Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

My take:

Στην Αμερική οι μπάτσοι τραβάνε όπλα κατά την σύλληψη και ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να πυροβολήσουν και πρώτοι αν τους σημαδεύεις, γιατί γίνεται της πουτάνας με την οπλοκατοχή and it's not even funny.

Ο ιδιοκτήτης έπρεπε να το κλείσει το σκυλί καλύτερα, έχει ευθύνη. Και ο μπάτσος αφού δέχεται επίθεση είναι αναμενόμενο να το πυροβολήσει. Τι θα κάνει; Θα πέσει στα τέσσερα να το δαγκώσει; Να λύσεις τον συλληφθέντα για να μαζέψει το σκυλί απλά δεν παίζει - γιατί μετά φέρεις ευθύνη για ότι κάνει (βγάζει όπλο π.χ. και καθαρίζει μερικούς...).

Having said that, γιατί συλλαμβάνουν τον άνθρωπο δεν το κατάλαβα. Επειδή τους την λέει;!

• Like 2
Δημοσ.

Το ειδα χτες το βιντεο. Μεγαλο ζωο καταρχην ο ιδιοκτητης του, απο πολλες μεριες...ηταν προκλητικος (εξου κι η συλληψη γιατι δεν θα πιασουν ψιλη κουβεντα μαζι του ενω εχουν στο κεφαλι τους σοβαρο συμβαν) και δεν εξασφαλισε το σκυλο στο αυτοκινητο. Με λιγα λογια...αν ηταν μονος του ας εκανε οτι ηθελε, ετσι ομως εφερε το σκυλο του σε πολυ δυσκολη θεση, τον εθεσε σε κινδυνο και τελικα στο θανατο του. Αρα φταιει.

Απο την αλλη πλευρα, μεγαλο ζωο κι ο trigger happy αστυνομικος. Στην αμερικη οι αστυνομικοι εχουν πανω τους και σπρει και μπορουσε να χρησιμοποιησει αυτο, αλλα επελεξε το οπλο και να σκοτωσει το σκυλι. Στη χωρα των νομων και των μηνυσεων, ελπιζω να του δωσουν ενα καλο μαθημα!

αν χρησιμοποιησει σπρει στο σκυλο κυριολεκτικα το ζωο θα γινοταν φονιας θα τους εβγαζε την πετσα απο το κοκκαλο...

μετα θα επρεπε υποχρεωτικα να το θανατωσουν

Δημοσ.

αν χρησιμοποιησει σπρει στο σκυλο κυριολεκτικα το ζωο θα γινοταν φονιας θα τους εβγαζε την πετσα απο το κοκκαλο...

μετα θα επρεπε υποχρεωτικα να το θανατωσουν

LOL

αυτο τωρα μολις το εβγαλες απο το κεφαλι σου να υποθεσω; γιατι εχω χρησιμοποιησει εγω σε σκυλο που πηγε να μου επιτεθει....εφαγε την πρωτη..εκανε λιγο πισω και πηγε να ξαναορμηξει...εφαγε τη δευτερη κι ακομα τρεχει.

εσυ λοιπον με βαση ποια προσωπικη εμπειρια ειπες αυτο το μεγαλοσχημο που ειπες;

ps. μαλλον επρεπε να κουβαλουσα κι εγω κανα κουμπουρι και να του την αναβα ε; καλυτερη λυση.

Cool_story_bro_1359.jpeg

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως νομίζω ότι συζητάμε σε λάθος βάση.Ίσως και να κάνω λάθος αλλά σαν κάποιος που μεγάλωσε 30 από τα 40 χρόνια της ζωής του σε χωριό όπου οι σκύλοι ήταν κυριολεκτικά ανάμεσα στα πόδια σου και χωρίς αφεντικό εμένα δεν μου έδωσε την εντύπωση το ζωντανό οτι προκειτε να επιτεθεί σε κάποιον.Εκτός και δεν είδα κάτι καλά δεν πιστεύω ότι απειλήθηκε κανείς για αυτό και η αντίδραση από τον κόσμο στο video.

• Like 1
Δημοσ.

Θα προτιμουσα να πεθαινε ο μαυρος απο το σκυλο.. Whatever.. 

Δεν εχουν πεθανει παντως λιγοι ανθρωποι απο επιθεσεις σκυλων, ποσο μαλλον, τετοιων θηριων.

Δημοσ.

Χμμ και στο βιντεο παντως, εγω να το θανατωνουν βλεπω.

μπραβο το ειδες το βιντεο...

LOL

αυτο τωρα μολις το εβγαλες απο το κεφαλι σου να υποθεσω; γιατι εχω χρησιμοποιησει εγω σε σκυλο που πηγε να μου επιτεθει....εφαγε την πρωτη..εκανε λιγο πισω και πηγε να ξαναορμηξει...εφαγε τη δευτερη κι ακομα τρεχει.

εσυ λοιπον με βαση ποια προσωπικη εμπειρια ειπες αυτο το μεγαλοσχημο που ειπες;

ps. μαλλον επρεπε να κουβαλουσα κι εγω κανα κουμπουρι και να του την αναβα ε; καλυτερη λυση.

απλα θεωρησα οτι ενα ηδη εξαγριωμενο ζωο δεν ειναι λυση να το εξαγριωσεις πιο πολυ.εφοσον εχεις προσωπικη εμπειρια παω πασο.

προφανως υποεκτιμησα την αποτελεσματικοτητα του σπρευ

Θα προτιμουσα να πεθαινε ο μαυρος απο το σκυλο.. Whatever.. 

Δεν εχουν πεθανει παντως λιγοι ανθρωποι απο επιθεσεις σκυλων, ποσο μαλλον, τετοιων θηριων.

γιατι βρε παιδια πρεπει ντε και καλα καποιος να πεθανει? να αφηναν το αφεντικο να βαλει το ζωντανο στο αμαξι και μετα να τον συλλαβουν δεν παιζει?

για το 2ο μερος της αναφορας σου εχει απολυτο δικιο.και ακομα περισσοτερους τραυματιμους αλλα και ακρωτηριασμους

Δημοσ.

Το σκυλι τι φταιει.

Απο ενστικτο ειδε να απειλειται το αφεντικο του και ορμησε. Λετε να διαχωριζει αστυνομικους απο απλους ανθρωπους?

Δηλαδη αν ηταν ληστες και του την πεφτανε, τωρα θα λεγαμε ο γεναιος σκυλος εσωσε το αφεντικο του και μπλα μπλα..

Ο αστυνομικος απο τι ειδα ειχε και γκλοπ, ας το ερινε με εκεινο καναδυο, δεν χρειαζοτανε αλλες, ή ακομα με το οπλο του αλλα παραδιπλα.

Μολις το ειδα μετα το πυροβολισμο να χαροπαλευει με επιασε η ψυχη μου. Εχω σκυλο, ακομα και αν δεν ειχα θα το πονουσα.

Με χει τυχει να με ορμηξει σκυλος, στα τσαφ την γλιτωσα γιατι εκανα πισω πισω και εφυγα απο την περιοχη του, αλλα αυτο δεν σημαινε οτι την αλλη μερα θα του εριχνα φολα, ή θα απαιτουσα απο το δημο να το μαζεψει.

Εγω λεω οτι μερικες φορες εμεις οι ανθρωποι δεν μπορουμε να φερθουμε ουτε οπως τα ζωα...

• Like 3
Δημοσ.

Αμα η φοιτητρια στην κομοτηνη, που ο σκυλος τις εβγαλε ολη τη σαρκα απο το προσωπο της, ηταν η  αδερφη σου, θα μας ελεγες μετα τι θα ηθελες να κανεις στο σκυλο. 

Μη μιλαμε ολοι εκ'του ασφαλους.

• Like 2
Δημοσ.

Προσπερνάω την γενίκευση περί απειλής της σωματικής ακεραιότητας. Ξαναδές μία το βίντεο με τον αστυφύλακα να κραδαίνει δεξιά, αριστερά και προς τα πάνω του το πιστόλι πριν αποφασίσει να πυροβολήσει και πες μου αν ο σκύλος ήταν μεγαλύτερη απειλή ή ο ίδιος για τον εαυτό του και τους γύρω του. Απλή λογική είναι.

Το είδα ξανά το βίντεο, πολλές φορές. Ο αστυνομικός, θεωρώ, πως δεν αποτελούσε απειλή για τους συναδέλφους του ή για τον εαυτό του. Δέχομαι πως ίσως βέβαια αποτελούσε για κάποιον ανυποψίαστο περαστικό (το ίδιο βέβαια θα ίσχυε σε οποιαδήποτε περίπτωση -εφόσον βρίσκεται σε αστική περιοχή- ακόμα και αν πυροβολούσε κάποιον οπλισμένο εγκληματία). 

Ωστόσο επιμένω, δεν μπορείς να κρίνεις με τόση σιγουριά έναν άνθρωπο ο οποίος καλείται να λειτουργήσει υπό πίεση. Ούτε μπορείς να χαρακτηρίζεις αρνητικά μια ομάδα ανθρώπων επειδή ένας εξ αυτών έκανε κάτι που θεωρείς (ή είναι αντικειμενικά) παπαριά. Αυτό πάει στους διάφορους A.C.A.B φάση τύπους.

Στο φινάλε δέχομαι εν μέρει την άποψή σου. Δεν δέχομαι όμως το να ασκείται εκ του ασφαλούς κριτική, όπως π.χ. στο διαιτητή ο οποίος δεν σφύριξε "κλασσική" περίπτωση offside...άσχετα βέβαια αν αυτός έζησε τη φάση στο γήπεδο ενώ εμείς έχουμε δυνατότητα replay σε αργή κίνηση και από δέκα διαφορετικές κάμερες.

Ουγκ? Τι σημαίνει αυτό?

Το "ουγκ" ξεκίνησε από δικό μου post και ζητώ συγγνώμη αν έθιξα κάποιον. Πάει σ' αυτούς που αρέσκονται στις γενικεύσεις του στυλ "όλοι οι μπάτσοι είναι γουρούνια"...

βρε ν3κ21..αν ειναι να παιρνουν τετοιες βιαστηκες αποφασεις τα οργανα της ταξης,τη γαμησαμε.απο τη στιγμη που εχουν πεπερ σπρεη και ταζερ,αυτες ειναι οι πρωτες επιλογες,οχι το οπλο.

Έχεις δίκιο και άδικο ταυτόχρονα. Δες τι γράφω στον gdask.

Η λογική σου είναι προφανώς σωστή, κατά την ταπεινή μου γνώμη όμως δεν "στέκει" στο παρόν θέμα. Αν ο τύπος έριχνε σε άοπλο άνθρωπο, ακόμα και αν αυτός π.χ. τον απειλούσε με τις γροθιές του ή ένα μαδέρι, θα συμφωνούσαμε.

Αν ο αστυνομικός δολοφονούσε ένα 15χρονο, ακόμα και αν αυτός τον έβρισε, θα μιλάγαμε για ψυχασθενή καυλόμπατσο. 

Ωστόσο, στο βίντεο ο τύπος λειτούργησε εντός των πλαισίων του νόμου και των κανόνων εμπλοκής. Ακόμα και IQ 200 να έχει κάποιος, αν δεν είναι ψύχραιμος μπορεί να κάνει πράγματα αδιανόητα.

Γι' αυτό κάθε ένοπλη Υπηρεσία έχει σαφείς κανόνες εμπλοκής. Χάρη σε τέτοιους κανόνες, από τη μία ο ένστολος έχει στο κεφάλι του πέντε απλά πράγματα που ίσως τον βοηθήσουν να λειτουργήσει με σχετική ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση υπό πίεση, ενώ από την άλλη έαν -στα πλαίσια αυτών των κανόνων- προχωρήσει σε χρήση όπλου μπορεί να αθωωθεί. Εν προκειμένω, ο τύπος εδώ προχώρησε σε κάτι βάρβαρο και ανήθικο για πολλούς από εσάς, είχε όμως το δικαίωμα να το κάνει.

Δεν είναι απόλυτα σχετικό, θυμάμαι όμως στη σχολή οδηγών που μας έλεγαν το εξής: Αν οδηγούμε με κάποια ταχύτητα και πεταχτεί ζώο μπροστά μας, δεν φρενάρουμε, δεν κάνουμε απότομες μανούβρες για να το αποφύγουμε. Γιατί; Διότι έτσι ίσως θέσουμε σε κίνδυνο τον εαυτό μας, τους συνεπιβάτες μας, άλλους οδηγούς ή περαστικούς. Είναι βάρβαρο; Είναι. Είναι λογικό; Επίσης.

• Like 3
Δημοσ.

γιατι βρε παιδια πρεπει ντε και καλα καποιος να πεθανει? να αφηναν το αφεντικο να βαλει το ζωντανο στο αμαξι και μετα να τον συλλαβουν δεν παιζει?

Καλά κατευθείαν στο τέλος πήγες; Ο τύπος έβαλε την αρκούδα στο αμάξι. Αυτό βγήκε από το παράθυρο και όρμηξε στους ανθρώπους που έκαναν την δουλειά τους

Καλά του κάνανε (και το ξαναγράφω αυτό). Ο άνθρωπος θα τον άφηνε ενώ του όρμηξε; Να τον αφήσει σακάτι (οπουδήποτε), να μην μπορεί να δουλέψει και να μείνει στο δρόμο αυτός και οι οικογένειά του; 

Εν το μεταξύ αρκετοί έχετε χάσει το δάσος, ενώ βλέπετε το δέντρο. Επιχείρηση της αστυνομίας με τεθωρακισμένα, γίνεται μόνο σε πραγματικά χαοτικές καταστάσεις, όταν χρησιμοποιούνται οι SWAT στην κύρια επιχείρηση. Και φυσικά θα σου ρίξουν οι αστυνομικοί με την μία μόλις δουν απειλή τότε, γιατί απλά δεν ξέρουν εσύ είσαι μπλεγμένος στην υπόθεση ή όχι. 

Αν πηγαίνατε στους ΕΚΑΜιτες την ώρα που πήγαιναν να συλλάβουν τους Αλβανούς προχτές, νομίζετε ότι θα σας ρώταγαν ποιός και τί θέλετε πολιτισμένα; Θα είχατε φάει τουλάχιστον 2 σφαίρες στα πόδια, αν όχι ψοφίσει σαν τον σκύλο. 

Δεν είναι απόλυτα σχετικό, θυμάμαι όμως στη σχολή οδηγών που μας έλεγαν το εξής: Αν οδηγούμε με κάποια ταχύτητα και πεταχτεί ζώο μπροστά μας, δεν φρενάρουμε, δεν κάνουμε απότομες μανούβρες για να το αποφύγουμε. Γιατί; Διότι έτσι ίσως θέσουμε σε κίνδυνο τον εαυτό μας, τους συνεπιβάτες μας, άλλους οδηγούς ή περαστικούς. Είναι βάρβαρο; Είναι. Είναι λογικό; Επίσης.

Αμήν. 

Πόσους μλκς βλέπω που φρενάρουν στο πρώτο κοράκι ή φασιανό που κάθετε στο δρόμο. Αν δεν φεύγει πάτημα. Σιγά μην τρακάρω εγώ για ένα ******

Δημοσ.

Αμα η φοιτητρια στην κομοτηνη, που ο σκυλος τις εβγαλε ολη τη σαρκα απο το προσωπο της, ηταν η  αδερφη σου, θα μας ελεγες μετα τι θα ηθελες να κανεις στο σκυλο. 

Μη μιλαμε ολοι εκ'του ασφαλους.

Αμα η φοιτητρια το κλωτσουσε το παραμελουσε, δεν το εμαθε να την ακουει, δεν την φταιει ο σκυλος για την βιαιει συμπαριφορα του.

Τα ζωα τα εκπαιδευεις. Οι ανθρωποι που εχουν μυαλο και βουληση να δω ποτε θα παψουν να φερονται σαν ζωα.

Τωρα το παραδειγμα σου ειναι εντελως ακυρο ομως. Εδω το σκυλι εδρασε, οπως επρεπε, ειδε να απειλουν το αφεντικο του και ηθελε να το προστατεψει. 

Στην περιπτωση της κοπελας κατι αλλο παιχτηκε. Επειδη υπαρχουν και αυτα τα περιστατικα με τα ζωα που αντιδρουν ετσι, ποιος ξερει γιατι, ας τα σκοτωσουμε ολα. Γιατι καποια μερα μπορει να τρελαθουν και να μας φανε. 

Δημοσ.

Παντως αυτοι οι αμερικανοι μπατσοι πρεπει να ειναι σκληρα αντρακια

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΥΡΟΒΟΛΑΕΙ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ;;

ΖΩΟ χειρότερο απο την αγελάδα ο συγκεκριμένος μπάτσος.

Δημοσ.

Γιατί ακριβώς μιλάμε;

Ο σκύλος ξεκάθαρα πήδηξε από το αμάξι και επιτέθηκε στον μπάτσο.

Θα έπρεπε να το αφήσει να τον δαγκώσει η αρκούδα με το λουρί μπας και ηρεμήσει;

Το ότι συνέλαβαν το αφεντικό και για τον λόγο που έγινε η σύλληψη είναι κάτι δευτερεύων εφόσον μιλάμε για το περιστατικό για την επίθεση από τον σκύλο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...