vamagas Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Ένα άρθρο πάνω στο θέμα: http://www.lifo.gr/team/readersdigest/39630 Παιδιά, επιβεβαιωμένο από πρώτο χέρι. Πας στον οαεδ αμαλιάδας και σου δίνουν το τηλέφωνο για να επικοινωνήσεις κατευθείαν. Εκεί σου κρατάνε τα στοιχεία και "δεν υπάρχουν τώρα θέσεις, θα σας ειδοποιήσουμε". Σε πολλούς γνωστούς τα ίδια και φυσικά δεν ξέρω κανέναν που να τον ειδοποίησαν. Προφανώς business as usual με τους αφγανούς.
cyber_katsarida Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 εντάξει ρε παιδιά τι συζητάμε τώρα; απλά μετά την κατακραυγή και τη μείωση των πωλήσεων (πολλοί διέκοψαν τη συνεργασία με τους παραγωγούς) κάτι έπρεπε να κάνουν να αντιστραφεί το κλίμα. μη ξεχνάτε ότι και ο κόσμος για ένα διάστημα δε αγόραζε φράουλες μανωλάδας. επικοινωνιακό τρικ απλά. όχι δεν έχω στοιχεία γι αυτό αλλά απλή λογική θέλει. οκ είμαστε και λίγο τεμπέληδες, έως πολύ, αλλά και πάλι δεν υπήρχε περίπτωση να βγει αυτή ανακοίνωση και να μη πηγαίναν άτομα για δουλειά. μπορεί να υπάρχουν τόσοι τεμπέληδες αλλά υπάρχουν άλλοι τόσοι που θα κάναν τα πάντα για 1 μεροκάματο. για σκουπιδιάριδες (8 θέσεις) στην περιοχή μου κάναν αίτηση 100+ άτομα με πτυχία και δε θα βρίσκονταν άτομα να πάνε στις φράουλες; μας δουλεύουν; όπου ζητάνε άτομα για δουλειά η προσφορά είναι πολλαπλάσια. παντού. άτομα παρακαλάνε για δουλειά κι εκεί βρέθηκαν μόνο 10; ρε άντε γαμηθείτε (πολύ θα γούσταρα πάντως να υπήρχαν εισαγόμενες φράουλες από το Αφγανιστάν και να αγοράζαν όλοι αυτές και να μέναν απούλητες οι δικές τους) 6
N3k21 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 50 ευρω.. 1500 τον μηνα για την δουλεια στα χωραφια;Ενταξει τοτε οσοι πανε να σπουδασουν 10 χρονια για να γινουν γιατροι πρεπει να ειναι ηλιθιοι.. τι να πω; Αυτες τις δουλειες συνηθως τις βρισκεις μεσω γνωστου . Και λειτουργει καλυτερα οταν εισαι ωραια γκομενα με σορτσακι απο οτι ξερω Kαι εσυ πουλας τρολινγκ αλλα τελος παντων. Ολοι οι ανεργοι της Ελλαδας θα βρουν δουλεια σε παραλιακη ταβερνα;Μην με τρολαρετε.. εχω νευρα απο 3ων χρονων . Πως θες να στο πω ; Συνεχίζω το off topic: Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω το point των τριών παραπάνω δημοσιεύσεών σου, ειδικά αν το εξετάσω χρονολογικά και σε συνδυασμό με τις απαντήσεις που σου δώθηκαν. Αυτό που σου λέμε είναι πως η δουλειά του σερβιτόρου, παρότι δε συγκρίνεται ίσως με αυτή του γιατρού, είναι από τις πλέον περιζήτητες στην εποχή μας. Έχει καλές αποδοχές και είναι σχετικά σίγουρη. Είναι σαφώς καλύτερη από αυτή του εργάτη σε κάποιο χωράφι, κατά κύριο λόγο επειδή παρέχει οικονομική/εργασιακή σταθερότητα για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα (όσο διαρκεί η σεζόν δηλαδή). Το ότι δεν την κάνουν όλοι, όπως σου εξήγησα ήδη νωρίτερα, οφείλεται στην δυσκολία της, καθώς και στο ότι όντως, όπως λες κι εσύ, κανονίζεται συχνά μέσω γνωριμίας. Το σχόλιό σου περί εξωτερικής εμφάνισης δε, απλώς είναι άκυρο, σου εξήγησε με σαφήνεια ο pournaras τι παίζει. Προφανώς και δε θα γίνουν όλοι οι άνεργοι σερβιτόροι σε παραλιακές ταβέρνες, πως έβγαλες τέτοιο συμπέρασμα απ' τα γραφόμενά μας; Σόρυ αν έχω χάσει κάπου το νόημα αλλά δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς προτείνεις τελικά. Αν θες διαφώτισέ με...
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Το συμπερασμα που βγαίνει πάλι ποιο είναι; Πως ο Έλληνας νεολαιος τεμπέλης ακομα και χάρη να του κανείς και να μην του κόψεις εργοσημο στη δουλεια στα χωράφια δεν καταδέχεται να παει!!! Έτσι του γουστάρει ρε φιλαράκι και δεν θέλει να πάει. Ωχ ποιά με τον κάθε μην πώ τι εδώ μέσα που τραβάζει ζόρι με τους 25άριδες που τα τρώνε από την μαμά και τον μπαμπά. Έχω προβλήματα με την καρδιά μου και πολλά άλλα και το καλοκαίρι με τα 37αρια ούτε μια βολτούλα στην περιοχή μου δεν μπορώ να κάνω γιατί περπατάω κατάκοπος και δεν θα μπορέσω να βρώ δουλειά ούτε στο αντικείμενό μου γιατί δεν αντέχω τους ποδαρόδρομους και την ορθοστασία. Πλέον ψάχνω μήπως καταφέρω να κάνω κάτι μόνος μου από ιντερνετ. Δεν θα μου πεί κανένας σε εμένα ούτε για τεμπελιά ούτε για αεργία. Ασχολειθείτε με τους εαυτούς σας και τι θα κάνει ο καθένας στην ζωή του και αφήστε τους άλλους τους άνεργους του άεργους τους λαθρομετανάστες και τους Πακιστανούς στην ησυχία τους. Οτι γουστάρει θα κάνει ο καθένας μας για την ζωή του. Ο μόνος που μπορεί να κρίνει είναι ο θεός. 2
cyber_katsarida Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 @ Basilhs23___ ρε φίλε συζήτηση κάνουμε. φόρουμ είναι. ασφαλώς και ο καθένας κάνει ότι θέλει. δε θα του πούμε τι να κάνει αλλά όταν κάνεις κάτι πρέπει να είσαι έτοιμος και για τις συνέπειες. αν δε θέλει ο άλλος να δουλέψει μαγκιά του. ξέρω κι εγώ άτομα που δε δέχονται να πάνε σε δουλειά αν δε είναι δουλειά γραφείου 10 μέτρα από το σπίτι τους. δικαίωμα τους. δε θα πω τίποτα. όταν αυτό το άτομο όμως έρχεται μετά και παραπονιέται για την ανεργία και ότι δε μπορεί να βρει δουλειά, σόρυ αλλά τα θέλει ο κώλος του να τα ακούσει. προκαλεί. πως να το κάνουμε δηλαδή. κι εγώ θεωρώ μέγιστη μαλακία να πάει κάποιος και να σκάσει 600-700€ για smartphone, όπως κάνουν και πολλοί εδώ μέσα. οκ μαγκιά τους. αν μπορούνε. αν αυτός όμως έρθει μετά και παραπονεθεί ότι δε τα βγάζει πέρα οικονομικά είναι να τον πάρει ο διάολος ή δεν είναι; και αυτό είναι το θέμα. ότι δε πάνε για δουλειά πολλοί και μετά παραπονιούντε για την ανεργία 4
Joshua21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Άρα ξέρεις για τι σου μιλάω. Δεν είπα ότι είναι λίγο, αλλά βάλε τα ίδια άτομα με τσιμέντα, πέτρες άμμο σανίδες κτλ και να δεις πως θα τους μοιάζει το χωράφι κήπος μετά. Αλλά δεν είναι όλοι οι εργοδότες έτσι. Μην τρελαθούμε. Υπάρχουν σε κάθε μέρος αρχ*δ*α αλλά αυτος δεν είναι ο κανόνας, σε μας δεν ήταν τουλάχιστον. 50-70 € μεροκάματο σε γεωργικά όμως; Που πότε πώς; Ακόμα και σε δραχμές πάνω από 10χίλιαρο κανεις δεν έδινε. Με καμια δύναμη. Εκτός αν πήγαινε με ποσοστά, τόσα για κάθε μπάλα τριφύλλι, ή τόσα για κάθε σακι ελιες, με ωράριο μέχρι να νυχτώσει. Οκέι, εκεί μπορεί να βγει καλο ποσο για τους εργάτες αλλά είναι διαφορετικη περίπτωση. Όχι ακριβώς μεροκάματο. Μπορεί εσένα προσωπικά να μη σε πολυπειράζει ο ήλιος και η φαγούρα, μπορεί να νιώθεις στο στοιχείο σου όταν πχ μαζεύεις μπάμιες με γυμνά χέρια, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όλοι είναι σαν εσένα. Δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως. Αυτό το "πάνω από τόσα κανείς δεν έδινε" πάντως δεν το καταλαβαίνω. Στους εργάτες γης οι αμοιβές πάντα ορίζονταν από την προσφορά και τη ζήτηση. Ο εργοδότης μπορούσε να δίνει όσα ήθελε, θα πήγαινε να δουλέψει κανείς όμως? Μια και ανέφερες για δραχμές, το 1990 στην βόρεια Πελοπόννησο το μεροκάματο για ελιές ξεπερνούσε τις 10.000 δρχ. Αμέσως μετά όμως γέμισε η Ελλάδα με Αλβανούς λαθρομετανάστες που δέχονταν να δουλέψουν με 3.000 δρχ μεροκάματο. Διαφωνείς στο ότι οι λαθρομετανάστες ξεφτιλίζουν τα μεροκάματα μας? Και όσο για τα τιπς, το να σου λέει ο άλλος έλα μιχαλάκη αγόρι κατσε καμια ωριτσα παραπανω και καθόμουν τετραωρίτσα, δεν είναι λίγο πράγμα. Και δεν σου εγγυάται κανεις φιλοδωρήματα (άσχετα αν σχεδόν πάντα έπαιρνα), αντιθέτως το κέρδος του μαγαζιου απ'την επιπλέον δουλεια είναι στάνταρ. Στην ερώτηση που σου έκανα δεν απαντάς όμως. Στα 12ωρα που χτυπούσες, μαζί με τα tips πόσες φορές περισσότερα έβγαζες από αυτά που βγάζουν οι λαθρομετανάστες στα χωράφια σήμερα? Για το ότι δεχόσουν να κάνεις 4ωρες υπερωρίες αμισθί, το μόνο που μου λέει είναι το ότι έβγαζες πολύ καλά tips. Είναι όπως έχει μάθει κανείς, όπως προτιμα κανεις., Δεν θα δεις πολλά νέα παιδια να βοηθάνε τους γονεις στα χωράφια γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Αυτη είναι η αλήθεια, όσο άσχημα και αν μας κάθεται. Και εγώ αν έφευγα από Αθήνα μια μέρα, και τα έφερνε η μοίρα να ασχοληθώ με την παραγωγή, τρέμω στην ιδέα να πω στη δικια μου έλα να με βοηθήσεις να μαζέψουμε ντομάτες. Για ούφο θα της μοιάζω, εκτός ότι θα'χουμε ντοματοχυσίες απ'τα τεχνητα νύχια. Αντιθέτως για τις βουλγάρες που εργαζόταν κάθε καλοκαίρι για 600-700 € δεν ήταν κάτι τρομερό. Όπως έχει (κακο)μάθει κανεις. Διαφωνώ, τα περισσότερα παιδιά βοηθάνε τους γονείς τους στα χωράφια, θέλουν δεν θέλουν. Σίγουρα όμως υπάρχουν και τεμπέληδες, δεν υπάρχει αμφιβολία. Όσο για τη δικιά σου μην φοβάσαι, στην ανάγκη θα στο πει από μόνη της. Όσο και να έχει καλομάθει κάποιος, μόλις ζοριστεί θα αλλάξει κοσμοθεωρία. Εκτός και αν είναι από αυτές που είναι μαζί σου μόνο επειδή της τα προσφέρεις όλα εσύ, οπότε μάλλον λάθος επιλογή έκανες. Και δεν εννοώ το ότι δεν διάλεξες Βουλγάρα
takis_koll Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Τέλος οι φράουλες Γιατι ρε Ελληνες κοτες δεν τους τραβατε 500 μηνυσεις??(εαν δεν ισχυει βεβαια) Εσεις εδω που γραψατε πως ενδιαφερθεικατε τι κανετε?Γραφετε στο ινσομνια?
kambog Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Κακά τα ψέματα παιδιά και τα χωράφια αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί δεν έχουν λεφτά αν τα βάλεις κάτω και τα υπολογίσεις- ενοίκια για χωράφια (αν δεν έχεις αρκετά στρέμματα δικά σου)- σπόροι- λίπασμα- πετρέλαια για τρακτέρ - αβαρίες που συμβαίνουν πολλές- ποτίσματακαι πολλά ακόμα που σίγουρα βγαίνουν στην πορεία. Τώρα που κόπηκαν και οι περισσότερες επιδοτήσεις μπαίνεις μέσα με το κεφάλι.
Pa0ki Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δεν πειράζει, θα τρώμε λεμόνια Αργεντινής, πατάτες Τουρκίας κ.λπ κ.λπ
hashashin Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Προσωπικα δεν κρινω κανεναν για τον τροπο ζωης του.Αλλα οταν ολη μερα κοπροσκυλιαζεις και μετα διαμαρτυρεσαι οτι δεν υπαρχουν δουλειες και για ολα φταινε οι πολιτοι/ξενοι/μεταναστες/ΔΝΤ/Τουρκοι κτλ τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου και δεν σου φταιει κανενας. 2
Miracle Worker Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Κακά τα ψέματα παιδιά και τα χωράφια αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί δεν έχουν λεφτά αν τα βάλεις κάτω και τα υπολογίσεις- ενοίκια για χωράφια (αν δεν έχεις αρκετά στρέμματα δικά σου)- σπόροι- λίπασμα- πετρέλαια για τρακτέρ - αβαρίες που συμβαίνουν πολλές- ποτίσματακαι πολλά ακόμα που σίγουρα βγαίνουν στην πορεία. Τώρα που κόπηκαν και οι περισσότερες επιδοτήσεις μπαίνεις μέσα με το κεφάλι. Παίζει ρόλο και τι καλλιέργειες έχεις. Μερικές θέλουν ελάχιστη φροντίδα. Πηγαίνεις 5-6 Κυριακές και μετά παίρνεις 4 έργατες όταν έρθει η ώρα του μαζέματος και τσεπώνεις τα χρήματα σαν εξτραδάκι, ενώ έχεις και τη δουλειά σου. Άλλες θέλουν να ασχοληθείς μόνο μερικούς μήνες. Είναι θέμα πόσο δουλειά ρίχνεις και τι βγάζεις κατ' εμέ, αλλά δύσκολα βρίσκεις κάποιον να σου πει ειλικρινά τι παίζει.
Timonkaipumpa Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Προσωπικα δεν κρινω κανεναν για τον τροπο ζωης του.Αλλα οταν ολη μερα κοπροσκυλιαζεις και μετα διαμαρτυρεσαι οτι δεν υπαρχουν δουλειες και για ολα φταινε οι πολιτοι/ξενοι/μεταναστες/ΔΝΤ/Τουρκοι κτλ τοτε εισαι αξιος της μοιρας σου και δεν σου φταιει κανενας. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ένα παλικάρι, στις πρώτες σελίδες του thread, είπε κάτι πολύ σωστό. Εν συντομία, είπε ότι δεν δέχεται να πάει στα χωράφια να δουλέψει γιατί έχει επενδύσει χρόνο στο να σπουδάσει. Το θέμα είναι ότι ο Έλληνας, από την δεκαετία του 80 και πέρα, έχει επενδύσει πολύ στην εκπαίδευση των παιδιών του. Όλοι οι γονείς θέλανε τα παιδιά τους να πάρουν ένα χαρτί. Ό,τι χαρτί και να 'ναι αυτό. Μπορεί τώρα να μας φαίνεται λάθος τακτική αλλά τότε που η επαρχία δεν είχε κανενός είδους υποδομή, ο κοινωνικός ρατσισμός ήταν στα high του και οι συνθήκες διαβίωσης των αγροτών, κτηνοτρόφων και τεχνιτών ήταν στο ναδίρ, η επένδυση στις σπουδές ήταν ό,τι μπορούσε να κάνει μία μέση οικογένεια. Τώρα, ξαφνικά, όλοι θυμηθήκαμε ότι υπάρχει και άλλος τρόπος ζωής. Τώρα, ξαφνικά, θυμηθήκαμε ότι μπορείς να είσαι αξιοπρεπής και ας μην έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο. Και τώρα, ξαφνικά, κατηγορούμε όσους δικαίως αρνούνται να υποβαθμίσουν και να διαγράψουν τις προσπάθειες που κάνανε να αποκτήσουν το "χαρτί". Επειδή, τώρα ξαφνικά, αρχίσαμε όλοι να εκτιμούμε την πρωτογενή παραγωγή και το κράτος να ασχολείται λίγο με τις υποδομές πέραν της Αθήνας και η "κυρά Κατίνα" της γειτονιάς δεν θα κοιτάει με μισή ματιά τον αγρότη που βγάζει το ψωμί του αλλά τους γιους της που είναι άνεργοι. 1
iniohos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Γιατι ρε Ελληνες κοτες δεν τους τραβατε 500 μηνυσεις??(εαν δεν ισχυει βεβαια) Εσεις εδω που γραψατε πως ενδιαφερθεικατε τι κανετε?Γραφετε στο ινσομνια? Γιατι η μηνυση κοστιζει μινιμουμ 100 ευρω. Εδω μιλαμε για να βγει κανα μηνιατικο, οχι να δωσουμε και απο αυτα που δεν μας περισσευουν!
Προτεινόμενες αναρτήσεις