Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, ειχα παρει εναν samsung 830 256GB πριν ενα χρονο αλλα απο οτι ειδα μετα απο ενα χρονο οι επιδοσεις του πεσαν αρκετα. Ειναι φυσιολογικο κατι τετοιο?? Αν κανω φορματ θα γυρισει στις εργοστασιακες του ρυθμισεις-επιδοσεις?? Δειτε παρακατω καποιες φωτογραφιες απο CrystalDiskMark, η πρωτη οταν τον εβαλα και η δευτερη μετα απο ενα χρονο περιπου:

8wlv.jpgUploaded with ImageShack.com
ocfx.jpgUploaded with ImageShack.com
Δημοσ.

Εντάξει λογικό μου φαίνετα με την πάροδο του χρόνου να πέφτουν και λιγο οι επιδόσεις , προφανώς επηρεάζεται και αν ειναι πιο γεμάτος η αν εχει αποκτήσει και τιποτα bad sectors, ενα defragment θα βοηθήσει πιστεύω.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι στους SSD η ανασυγκρότηση όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά μειωνει και περισσότερο την ζωή του 

• Like 5
Δημοσ.

Αυτο ειναι στανταρ οτι στους ssd δεν πρεπει να κανουμε ανασυγκροτηση, το θεμα ειναι οτι αν κανω πχ φορματ θα στρωσει??

Δημοσ.

Θεωρητικά έτσι όπως το φέρνω στο μυαλό μου όχι δε θα αλλάξει κάτι. (δε νομίζω να παίζει ρόλο πόσο φορτωμένος είναι ο δίσκος διότι δεν έχει κινούμενα μέρη ώστε να καθυστερει την ανάγνωση/εγγραφή όσο πιο γεμάτος είναι και όσο πιο διάσπαρτα είναι τα αρχεία)

Επίσης δεν πιστεύω ότι στην πράξη έχει τρομερή διαφορά στις επιδόσεις. (εκτός από τα νούμερα που βλέπεις στα τεστ)

Δημοσ.

Καλησπερα, ειχα παρει εναν samsung 830 256GB πριν ενα χρονο αλλα απο οτι ειδα μετα απο ενα χρονο οι επιδοσεις του πεσαν αρκετα. 

Δεν πέσαν οι επιδόσεις,ήρθαν στα ίσα τους,μπήκε σε πλήρες εφαρμογή το garbage control/trimm (θέλω να πιστεύω ότι είναι ενεργοποιημένα) 

(δε νομίζω να παίζει ρόλο πόσο φορτωμένος είναι ο δίσκος διότι δεν έχει κινούμενα μέρη ώστε να καθυστερει την ανάγνωση/εγγραφή όσο πιο γεμάτος είναι και όσο πιο διάσπαρτα είναι τα αρχεία)

Κινούμενα μέρει δεν έχει αλλά όσες περισσότερες εντολές πρέπει να δώσει(κάθε τμήμα ενός αρχείου είναι και μια εντολή) τόσο περισσότερο αργεί.

...Αν είναι και χάλια ο controller...

Ναι defrag δεν κάνουμε,γιατί σημαίνει σε τακτά διαστήματα ή να έχεις ενεργοποιημένη την υπηρεσία.

Εκτός και αν έχει κρατημένη εικόνα από acronis/ghost το secure erase +  εγκατάσταση windows + updates + πέρασμα drivers + προγράμματα μπορεί να κάνει ίδια ή και χειρότερη ζημιά από το ένα defrag όπως σωστά είπε ο spank,και όχι defrag γενικά.

(πάντως δεν χρειάζεται τίποτα,σιγά την πτώση δηλαδή)

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει λογικό μου φαίνετα με την πάροδο του χρόνου να πέφτουν και λιγο οι επιδόσεις , προφανώς επηρεάζεται και αν ειναι πιο γεμάτος η αν εχει αποκτήσει και τιποτα bad sectors, ενα defragment θα βοηθήσει πιστεύω.

ποτε defragment στους ssd ! στους μηχανικους κανουμε γιατι δεν εχουν σταθεροτητα στην αποδοση τους και αυτο συμβαινει γιατι τα δεδομενα συνηθως ειναι γραμμενα διασκορπισμενα σε διαφορα σημεια της επιφανειας του δισκου !

οι ssd  ουσιαστικα διαθετουν μηδενικους χρονους προσπερασης κ καθυστερισης γιαυτο κ δε χρειαζοντε defragment ..

οκ να βοηθατε τον κοσμο , εκει που γνωριζεται ομως ...

Θεωρητικά έτσι όπως το φέρνω στο μυαλό μου όχι δε θα αλλάξει κάτι. (δε νομίζω να παίζει ρόλο πόσο φορτωμένος είναι ο δίσκος διότι δεν έχει κινούμενα μέρη ώστε να καθυστερει την ανάγνωση/εγγραφή όσο πιο γεμάτος είναι και όσο πιο διάσπαρτα είναι τα αρχεία)

Επίσης δεν πιστεύω ότι στην πράξη έχει τρομερή διαφορά στις επιδόσεις. (εκτός από τα νούμερα που βλέπεις στα τεστ)

λαθος .. οσο περισσοτερο φορτωμενος ειναι τοσο πεφτουν οι επιδοσεις του !

επισης διασπαρτα αρχεια μονο στουs μηχανικους οχι στους ssd !

Δημοσ.

Φιλε μου έχεις έναν απο τους καλύτερους SSD που θα μπορούσες να έχεις.

Κατέβασε το Samsung magician αν δεν το έχεις ήδη,δες αν έχεις επισης το τελευταίο firmware,

και αν σε νοιαζουν τόσο πολύ οι ονομαστικές - bench επιδόσεις διάλεξε μέσα απο αυτό το ανάλογο προφιλ.

Το μόνο που χρειάζεται απο εκεί και περα ο δισκος σου για συντήρηση είναι το clean disk των win ώστε να πετάς τα άχρηστα αρχεία.

• Super Moderators
Δημοσ.

πάντως στα Win8 στο Disk Defragment όταν βλέπουν ότι υπάρχει SSD κάνουν "Optimise" (aka trim) αντί για defrag...

Δημοσ.

Στα read απ'οτι βλεπω εισαι και ανεβασμενος πλυν ενος.Επεσες στα write.Εδω λοιπον ρωταμε σχεδον οτι και τα παιδια πανω.

Εχεις τελευταιο firmware;το trim ειναι ενεργοποιημενο;καθαρισμο κανεις;

Tελος,ενα screenshot με το health και χωρητικοτητα θα βοηθουσε.Ποσος χωρος ειναι δεσμευμενος;

Δημοσ.

Firmware εχω το CXM03B1Q, το trim πως βλεπω αν ειναι ενεργοποιημενο?? Στο Samsung Magician στο OS optimization ολα ειναι tuned. Καθαρισμο κανω με το magician που και που. Ο ssd ειναι γεματος κατα 44%(96GB / 214GB). Το health στο magician ειναι καλα στο 100 περιπου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...