Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα... Έχω ένα πρόβλημα με τον ρυθμιστή έντασης από τα ηχεία Turbo-X D400. Κατά λάθος στράβωσε η θύρα που έχει και συνδέετε με το γούφερ. Το πρόβλημα είναι ότι όταν ανοίγω το γούφερ ακούγετε ένα ζζζζζ από το γούφερ. Δεν ξέρω από πότε ακουγόταν έτσι γιατί το διάστημα αυτό δεν τα χρησιμοποιούσα εγώ και αυτός που τα χρησιμοποιούσε μου είπε ότι δεν έκανε κάτι και ότι άρχισε να ακούγετε σιγά σιγά αυτό.

Δοκίμασα να συνδέσω άλλο ρυθμιστή από ίδια ηχεία και δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Άνοιξα τον ρυθμιστή και έχει κάτι πηνία (δεν ξέρω άμα είναι πηνία πάντως έτσι μου είπαν). Θελω να μου πείτε πως μπορώ να μετρήσω αν είναι όλα τα πηνία καλά και δεν είναι κάποιο καμένο ή γενικά από που προέρχεται το πρόβλημα.

Δείτε τις εικόνες μέσα από τον ρυθμιστή και την θύρα...

**Τα πορτοκαλή γράφουν πάνω 102

***Το πολύμετρο που έχω είναι το Mastech M-830B

post-175011-0-34990400-1372887658_thumb.jpg

post-175011-0-28314300-1372887677_thumb.jpg

Δημοσ.

To pcb που μας δείχνεις έχει δύο θηλυκά jack, μερικούς πυκνωτές (αυτά σαν φακές), μια αντίσταση (αυτό με τις ρίγες), ένα led και ένα ποτενσιόμετρο (μεταβλητή αντίσταση - αυτό στην μέση).

Αν ο θόρυβος υπάρχει μόνο κατά την αλλαγή την έντασης, τότε πιθανότατα το ποτενσιόμετρο κατά την κίνηση βραχυκυκλώνει. Ή αμολάει η κόλληση του (ψυχρή) στην πίεση.

-Δοκιμάζεις να ξαναπεράσεις τις κολλήσεις.

-Αν δεν πιάσει, μετρά πόσα ohm είναι στο min και max το ποτενσιόμετρο και το αντικαθιστάς με ένα ίδιο. Βασικά αν το πας σε κατάστημα ηλεκτρονικών θα σου βρουν και σε ίδια ohm και για πόσα Ampere είναι.

Δημοσ.

Ο ήχος ακούγετε συνέχεια από την στιγμή που ανοίγω το γούφερ. Όλα μέσα είναι καθαρά σε θέμα σκόνης κτλπ γιατί δεν έχει πως να μπει σκόνη. Δεν φαίνεται (οπτικά) κάτι καμένο ή ποιο μαυρισμένο.

Αν το πάω σε ηλεκτρονικό πρέπει να πάρω και το γούφερ μαζί για να δώσει ρεύμα?

Δημοσ.

Αν στο κάνει συνέχεια και λες ότι κάτι πιέστηκε ( ενώσεις; ) ξαναπέρνα μια τις κολλήσεις και βλέπεις. Μπορεί να είναι τίποτα σε επαφή.

Αν όλες οι κολλήσεις/επαφές είναι ok και έχει χαλάσει κάτι από το pcb που δείχνεις, το πιθανότερο είναι να χάλασε το ποτενσιόμετρο (μιας και τα άλλα είναι απλά στοιχεία, που δύσκολα χαλάνε χωρίς να φαίνεται) οπότε πήγαινέ το όλο μαζί να μπορεί ο άνθρωπος να εντοπίσει την βλάβη και ευκολότερα, να μπορείς και εσύ να δεις ότι δουλεύει όταν τα παραλάβεις.

Δημοσ.

1) στο βυσμα που στραβωσε μηπως ακουμπαει καποιο πιν στο εξωτερικο μεταλικο που εχει το βυσμα γυρω γυρω;

2) το πρασινο θυληκο jack που υπάρχει στον ρυθμιστή είναι είσοδος AUX? Αν ναι, το χρησιμοποιούσατε συχνα; Ίσως στράβωσε καποια επαφή εσωτερικά και βραχυκυκλώνει.

Δημοσ.

Εισαι πολυ ατυχος.

Μετριας ποιοτητας turbo-x προιον;

Και με κακο after sales service να υποθεσω;

Πωωωω, αυτα δεν γινονται!

Δημοσ.

tsifotis με το προϊόν είμαι άπυρα ευχαριστημένος και είναι και σε τέλεια ποιότητα ήχου και μπάσου... Για το θέμα της εγγύησης θα το πήγαινα άλλα έχω χάσει την απόδειξη :/... Μάλλον αυτός που τα χρησιμοποιούσε αυτό το διάστημα κάτι μου κρύβει... Μπορώ να πω είμαι για το μόνο Turbo-X προϊόν που έχω πάρει (και αγχώνομαι για αυτό :P)

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένα χαλασμένο εξάρτημα στο ρυθμιστή έντασης. Δε κατάλαβα τί ακριβώς βλάβη εννοείς, πάντως αν το ζζζζ ακούγεται κατά τη ρύθμιση της έντασης τότε απλά πρέπει να ψεκαστεί το ποτενσιόμετρο με ένα WD40 ή άλλο ειδικό σπρέι. Ούτως ή άλλως τέτοιο ποτενσιόμετρο δε θα βρεις σε κανένα κατάστημα να πουλιέται.

*Μόλις είδα που λες δοκίμασες άλλο ρυθμιστή έντασης κι είναι ΟΚ, οπότε μάλλον θέλει ψέκασμα το ποτενσιόμετρο.

Γενικά ο θόρυβος είναι κλασσικότατο πρόβλημα σε φτηνά ηχεία.

Δημοσ.

Το τροφοδωτικο ειναι μέσα στο γουφερ. Ο ρυθμιστής ειναι μόνος του χωρίς κάτι αλλο οπότε η βλάβη ειναι στον ρυθμιστή. Άμα το ψεκασμοί με WD40 πόση ώρα να το αφήσω μέχρι να το δοκιμάσω;

Sent from my iPod touch using Insomnia

Δημοσ.

Άμα το ψεκασμοί με WD40 πόση ώρα να το αφήσω μέχρι να το δοκιμάσω;

Αμέσως το δοκιμάζεις. Θέλει απλά να πάει λίγο σπρέι στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ του ποτενσιόμετρου (ποτενσιόμετρο είναι αυτό που γυρίζει στο κέντρο της πλακέτας) οπότε αν έχεις το σπρέι δες το ποτενσιόμετρο στο πλάι μήπως έχει κάποιο άνοιγμα και χώσ'του εκεί μέσα ελεύθερα (μετά αν θες σκούπισε όσο περισσέψει έξω για να μην σε λερώνει, βλάβη δε προκαλεί πάντως). Είναι κλασσικός τρόπος και το επιδιορθώνει αμέσως. Όλα τα ποτενσιόμετρα το παθαίνουν ύστερα από κάποια χρήση, είναι φυσιολογικό.

Δημοσ.

Αν ακούγεται σα μόνιμος βόμβος από μετασχηματιστή που ενισχύεται όσο ανεβαζεις την ένταση, τότε μάλλον τρώει παράσιτα που δε μπορεί να διαχειριστεί το φίλτρο του.

Δημοσ.

Πήγα σε ηλεκτρονικό και μου είπε ότι πρέπει α ξηλωθούν όλα τα πηνία για να ελεγχθούν. Λέω αυτός θα ξέρει καλύτερα...

Το σκάλισα λίγο έκανα τα εξής:

Το στούπωσα στο WD40 το ποτενσιόμετρο και το στρόφαρα αρκετές φορές...
Άλλαξα το φις που είχε στραβώσει η γείωση. Το θέμα σε αυτό είναι ότι το υπάρχον είχε άσπρο κόκκινο μπλέ και γύρο τους είχε τα σύρματα της γείωσης. Το νέο φις έχει κόκκινο, πράσινο, άσπρο, μαύρο και τα ένωσα (άσπρο-άσπρο, κόκκινο-κόκκινο, πράσινο-μπλε, μαύρο-σύρματα γείωσης και τα κόλλησα με κολλητήρι) το πρόβλημα είναι ότι δεν ανάβει ένα ledaki που έχει πάνω (όχι ότι με νοιάζει κιόλας).

Το ζζζ μειώθηκε αρκετά και ακούγετε πολύ λίγο.

*όταν συνδέω το βίσμα στο γούφερ κάνει ένα μπαμ το γούφερ που με το καλό το ποτενσιόμετρο δεν το κάνει (αν βοηθάει αυτό)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...