haris_216 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Καθίστε ρε παιδιά. Το θέμα ποιο είναι τελικά. Το γεγονός ότι οι αγρότες δεν ζητάνε Έλληνες η ότι τα μεροκάματα δεν είναι καλσ........... μα αν δεν εξετάσεις όλες τις παραμέτρους δεν μπορείς να βγάλεις σωστό συμπέρασμα. ναι, θα συμπεράνεις ότι δεν υπάρχουν έλληνες σε αυτές τις δουλειές αλλά η λέξη "καταδέχονται" του τίτλου δεν θα είναι σωστή. και δεν τίθεται θέμα καλού ή κακού μεροκάματου αλλά αν είναι βιώσιμο. παράδειγμα: η γυναίκα μου πέρσι έκανε διανομή εντύπων με 2,5 ευρώ την ώρα. με δεδομένο ότι η διανομή δεν είναι έξω από το σπίτι σου, χρειαζόταν τουλάχιστον 2,40 ευρώ για εισιτήρια (υπήρξαν και περιπτώσεις που χρειάστηκε και 2,80). που σημαίνει ότι η πρώτη ώρα δουλειάς πάτσιζε τα έξοδα για να έχεις το "προνόμιο" να εργαστείς. φυσικά δεν συζητάω καν νερό, καφέ και άλλες "πολυτέλειες". ομοίως και με τις αγροτοδουλειές, αν δεν είσαι ντόπιος έχεις αρκετά έξοδα μετακίνησης ή και διαμονής. εκτός πια αν βάζουμε στο "δεν καταδέχονται" το γεγονός ότι ίσως όλοι δεν θέλουν να κοιμούνται σε κοινόβια από τσιμεντόλιθους ή να θέλουν την "πολυτέλεια" ενός μπάνιου μετά από μια μέρα κάτω από τον ήλιο 1
phanispal Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 O crupo έχει ήδη διαμορφωμένη την άποψή του για τους ανέργους νέους και δε μπορούμε να του την αλλάξουμε, και γιατί να το κάνουμε άλλωστε. Ο καθένας πιστεύει ό,τι θέλει και ό,τι τον συμφέρει. 1
pavlinara Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Μα αυτο ακριβως λεμε pavlinara. Όσοι έχουν όντως ανάγκη θα το ψάξουν. Οι υπόλοιποι άνεργοι (οι πιο πολλοί) είναι άνεργοι στα λόγια. Αυτοί περιμενουν την δουλεια και τον μισθό που ονειρευονται και βολεύονται με το χαρτζιλικι από τους γονείς. Και αυτοί είναι που κλαιγονται περισσότερο βεβαίως βεβαίως.. Για μενα αυτοί δεν είναι άνεργοι πάντως. Αλλιώς λέγονται... ίσως αυτοί που περιμένουν την δουλειά που ονειρεύονται να μπορούν όντως να την έχουν??? κι εγώ δε χαλάω την κάρτα ανεργίας τόσο καιρό επειδή έχω πάρα πολλές πιθανότητες να έχω την δουλειά που ονειρεύομαι από σεπτέμβρη(μετά από πολλές σπουδές βέβαια παράλληλα ψάχνω και κάτι καλοκαιρινό χωρίς ένσημα. δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άτομα που απλά κάθονται και περιμένουν να βγούμε από την κρίση ,αυτό είναι απλά αρρωστημένο 1
ikaruga24 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Αν θα πηγαινα εγω στα χωραφια..ναι πιστευω οτι μπορει να πηγαινα αν ημουν της περιοχης και ανεργη στην περιοχη. Τωρα εμενα μπορει να μην με επαιρναν και λογω σωματοδομης. Αλλα εναν αντρα γιατι να μην τον παρουν.. τα 30 ευρω μεροκαματο ειναι 750 ρυρω το μηνα..βγαζεις ενα εισοδημα.. Τι παει να πει δεν θα σε επαιρναν λογο σωματοδομης? Εχεις 1 χερι και 1 ποδι? Κατα τα αλλα 30 ευρω μεροκαματο δεν υπαρχει πουθενα και εκτος αυτου ειναι μια μαλακια και μιση για 4-5-6 μηνες δουλεια. Καταστρεφεσαι σωματικα για να κανεις τι? Για να πεις οτι πηρες 500-600-700 ευρω το μηνα σε εποχιακη δουλεια? Και οταν αυτη η δουλεια τελειωσει τι θα κανεις τον υπολοιπο χρονο? Οταν δουλευα στα θερμοκηπια στις ντοματες στην Ημαθεια πριν 4 χρονια πληρωνομασταν βαση συγκομηδης που εκανε ο καθενας μας και γι αυτο πηγα αλλωστε. Τα λεφτα δηλαδη αν δουλευες ηταν καλα, μπορουσα να βγαλω με ανεση 1000 ευρω το μηνα. Ετσι ναι να παω να δουλεψω και ας ξοδευα και 5 ευρω τα εισητηρια μου με το τραινο. Εμ πασει περιπτωση θα ερθεις τελικα Κυπρο που σε περιμενω? Ηδη σου ειπα την πληρωμη σου. Ηδη σου ειπα οτι χαλαλι θα ποιουμε τις Corona που εχω στο ψυγειο μου. Δεν με νοιαζει εμενα η σωματοδομη σου, δεν σε θελω για πουτανα, δουλειες που δεν προλαβαινω ο ιδιος θελω να μου κανεις. Ναι ή οχι λοιπον? 2
saya Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Απο το καθολου.. θα βγαλεις ενα 2000 να βγαλεις 3,4 μηνες. Θα παρεις και ενα επιδομα ανεργιας . Ειδικα αν ειναι μαυρα τα λεφτα η θα βρεις κατι αλλο εποχιακο. Θα εχεις ενα εισοδημα. Το θεμα ειναι αυτο που ειπες, οτι ειναι κοπιαστικη δουλεια σωματικα..και για αυτο ελεγα για καποιον που εχει ηδη σπιτι εκει. Το να πας απο αλλη περιοχη δεν συμφερει.. αν καποια στιγμη ερθω Κυπρο , θα εισαι ο πρωτος που θα ειδοποιησω. Κοιτα, μην δεν εχεις παγωμενη μπυρα ,πεθανες.. 1
crupo Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Παιδια δεν καταλαβαινομαστε μου φαινεται. Εννοειται πως αν περιμενεις κατι σε 6 μηνες π.χ. δεν εισαι κατακριτεος που δεν πας οπου και οπου. Εδω εχει γεμισει ο τοπος απο αεργους, που θελουν να λεγονται ανεργοι, που επειδη τελειωσαν π.χ. πανεπιστημιο νομιζουν θα βρουν δουλεια της προκοπης και καθονται και κωλοβαρανε 2-3 χρονια περιμενοντας την δουλεια εξ' ουρανου και τους ταιζουν οι γονεις τους. Και εγω πανεπιστημιο εχω τελειωσει και εχω κανει και μεταπτυχιακο. Δουλεψα 2-3 χρονια πανω στο αντικειμενο αλλα μετα την κριση παπαλα... Εχω κανει ενα σωρο δουλειες απο τοτε. Και περιπτερο εχω δουλεψει και σερβιτορος και ταξι και χωραφια. Δεν εχω ζητησει ποτε φραγκο απο τους γονεις μου, αν και ανετα θα μπορουσα να μην δουλευω και να με συντηρουν οι γονεις μου. Τωρα ετοιμαζω να κανω κατι μονος πανω στο αντικειμενο αλλα συνεχιζω να δουλευω αλλου μεχρι να γινει. Απο δικαιολογιες εχουμε φουλ. Ολα μας ξινιζουν. Καλοπερασακηδες στο φουλ εχουμε γινει... Αυτο καταλαβαινω εγω...
pavlinara Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Εδώ μέσα φυσικά όλοι δουλεύουν σαν τα σκυλιά και όλοι οι υπόλοιποι είναι τεμπέληδες και κοπροσκυλα.
crupo Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Εδώ μέσα φυσικά όλοι δουλεύουν σαν τα σκυλιά και όλοι οι υπόλοιποι είναι τεμπέληδες και κοπροσκυλα. Για εδω μεσα δεν ξερω μιας και δεν γνωριζω τι συμβαινει στον καθενα. Στην κοινωνια παντως τεμπεληδες και κοπροσκυλα θα βρεις ενα σωρο... Αυτοι λενε ειναι ανεργοι βεβαια, εγω λεω πως ειναι αεργοι και καλοπερασακηδες...
giorgarello Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Τα κοπρόσκυλα έχουν φράγκα. Μακάρι να έτρωγα κι εγώ τα έτοιμα.
Physics_Rulez Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Εδώ φέτος, μιας και υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στην οικογένειά μου, ζήτησα από έναν πολύ κοντινό συγγενή να με πάρει 1-1,5 μήνα να δουλέψω στα χωράφια και έφαγα ένα ωραιότατο άκυρο, με την δικαιολογία ότι φέτος καταστράφηκαν τα κεράσια ή επειδή είναι μικρά ενώ στην πραγματικότητα φέτος θα είναι η πιο παραγωγική χρονιά πολλών δεκαετιών. Συνοψίζοντας, άνετα καταλαβαίνει κανείς ότι οι Έλληνες είμαστε κωλοφάρα και κοιτάζουμε μόνο την τσέπη μας. Σκέφτηκες πολύ απλά ότι ένας Αλβανός θα είναι ενδεχομένως διπλά αποδοτικός από σένα και ο συγγενής σου δε θέλει να ρισκάρει τα μεροκάματα που πληρώνει; Εκτός αν ήλπιζες στο φιλότιμο και στη συγγενική σχέση που έχετε, αυτό είναι άλλο θέμα.
ikaruga24 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Απο το καθολου.. θα βγαλεις ενα 2000 να βγαλεις 3,4 μηνες. Θα παρεις και ενα επιδομα ανεργιας . Ειδικα αν ειναι μαυρα τα λεφτα η θα βρεις κατι αλλο εποχιακο. Θα εχεις ενα εισοδημα. Το θεμα ειναι αυτο που ειπες, οτι ειναι κοπιαστικη δουλεια σωματικα..και για αυτο ελεγα για καποιον που εχει ηδη σπιτι εκει. Το να πας απο αλλη περιοχη δεν συμφερει.. αν καποια στιγμη ερθω Κυπρο , θα εισαι ο πρωτος που θα ειδοποιησω. Κοιτα, μην δεν εχεις παγωμενη μπυρα ,πεθανες.. Συγνωμη αλλα η ανυπαρκτη εργασιακη εμπειρια σου κανουν μπαμ μεσα απο καθε ποστ που ποσταρεις. Θα βγαλεις 2000 για να βγαλεις 3,4 μηνες? Αυτους τους 3,4 μηνες σε χωριο μπορεις ανετα να τους αξιοποιησεις κανοντας κατι αλλο οπως να πουλας κοτολουλα, παγο, να κανεις ανταλλαγες, να παραγεις ο ιδιος ή η ιδια ζαρζαβατικα και αλλα τετοια ωραια και σιγουρα ΟΧΙ με το να δουλευεις για ψιχουλα κατω απο κοπιαστικες συνθηκες για αλλους. Το επιδομα ανεργειας που το βρηκες? Πως και απο που θα το παρεις? Εισαι ανεργος/η που ηδη παιρνεις το επιδομα ή σου εχει ηδη κοπει. Για πες και εμας που δεν ξερουμε. Α ωστε τωρα δεν συμφερει αν δεν εισαι ηδη απο εκει ε? Κατα τα αλλα ειναι τεμπελχανια οι Ελληνες (προσοχη δεν λεω οτι δεν υπαρχουν οι απανταχου χαραμοφαηδες) και δεν καταδεχονται να δουλεψουν στα χωραφια. Αφου και εσυ τωρα μολις μου ειπες ΑΝ βρεθεις Κυπρο θα με εχεις στα υποψη σου. Εγω θελω να ερθεις ΤΩΡΑ, εποχιακες δουλειες ειναι αυτες που θελω να κανω. Εννοειται εξοδα μετακινησης ειναι δικα σου, απλα επειδη ειμαι και πολυ απλας θα ερθω να σε παραλαβω ο ιδιος απο το αεροδρομιο και δεν θα σε αναγκασω να πληρωσεις 30 ευρω ταξι για να ερθεις σπιτι μου. Το που θα μεινεις ειναι επισης δικο σου θεμα, εγω προσφερω μια θεση μεσα στην πυλωτη που βαζω το αμαξι μου παντως.
Physics_Rulez Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Σοβαρα? Ο Γιατρος δηλαδη εγινε γιατρος απο μονος του? Να φανταστω οτι ο καημενους ο γιατρουλης εσκισε τον πατο του να δουλεψει και ταυτοχρονα να σπουδαζει ολα του τα χρονια μεχρι να βγει στην αγορα εργασιας? Οι γονεις του προφανως και δεν ειχαν καμια σχεση με τις σπουδες του ετσι δεν ειναι? Προσεξε, δεν τη λεω στους γιατρους (μαγκια τους που μπορεσαν και ξοδεψαν το μεγαλο κασε της οικογενειας σε κατι που θα αποφερει καρπους εν καιρο). Γράφεις σαν να εννοείς ότι το να γίνει κάποιος γιατρός είναι θέμα χρημάτων. 6 χρόνια είναι η σχολή και μετά από το αγροτικό και πέρα (ειδικότητα) πληρώνονται. Δηλαδή τόσο τραγική διαφορά από τις σχολές τετραετούς ή πενταετούς φοίτησης (που μόλις τελειώσουν θα είναι άνεργοι); μήπως βρε παιδί μου η σχολή αυτή θέλει και λίγο να σου βγει ο πάτος στο διάβασμα, λέω εγώ τώρα.
saya Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Mα εγω το ειχα εξ αρχης οτι αν δεν εισαι απο εκει δεν συμφερει .. Για 650 η 700 ευρω να πας να νοικιασεις σπιτι; Ο,τι βγαλεις θα σου φυγει στο νοικι..Τα τροφιμα σου τα εχεις ετσι και αλλιως αν εισαι απο χωριο. Ισως για αυτο δεν ειναι τοσο απελπισμενοι στην επαρχια. Γτ ενα κηπακο με λαχανικα μπορεις να εχεις. Εγω λεω για καποιον που θελει τα λεφτα..καλα εισαι χαζουλης.. ε;Αλλο σου λενε αλλο καταλαβαινεις..
Προτεινόμενες αναρτήσεις