Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, θα ήθελα μια μικρή βοήθεια απ' όποιον γνωρίζει κάτι σχετικά:

Ο θείος μου είναι συνταξιούχος ξυλουργός. Διατηρούσε μαγαζί εδώ και πολλά χρόνια και τώρα του έχουν μείνει πάρα πολλά κουφώματα, παράθυρα, τρεις μεγάλοι πάγκοι, κάποια ντουλάπια, όλα σε εξαιρετικη κατάσταση. Επείδη τα αφήνει και "κάθονται", τώρα θέλησε να τα πουλήσει.

Μήπως ξέρετε πού μπορώ να απευθυνθώ μπας και τα δώσει; Σ' αυτά τα site τυπου ρικάρντο, υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι; Αν και θα προτιμούσα να έβρισκα ανθρώπους που έχουν άμεσο ενδιαφέρον και να επικοινωνούσαμε μαζί τους προσωπικά.

Όποιος γνωρίζει το οτιδήποτε, θα με βοηθούσε πολύ.

Δημοσ.

Θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά συνεπώς ή την μαζική πώληση σε κάποιον για να συμφέρουν τα μεταφορικά ή την πώληση στη τοπική αγορά. Ένα ένα λίγο δύσκολα να σου φύγουν ή θα φύγουν αργά. Γιατί δεν βάζεις μερικές αγγελίες στο net και δεν παίρνεις τους ντόπιους που κάνουν αυτή τη δουλειά μήπως και θέλουν το στοκ;

Δημοσ.

Κοίταξε, εγώ δεν βρίσκομαι στο νησί, αλλά τα έχω συζητήσει με το θείο μου. Κι εγώ αυτό με τους ντόπιους του πρότεινα. Το έχει ήδη κάνει, μα ενώ όλοι ενδιαφέρονταν, τελικά κανείς δεν έκανε την κίνηση.

Εγώ σκεφτόμουν να τον βοηθήσω με το να του βρω κάποια τηλέφωνα από άμεσα ενδιαφερόμενους, να πάω στο νησί ή να στείλω κάποιον εκεί για να φωτογραφίσει το υλικό και έπειτα εγώ να το παρουσιάσω σε όποιον ενδιαφέρεται. Το θέμα είναι πού τους βρίσκω αυτούς. Ξέρω είναι δύσκολη περίπτωση και εννοείται ότι το μόνο που μπορεί να γίνει είναι μαζική πώληση. Λίγα-λίγα δεν το συζητάω καν.

Δημοσ.

Χρυσός οδηγός λογικά. Αυτό με τις φωτογραφίες είναι καλό πάντως. Επίσης δες και εκτός νησιού, αφού αν πουληθούν όλα μαζί με μια μεταφορική που θα πάρει ένα 150 άρι βαριά συμφέρει. 

Δημοσ.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει φωτογραφικό υλικό σε μια αγγελία πώλησης.

Τα ξύλινα κουφώματα, βέβαια, απευθύνονται σε πολύ εξιεδικευμένη πελατεία στις μέρες μας και μάλλον δύσκολα σε μεγάλες πόλεις.

Αρνητικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι είναι έτοιμα και ο πιθανός αγοραστής πρέπει να προασρμόσει το σχεδιασμό του στα συγκεκριμένα και όχι το αντίστροφο, όπως συνηθίζεται και είναι το σωστό.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, χρειάζεται αγγελία σε όσα sites τις δέχονται και αυτά είναι εύκολο να τα βρεις με σχετική αναζήτηση.

Δημοσ.

Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο το να βρεις αγοραστή, πόσο μάλλον σύντομα, δεδομένου ότι πρόκειται για σχετικά «εξειδικευμένο» αντικείμενο. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι και απίθανο.

Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να βάλεις αγγελία ακόμα και στη χρυσή ευκαιρία, αλλά προφανώς και σε κάποιο site αγγελιών. Μία μόνο συμβουλή θα σου δώσω, από προσωπική εμπειρία:

Να κλείνεις απ' ευθείας το τηλέφωνο στα μούτρα, σε όλα εκείνα τα «κοράκια» που θα σού τηλεφωνούν - 100% σίγουρο - από διάφορα «γραφεία» και θα προσφέρονται να προωθήσουν την πώληση σε δήθεν ενδιαφερόμενους πελάτες τους (με το αζημίωτο φυσικά...). Θα σου ζητήσουν να τους πληρώσεις προκαταβολικά την προμήθειά τους και θα είναι θρασείς, άκρως ενοχλητικοί, ακόμα και είρωνες.

Όταν έκλεισα ένα μαγαζάκι που είχα φτιάξει πριν από χρόνια, μού είχαν μείνει 5 ξύλινες ραφιέρες, πολύ καλής κατασκευής και σε άριστη κατάσταση (2,00m ύψος Χ 0.80m πλάτος), τις οποίες είχα φτιάξει επί παραγγελία σ' ένα ξυλουργό. Δεδομένου ότι δεν υπήρχε περίπτωση να τις χρειαστώ, είπα να προσπαθήσω να τις πουλήσω, μπας και βγάλω ένα μικρό μέρος από τα λεφτά που έδωσα για να τις φτιάξω.

Αμέσως με το που έβαλα αγγελία, άρχισε τα τηλεφωνήματα μια κάργια, η οποία μού έκανε την παραπάνω πρόταση. Όταν τής ξέκοψα απ' την αρχή ότι δεν ενδιαφέρομαι, άρχισε να μιλάει με υφάκι και υποτιμητικό τόνο, λέγοντάς μου (δεν κάνω πλάκα!) : «Μα καλά, είστε σοβαρός; Πιστεύετε ότι έχετε ελπίδα να τα πουλήσετε μόνος σας; Ποιος ελπίζετε να ενδιαφερθεί γι' αυτά τα πράγματα; Εμείς είμαστε το μεγαλύτερο γραφείο στο χώρο και 99% θα σας βρούμε πελάτη άμεσα...» Την έστειλα στο διάολο και δεν πήρε ξανά.

Η πλάκα είναι ότι στάθηκα σχετικά τυχερός, αφού, μετά από μόλις δύο μέρες, είδε την αγγελία ένας άνθρωπος που είχε ταβέρνα και θεώρησε ότι μπορεί να τον εξυπηρετούν κάποια από αυτά τα ράφια για να τοποθετεί μπουκάλια στο μαγαζί του. Ήρθε στο χώρο που τα είχα, τα είδε, τού άρεσαν και τα πήρε και τα πέντε (και μάλιστα σε ανέλπιστα συμφέρουσα για 'μένα τιμή, δεδομένου ότι τα είχα και τα χρησιμοποιούσα ήδη δύο χρόνια). Περιττό να πω ότι το αμέσως επόμενο βήμα μου, ήταν να πάρω εγώ τηλέφωνο την προαναφερθείσα κάργια και να τής τρίψω την πραγματικότητα στη μούρη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...