Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 470
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ μία κουβέντα θα πω και όποιος θέλει την απαντάει σοβαρά.Έχω χρόνια που δουλεύω κυριακές λόγω της φύσης της δουλειάς μου και μάλιστα τις περισσότερες φορές νύχτα.Παλιά μου έδιναν το 75% τώρα μου δίνουν το τρίτο το...Γιατί την όποια επιδείνωση στην ζωή μας το θεωρούμε πρόοδο και αναγκαίο κακό;Δηλάδή πόσο πρέπει πιστεύετε εσείς που υποστηρίζετε κάθε τέτοιο μέτρο μέιωσης μισθών απολύσεις  αύξηση του ωραρίου εργασίας και των εργάσιμων ημερών πρέπει να υποστεί ένας λαός μέχρι να πει ως εδώ;Που αλήθεια είναι το όριο;Μήπως να σκεφτώ να πω στο αφεντικό μου να τον πληρώνω εγώ λόγω κρίσης και να μου τα επιστρέψει μαζί με τους μισθους μου όποτε έχει την ευχαρίστηση;Γιατί στο τέλος εκεί βλέπω να φτάνουμε.

• Like 6
Δημοσ.

Εγώ μία κουβέντα θα πω και όποιος θέλει την απαντάει σοβαρά.Έχω χρόνια που δουλεύω κυριακές λόγω της φύσης της δουλειάς μου και μάλιστα τις περισσότερες φορές νύχτα.Παλιά μου έδιναν το 75% τώρα μου δίνουν το τρίτο το...Γιατί την όποια επιδείνωση στην ζωή μας το θεωρούμε πρόοδο και αναγκαίο κακό;Δηλάδή πόσο πρέπει πιστεύετε εσείς που υποστηρίζετε κάθε τέτοιο μέτρο μέιωσης μισθών απολύσεις  αύξηση του ωραρίου εργασίας και των εργάσιμων ημερών πρέπει να υποστεί ένας λαός μέχρι να πει ως εδώ;Που αλήθεια είναι το όριο;Μήπως να σκεφτώ να πω στο αφεντικό μου να τον πληρώνω εγώ λόγω κρίσης και να μου τα επιστρέψει μαζί με τους μισθους μου όποτε έχει την ευχαρίστηση;Γιατί στο τέλος εκεί βλέπω να φτάνουμε.

Αν και διαφωνω για το ανοιγμα τις κυριακες (για αλλους λογους),

γιατι πρεπει να φτασεις στο σημειο αυτο για να πεις ως εδω; Γιατι δεν το ειπες ηδη οταν σου εκοψαν το 75%;

Η υποστηριξη ενος τετοιου μετρου στα ορια της νομιμοτητας δεν εχει καμμια σχεση με αυθαιρετες αυξησεις ωραριων. Στα πλαισια της μη νομιμοτητας, δε χρειαζοταν η κυριακη για να κανει καποιος οτι γουσταρει. Ηδη εσενα το 75% στο εκοψαν πιο πριν, καποιος αλλος ηδη μπορει να δουλευει 12 ωρες τη μερα και να πληρωνεται για 6, αυτα ηδη υπαρχουν δε χρειαζοταν η κυριακη για να ξεκινησει.

Δημοσ.

Αν και διαφωνω για το ανοιγμα τις κυριακες (για αλλους λογους),

γιατι πρεπει να φτασεις στο σημειο αυτο για να πεις ως εδω; Γιατι δεν το ειπες ηδη οταν σου εκοψαν το 75%;

Η υποστηριξη ενος τετοιου μετρου στα ορια της νομιμοτητας δεν εχει καμμια σχεση με αυθαιρετες αυξησεις ωραριων. Στα πλαισια της μη νομιμοτητας, δε χρειαζοταν η κυριακη για να κανει καποιος οτι γουσταρει. Ηδη εσενα το 75% στο εκοψαν πιο πριν, καποιος αλλος ηδη μπορει να δουλευει 12 ωρες τη μερα και να πληρωνεται για 6, αυτα ηδη υπαρχουν δε χρειαζοταν η κυριακη για να ξεκινησει.

Ρε πουρνάρα δεν διαμαρτύρομαι με την μείωση του 75% λόγω το ότι δουλεύω σε φούρνο και όχι σε κάποια μεγάλη εταιρία που πρέπει να εφαρμόσει το 40ωρο.Εκεί πήγα εις γνώση μου ότι θα δουλεύω όλες τις μέρες της εβδομάδας και μάλιστα τις περισσότερες νύχτα!Για όλους τους υπόλοιπους υπάρχει το εργασιακό δίκαιο που κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια το έχουνε αλλάξει τον αδόξαστο.Δηλάδη για να πουμε φτάνει πρέπει να μας πουν να δουλέψουμε 100 ώρες την βδομάδα με 100 ευρώ μισθό;Που σταματάει όλο αυτό σε ρωτάω ποιο είναι το όριο για τον γενικό εργασιακό πληθυσμό.Μπορείς σε παρακαλώ να απαντήσεις σε αυτό;Και φυσικά δεν απευθύνομαι τόσο πολύ σε σένα αλλά στους χειροκροτητές τέτοιων μέτρων απευθύνομαι περισσότερο.

Δημοσ.

Ρε πουρνάρα δεν διαμαρτύρομαι με την μείωση του 75% λόγω το ότι δουλεύω σε φούρνο και όχι σε κάποια μεγάλη εταιρία που πρέπει να εφαρμόσει το 40ωρο.Εκεί πήγα εις γνώση μου ότι θα δουλεύω όλες τις μέρες της εβδομάδας και μάλιστα τις περισσότερες νύχτα!Για όλους τους υπόλοιπους υπάρχει το εργασιακό δίκαιο που κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια το έχουνε αλλάξει τον αδόξαστο.Δηλάδη για να πουμε φτάνει πρέπει να μας πουν να δουλέψουμε 100 ώρες την βδομάδα με 100 ευρώ μισθό;Που σταματάει όλο αυτό σε ρωτάω ποιο είναι το όριο για τον γενικό εργασιακό πληθυσμό.Μπορείς σε παρακαλώ να απαντήσεις σε αυτό;

Υπαγεται σε αλλο εργασιακο καθεστως ο φουρνος; Δε νομιζω.

Δημοσ.

Ναι,ναι...το προβλημα της αγορας ηταν η κυριακη,και οχι τα ποσα εκατομμυρια ανεργων,και την πλειαδα φορων και χαρατσιων κλπ...αντε να μην αρχισω,και κατεβασω καντηλια βραδιατικα!

Ας ειχε ο κοσμος δουλεια και χρηματα,και δεν θα κινοταν η αγορα ετσι;

Μπραβο τους,που λυσανε τα προβληματα της χωρας. <_<

• Like 1
Δημοσ.

Υπαγεται σε αλλο εργασιακο καθεστως ο φουρνος; Δε νομιζω.

Όχι ρε Πουρνάρα αλλά εκεί έχω να κάνω με ένα άτομο και όχι με όμιλο άρα κανονίζουμε τις εργασιακές σχέσεις οι δυο μας πως να στο πω αλλιώς!Εγώ εκεί που πήγα και ο μισθός και το ωράριο τα συμφώνησα απευθείας με τον ιδιοκτήτη ακόμα και την προσωρινή αναστολή του 75% λόγω δυσκολιών του και δέχθηκα όρους χειρότερους από αυτούς που γίνεται η συζήτηση στο παρόν topic αλλά ήταν επιλογή μου!Το θέμα μου είναι για αυτούς που δεν ερωτούνται που τους επιβάλονται τέτοιες πρακτικές που είναι το όριο τι θα πρέπει ακόμα να δεχτούν και να υποιμείνουν.Πιστεύω να καταλαβαίνεις την διαφορά!

Δημοσ.

Protip: όσοι είναι υπερ του ανοίγματος τις κυριακές (που σιγά σιγά θα αυξηθούν και σε αριθμό, θα συμπεριλάβουν πολυκαταστήματα κλπ) δεν είναι εργαζόμενοι. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να θέλει να δουλεύει και κυριακή, όσο και αν του αρέσει η δουλειά του.

Το πρόβλημα δεν είναι το να δουλεύεις Κυριακή. Πηγαίνεις κάθε Κυριακή Εκκλησία; Το θέμα είναι ότι χρειάζεσαι κάποια μέρα ξεκούρασης, όποια και αν είναι αυτή είτε Δευτέρα είτε Πέμπτη είτε Κυριακή.

Δημοσ.

Από όσο γνωρίζω είναι 7 Κυριακές τον χρόνο και είναι προαιρετικό. Σαν αυτό που ισχύει για τα εργοστάσια ένα πράγμα όπου τις Κυριακές των γιορτών και των αργιών κάποια είναι ανοικτά και κάποια όχι. Αντίστοιχα εάν γινόταν τις Τετάρτες δεν θα συνέφερε κανέναν μιας και θα έπρεπε να είναι ανοικτά κάθε Τετάρτη.

Δημοσ.

Για να τελειώνουμε ας γίνει ελεύθερο το ωράριο για όλους και να έχει ο καθένας το δικό του ωράριο που θα το βάζει στην βιτρίνα των καταστημάτων. Να δουλεύει ο καθένας όσο θέλει όποτε θέλει. Όλα τα άλλα είναι αρλούμπες και άσκοπα περιοριστικά μέτρα. Ούτως ή άλλως μια μικρή επιχείρηση όλη μέρα δουλεύει, πιο καλά θα της έρχεται να διαλέγει το πότε θα ξεκουραστεί το αφεντικό και οι εργαζόμενοι.

Δημοσ.

Χιλιάδες συμποιλίτες μας δουλεύουν κυριακές και μάλιστα και τρεις βάρδιες παραγωγής όπου κρίνεται απαραίτρητο π.χ χαλυβουργίες(δεν μπορεί να σβήσει ο φούρνος στο χυτήριο) σε προιόντα ειδών διατροφής ΦΑΓΕ ΔΕΛΤΑ DELMONTEκ.α και πολλές πολλές άλλες περιπτώσεις αλλά ακόμα και εκεί υπάρχει το κυκλικό σύστημα όπου κάθε μέρα κάποιος από την βάρδια έχει ρεπό.Τώρα όμως αν σε ένα μαγαζί με Τζιν υπάρχει μόνο ένας πωλητής όπως σε πολλά εδώ στην Λάρισα και αποφασίσει το αφεντικό του να δουλεύει και τις Κυριακές τι θα κάνει αυτός ο άνθρωπος;Θα ζει μόνο για να δουλεύει;Μήπως να αγοράσει και σλιπινγκμπαγκ και σκηνή και να τα στήσει μέσα στο κατάστημα να γλυτώσει και την μετακίνηση;Είναι ζωή αυτή;

• Like 1
Δημοσ.

Όχι ρε Πουρνάρα αλλά εκεί έχω να κάνω με ένα άτομο και όχι με όμιλο άρα κανονίζουμε τις εργασιακές σχέσεις οι δυο μας πως να στο πω αλλιώς!Εγώ εκεί που πήγα και ο μισθός και το ωράριο τα συμφώνησα απευθείας με τον ιδιοκτήτη ακόμα και την προσωρινή αναστολή του 75% λόγω δυσκολιών του και δέχθηκα όρους χειρότερους από αυτούς που γίνεται η συζήτηση στο παρόν topic αλλά ήταν επιλογή μου!Το θέμα μου είναι για αυτούς που δεν ερωτούνται που τους επιβάλονται τέτοιες πρακτικές που είναι το όριο τι θα πρέπει ακόμα να δεχτούν και να υποιμείνουν.Πιστεύω να καταλαβαίνεις την διαφορά!

ε αφου κανονιζετε τις εργασιακες σχεσεις μονοι σας,κανονισε τις και τωρα.

Για να τελειώνουμε ας γίνει ελεύθερο το ωράριο για όλους και να έχει ο καθένας το δικό του ωράριο που θα το βάζει στην βιτρίνα των καταστημάτων. Να δουλεύει ο καθένας όσο θέλει όποτε θέλει. Όλα τα άλλα είναι αρλούμπες και άσκοπα περιοριστικά μέτρα. Ούτως ή άλλως μια μικρή επιχείρηση όλη μέρα δουλεύει, πιο καλά θα της έρχεται να διαλέγει το πότε θα ξεκουραστεί το αφεντικό και οι εργαζόμενοι.

εχω και μια ακομα καλυτερη ιδεα

να πληρωνει ο καθενας οσο θελει,να κοβει αποδειξεις οποτε και αν θελει,να πληρωνει φορους και λογαριασμους οποτε και αν θελει.

ε?

τι λες?

Δημοσ.

Χιλιάδες συμποιλίτες μας δουλεύουν κυριακές και μάλιστα και τρεις βάρδιες παραγωγής όπου κρίνεται απαραίτρητο π.χ χαλυβουργίες(δεν μπορεί να σβήσει ο φούρνος στο χυτήριο) σε προιόντα ειδών διατροφής ΦΑΓΕ ΔΕΛΤΑ DELMONTEκ.α και πολλές πολλές άλλες περιπτώσεις αλλά ακόμα και εκεί υπάρχει το κυκλικό σύστημα όπου κάθε μέρα κάποιος από την βάρδια έχει ρεπό.Τώρα όμως αν σε ένα μαγαζί με Τζιν υπάρχει μόνο ένας πωλητής όπως σε πολλά εδώ στην Λάρισα και αποφασίσει το αφεντικό του να δουλεύει και τις Κυριακές τι θα κάνει αυτός ο άνθρωπος;Θα ζει μόνο για να δουλεύει;Μήπως να αγοράσει και σλιπινγκμπαγκ και σκηνή και να τα στήσει μέσα στο κατάστημα να γλυτώσει και την μετακίνηση;Είναι ζωή αυτή;

Από όσο γνωρίζω είναι 7 Κυριακές τον χρόνο και είναι προαιρετικό.

Δημοσ.

εχω και μια ακομα καλυτερη ιδεα

να πληρωνει ο καθενας οσο θελει,να κοβει αποδειξεις οποτε και αν θελει,να πληρωνει φορους και λογαριασμους οποτε και αν θελει.

ε?

τι λες?

Τι σχέση έχει αυτό με το να έχεις ελεύθερο ωράριο; Επίσης αυτό που λες είναι η Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...