Cossutius. Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Ρε παιδιά ίδιο σκηνικό με κολλημένο γκάζι το έχω ξανά ακούσει για ποιον λόγο δεν βγάζεται την ταχύτητα και να φρενάρεται ; Εγώ προσωπικά έχω μάθει από μικρός και δεν μπορώ χωρίς ζώνη νιώθω ότι είμαι καράβι ακυβέρνητο που λένε ,μεγάλη προσοχή και όχι βλακείες στους δρόμους παίρνεται μαζί σας και ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα. Διοτι το κολλημένο γκάζι ειναι έκπληξη. Πρέπει να εισαι πολυ ψυχραιμος για να καταλάβεις αμεσως τι συμβαίνει και να αντιδράσεις ανάλογα. Υπάρχει και το άλλο. Να μη πιάνουν τα φρένα. Το έχω πάθει με παλιό αμάξι προ 10ετίας. Πηγαινα με 50-60 πάνω στη Λεωφόρο Κηφισίας και αναγκάστηκα να πέσω πάνω στο κράσπεδο, καταστρέφοντας ουσιαστικά το αμάξι για να μη πάρω κανέναν μαζί μου. Πολλοι αργοτερα με ρωταγαν γιατι δε κατέβαζα ταχυτητα, γιατι δεν έκανα το ένα, το άλλο, κτλ κτλ. Οταν βλέπεις το αμάξι μπροστά σου να φρενάρει και εσυ μεσα σε 20 μέτρα να πατάς να πατάς και να μη πιανει το φρένο, κάτι πρέπει να κανεις ωστε να μη θέσεις σε κινδυνο κατ αρχην τη ζωή του αλλου. Ημουν τυχερος φυσικά διοτι ημουν μεσαία λωριδα και δεν ερχόταν κανα μηχανάκι απ τη δεξιά γιατι τον ειχα σκοτώσει τον ανθρωπο. Παρόλη τη ζωνη παρεμπιπτόντως ειχα σπάσει το χέρι μου.
Neo Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Οι οδηγοί οχημάτων αυτόματα φορανε ζώνες κράνη τα πάντα ολα.Οι χειριστές οχημάτων κοινός αυτοί που δεν οδηγάνε αλλά απλά ξέρουν να κάνουν βασικά πράγματα με τα οχήματα τους και απλά μεταφέρονται δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι η άσφαλτος καίει και τα σταθερά πράγματα δεν πάνε πουθενα. Επίσης δεν υπάρχουν στενά με στοπ και προτεραιότητες ,υπάρχουν στενά που πετάγονται μαλακες. Εγώ πάντως αν δεν βάλω ζώνη, κράνος ε δεν γουστάρω ρε φίλε η μπαίνουμε στα μαχητικά η οχι.Ειναι ritual ρε παιδί μου,και ας πιανει 140! Καθημερινά κυκλοφορώ με παπί κρανος,μπουφαν γαντια,παπουτσια μηχανής η μπότες χειμώνα καλοκαιρι.Στην ερώτηση δεν σκας ?πάντα η άσφαλτος θα είναι ποιο ζεστή. Το σ/κ οδηγάω ένα gsxr ;P Και όποιος δεν σέβεται τον οδηγό και γκρινιάζει για την ζώνη δεν αξίζει να μπαίνει στο αμάξι ΣΟΥ.Εσυ είσαι υπεύθυνος για αυτόν ,εσύ οδηγάς να πάει με τα πόδια .Εγώ θα τον είχα πνίξει στο δίλεπτο απτα μπιπ μπιπ που κάνουν τώρα τα ρημάδια.(ProTip:Την περνάς πίσω από την πλάτη και την κουμπωνεις.Εαν δεν νιώσεις και τότε μαλακας τι να πω κατέβα στο υπόγειο)
rafail1994 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Το εάν είσαι ψύχραιμος όντως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ,απλώς επειδή δεν το έχω ακούσει μια και δυο φόρες για αυτό μου φάνηκε λίγο περίεργο, έχει τύχει και σε έναν φίλο σε μηχανάκι ευτυχώς που του έκοψε και πάτησε τον συμπλέκτη και την γλίτωσε με κάτι γρατζουνιές . Τα φρένα γιατί να μην πιάνουν το πρόβλημα με το κολλημένο γκάζι στην ντιζα δεν παρουσιάζεται ;
gatokoritso Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Αλλά αναρωτιέμαι, με τόσα μαθήματα σε σχολές οδηγων, τα πρόστιμα στα ύψη, την ενημέρωση που έχουμε, ακόμα και τωρα έχουμε τόσα δυστυχήματα? Τα μάθηματα πιο basic πεθαίνεις και οι εξετάσεις με λάδι καλαματιανό. Μεχρι να μπούνε τα μαθήματα στα σχολεία χαιρι δεν θα δούμε. Ποια ενημέρωση? Τις μακάβριες διαφημίσεις με ατυχήματα που παίζουν κάτι ακυρα βραδιά? Κακα τα ψέματα.οσο και να προσέχεις αν οι υπόλοιποι γυρω σου είναι βοδια που κάνουν προσπεράσεις γιατι ετσι γουσταρουν, οταν βλεπουν το πορτοκαλι ρίχνουν γκαζι λες και είναι σε f1,οταν πας να πεις μια κουβεντα στο διπλανο που πήγε μολις να σε σκοτώσει σου τη λέει και απο πάνω και και και...τι ποσοστα εχεις να τη γλιτώσεις? 3
Liverpool89 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Το αλλο που σε προσπερνανε και μετα απο 10 μετρα στριβουν.. Τι κουλο ειναι και τουτο. 2
kostas_dr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δε μιλάω για το έτος κατασκευής ρε χαμένε! Καινούργιο - 'νταξει, σχεδόν... - σε κατάσταση λέω ότι ήταν. Για ένα ...χτυπηματάκι στη μάσκα δηλαδή, το έστειλε στην πρέσα ο ...φραγκάτος; Σ' έχει φάει η ζήλια! Εξάλλου, δεν θέλει και τόσα χρήματα για να οδηγείς ένα καλό αυτοκίνητο. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Είδες τα χόρτα Πυθία τον έκαναν. Πέρα απο την πλάκα όμως αυτό με τις μηχανές στα χωριά είναι μεγάλο πρόβλημα.Στο δικό μου απο 10 χρονών ανεβαίνουν και κάνουν βλακείες.Ούτε δίπλωμα ούτε κράνος τίποτα.5-6 έχουν πεθάνει τα τελευταία χρόνια έτσι. survival of the fittest? 1
Silverage Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Natural selection λέμε.Άλλοι πέφταν στα πεζοδρόμια και ανοίγαν κεφάλια.Άλλος έπεσε με μεγάλη ταχύτητα, έμεινε φυτό και μετά πέθανε, άλλος μάζεψε κλαδί απο δέντρο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα και πέθανε.
fylatos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Natural selection λέμε.Άλλοι πέφταν στα πεζοδρόμια και ανοίγαν κεφάλια.Άλλος έπεσε με μεγάλη ταχύτητα, έμεινε φυτό και μετά πέθανε, άλλος μάζεψε κλαδί απο δέντρο έπεσε με μεγάλη ταχύτητα και πέθανε. Και άλλος έπεσε πάνω σου σε άφησε φυτό, πήγε για μπύρα και πέθανες. Εδώ είναι το πρόβλημα, ότι εδώ δεν παίζει ακριβώς το survival of the fittest. Μιλάμε για το πρώτο σε ποσοστό αίτιο θανάτου για ανθρώπους κάτω από 40. Ε δεν ήταν και όλοι για Darwin Award. Πριν δύο χρόνια σταμάτησα δυστυχώς σε ένα ατύχημα με μηχανή στη Χαλκιδική για να βοηθήσω και πέθαναν δύο παιδιά (ο οδηγός και η κοπέλα από πίσω, ενώ φορούσαν κράνος) στα χέρια μου. Μέχρι τότε ήθελα μηχανή... μάντεψε αν άλλαξα γνώμη.
Silverage Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Όλοι αυτοί όμως αν φορούσαν κράνος θα ζούσαν τώρα.
fylatos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Το κράνος βοηθάει όπως και η ζώνη, αλλά μέχρι κάποιες ταχύτητες. Επίσης οι δύο που ανέφερα πριν φορούσαν κράνος, δεν πέθαναν από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ο άντρας πέθανε από αιμορραγία (είχε ένα βαθύ τραύμα στο λαιμό) και η κοπέλα από τον αιμοθώρακα που της προκάλεσαν τα σπασμένα πλευρά από την πτώση. Δεν σώζονται όλοι και δυστυχώς δεν σώζονται όταν το πιο κοντινό νοσοκομείο είναι 45 λεπτά μακριά και το ασθενοφόρο δεν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό (δεν κατηγορώ τους συναδέλφους μου μέσα στο ασθενοφόρο και αυτοί έχουν κάνει ξανά και ξανά καταγγελίες για έλλειψη εξοπλισμού). Φυσική επιλογή θα ήταν αν πχ έβαζαν κάθε οδηγό να οδηγήσει σε μια πίστα με θανατηφόρα εμπόδια που πρέπει όμως να είσαι ντιπ μλκς για να μην τα αποφύγεις και όποιος έβγαινε του έδιναν το δίπλωμα. Φυσική επιλογή στον δρόμο με τις άπειρες λακκούβες και τους τρελούς συνοδηγούς δεν μπορείς να έχεις. Και για να πω και κάτι σχετικό με το θέμα, εκτός από τις προληπτικές δράσεις σε ατομικό επίπεδο θα έπρεπε όλοι να πιέσουμε την πολιτεία (και εννοώ όλοι, όχι μόνο μερικοί από τους γιατρούς) για τη δημιουργία εθνικού κέντρου τραύματος (δεν εννοώ το ΚΑΤ). Να εκπαιδεύεται το προσωπικό των νοσοκομείων για το πως να διαχειριστεί έναν πολυτραυματία από τη διακομιδή ως την ενταντική και την ανάνηψη. Να φοράμε ζώνη και κράνος απλά να μην πεθαίνει και κόσμος από απλούς αντιμετωπίσημους τραυματισμούς, όπως πεθαίνουν τώρα. 1
Liverpool89 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Καλα το εθνικο δικτυο ειναι για κλαματα. Αντι να το διορθωσουν. Βαζουν πινακιδες που σε προειδοποιουν" προσοχη στα επομενα 10 χιλιομετρα γινονται θανατηφορα ατυχηματα" αυτο ειναι το κρατος μας. Δεν θυμαμαι σε πιοα χωρα το ειχα κανει. Ειχαν αποφασισει σε ολους τους περιφερειακους να βαλουν κατεστραμενα αμαξια, ωστε να αφυπνισουν τους πολιτες τους. Τα καταφεραν. Οπως κανουν στα δικας μας στρατοπεδα μονο. Απο Θεσσαλονικη- Χαλκιδικη συνεχεια λακουβες και πατημενα ζωα, κυριας σκυλια. Ο δρομος γινεται με δυο απο τις λωριδες οπου αν συναντησεις κανενα φορτηγο πρεπει να λες παιρναω δεν παιρναω. Σημερα ενας εξυπνος επαγγελματιας οδηγος στον περιφερειακο απο την λαγκαδα για να πας καλαμαρια, οδηγουσε φορτιγο στην αριστερη λωριδα, τρεχωντας πιο γρηγορα και απο τα αυτοκινητα. Που ειναι ο ελεγχος απο τις καμερες. Εχετε δει κανενα τροχονομο πουθενα.. Σπανια.. 2
isay Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Liverpool89 μην περιμένεις απο το (κάθε) κράτος να εχει χωροφύλακες σε κάθε γωνία. Πάρε ενα τηλέφωνο την τροχαία και πες οτι το τάδε φορτηγό στην τάδε περιοχή με τον ταδε αριθμό κάνει αυτό. Αν θες ακόμα περισσότερο να συνεισφέρεις στο κοινό καλό, βγάλε 2-3 φωτογραφίες και στείλε της στην τροχαία της περιοχής. ΔΕΝ υποκαθιστούμε το εργο των σωμάτων ασφαλειας αλλά μπορούμε να το βοηθούμε.
griper Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Το τελευταίο λεπτό είναι το "ωραιότερο" κομμάτι του βίντεο, αλλά για να το ΝΙΩΣΕΙΣ πραγματικά πρέπει να το παρακολουθήσεις ολόκληρο. Ζώνη ασφαλείας SOS - Seat belt SOS
Sargath Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Πολύ όμορφα βίντεο,τα βλέπω από το iphone τώρα που οδηγώ για να γυρίσω σπίτι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα