Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει να προτείνει κάποιος μια καλή παραλία στην Αττική με καθαρή θάλασσα και ένα beach bar για πιεις το καφεδάκι σου;

Είχα πάει στο Mojito Bay στην Αγία Μαρίνα αλλά ήταν από τα χειρότερα που μπορεί να βρεις. Βούρκος θάλασσα, μουσική που σου τρυπάει τα αυτιά και καγκουριά που σε πιάνει ναυτία.

Επεξ/σία από Fan
Δημοσ.

Είχα προλάβει το σημερινό Bozzaar στον Άγιο Νικόλαο στην Ανάβυσσο στις αρχές του, σχεδόν ονειρικό.

Μικρό bar, λίγος κόσμος, χαμηλός φωτισμός, χαλαρή rock μουσική σε χαμηλή ένταση χωρίς dj και βλακείες, self service, φοβερή κατάσταση.

Απ' όταν το έμαθε ο κόσμος επικρατεί το αδιαχώρητο. Φυσικά έκανε επεκτάσεις, μεγάλωσε το bar, άλλαξε η μουσική, η ένταση, ο κόσμος, χάλια όλα. Γενικότερα όπου έχει πολύ κόσμο, δύσκολο να είναι καλά, για εσένα και για μένα τουλάχιστον που απ' ότι κατάλαβα γουστάρουμε παρόμοια φάση, ή τουλάχιστον δε γουστάρουμε και οι δύο καγκουροφάσεις.

Αν βρεις τίποτα παρόμοιο ρίξε ένα PM, όχι εδώ γιατί σ' ένα χρόνο θα 'χει γίνει σαν το Bozzaar :Ρ

Δημοσ.

Αττική + καθαρή θάλασσα δε νομίζω να παίζει

Παιζει βαρκιζα, λαγονιση απο εκει μερια εχει καθαρα νερα

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω εξαρτάται απ' τον άνεμο και τον κόσμο που μαζεύεται στην εκάστοτε παραλία.

Γενικά μπορεί να μην είναι πεντακάθαρες οι παραλίες της Αττικής, αλλά δεν είναι όλες βούρκος.

Δημοσ.

Είχα προλάβει το σημερινό Bozzaar στον Άγιο Νικόλαο στην Ανάβυσσο στις αρχές του, σχεδόν ονειρικό.

Μικρό bar, λίγος κόσμος, χαμηλός φωτισμός, χαλαρή rock μουσική σε χαμηλή ένταση χωρίς dj και βλακείες, self service, φοβερή κατάσταση.

Απ' όταν το έμαθε ο κόσμος επικρατεί το αδιαχώρητο. Φυσικά έκανε επεκτάσεις, μεγάλωσε το bar, άλλαξε η μουσική, η ένταση, ο κόσμος, χάλια όλα. Γενικότερα όπου έχει πολύ κόσμο, δύσκολο να είναι καλά, για εσένα και για μένα τουλάχιστον που απ' ότι κατάλαβα γουστάρουμε παρόμοια φάση, ή τουλάχιστον δε γουστάρουμε και οι δύο καγκουροφάσεις.

Αν βρεις τίποτα παρόμοιο ρίξε ένα PM, όχι εδώ γιατί σ' ένα χρόνο θα 'χει γίνει σαν το Bozzaar :Ρ

Έτσι ακριβώς. Κάπου που να μην βρομάει καγκουριά, να μπορείς να βρεις μια ξαπλώστρα χωρίς να περιμένεις 2ώρες και να έχει άμμο κάτω και όχι βράχια λεπίδες. Φυσικά δεν είμαι γραφικός και εναλλακτικός να θέλω "ερημικές παραλίες" και "ψαγμένες" χιπστεροκαταστάσεις.

Μου έχουν πει για τις παραλίες κοντά στο Λουτράκι και στην Εύβοια, αλλά δεν θέλω να κάνω ολοκληρο ταξίδι για μια βουτιά και ένα καφέ

Δημοσ.

Είναι αυτό που έλεγα σε ένα άλλο νήμα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πλέον μέρη -τουλάχιστον beach bar- για τους εναλλακτικούς τύπους που δε μπορούν τα ντάμπα ντούμπα και τους κάγκουρες.

Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση η πλειοψηφία «κανονίζει» και για τη μειοψηφία.

Δημοσ.

Μου έχουν πει για τις παραλίες κοντά στο Λουτράκι και στην Εύβοια, αλλά δεν θέλω να κάνω ολοκληρο ταξίδι για μια βουτιά και ένα καφέ

Το καλοκαίρι πάντως, εφόσον σκοπεύεις να κάνεις τη διαδρομή με το αυτοκίνητό σου, ίσως να πηγαίνεις γρηγορότερα από την Αθήνα στο Λουτράκι (καλά, για την Εύβοια δεν το συζητάμε...), παρά στη Βάρκιζα... 

Δημοσ.

Το καλοκαίρι πάντως, εφόσον σκοπεύεις να κάνεις τη διαδρομή με το αυτοκίνητό σου, ίσως να πηγαίνεις γρηγορότερα από την Αθήνα στο Λουτράκι (καλά, για την Εύβοια δεν το συζητάμε...), παρά στη Βάρκιζα...

Είτε για λουτράκι είτε για Εύβοια θες εκτός από βενζίνη και διόδια.

Ψάθα, αλεποχώρι είναι ωραίες λύσεις. Η καλύτερη για μένα είναι οι Αλυκές στην Εύβοια.

Δημοσ.

Είτε για λουτράκι είτε για Εύβοια θες εκτός από βενζίνη και διόδια.

Προφανώς το ξέρω ότι υπάρχουν και διόδια, για τα οποία κάθε άλλο είναι λογικό, εκτός απ' το να αγνοείς το κόστος τους. Το point μου ήταν το πόσο γρήγορα φτάνεις στον προορισμό σου, στη μία και στην άλλη περίπτωση. Το κατακαλόκαιρο, από πλευράς μποτιλιαρίσματος, είτε η παραλιακή, είτε η Βουλιαγμένης δεν παλεύονται με τίποτα, σε σύγκριση με την Εθνική, συν τού ότι - ίσως - η παραπάνω βενζίνη που καταναλώνεις με το συνεχές «σταμάτα-ξεκίνα», να αντισταθμίζει ακόμα και το κόστος των διοδίων.

Όχι ότι και η Εθνική δεν πήζει αρκετές φορές αλλά, τουλάχιστον όσο αφορά στην Αθηνών-Λαμίας, που χρησιμοποιούσα πολύ συχνά όταν ήμουν στην Ελλάδα, λόγω εξοχικού στον Ωρωπό, δεν είχα συναντήσει ποτέ πήξιμο σε όλη τη διαδρομή. Μόνο σε κάποια σημεία και για λίγο. Αντίθετα, τόσο στην παραλιακή, όσο και στη Βουλιαγμένης - δεδομένου ότι και το Αθήνα-Βάρκιζα το έκανα σχεδόν καθημερινά ένα φεγγάρι λόγω δουλειάς προς τα 'κει (στο όριο Βάρης-Βάρκιζας) - αν τολμούσα να κάνω τη διαδρομή οδηγώντας, οποιαδήποτε ώρα εκτός νύχτας, συνήθως διένυα με ταχύτητα ...βαδίσματος το σύνολο τής απόστασης (πόσο είναι,καμιά τριανταριά χλμ; )

Έχω βέβαια πλέον πολλά χρόνια να κάνω τη διαδρομή και ίσως κάποια πράγματα να έχουν βελτιωθεί, οπότε επιφυλάσσομαι... 

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο αυτό.

Είναι και ψυχολογικό το θέμα. Δεν είναι το ίδιο να σηκωθείς να πας Εύβοια με το να πας Βάρκιζα. Όπως και να 'χει υπάρχει διαφορά.

Δημοσ.

δεν υπαρχει παραλια αττικης χωρις beach bar cafe ή οπως αλλιως το χουν ονομασει...οποτε εχεις υπερβολικα πολλες επιλογες.

Δημοσ.

Προφανώς το ξέρω ότι υπάρχουν και διόδια, για τα οποία κάθε άλλο είναι λογικό, εκτός απ' το να αγνοείς το κόστος τους. Το point μου ήταν το πόσο γρήγορα φτάνεις στον προορισμό σου, στη μία και στην άλλη περίπτωση. Το κατακαλόκαιρο, από πλευράς μποτιλιαρίσματος, είτε η παραλιακή, είτε η Βουλιαγμένης δεν παλεύονται με τίποτα, σε σύγκριση με την Εθνική, συν τού ότι - ίσως - η παραπάνω βενζίνη που καταναλώνεις με το συνεχές «σταμάτα-ξεκίνα», να αντισταθμίζει ακόμα και το κόστος των διοδίων.

Όχι ότι και η Εθνική δεν πήζει αρκετές φορές αλλά, τουλάχιστον όσο αφορά στην Αθηνών-Λαμίας, που χρησιμοποιούσα πολύ συχνά όταν ήμουν στην Ελλάδα, λόγω εξοχικού στον Ωρωπό, δεν είχα συναντήσει ποτέ πήξιμο σε όλη τη διαδρομή. Μόνο σε κάποια σημεία και για λίγο. Αντίθετα, τόσο στην παραλιακή, όσο και στη Βουλιαγμένης - δεδομένου ότι και το Αθήνα-Βάρκιζα το έκανα σχεδόν καθημερινά ένα φεγγάρι λόγω δουλειάς προς τα 'κει (στο όριο Βάρης-Βάρκιζας) - αν τολμούσα να κάνω τη διαδρομή οδηγώντας, οποιαδήποτε ώρα εκτός νύχτας, συνήθως διένυα με ταχύτητα ...βαδίσματος το σύνολο τής απόστασης (πόσο είναι,καμιά τριανταριά χλμ; )

Έχω βέβαια πλέον πολλά χρόνια να κάνω τη διαδρομή και ίσως κάποια πράγματα να έχουν βελτιωθεί, οπότε επιφυλάσσομαι...

Δεν ισχύει υπολογισμένα ολα μέχρι τελευταίου cent.

Μένω Ελευσίνα, πιο γρήγορα και πιο φτηνά μου βγαίνει η παραλιακή και απο Λουτράκι και από Εύβοια. Για Κυριακές μιλάω πάντα μιας και παίζει ρόλο και η μέρα.

Για να πάω Λουτράκι, θέλω διόδια ελευσινας και 40 λεπτά στην εθνική (τα διόδια μπορείς να τα αποφύγεις αλλά προτιμώ να κάτσω σπίτι αν είναι να πάω απο παλιά εθνική).

Για Εύβοια, θέλω διόδια Αττικής οδού+αφιδνών, 55 λεπτά διαδρομή.

Για παραλιακή, δεν θέλω διόδια και σε 25 λεπτά είμαι εκει. Δεν παίζει ιδιαίτερη κίνηση πια. Και σου μιλάω για καταμεσημερο ετσι. 5-10 λεπτά να φας από Φλοισβο μέχρι και Ελληνικό μετά αέρα. Σήμερα έφυγα, 12'10 από σπίτι, 12'45 έπιναν ήδη καφέ. Γύρισα δε μέσα σε ενα 20 λεπτό.....

Είναι η λιγότερη αρεστή σε μένα λύση αλλά η πιο οικονομική.

Δημοσ.

Για παραλιακή, δεν θέλω διόδια και σε 25 λεπτά είμαι εκει. Δεν παίζει ιδιαίτερη κίνηση πια. Και σου μιλάω για καταμεσημερο ετσι. 5-10 λεπτά να φας από Φλοισβο μέχρι και Ελληνικό μετά αέρα. Σήμερα έφυγα, 12'10 από σπίτι, 12'45 έπιναν ήδη καφέ. Γύρισα δε μέσα σε ενα 20 λεπτό.....

Είναι η λιγότερη αρεστή σε μένα λύση αλλά η πιο οικονομική

Σήμερα δεν θα την έλεγα και χαρακτηριστική καλοκαιρινή μέρα...φυσάει και έχει συννεφιά, το προηγούμενο σ-κ γινόταν χαμός. Άλλωστε λες για καφέ, όχι για παραλία; Νομίζω σε μια ζεστή μέρα έχει πολύ μποτιλιάρισμα και συνωστισμό στις καγκουρο-παραλίες της Αττικής, οπότε το Λουτράκι και η Εύβοια να συμφέρουν για άλλους λόγους (+χαμηλότερες τιμές σε ξαπλώστρες, καφέδες)

Επειδή κι εμένα μου προξενούν αποστροφή οι περισσότερες παραλίες της Αττικής, από κέντρο της Αθήνας ποια θεωρείτε ότι είναι η κοντινότερη και καλύτερη λύση (ακόμη και αν περνάμε διόδια);

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...