Προς το περιεχόμενο
Alithinos

amd πρόβλημα χωρίς να αλλάξω καμία ρύθμιση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω να πειράξω ρυθμίσεις συστήματος μήνες,και ξαφνικά χθες το βράδυ άρχισαν να εμφανίζονται διάφορα artifacts στην οθόνη μου. Συγκεκριμένα η οθόνη τελείως randomly "μετακινείται" και "σπάει" σε στυλ το αριστερό μέρος του desktop screen να είναι δεξιά της οθόνης και το δεξιό αριστερά,και να τρεμοπαίζουν τα γράμματα.

Επανέφερα την hd 6850 στα stock clocks,τίποτα.

Έκανα update το driver και από 13.3 το πήγα 13.4,πάλι τα ίδια.

Μια φορά,μέχρι και restart έκανε ο υπολογιστής...

 

Το θέμα είναι πως αυτά τα προβλήματα εμφανίζονται μόνο όταν τρέχει ο catalyst. Στο BIOS,και μέχρι να φορτώσει το εικονίδιο του catalyst στη κάτω μπάρα,δεν υπάρχουν artifacts,και εμφανίζονται μόνο όταν εμφανιστεί ο catalyst!!

Τώρα μπορώ και γράφω αυτό το μήνυμα χωρίς artifacts,λόγο του ότι έκανα safe boot,με τους default drivers των Windows 7!!!

 

Τι να κάνω,και γιατί στα καλά καθούμενα άρχισε ο catalyst να γ@μιέται ??

Να κάνω τελείως uninstall το catalyst και drivers,και μετά φρέσκο install μπας και φτιάξει ? (αλλά ο windows installer δε λειτουργεί σε safe mode! :confused: )

Τι πρόβλημα κι αυτό ξαφνικά!  :(

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δοκίμασε καθαρο ινσταλ τους ντραιβερς σε ποιο παλια εκδοση η ακομα και απο το σι ντι.αν συνεχιζει να το κανει παει να πει οτι τα ρολογια που ειχες βαλει στην καρτουλα μαλλον την έψησαν και παει εν τοπο χλοερο.αν εχεις εγγυηση πας για αντικατασταση.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δοκίμασε καθαρο ινσταλ τους ντραιβερς σε ποιο παλια εκδοση η ακομα και απο το σι ντι.αν συνεχιζει να το κανει παει να πει οτι τα ρολογια που ειχες βαλει στην καρτουλα μαλλον την έψησαν και παει εν τοπο χλοερο.αν εχεις εγγυηση πας για αντικατασταση.

τα ρολόγια που είχε τα είχε για μήνες χωρίς πρόβλημα,ακόμα και όταν έπαιζαν βαριά παιχνίδια.

νωρίτερα,όταν πήγα να αλλάξω τα ρολόγια η θερμοκρασία της κάρτας ήταν 52c. με safe boot δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε artifacts ούτε restarts.

Το πρόβλημα μου για να δοκιμάσω νέο install είναι πως σε safe mode δε με αφήνουν τα windows να κάνω install / uninstall ενώ σε normal boot τώρα κάνει restart ο υπολογιστής αμέσως μετά το welcome screen.  :unsure:

 

update: έκανα format τον δίσκο με windows 7.

τώρα κάνει κανονικό boot,χωρίς safe mode,και ούτε artifacts,ούτε restarts,τίποτα!!!

Αλλά η ανάλυση οθόνης με microsoft windows 7 drivers είναι μάπα :/

Και ΦΟΒΑΜΑΙ να εγκαταστήσω τους official AMD drivers.  :wacko:

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μη φοβασαι, βαλτους.

τους έβαλα. πάλι τα ίδια.

με τους official drivers μόλις είναι να εμφανιστεί το desktop screen μαυρίζει η οθόνη και κάνει restart.

χωρίς catalyst κανονική λειτουργία. τώρα γράφω από safe mode.

 

update: έβαλα μια παλιότερη hd 4350 που είχα φυλαγμένη κάπου,και αυτή λειτουργεί άψογα και με official drivers και με safe boot. Άρα μάλλον υπάρχει πρόβλημα hardware. Θα τη παω στο μαγαζί που τη πήρα να δω τι θα γίνει.

Επεξ/σία από Alithinos

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.