Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα είναι η ορμή του κύματος, δεν πεθαίνεις απαραίτητα από πνιγμό. Ένα τσουνάμι μπορεί να έχει ισχύ μιας πυρηνικής έκρηξης. Δηλαδή μπορείς να πεθάνεις ακόμα και με το που θα σε ακουμπήσει το κύμα αν είναι ισχυρό. Εξαρτάται σε πιο σημείο είσαι, αν είσαι στην ακτή την γάμησες και γλυτώνεις πολύ δύσκολα. Αν είσαι 100-200 μέτρα μέσα στη θάλασσα ναι έχεις πιθανότητες.

Δημοσ.

Πως νιώθεις που παραδέχεσαι έτσι απλά πως ένα κύμα μπορεί να σε σκοτώσει ακόμα και αν δεν σε κοπανήσει με φορά σε καμιά άλλη επιφάνεια;

Δημοσ.

Είχα πει κάτι αντίθετο και δεν το ξέρα; :P

Επίσης με την ορμή ενός τέτοιου κύματος χώρια που μπορεί να ανοίξεις το στόμα σου από αντίδραση, μπορείς ακόμα και να πνιγείς από τα ρουθούνια (να μπει νερό κατευθείαν από την μύτη στους πνεύμονες).

Δημοσ.

Άρα τι μου λες; Ότι πάνω από 10 (τουλάχιστον) μέτρα, ένας γυμνασμένος άνθρωπος (βλ. ΟΥΚ) δεν θα μπορούσε να δέσει το σώμα του στη θέση Ελληνικού βουτήγματος "μπόμπα", να πάρει όσο πιο βαθιά ανάσα (εγώ σε άπνοια κάτω από το νερό την κρατάω 2'02") και να χαθεί μέσα του έστω για 30 δευτερόλεπτα. Μετά από αρκετό υποβρύχιο, λίγο αργότερα να προσπαθήσει να βγει στην επιφάνεια.. ενώ το κεντρικό κύμα τον έχει περάσει..;

Το κυμα στο τσουναμι, εχει τεραστιες ταχυτητες, και οταν τη "μπομπα" σου την αρπαξει το κυμα και τη σκασει με οση δυναμη εχει στο κτιριο που θα βρει μπροστα του, τοτε οι πιθανοτητες μειωνονται στο ελαχιστο. Ενα κυμα που κινειται με  40-50 χλμ και ριχνει σπιτια και βγαζει ολοκληρα πλοια στη στερια, σκεψου τι προκειτα να κανει ακομη και σε ενα γυμνασμενο ανθρωπο.

Δημοσ.

Κανείς δεν έπαθε ποτέ τίποτα από ένα απλό τσουνάμι .Το θέμα είναι μη σε ρίξει το τσουνάμι σε καμιά μαύρη τρύπα.

• Like 10
Δημοσ.

Άρα τι μου λες; Ότι πάνω από 10 (τουλάχιστον) μέτρα, ένας γυμνασμένος άνθρωπος (βλ. ΟΥΚ) δεν θα μπορούσε να δέσει το σώμα του στη θέση Ελληνικού βουτήγματος "μπόμπα", να πάρει όσο πιο βαθιά ανάσα (εγώ σε άπνοια κάτω από το νερό την κρατάω 2'02") και να χαθεί μέσα του έστω για 30 δευτερόλεπτα. Μετά από αρκετό υποβρύχιο, λίγο αργότερα να προσπαθήσει να βγει στην επιφάνεια.. ενώ το κεντρικό κύμα τον έχει περάσει..;

Καλά ρε πας καλα;; Εδω τα τσουνάμι παρασέρνουν ολοκληρες πολυκατοικίες, αεροπλάνα κτλ κτλ και εσυ μου λές αν θα αντέξει ο άλλος δεμενος στην κολώνα σαν τον Tom Cruise στο Mission Impossible 1;;

Γαμημένο hollywood εχεις κάψει μυαλά!!!

• Like 3
Δημοσ.

Τι να σου κανει η αναπνοη?Το θεμα ειναι να κρατηθεις μην σου φυγουν οταν δεις το κυμα να ερχεται μαζι με ενα υποβρυχιο,αεροπλανο,πλοιο και πινακιδα Μπαμπης Βοβος.

• Like 3
Δημοσ.

Προφανώς και η ικανότητά σου να κρατάς αρκετά την αναπνοή σου, δεν πρόκειται να σε βοηθήσει όταν θα σε κάνουν σάντουιτς τα μπετά.

• Like 1
Δημοσ.

Πως νιώθεις που παραδέχεσαι έτσι απλά πως ένα κύμα μπορεί να σε σκοτώσει ακόμα και αν δεν σε κοπανήσει με φορά σε καμιά άλλη επιφάνεια;

Επιφανειακή τάση + ασυμπίεστος όγκος. Είναι το αντίστοιχο του να έχεις αναπτύξει Χ χιλιόμετρα ανά ώρα πέφτοντας στην θάλασσα από ψηλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...