Προς το περιεχόμενο

πως φτιάχονται οι καφέδες


pavlinara

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επειδή σήμερα έχω δοκιμαστικό σε μια καφετέρια και υποτίθεται πρέπει να ξέρω πως φτιάχνονται οι καφέδες θυμίστε μου λίγο πως φτιάχνονται οι φρέντο, φρέντο καπουτσίνο, φρέντο εσπρέσο κλπ

λίγο γρήγορα παρακαλώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως το ζεστό φρέντο ή εσπρέσο. Η διαφορά είναι στο ποτήρι και ότι προσθέτεις πάγο και ζάχαρη (αν) πριν το αφρόγαλα ή την σαντιγί, ανάλογα τι βάζει η καφετέρια ή τι θα ζητήσει ο πελάτης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι αναλογιες πανε με τη δοση καφε.

Δλδ 1 κουλακι γλυκου καφε+ 1 κουλ.γλ. ζαχαρη= μέτριος

1 κουτ.γλ καφε+2 κουλ.γλ. ζαχαρη= γλυκος

κοκ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

άμα κάνεις τέτοιες ερωτήσεις δεν σε κόβω να ξέρεις να χειρίζεσαι καν επαγγελματική εσπρεσιέρα

οπότε ούτε να φτιάχνεις με αυτήν αφρόγαλα, το βασικότερο που κοιτάνε όσοι έχουν καφετέρια και δοκιμάζουν κόσμο,

οπότε φόρα τίποτα που να τα πετάει έξω :P



στα φρεντο ομως που γεμιζεις καφε εκεινο το μαντζαφλαρι παλι τοσο παει?2 κουταλια για γλυκο, 1 για μετριο?

στο ματζαφλαρι βάζεις μόνο καφέ όχι ζάχαρη 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβουν ότι είσαι άσχετη με το άθλημα

Καλύτερα να τους το πεις στα ίσια παρά να γίνεις ρόμπα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στο ματζαφλάρι το ξέρω ότι δε βάζεις ζάχαρη

άσχετη δεν είμαι έχω ξαναδουλέψει απλά πέρασαν 2 χρόνια

ευχαριστώ και ανταποδίδω την ειρωνεία σας

φιλιά!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στα φρεντο ομως που γεμιζεις καφε εκεινο το μαντζαφλαρι παλι τοσο παει?2 κουταλια για γλυκο, 1 για μετριο?

Στην εσπρεσσιέρα συνήθως χρησιμοποιούνται χοντρικά 14gr καφέ, δηλαδή 2 κουταλιές οπότε για να κάνεις μέτριο φρέντο θα πρέπει να βάλεις 2 κουταλιές ζάχαρη. Βέβαια υπάρχουν και καφετέριες που χρησιμοποιούν 9gr καφέ όπου εκεί θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις περίπου 1,5 κουταλιά ζάχαρης για μέτριο φρέντο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες κοίτα στο youtube, έχει αρκετά ελληνικά videos για ροφήματα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δοκιμαστικό ? και γιατι δεν σου δείχνει ? λες και είναι επιστήμη , έλεος ..........

Αν εισαι εσυ στην φωτογραφια δεν εχει σημασια αν ξερεις να φτιαχνεις καφε......! B)

δεν είναι αυτή 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...