Προς το περιεχόμενο

Η Nokia διαθέτει την εφαρμογή πλοήγησης Here Drive+ σε όλα τα WP8 smartphones


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Nokia δεν ασχολείται μόνο με την δημιουργία smartphones αλλά ρίχνει ιδιαίτερο βάρος και στη χαρτογράφηση μέσω εφαρμογών και υπηρεσιών. Με σημερινή ανακοίνωση της, η Φινλανδική εταιρεία κάνει ένα άνοιγμα και προς τις άλλες εταιρείες, κυκλοφορώντας το γνωστό Here Drive+ σε όλα τα WP8 smartphones.Το Here Drive+ ή αλλιώς Nokia Drive όπως ήταν ο παλιός τίτλος του, είναι μια πλήρης εφαρμογή πλοήγησης η οποία διαθέτει χάρτες από όλο το κόσμο και το σημαντικότερο, μπορεί να δουλέψει χωρίς την παρουσία Internet. Αποτελώντας αποκλειστικότητα για τη σειρά Lumia τα τελευταία 2 χρόνια, η Nokia φαίνεται να επιθυμεί την επέκταση της εφαρμογής και σε όσους δε διαθέτουν δικό της smartphone.

 

Χωρίς να προκαλεί έκπληξη, η εφαρμογή θα διατίθεται με ένα χρηματικό αντίτιμο, όχι δηλαδή όπως στην περίπτωση των περισσοτέρων Lumia μοντέλων. Συγκεκριμένα οι μη κάτοχοι Lumia, θα μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή από το Windows Store με κόστος €34.99, μια τιμή που κρίνεται ανταγωνιστική λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές τιμές εφαρμογών πλοήγησης σε κάθε πλατφόρμα.

 

Πάντως το Here Drive+ διατίθεται δωρεάν για τα περισσότερα Lumia μοντέλα και συγκεκριμένα για τα 928, 925, 920, 822, 820, 810, 620, αφήνοντας απ' έξω τα πιο φθηνά Lumia 720 και 520 οι κάτοχοι των οποίων μπορούν να προμηθευτούν την εφαρμογή με όλους τους χάρτες και με τιμή €15.49. Ήδη από τη beta έκδοση, το Here Drive+ κυκλοφορεί δωρεάν στη Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ηνωμένες Πολιτείες με τοπικούς χάρτες ενώ όσοι θα θελήσουν να έχουν παγκόσμιους χάρτες θα πρέπει να αγοράσει το in-app update μετ τιμή €15.39.

 

Link.png Site: Nokia Press

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Εάν είναι σοβαρό app (δεν το γνωρίζω), είναι εξαιρετική κίνηση.

Ιδίως το in-app purchase των 15,39 δολλαρίιων για παγκόσμιους χάρτες (!) είναι τρομερή ευκαιρία - αν σκεφτεί κανείς ότι το Navigon κοστίζει 80 ευρώ για ευρωπαϊκούς χάρτες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια διευκρίνηση: στα μοντέλα 720 και 520 υπάρχει μια χαρά αλλά μονο για τη χώρα που διαμένει ο κάτοχος της συσκευής απλως για να έχει όλο το κοσμο θα πληρώσει 15,5€....

 

Οποτε πχ εγώ που κινούμαι μονο στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να πληρώσω τίποτα!!!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα απ τους λογους που κλεινω προς την αγορα του 925.... τα Here apps. Πραγματικα, αγοραζεις και ενα car stand, και εχεις ενα αριστο GPS navigator στο αμαξι, οπουδηποτε και να πας.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να βγω λίγο off topic,αλλά σε Android εσείς τι πρόγραμμα GPS χρήσιμοιείτε για πλοήγηση;

Αν αναφέρεσαι σε paid app (όχι δλδ "σπασμένα κλπ"), χρησιμοποιώ το εξής

play.google.com/store/apps/details?id=com.mapfactor.navigator

Είναι offline, με φωνητικη πλοηγηση ΚΑΙ στα ελληνικα. Σου δίνει την επιλογή είτε να το δουλέψεις εντελώς δωρεάν με χάρτες open street maps (οι οποίοι βεβαίως έχουν ακόμα αρκετές ελλείψεις) είτε να αγοράσεις ΜΟΝΟ τους χάρτες της ΤΟΜΤΟΜ για την Ελλάδα με 14,99 ευρώ και να χρησιμοποιεί αυτους (και να ενημερώνεται φυσικά). Εϊναι δοκιμασμένο σε 3 μεγάλα ταξίδια και εντός Θεσσαλονίκης αρκετές φορές. Πολύ καλές εντυπώσεις.

Συμπληρωματικά φυσικά, υπάρχει πάντοτε η φωνητικη πλοήγηση της Google (από τα Google maps), η οποία είναι διαθέσιμη μόνο σε android 4.1+ συσκευές (αν δεν κάνω λάθος), αλλά είναι ΜΟΝΟ Online.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια διευκρινηση παρακαλω, τα lumia 520 πρεπει να πληρωσουν η οχι για το προγραμμα και τους χαρτες της Ελλαδας?

Ούτε ευρώ ... εντελώς δωρεάν και πίστεψε με το καλύτερο phone navigator ever !!!!!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης , μπείτε εδώ κάντε login και πάτε στη καρτέλα  map creator beta . Δείτε και συγκρίνεται το με το Google maps όσον αφορά την ευκρίνεια , τις σημάνσεις και  την ακρίβεια.

Πάντως έχει δρόμο ακόμη , αλλά το καλό είναι η συνεργασία της Nokia με την Nayteq.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δλδ αυτο με τους free τοπικους χάρτες και paid ολους τους υπολοιπους,ισχύει για ολα τα lumia ή μονο για τα 720&520 και σε ολα τα υπολοιπα ειναι free ολοι οι χάρτες?

Για χώρες που δεν εχει χάρτες οπως η κυπρος,δικαιούνται καποιο χάρτη αλλης χωρας, που θα επιλεξουν οι χρηστες αυτης της χωρας σαν free?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...