διαμερίσματα ζητάτε τίτλους ιδιοκτησίας απο το ιδιοκτήτη;

Προφανώς και όχι, εφ όσον υπάρχει θεωρημένο συμβόλαιο απο την εφορία ο κληρονόμος πιστεύω είναι υποχρεωμένος να σου πει τι να κάνεις, εσυ εισαι κατοχυρωμένος έτσι και αλλιώς

Δημοσ.

Δεν το ξέρω το θέμα αλλα θα το παω ανάποδα για να καταλάβω τι παίζει

Οταν πάτε αρχικά να νοικιάσετε ενα διαμερίσματα ζητάτε τίτλους ιδιοκτησίας απο το ιδιοκτήτη;

Συνήθως όχι, μια και είναι λίγο δύσκολο να μην ανήκει σε αυτόν που έχει τα κλειδιά, που το δείχνει στους ενδιαφερόμενους, που τον χαιρετούν οι γείτονες κτλ. Αν έχω αμφιβολίες όμως, σαφώς και θα το ζητήσω.

Προφανώς και όχι, εφ όσον υπάρχει θεωρημένο συμβόλαιο απο την εφορία ο κληρονόμος πιστεύω είναι υποχρεωμένος να σου πει τι να κάνεις, εσυ εισαι κατοχυρωμένος έτσι και αλλιώς

Και πως θα ξέρω εγώ ο ενοικιαστής ποιος/ποιοι είναι ο κληρονόμος/κληρονόμοι? Στον γιο του συγχωρεμένου που δηλώνει κληρονόμος? Στην κόρη του? Στην χήρα του? Στην γκόμενα που είχε? Στην κόρη της γκόμενας?

Για αυτό ο μόνος τρόπος να είναι 100% καλλυμένος ο ενοικιαστής είναι να καταθέτει το συμφωνημένο ενοίκιο στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

• Like 3
Δημοσ.

Πηγε ο φιλος μου σημερα και ρωτεσε στο πατακαταθηκων και του ειπαν οτι μπορει να καταθετει το ενοικιο "υπερ κληρονωμων του ταδε" χωρις κανενα προβλημα.

Νομιζω ειναι η πιο σιγουρη λυση εστω και αν πρεπει μια φορα τον μηνα να κατεβαινει κεντρο

Tου εδωσαν και ειδικο εντυπο να συμπληρωνει καθε φορα.

Ο ή οι κληρονομοι ας τα βρουν μεταξυ τους μετα...

Δημοσ.

Παρουσιαστηηκε σημερα ο γιος της πεθαμενης ιδιοκτητριας και ειπε οτι ειχε αυτος την υψηλη κυριοτητα και η μητερα του την επικαρπια.   Του ζητησε ο φιλος μου καποιο χαρτι οτι ισχυει κατι τετοιο και ενω ειπε οτι θα φερει μετα πηρε τηλ οτι δεν φερνει και να του ...αδειασει τοο σπιτι....

Φυσικα δεν θα το κανει αυτο ετσι ευκολα και απο Δευτερα θα παει να καταθετει το ενοικιο στο Παρακαταθηκων. Τ χαρτι της πληρωμης πρεπει να του το κοινοποιει ? Τυχον δαπανες απακταστασης βαλβων που βαρυνουν τον ιδιοκτητη μπορει να  τις αφαιρει απο το μισθωμα παντα με αποδειξη ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...