Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Απο οτι βλεπω εδω και δεν το ηξερα η εξωση για ιδιοκατοικηση ισχυει υπο ορους μονο για επαγγελματικες μισθωσεις ή για κατοικιες που θα χρησιμοπιοιηθουν για επαγγελματικη στεγη http://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/695-misthosi-katoikias-i-exosi-gia-idiokatoikisi-idiohrisi.html
Joshua21 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Παρουσιαστηηκε σημερα ο γιος της πεθαμενης ιδιοκτητριας και ειπε οτι ειχε αυτος την υψηλη κυριοτητα και η μητερα του την επικαρπια. Του ζητησε ο φιλος μου καποιο χαρτι οτι ισχυει κατι τετοιο... Λάθος του φίλου σου. Και έτσι όπως τα είπε ο γιος να είναι, τα ενοίκια τα παίρνει ο επικαρπωτής και όχι ο έχων την ψιλή κυριότητα. Απο οτι βλεπω εδω και δεν το ηξερα η εξωση για ιδιοκατοικηση ισχυει υπο ορους μονο για επαγγελματικες μισθωσεις ή για κατοικιες που θα χρησιμοπιοιηθουν για επαγγελματικη στεγη http://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/695-misthosi-katoikias-i-exosi-gia-idiokatoikisi-idiohrisi.html Αυτό το αναφέρεις έτσι χωρίς λόγο, ή το συνδέεις με την απαίτηση του γιου της συγχωρεμένης να αδειάσει ο φίλος σου το σπίτι? Αν ισχύει το δεύτερο, και να μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, απαραίτητα θα έπρεπε πρώτα να ξεκαθαρίσει τα κληρονομικά.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Λάθος του φίλου σου. Και έτσι όπως τα είπε ο γιος να είναι, τα ενοίκια τα παίρνει ο επικαρπωτής και όχι ο έχων την ψιλή κυριότητα. Αυτό το αναφέρεις έτσι χωρίς λόγο, ή το συνδέεις με την απαίτηση του γιου της συγχωρεμένης να αδειάσει ο φίλος σου το σπίτι? Αν ισχύει το δεύτερο, και να μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, απαραίτητα θα έπρεπε πρώτα να ξεκαθαρίσει τα κληρονομικά. Καλημερα...Μα για τα ενοικια εξεδιδε αποδειξη και ειχε συμβολαιο η πεθαμενη οποτε ηταν νομιζω ΟΚ Το αλο το αναφερω με την απαιτηση του γιου να αδειασει το σπιτι. Το συμβολιαο που ειχε με την πεθαμενη μητερα του δεν τον δεσμευει ακομα και οταν αποδεχτει την κληρονομια ?
Moderators Malthador Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Το συμβολιαο που ειχε με την πεθαμενη μητερα του δεν τον δεσμευει ακομα και οταν αποδεχτει την κληρονομια ? Ναι. Ακόμα και να πουλήσει το σπίτι, ο νέος ιδιοκτήτης θα δεσμεύεται από το συμβόλαιο ενοικίασης. 1
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Καλημερα...Μα για τα ενοικια εξεδιδε αποδειξη και ειχε συμβολαιο η πεθαμενη οποτε ηταν νομιζω ΟΚ Με μπερδεύεις λίγο. Πως θα είναι ok αν αρχίσει να δίνει ενοίκια στον γιο? Χωρίς πρώτα να αποκτήσει ο γιος την επικαρπία? Το αλο το αναφερω με την απαιτηση του γιου να αδειασει το σπιτι. Το συμβολιαο που ειχε με την πεθαμενη μητερα του δεν τον δεσμευει ακομα και οταν αποδεχτει την κληρονομια ? Ναι, το συμβόλαιο θα συνεχίσει να ισχύει. Επίσης ο γιος δεν έχει δικαίωμα να του ζητήσει να αδειάσει το σπίτι, ακόμα και όταν πάρει την επικαρπία(αν την πάρει).
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Με μπερδεύεις λίγο. Πως θα είναι ok αν αρχίσει να δίνει ενοίκια στον γιο? Χωρίς πρώτα να αποκτήσει ο γιος την επικαρπία? Ναι, το συμβόλαιο θα συνεχίσει να ισχύει. Επίσης ο γιος δεν έχει δικαίωμα να του ζητήσει να αδειάσει το σπίτι, ακόμα και όταν πάρει την επικαρπία(αν την πάρει). Εννοω ηταν ΟΚ μεχρι πριν λιγες μερες που πεθανε.... Φυσικα τωρα υπαρχει ...θεμα. Ο εχων την υψωλη κυριοτητα δεν παιρνει αυτοματα και την επικαρπια οταν πεθανει αυτος που την ειχε ?
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Εννοω ηταν ΟΚ μεχρι πριν λιγες μερες που πεθανε.... Φυσικα τωρα υπαρχει ...θεμα. Ο εχων την υψωλη κυριοτητα δεν παιρνει αυτοματα και την επικαρπια οταν πεθανει αυτος που την ειχε ? Αν κατάλαβα καλά, ναι μεν ο γιος έπαιρνε το ενοίκιο, αλλά έδινε απόδειξη στο όνομα της μητέρας του... Ο φίλος σου κάθε φορά που πλήρωνε το ενοίκιο έπαιρνε απόδειξη με την υπογραφή της μητέρας(υποτίθεται) πάνω. Είναι δυνατόν να συνεχίσει να γίνεται αυτό? Είναι δυνατόν να συνεχίσει να παίρνει απόδειξη υπογεγραμμένη από μια νεκρή? Απάτη δεν είναι αυτό? Ο έχων την ψιλή(και όχι υψηλή ούτε υ-ψωλή ) κυριότητα όχι δεν παίρνει αυτόματα και την επικαρπία. Εκτός αν με το "αυτόματα" εννοείς χωρίς να πληρώσει φόρο. Από όσο ξέρω πρέπει να γίνει μια διαδικασία πρώτα, να συγκεντρωθούν κάποια χαρτιά, να κάνει ενέργειες ο συμβολαιογράφος, να γίνει εγγραφή στο υποθηκοφυλάκιο κτλ. Επίσης νομίζω πως ο επικαρπωτής έχει το δικαίωμα να ζητήσει όταν πεθάνει να μεταβιβαστεί την επικαρπία του σε τρίτο πρόσωπο. Όπως και να έχει όμως, ο φίλος σου καλό θα ήταν να μην δώσει σε κανέναν ενοίκιο πριν δει όλα τα χαρτιά από τα οποία θα φαίνεται ποιος έχει πλέον την επικαρπία. 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Συνυπογράφοντας όσα γράφει ο Joshua21, προσπαθώ να συνοψίσω: α. Ως προς τον γιο της αποβιώσασας ιδιοκτήτριας, θα ζητούσα ό,τι γράψαμε παραπάνω: ληξ. πράξη θανάτου, κληρονομητήριο, αποδοχή κληρονομιάς. Εάν δεν μου τα έφερνε, θα του έδειχνα... άσε, να μην γράψω τι θα του έδειχνα... β. Ως προς το ενοίκιο, κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και αποστολή εξώδικου δήλωσης με την οποία να τον ενημερώνω ότι, εκκρεμούσης της απόδειξης για την ταυτότητα του δικαιούχου των μισθωμάτων, εγώ τα καταθέτω κάθε μήνα στο Ταμείο και ας κάνει ό,τι θέλει. γ. Ως προς την "απαίτηση" να αδειάσω το σπίτι, θα του έδειχνα ό,τι και στην α. απάντηση παραπάνω. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Συνυπογράφοντας όσα γράφει ο Joshua21, προσπαθώ να συνοψίσω: α. Ως προς τον γιο της αποβιώσασας ιδιοκτήτριας, θα ζητούσα ό,τι γράψαμε παραπάνω: ληξ. πράξη θανάτου, κληρονομητήριο, αποδοχή κληρονομιάς. Εάν δεν μου τα έφερνε, θα του έδειχνα... άσε, να μην γράψω τι θα του έδειχνα... β. Ως προς το ενοίκιο, κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και αποστολή εξώδικου δήλωσης με την οποία να τον ενημερώνω ότι, εκκρεμούσης της απόδειξης για την ταυτότητα του δικαιούχου των μισθωμάτων, εγώ τα καταθέτω κάθε μήνα στο Ταμείο και ας κάνει ό,τι θέλει. γ. Ως προς την "απαίτηση" να αδειάσω το σπίτι, θα του έδειχνα ό,τι και στην α. απάντηση παραπάνω. Οι απανατησεις α. και γ. πολυ μου αρεσουν !!!!! Η εξωδικη δηλωση ομως του β. εχει καποιο κοστος ετσι ??? Το οτι μεχρι τωρα δεν του εχει δωσει πιστοποιητικο ηλεκτρολογου για να παρει την παροχη της ΔΕΗ στο ονομα του που εχει καποιο κοστος μπορει να το παρακρατησει παντα με αποδειξη απο το τρεχον ενοικιο που θα καταβαλει στο παρακαταθηκων ? Ευχαριστω.
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Το οτι μεχρι τωρα δεν του εχει δωσει πιστοποιητικο ηλεκτρολογου για να παρει την παροχη της ΔΕΗ στο ονομα του που εχει καποιο κοστος μπορει να το παρακρατησει παντα με αποδειξη απο το τρεχον ενοικιο που θα καταβαλει στο παρακαταθηκων ? Δεν γνωρίζω, αλλά που το πρόβλημα αν δεν μπει το ρεύμα στο όνομα του φίλου σου? 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δεν γνωρίζω, αλλά που το πρόβλημα αν δεν μπει το ρεύμα στο όνομα του φίλου σου? Το τι θα παραμενει ακομα σε ονομα πεθαμενης και ο φιλος μου δικαιουται κοινωνικο τιμολογιο λογω χαμηλου εισοδηματος και πρεπει να εχει την παροχη στο ονομα του.
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Ειναι ο τριτος μηνας που ο φιλος μου θα κανει καταθεση του ενοικιου στο Παρακαταθηκων "υπερ κληρονομων...." Δεν ειχε μεχρι τωρα καμμια οχληση απο τον υποτιθεμενο ιδιοκτητη εκτος την αρχικη "κοντρα" Το ερωτημα ειναι το εξης : Αν αυτη η κατασταση συνεχιστει μεχρι τελος του χρονου σε ποιο ΑΦΜ θα δηλωσει οτι πληρωνε ενοικιο για αυτους τους τελευταιους μηνες στην επομενη φορολογικη δηλωση ?
kage Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 κοιτα προφανως και υπαρχει στορυ(δεν υπηρχε συμβολαιο) απο πισω για να χει την δεη στο ονομα της ιδιοκτητριας... μηπως ο γιος στραβωσε σε φαση εμεις τον διευκολυναμε τοσα χρονια και αυτος τωρα ξαφνικα εγινε ηθικος? πως να συνεχιστει για καιρο αφου ειπατε 4ή 6 μηνες εχουν δικαιωμα να δεχτουν την κληρονομια. μετα παει στο κρατος...
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 η γυναικα του ειχε εμπιστευτει για χ λογους την δεη στο ονομα της.fail μηπως ο γιος στραβωσε σε φαση εμεις τον βοηθησαμε τοσα χρονια και αυτος τωρα ξαφνικα εγινε ηθικος? πως να συνεχιστει για καιρο αφου ειπατε 4ή 6 μηνες εχουν δικαιωμα να δεχτουν την κληρονομια. μετα παει στο κρατος... Η ΔΕΗ ηταν στο ονομα της πεθαμενης και ο φιλος μου τον πηρε στο ονομα του. Ποια χρονια τον βοηθησαν ??? 3 μηνες ειχε μεινει μεσα μεχρι να πεθανει η γρια Το 6 μηνες μπορει να παρει παραταση και να γινει 9 Το εκανε η γυναικα μου πριν ενα μηνα για την μαννα της που πεθανε τον 1/2013
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Τελικα ο μαμακας ο γιος εδωσε στον φιλο μου αντιγραφο συμβολαιογραφικης πραξης απο παλια που ελεγε οτι εχει την ψιλη κυροτητα και την επικαρπια μετα τον θανατο της μητερας του. Αρνειται ομως πεισματικα να κανει νεο συμβολαιο λεγονατς "συμβολαιο εχεις" αλλα αυτο προφανως δεν ισχυει αφου αυτη που το υπεγραψε δεν ζει πια. Ουτε φυσικα μπορει ο φιλος μου να δηλωσει εξοδα γαι ενοικιο σε ΑΦΜ πεθαμενης Δεν καταλαβαινω γιατι.. Μαλιστα ειπε οτι πηγε στο παρακαταθηκων και του ζητανε τα προτοτυπα που εχει ο φιλος μου για να παρει τα δυο ενοικια....Δεν ξερω αν ισχυει αλλα αφου δεν εχει συμβολαιο μαζι του αρα δεν του δινει και αποδειξη δεν του τα εδωσε.. Μπερδεμα χωρις λογο αφου τελικα εχει την πληρη κυριοτητα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα