Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, σκέφτομαι να κάνω μια ενημέρωση bios στην μητρική p5gd1. Ο λόγος είναι ότι δεν μου αναγνωρίζει τα αρχεία εκκίνησης win7 σε έναν νέο σκληρό που έχω πάρει. Στην ιστοσελίδα http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&m=P5GD1+Pro&os=17 μου βγάζει πολλές ενημερώσεις. Ποια από αυτές πρέπει να βάλω; Η μήπως η τελευταία τις περιέχει όλες μαζί;

Δημοσ.

Ποιον δίσκο εχεις πάρει και ποιο ακριβώς ειναι το πρόβλημα δεν κανει boot απο το cd να περάσεις τα windows η η δεν βρίσκει τον δίσκο οταν πας να κανεις εγκατάσταση ?

Το τελευταίο bios θα το βρείς στην καρτέλα bios και μετα αυτο που θέλεις ειναι το P5GD1 PRO BIOS 1012 , ασε το bios update ομως και απάντησε στα παραπάνω γιατι καπου αλλου ειναι το πρόβλημα

Δημοσ.

O καινούριος σκληρός είναι αυτός WD500AAKX. Κοίταξε, τώρα στο pc έχω υποχρεωτικά δυο συνδεδεμένους σκληρούς, έναν παλιό 80άρι και αυτόν τον καινούριο. Εάν αποσυνδέσω τον 80άρι τότε το bios δεν μπορεί να διαβάσει τα αρχεία του καινούριου σκληρού. 

Θέλω ας πούμε να κάνω εκκίνηση τα win7(εγκατεστημένα) που έχω στον 500άρι; Δε μπορώ εάν δεν έχω συνδεδεμένο τον 80άρι(ο οποίος έχει και αυτός win7). Τον αναγνωρίζει η μητρική απλώς δε μπορεί να διαβάσει τα αρχεία εκκίνησης μάλλον λόγω κάποιου προβλήματος στο bios το οποίο εξαφανίζεται όταν έχω συνδεδεμένο τον παλιό σκληρό.

Επικοινώνησα με την asus και μου απάντησε:The problem is caused from the incompatibility of the HDD with the bios of MB.

Και λέω πάω για update. Δε ξέρω αν το κατάλαβες το πρόβλημα, αν είναι να το εξηγήσω πιο αναλυτικά πες μου.

Δημοσ.

Κατάλαβα τι λες απλα δεν το εχω ξανα ακούσει.

Δηλαδή εχεις συνδεδεμένο τον 500αρι επάνω μονο του αν κανεις boot με το dvd για να περάσεις τα 7 που ακριβώς κολλάει ?

Δημοσ.

Δεν κάνω boot με το dvd, τα windows βρίσκονται ήδη εγκατεστημένα στον καινούριο 500άρι και λειτουργούν απροβλημάτιστα. Το boot πάω να το κάνω μέσω του σκληρού και μου βγάζει αυτό το μήνυμα:  insert distributive cd/dvd and press any key to continue or <Esc> to abort the action Please make sure your Bios is set up to boot from CD/DVD 

Ενώ στο μενού του bios τον βλέπει τον σκληρό κανονικά.  

Είναι λίγο περίεργο το πρόβλημα γιατί εξαφανίζεται αφού συνδέσω τον παλιό σκληρό. Από κει και πέρα διαλέγω εγώ το λειτουργικό που θέλω ανάμεσα στους δυο σκληρούς.

Δημοσ.

Πρώτη φορά κάνω bios update και απ' ότι βλέπω με afudos δεν καταφέρνω τίποτα είτε σε usb είτε σε cd μιας και δεν φορτώνεται από το bios. Δε ξέρω τι έκανα λάθος. Μου βγάζει το εξής μήνυμα: "remove disks or other media"  Μήπως να δοκιμάσω με http://www.freewarefiles.com/NTFSDOS-readwrite-NTFS-From-DOS_program_11100.html  ??? για να φορτώσω το afudos και την rom κατευθείαν από τον σκληρό; Είναι ασφαλής αυτός ο τρόπος;

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πριν προχωρήσεις με το Bios Update, έχοντας συνδεμένο μόνο τον 500άρη, δοκίμασε να κάνεις επιδιόρθωση των Windows χρησιμοποιώντας το αρχικό DVD εγκατάστασής τους. Ρύθμισε το Bios να μπουτάρει από DVD, όταν σου ζητηθεί επέλεξε "Επιδιόρθωση του υπολογιστή σας" , περίμενε λίγο μέχρι να εντοπιστεί το Λειτουργικό σου, και μετά  "Επιδιόρθωση κατά την εκκίνηση". Εάν έχεις κάποιο κατεστραμμένο αρχείο εκκίνησης των Windows, στον WD500AAKX , έχεις μια πιθανότητα να το ανακτήσεις μ' αυτόν τον τρόπο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...