Προς το περιεχόμενο
pavlinara

πως φτιάχονται οι καφέδες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

επειδή σήμερα έχω δοκιμαστικό σε μια καφετέρια και υποτίθεται πρέπει να ξέρω πως φτιάχνονται οι καφέδες θυμίστε μου λίγο πως φτιάχνονται οι φρέντο, φρέντο καπουτσίνο, φρέντο εσπρέσο κλπ

λίγο γρήγορα παρακαλώ

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως το ζεστό φρέντο ή εσπρέσο. Η διαφορά είναι στο ποτήρι και ότι προσθέτεις πάγο και ζάχαρη (αν) πριν το αφρόγαλα ή την σαντιγί, ανάλογα τι βάζει η καφετέρια ή τι θα ζητήσει ο πελάτης.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αναλογίες βασικά θα ήθελα να μ πείτε.

όταν λέμε γλυκό και μέτριο, πόση ζάχαρη βάζουμε?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι αναλογιες πανε με τη δοση καφε.

Δλδ 1 κουλακι γλυκου καφε+ 1 κουλ.γλ. ζαχαρη= μέτριος

1 κουτ.γλ καφε+2 κουλ.γλ. ζαχαρη= γλυκος

κοκ

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στα φρεντο ομως που γεμιζεις καφε εκεινο το μαντζαφλαρι παλι τοσο παει?2 κουταλια για γλυκο, 1 για μετριο?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

άμα κάνεις τέτοιες ερωτήσεις δεν σε κόβω να ξέρεις να χειρίζεσαι καν επαγγελματική εσπρεσιέρα

οπότε ούτε να φτιάχνεις με αυτήν αφρόγαλα, το βασικότερο που κοιτάνε όσοι έχουν καφετέρια και δοκιμάζουν κόσμο,

οπότε φόρα τίποτα που να τα πετάει έξω :P



στα φρεντο ομως που γεμιζεις καφε εκεινο το μαντζαφλαρι παλι τοσο παει?2 κουταλια για γλυκο, 1 για μετριο?

στο ματζαφλαρι βάζεις μόνο καφέ όχι ζάχαρη 

  • Like 2

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβουν ότι είσαι άσχετη με το άθλημα

Καλύτερα να τους το πεις στα ίσια παρά να γίνεις ρόμπα

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στο ματζαφλάρι το ξέρω ότι δε βάζεις ζάχαρη

άσχετη δεν είμαι έχω ξαναδουλέψει απλά πέρασαν 2 χρόνια

ευχαριστώ και ανταποδίδω την ειρωνεία σας

φιλιά!

  • Like 2

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ δεν ειρωνεύτικα πάντως

Αν έχεις ξαναδουλέψει όπως λες δε νομίζω να έχεις πρόβλημα

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στα φρεντο ομως που γεμιζεις καφε εκεινο το μαντζαφλαρι παλι τοσο παει?2 κουταλια για γλυκο, 1 για μετριο?

Στην εσπρεσσιέρα συνήθως χρησιμοποιούνται χοντρικά 14gr καφέ, δηλαδή 2 κουταλιές οπότε για να κάνεις μέτριο φρέντο θα πρέπει να βάλεις 2 κουταλιές ζάχαρη. Βέβαια υπάρχουν και καφετέριες που χρησιμοποιούν 9gr καφέ όπου εκεί θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις περίπου 1,5 κουταλιά ζάχαρης για μέτριο φρέντο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες κοίτα στο youtube, έχει αρκετά ελληνικά videos για ροφήματα.

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πως φτιάχνονται οι καφέδες

Αν εισαι εσυ στην φωτογραφια δεν εχει σημασια αν ξερεις να φτιαχνεις καφε......! B)

  • Like 3

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δοκιμαστικό ? και γιατι δεν σου δείχνει ? λες και είναι επιστήμη , έλεος ..........

Αν εισαι εσυ στην φωτογραφια δεν εχει σημασια αν ξερεις να φτιαχνεις καφε......! B)

δεν είναι αυτή 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.