Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω 2 partition στο σκληρό.Ένα με win 7 και ένα με win 8.Ξαφνικά δεν μπουτάρει στα 8, ούτε σε ασφαλή λειτουργία.Βάζω το cd να κάνει repair αλλά δεν αλλάζει κάτι.Πριν μπει στα 7, μετά το boot θέλει να κάνει checkdisk στο σκληρό με τα 2 partition, το αφήνω να ολοκληρωθεί, κάνει restart και πάλι θέλει να ξανακάνει chkdsk...

Πάω να μπω από τα 7 στο άλλο partition για να πάρω τα αρχεία αλλά δε με αφήνει...

Μου βγάζει ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση.

Αν μπω από τον ''υπολογιστή μου'' στις ''ιδιότητες'' του δίσκου μου και κάνω ''έλεγχο σφαλμάτων'' μου βγάζει ότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο δίσκο.

Αν μπω από την διαχείρηση, που παρεμπιπτόντως γράφει ότι είναι σε καλή κατάσταση (όπως και το hd sentinel για τον δίσκο 100%) μπορώ να κάνω έλεγχο...

Έχετε καμια ιδέα για το τι παίζει?

Και πώς μπορώ να πάρω τα αρχεία μου? :unsure:

post-148022-0-88019600-1373482238_thumb.png

Δημοσ.

Από κάποια διαδρομή linux δοκίμασες? και εγώ είχα σχεδόν το ίδιο πρόβλημα και τα αρχεία τα πήρα από το ubuntu

Δημοσ.

Από κάποια διαδρομή linux δοκίμασες? και εγώ είχα σχεδόν το ίδιο πρόβλημα και τα αρχεία τα πήρα από το ubuntu

Λες?

Σκέφτηκα ότι θα γίνεται το ίδιο επειδή στα win 7 δε με αφήνει να μπω...

Θα βάλω τα ubuntu να δω...

Δημοσ.

Επίσης αλλαγή καλωδίου SATA ή IDE δοκίμασες? ή αλλαγή θύρας... Άμα τα βγάλεις φύσα και λίγο τα βύσματα...

Δημοσ.

Επίσης αλλαγή καλωδίου SATA ή IDE δοκίμασες? ή αλλαγή θύρας... Άμα τα βγάλεις φύσα και λίγο τα βύσματα...

Το ίδιο γίνεται...

Μόλις έβαλα κάτι παλιά ubuntu που είχα και άνοιξε μια χαρά το partition (πράγμα που δεν το περίμενα να πω τη αλήθεια).

Παίρνω κάτι λίγα αρχεία που μου είχαν μείνει και πάει για format και βλέπουμε...

Thnx evo :wub:

thanks.gif

Δημοσ.

Μιας και έχω παρόμοιο πρόβλημα, είπα να ζητήσω απο εδώ τη συμβουλή σας. Έχω έναν HDD 250 Gb απο dell laptop τον οποίο έχω συνδέσει με USB enclosure σε ένα Mac. Το πρόβλημα ειναι ότι στο dell laptop δε γινόταν εκκίνηση των windows ούτε σε safe mode και κατόπιν δεν μου τον αναγνώριζε απο το USB enclosure , ώστε να σωσω πολύ σημαντικές photos της κόρης μου :-( . Προσπαθώ να τις ανακτησω τώρα με photorec. Μου βγάζει 5 partitions. Έχω ανεβάσει εικόνα απο το photorec

1. Ποιο partition πρέπει να το βάλω να ψάξει? το p=primary? (στο no partition ψάχνει όλο τον HDD και παει παρά παρά πολύ αργά)

2. Μετά ποιο file system να επιλέξω? Ext2/ext3 ή το other (ntfs/fat..)??

3. Μήπως υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανάκτησω τις φωτογραφίες μου. Το photorec δεν ανακτά τα ονόματα αρχείων ούτε τους φακέλους, οπότε όλα ειναι ανακατεμένα. Επίσης κάποιες φωτογραφίες μου μεγέθους περ. 2 GB τις βγάζει σα μικρά εικονίδιο 100 KB....

Δε με νοιάζει να επιδιορθωσω το σκληρό (νομίζω ότι κάτι τέτοιο μάλλον πρέπει να το ξεχάσω) αρκεί να σώσω τις φωτογραφίες της μικρής μου.

Ευχαριστω προκαταβολικά, συγγνώμη αν οι ερωτήσεις ακούγονται αστείες, δεν είμαι ειδική.

post-270053-0-18666600-1373498099_thumb.jpg

Δημοσ.

Το ίδιο γίνεται...

Μόλις έβαλα κάτι παλιά ubuntu που είχα και άνοιξε μια χαρά το partition (πράγμα που δεν το περίμενα να πω τη αλήθεια).

Παίρνω κάτι λίγα αρχεία που μου είχαν μείνει και πάει για format και βλέπουμε...

Thnx evo :wub:

thanks.gif

Ρε συ Antwni, μην πεις ότι συχνάζεις στο insomnia θα μας πάρουν με τις πέτρες!! :P 

Πάντα μια τελευταία έκδοση κάποια διανομής Linux στο στικάκι σου και το Plop σε ένα cd :P 

Δημοσ.

χαχα το σκέφτηκα το live cd αλλά από τη στιγμή που δεν άνοιγε από τα 7, πίστευα ότι θα γινόταν το ίδιο και στα linux.

Μια χαρά έπαιξε με τα παλιά ubuntu όμως :P

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι για τι το έπαθε αυτό ξαφνικά...

Δημοσ.

1. Ποιο partition πρέπει να το βάλω να ψάξει? το p=primary? (στο no partition ψάχνει όλο τον HDD και παει παρά παρά πολύ αργά)

2. Μετά ποιο file system να επιλέξω? Ext2/ext3 ή το other (ntfs/fat..)??

3. Μήπως υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανάκτησω τις φωτογραφίες μου. Το photorec δεν ανακτά τα ονόματα αρχείων ούτε τους φακέλους, οπότε όλα ειναι ανακατεμένα. Επίσης κάποιες φωτογραφίες μου μεγέθους περ. 2 GB τις βγάζει σα μικρά εικονίδιο 100 KB....

2gb μια εικόνα;;; 0_0 

1.το πρώτο και το δεύτερο διαμέρισμα είναι του laptop και λογικά δεν θα είχες πρόσβασή σε αυτά οπότε θα έλεγα να ψάξεις στο τρίτο (που τυχαίνει να είναι και το μεγαλύτερο,με το συμπάθιο) εκτός αν θυμάσαι ότι της έγραφες σε άλλο διαμέρισμα από ότι ήταν τα windows οπότε πας στο τελευταίο.

2.Αν είχες windows διαλέγεις ntfs/fat.

3.Καλύτερα θα ήταν να έτρεχες το testdisk που είναι μαζί με το photorec και να προσπαθούσες να επαναφέρεις το διαμέρισμα που είχε της φωτογραφίες,έτσι θα γίνει γρήγορα η δουλειά και θα είναι τακτοποιημένα όπως τα άφησες.

Δες εδώ και έναν οδηγό. http://theelf.hostoi.com/TestDisk.html#analyse

Το πρόβλημα ειναι ότι στο dell laptop δε γινόταν εκκίνηση των windows ούτε σε safe mode και κατόπιν δεν μου τον αναγνώριζε απο το USB enclosure

Εδώ τι εννοείς;;;Από που έκανες εκκίνηση το laptop;;;

Δημοσ.

Ευχαριστω πολύ TheELF!! Λίγο τα εμπλεξα, επειδή άργησα να δώ την απάντηση σου. Είχα ήδη αρχίσει να τρέχω το photorec, επειδή μπορούσα να επιλέξω μόνο ανακτηση φωτογραφ. Εχει τώρα 2 μέρες περίπου που ανακτά αρχεία, μάλλον κάνει δουλειά, γιατι ειδα καποιες photos που θελω. απλώς κολλάει σε κάποια read errors και παει πολύ αργά.

--- Sorry εννοουσα 2 MB photos, σε κάποιες βγάζει μόνο thumbnails, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη το scanning.

--- Πως γίνεται να μου ανακτά τις photos μου, αφού κατα λάθος επέλεξα ext2/ext3 αντί για ntfs/fat ?? windows είχα.

---το laptop μου δεν έκανε καθόλου εκκίνηση, οπότε έβγαλα το σκληρό, τον έκανα slave σε ενα Mac, και τρέχω το photorec απο κει

--- όταν τελειώσει το photorec, λέω να τρέξω testdisk όπως είπες. Ακόμη κι αν έχει σώσει τις photos, ισως αποφυγω τη διαδικασια να πρεπει να τις ψαξω σε καμια 200αρια φακελους συνολο 50.000 jpegs. Καλα θα κανω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...