Προς το περιεχόμενο
pbp

Dual boot - Πρόβλημα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά,

       έχω ένα θεματάκι με dual boot windows 7 - ubuntu σε samsung laptop.

Έβαλα έναν ssd μιας και έχω 2 σκληρούς πάνω στο laptop και έβαλα τα windows πρωτα και μετά

τα ubuntu 12.04 LTS μέσω wubi.

Το θέμα είναι ότι ενώ όλα δουλέυουν φυσιολογικά καμιά φορά στο bootαρισμα μου βγάζει διάφορα errors και δεν ανήγει κυρίως το ubuntu με αποτέλεσμα να πρέπει να κλείσω το laptop απο το κουμπάκι του, επόμενο ή το παραεπόμενο bootarisma είναι φυσιολογικό ειδικά αμα μπω μια φορά στα windows.
Μπορεί να βοηθήσει κανείς, κάποια ρύθμιση?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
 

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να βγαλεις το wubi και να κανεις κανονικο dual boot.

 

εχουμε πει πολλακις οτι το wubi μονο προβληματα δημιουργει.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν το wubi το έκανα κανονικά και είχα αρκιβώς τα ίδια προβήματα και επιδή φοβόμουν ότι κάνω κάτι λάθος μόνο και μόνο γι αυτό χρησιμοποίησα το wubi.

Άρα δεν φταίει αυτό.

Κάτι άλλο ?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκιμασε με πιο νεα εκδοση το 12.04 ειναι πολυ παλιο.

 

Επισης πρεπει να ξερουμε τι errors εχεις και που. Πριν το init στον kernel? Στο init? Μετα στο γραφικο?

 

Απενεργοποιεις προσωρινα τον plymouth απο το menu του grub, μπουταρεις με nomodeset και vesa καρφωτη στο xorg.conf σου και βλεπεις αν το προβλημα παραμενει. Αν οχι τοτε κατι γινεται ισως με το module για την καρτα γραφικων ? Ποια εχεις ?

 

Θελουμε και αλλες πληροφοριες.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σας παιδιά,

       έχω ένα θεματάκι με dual boot windows 7 - ubuntu σε samsung laptop.

Έβαλα έναν ssd μιας και έχω 2 σκληρούς πάνω στο laptop και έβαλα τα windows πρωτα και μετά

τα ubuntu 12.04 LTS μέσω wubi.

Το θέμα είναι ότι ενώ όλα δουλέυουν φυσιολογικά καμιά φορά στο bootαρισμα μου βγάζει διάφορα errors και δεν ανήγει κυρίως το ubuntu με αποτέλεσμα να πρέπει να κλείσω το laptop απο το κουμπάκι του, επόμενο ή το παραεπόμενο bootarisma είναι φυσιολογικό ειδικά αμα μπω μια φορά στα windows.

Μπορεί να βοηθήσει κανείς, κάποια ρύθμιση?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Ε,αν δεν μας πεις τι errors σου βγάζει δεν μπορούμε και εμείς να σου πούμε τίποτα,εκτός και αν περιμένεις να σου γράψουμε κάνα βιβλίο εδώ με «τα όλα πάντα» περί προβλημάτων εκκίνησης...

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ok!
Είτε μου λέει error loading system press any key to continue (ή κατι σαν αυτο)
Ειτε με βγάζει σε ένα terminal mode με εντολές grub

η απλά βγάζει μία μαύρη οθόνη.

 

έχω ενα samsung i7 με 6GB RAM 2 σκληρούς

και καρτα γραφικών nvidia 540M optimus (για την optimus έχω περάσει bumblebee drivers στo ubuntu)

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αρα το θεμα υπαρχει πριν απο τον kernel, στον bootloader.

 

ισως μια επανεγκατασταση και ενημερωση του grub

 

τωρα βεβαια δεν ξερω το wubi τι βαζει και πως οποτε δεν μπορω να βοηθησω παραπανω

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικα στο bios σου εχεις ορισει να γινεται boot απο τον δισκο που ειναι τα λειτουργικα ?

 

γιατι το "error loading system press any key to continue" σημαινει οτι κανει boot απο λαθος δισκο.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι αυτο το προσεξα ιδιαίτερα!
και τα δύο απο τον ssd φορτώνουν
Αλλίως δεν θα δούλευε ποτέ.
Τώρα φορτώνει κανονικά απλά βγάζει και αυτά τα errors μια στις 3 φορές ας πούμε.



εκανα update το grub μεσω του terminal των ubuntu



Βασικα με την ευκαιρία να ρωτήσω λίγο...
Άμα το κάνω πάλι χειροκίνητα το swap memory που θα δεσμέυσω πόσο πρέπει να είναι και που ακριβώς βοηθάει ?

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εδω ειμαι με 3 gb ram και εχω κανει ενα απλο swapfile να υπαρχει, αγγιχτο εχει μεινει.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.