Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Ξεσκαλίζοντας σήμερα την ντουλάπα μου, βρήκα ένα λάπτοπ HP αγορασμένο το 2004 που δεν δουλεύει εδώ χρόνια. Θυμήθηκα όμως ότι έχω μέσα κάποια αρχεία με συναισθηματική αξία και θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει τρόπος (ιδιαίτερα αν υπάρχει δωρεάν/φθηνός τρόπος) να μεταφέρω τα αρχεία από το λάπτοπ αυτό σε ένα desktop. 

Ορίστε η φωτογραφία του σκληρού: jajq5v.jpg

Eυχαριστώ πολύ  ^_^

Δημοσ.

Αν μπορείς να πάρεις από ebay, λογικά με κάτι Link.png Site: http://www.ebay.com/itm/44pin-2-5-IDE-HDD-Drive-Female-to-7-15pin-Male-SATA-Adapter/261117191371?rt=nc&_trksid=p2047675.m1851&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D163%26meid%3D9101599937733131257%26pid%3D100005%26prg%3D1088%26rk%3D2%26rkt%3D4%26sd%3D110768062280%26">τέτοιο κάτι θα γίνει. (δεν το έχω δοκιμάσει απλά ψάχνοντας βρήκα ότι υπάρχει αντάπτορας για να μπει σε sata)

Δημοσ.

Ναι ενας αντάπτορας θα κανει την δουλειά να πάρεις τα αρχεία σου αν δουλεύει φυσικά ο δίσκος ακομα :)

Δημοσ.

Αν σου περισσεύει κάποιο τροφοδοτικό πάντως,με αυτό εδώ κάνεις ποιο εύκολα την δουλειά σου,http://www.ebay.com/itm/Hard-Drive-Converter-Cable-USB-2-0-to-IDE-SATA-2-5-3-5-T8-/171062846245?pt=US_Drive_Cables_dapters&hash=item27d423e325 , και θα έχει και μια κάποια χρησιμότητα πέρα από αυτόν τον παλιό δίσκο. 

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά! 

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, με τον τρόπο που μου προτείνει ο Νίκος, αγοράζω έναν αντάπτορα-υποδοχή για τον παλιό σκληρό ώστε να μπορώ να τον βάλω στο κουτί του desktop; Γιατί αν είναι αυτό μάλλον θα χρειαστώ περαιτέρω βοήθεια καθώς ουδέποτε έχω ανοίξει desktop. 

Και με τον τρόπο που προτείνει ο theelf μπορώ να συνδέσω τον παλιό δίσκο μέσω USB με τον νέο υπολογιστή; Αλλά γιατί θα χρειαστώ τροφοδοτικό;

Δημοσ.

Γιατι οι παλιου τυπου σκληροι δισκοι, ειχα ξεχωριστη τροφοδοσια και πιθανον να μην υποστηριζετε αυτου του ειδους η τροφοδοσια απο το τροφοδοτικο που εχεις στον σταθερο υπολογιστη σου.

Δημοσ.

Kρίμα, γιατί ο 2ος τρόπος θα ήταν πολύ πιο εύκολος για μένα που δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το modding και το hardware γενικά και μπορεί να κάνω καμιά βλακεία.. Aν σας πω τι τροφοδοτικό έχω υπάρχει τρόπος να δούμε αν είναι συμβατός ο δίσκος;

Δημοσ.

Kρίμα, γιατί ο 2ος τρόπος θα ήταν πολύ πιο εύκολος για μένα που δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το modding και το hardware γενικά και μπορεί να κάνω καμιά βλακεία.. Aν σας πω τι τροφοδοτικό έχω υπάρχει τρόπος να δούμε αν είναι συμβατός ο δίσκος;

Λογικά αφού είναι από Laptop ο δίσκος δεν θα χρειαστεί ξεχωριστό τροφοδοτικό και θα πάρει το ρεύμα που θέλει απευθείας από το usb,απλά υπάρχει μια πιθανότητα να μην βγάζει αρκετή ισχύ η usb σου,αξίζει πάντως να το δοκιμάσεις.Ακόμα και σε Η/Υ φίλων και γνωστών αφού είναι εύκολη διαδικασία,απλά θέλει προσοχή στην μεταφορά του δίσκου.  

Δημοσ.

Λογικά αφού είναι από Laptop ο δίσκος δεν θα χρειαστεί ξεχωριστό τροφοδοτικό και θα πάρει το ρεύμα που θέλει απευθείας από το usb,απλά υπάρχει μια πιθανότητα να μην βγάζει αρκετή ισχύ η usb σου,αξίζει πάντως να το δοκιμάσεις.Ακόμα και σε Η/Υ φίλων και γνωστών αφού είναι εύκολη διαδικασία,απλά θέλει προσοχή στην μεταφορά του δίσκου.  

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Ούτως ή άλλως είναι πολύ φτηνός ο αντάπτορας από το ebay οπότε δεν έχω να χάσω κάτι. Μόλις μου έρθει θα σας πω αποτελέσματα!

Δημοσ.

Ο δίσκος αυτός δε χρειάζεται ούτε και μπορεί να χρησιμοποιήσει τροφοδοτικό.

Σίγουρα ο αντάπτορας σε usb είναι η καλύτερη λύση.

Τώρα αν τύχει και οι usb θύρες δεν τροφοδοτούνται σωστά είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...