Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενα παιδί απο την παρέα μου έχει κλειδιά απο το φορτηγάκι του πατέρα του
Σκεφτήκαμε να πάμε σε ενα χωριό εδώ κοντά στην περιοχή μου που έχει δάσος και να κόψουμε ξύλα και να τα φέρουμε να έχουμε για τους πρώτους μήνες του χειμώνα. Οχι πολλά , κανα 5-6 τόνους (χοντροκομμένα , αργότερα τα κόβουμε σε μικρότερα)

επιτρέπεται ή θέλει άδεια ? η απαγορεύεται γενικά?

Δημοσ.

ειναι με επιτρεπομενη περιοδο σαν το κυνηγι.. και σε καποιες περιοχες απαγορευετε εντελως το κοψιμο επισης υπαρχουν δεντρα που απαγορευονται να τα κοψεις πχ μηλιαρι και πευκο.. ειδικα το πευκο ακομα και σε δικο σου οικοπεδο θελει αδεια για να κοπει.. ειναι κ αλλα που απαγορευετε η κοπη τους αλλα δεν τα ξερω

Δημοσ.

πλάκα κάνεις θαρρώ.

Απαγορεύεται δια ροπάλου. Κι εκεί που επιτρέπεται, μισθώνει το δασαρχείο εκτάσεις προς εκμετάλλευση σε ιδιώτες.

Αν ήταν να κόβουμε ο καθένας απο ένα δέντρο ζήτω που καήκαμε.

Φυσικά αν δεν υπάρχει φράγκο για να ζεσταθείτε δε μπορώ να σου πώ μη το κάνεις...αλλά να ξέρεις, αν σε πιάσει το δασαρχείο ή σε δώσει κάποιος (καθόλου απίθανο) ετοιμάσου...

Ειδικά δε αν ειναι κάποιο κωνοφόρο ή παρεμφερή που δε τα αγγίζουμε κάν.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που λες απαγορεύεται γενικά. Δεν μπορείς να βγάλεις άδεια για αυτό. Είναι παράνομο.

Αν τα δέντρα ειναι σε δικο σου χωραφι κανονικά πάλι πρέπει να βγάλεις άδεια γιατί αν σε τσακώσουν να τα μεταφερεις μπορούν να σου κατασχεσουν ακομα και το αμάξι.

• Like 1
Δημοσ.

στην περιοχη μου παντως δινουν 3 βδομαδες να κοψεις για οικιακη χρηση,, αλλα περσι καποια ατομα το παραχεσαν το θεμα και κατεβασαν το μισο βουνο και πουλουσαν ξυλεια με αποτελεσμα να κατασχεσουν ξυλα και να σφιξουν τα πραγματα για ολους

Δημοσ.

στην περιοχη μου παντως δινουν 3 βδομαδες να κοψεις για οικιακη χρηση,, αλλα περσι καποια ατομα το παραχεσαν το θεμα και κατεβασαν το μισο βουνο και πουλουσαν ξυλεια με αποτελεσμα να κατασχεσουν ξυλα και να σφιξουν τα πραγματα για ολους

Λίγο δύσκολο το βλέπω αυτο που λες.

Ή η έκταση που κόβεται δεν ειναι δημόσια αλλά κάτι σαν συνιδιοκτησία των κατοικων ή κάτι παρόμοιο ή αυτο που κάνετε είναι παράνομο.

Και μαλλον το 2ο ισχυει. Αν είναι δυνατόν να δίνονται άδειες και να κόβει ο καθενας ξεχωριστά ότι θελει...

Ακομα και σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας τα ξύλα κόβονται οργανωμένα από συνεργεία και όχι από τον καθενα ξεχωριστά...

Δημοσ.

α , οπότε ειναι παράνομο 
μάιστα , πάλι θα σκάσουμε φράγκα για χλωρά ξύλα 
δεν μπορώ να βρω να πουλάνε ξύλα ξερά 
για κανένα λόγο. Σε 3ης στην περιοχή μου που έψαχνα πέρσι έβρισκα μόνο χλωρά 

Δημοσ.

Λίγο δύσκολο το βλέπω αυτο που λες.

Ή η έκταση που κόβεται δεν ειναι δημόσια αλλά κάτι σαν συνιδιοκτησία των κατοικων ή κάτι παρόμοιο ή αυτο που κάνετε είναι παράνομο.

Και μαλλον το 2ο ισχυει. Αν είναι δυνατόν να δίνονται άδειες και να κόβει ο καθενας ξεχωριστά ότι θελει...

Ακομα και σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας τα ξύλα κόβονται οργανωμένα από συνεργεία και όχι από τον καθενα ξεχωριστά...

Όχι γίνεται σε κάποιους δήμους.

Το δασαρχείο Σεπτέμβριο με Οκτώβριο

οριοθετεί περιοχές και δέντρα και δίνει

δυο με τρεις βδομάδες για την ξύλευση τους

καθώς και την αποψίλωση του δάσους από

σάπια και σπασμένα δέντρα. Βέβαια με τις

διαστάσεις που έχει πάρει η παράνομη

υλοτόμιση σιγά σιγά σταματάει και αυτό.

Δημοσ.

νομιμα με ανακοινωση στον δημο της ημερομηνιες που επιτρεπετε.. στον δημο παγγαιου αυτο και το κοψιμο γινετε στο βουνο σε δημοσια εκταση.. μονο σε ενα η δυο χωρια του δημου απαγορευτηκε η κοπη επειδη καναδυο ελαφρομυαλοι κοψαν ξυλα για 10 χρονια

Δημοσ.

Τα παραγγελνεις απο τωρα..

Τα αποθηκευεις και οταν ερθει ο χειμωνας εχουν ξεραθει ...

λες να μην το σκέφτηκα? λεφτά δεν παίζουν 

όταν θα έχω λεφτά θα ειμαι αναγκασμένος να αγοράσω χλωρά ή βρεγμένα (έχουμε εναν στην περιοχή που τα αφήνει επίτηδες ξεσκέπαστα για να βρέχονται και να ζυγίζουν παραπάνω πφτ.

Δημοσ.

λες να μην το σκέφτηκα? λεφτά δεν παίζουν 

όταν θα έχω λεφτά θα ειμαι αναγκασμένος να αγοράσω χλωρά ή βρεγμένα (έχουμε εναν στην περιοχή που τα αφήνει επίτηδες ξεσκέπαστα για να βρέχονται και να ζυγίζουν παραπάνω πφτ.

Εμά ρε, πόσο να πηγαίνει το τετραγωνικό; (αν θυμάμαι καλά δεν χρεώνουν με βάρος πλέον αλλά με όγκο..)

Δημοσ.

nicoc89 τα καυσόξυλα αυτή την εποχή τα

παραγγέλνεις για να πάρεις και τιμή.
Σε χωρικά τ΄αγοράζεις όχι σε κιλά.
Ας τα ποτίζει όσο θέλει.

Ποιο πολύ παίζει ρόλο τι ξύλο έχει.

Τι γίνεται ρε πούστη μου.
Στον ίδιο χρόνο.
Πριν με τον mak3don και
τώρα με τον status.
Πιάσατε κόκκινο ρε... :lol:

Δημοσ.

nicoc89 τα καυσόξυλα αυτή την εποχή τα

παραγγέλνεις για να πάρεις και τιμή.

Σε χωρικά τ΄αγοράζεις όχι σε κιλά.

Ας τα ποτίζει όσο θέλει.

Ποιο πολύ παίζει ρόλο τι ξύλο έχει.

Τι γίνεται ρε πούστη μου.

Στον ίδιο χρόνο.

Πριν με τον mak3don και

τώρα με τον status.

Πιάσατε κόκκινο ρε... :lol:

Δεν έχω τέτΧοια θέματα..;ρ

@νίκοc89_o_Καιρόc_γαρ_εγγύc

http://www.xylapavlos.gr/prosfores.htm

http://anastasopoulos-kausoksila.gr/%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%BF%CE%BE%CF%85%CE%BB%CF%89%CE%BD

Δεν το λες και ακριβά, τέτοια εποχή, λογικότατα, θα έχει και ένα 20% κάτω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...