nikos-thess Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Έδωσα πανελλαδικές το 2006 και μπήκα στο χημικό στη Θεσαλλονίκη αλλά οι γονείς μου μένουν μόνιμα Αθήνα... Τώρα πλέον πέρσι που τέλειωσα συνέχισα και κάνω μεταπτυχιακό στην ίδια σχολή.... Καλώς εχόντων των πραγμάτων του χρόνου προς το Μάρτη θα ξεμπερδέψω με τη διπλωματική μου σιγά σιγά και σκέφτομαι σοβαρά να συνεχίσω για διδακτορικό, στο χημικό ή και σε άλλη σχολή, πχ ιατρική... Αλλά απαραίτητη προυπόθεση είναι να έχω στα χέρια μου το μάστερ... 'Εμαθα από κάτι γνωστές μου ότι ακόμα και στο χημικό υπάρχουν καθηγητές που σου πληρώνουν το διδακτορικό, αρκετά καλά για έναν φοιτητή δλδ 700 ευρώ, όπως και σε βαρβάτες σχολές πχ στην ιατρική.. Σκέφτομαι λοιπόν επειδή εδώ έχω ενοίκια, φαγητά, έξοδα κλπ, μπας και μπορέσω και πάω Αθήνα και κάνω εκεί το διδακτορικό μου αφού έχουμε σπίτι εκεί.... Γενικά δεν ήξερα ότι παίζει διδακτορικό επί πληρωμή... Εσείς γνωρίζετε περισσότερα; Υπάρχουν διδακτορικά προγράμματα στην Αθήνα που σε πληρώνουνε; Στο χημικό στο καποδιστριακό πχ.. Οτιδήποτε γνωρίζετε θα μου ήταν χρήσιμο!!!
Timonkaipumpa Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Το διδακτορικό ΔΕΝ είναι επάγγελμα. Δεν το κάνεις για να έχεις δουλειά και δεν είναι επί πληρωμή.- Άλλο γίνεται και επειδή έχει ευτελιστεί και αυτός ο θεσμός έχουν καταντήσει παιδάκια που δεν κάνουν καν φορολογική δήλωση να θέλουν να κάνουν PhD γιατί φοβούνται να βγουν στο επάγγελμα. Αλλά σιγά μην ακούσεις κάτι άλλο πέρα από αυτό που θες και δη μέσα σε ένα forum. Τράβα κάνε διδακτορικό "επί πληρωμή". 1
viper2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Το διδακτορικό ΔΕΝ είναι επάγγελμα. Δεν το κάνεις για να έχεις δουλειά και δεν είναι επί πληρωμή.- Άλλο γίνεται και επειδή έχει ευτελιστεί και αυτός ο θεσμός έχουν καταντήσει παιδάκια που δεν κάνουν καν φορολογική δήλωση να θέλουν να κάνουν PhD γιατί φοβούνται να βγουν στο επάγγελμα. Αλλά σιγά μην ακούσεις κάτι άλλο πέρα από αυτό που θες και δη μέσα σε ένα forum. Τράβα κάνε διδακτορικό "επί πληρωμή". Ελληναρας for the win... In other news Σε πληρώνουν για να κανείς έρευνα. Το πρόβλημα ειναι οτι πάνω στο paper θα ειναι το όνομα του με μεγάλα γράμματα επανω ενω το δικό σου θα ειναι με μικρότερα και προς το τέλος της σελίδας. Για αρχή. 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Στα άρθρα όλα τα ονόματα έχουν την ίδια γραμματοσειρά και μέγεθος και είναι όλα στο ίδιο "μέρος". Μου αρέσει που έχετε και άποψη για κάτι που δεν ξέρετε. 2
viper2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Στα άρθρα όλα τα ονόματα έχουν την ίδια γραμματοσειρά και μέγεθος και είναι όλα στο ίδιο "μέρος". Μου αρέσει που έχετε και άποψη για κάτι που δεν ξέρετε. Σε κάποιες χώρες δεν ειναι έτσι. Επίσης, σε πληρώνουν για να κανείς έρευνα για αυτούς... Στην μπανανία that is
evabb Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 ρε παιδια, τα διδακτορικα παντα πληρωνονται (δεν ξερω για την μπανανια) αλλα εδω που ειμαι ολοι οσοι κανουν διδακτορικο εχουν φουλ μισθο.
Timonkaipumpa Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Σε κάποιες χώρες δεν ειναι έτσι. Επίσης, σε πληρώνουν για να κανείς έρευνα για αυτούς... Στην μπανανία that is Και συνεχίζεις... Το format των άρθρων ΔΕΝ είναι ανά χώρα αλλά ανά "εκδοτικό οίκο"/οργανισμό που εκδίδει το άρθρο. Αφού δεν έχεις ιδέα, γιατί συνεχίζεις να γράφεις για πράγματα που δεν ξέρεις; ρε παιδια, τα διδακτορικα παντα πληρωνονται (δεν ξερω για την μπανανια) αλλα εδω που ειμαι ολοι οσοι κανουν διδακτορικο εχουν φουλ μισθο. Δεν πληρώνονται ΟΛΑ τα διδακτορικά.... FFS! Πώς έχουν άποψη μερικοί για πράγματα που δεν ξέρουν; Και πώς δεν ντρέπονται να πουν και δημόσια την λαλακία τους; Επίσης, μιας και δεν ξέρετε από αυτόν τον τομέα τίποτα, ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ, πώς στην ευχή αποκαλείτε "μπανανία" την Ελλάδα; Βάσει ποιας γνώσης; Αυτού που ακούσατε από τον φίλο; Από ένα forum; Ό,τι να 'ναι.
evabb Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δεν πληρώνονται ΟΛΑ τα διδακτορικά.... τι να σου πω. ακομα δεν εχω συναντησει τον μαλακα που κανει διδακτορικο χωρις να πληρωνεται και ξερω πολλους που κανουν διδκτορικο (μιλωντας για βελγιο παντα)
FilipposMD Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Εύα, για την Ελλάδα μιλάμε όμως. Η δική μου εμπειρία (ιατρική Αθήνας) είναι ότι, επί της αρχής, οι διδακτορικοί δεν πληρώνονται. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να έχουν ένα εισόδημα. 1. Προγράμματα όπως ο Ηράκλειτος, που προκηρύσσονται κατά καιρούς και δίνουν υποροφίες σε διδακτορικούς. 2. Ερευνητικά προγράμματα που προβλέπουν θέση κάποιου ερευνητή και ο καθηγητής "σε βάζει" στο πρόγραμμα, που μπορεί να έχει σχέση με το διδακτορικό ή και όχι. 3. Μεταπτυχιακά προγράμματα που προβλέπουν αμοιβές για βοηθούς/διδάσκοντες κτλ. και μπορείς να χωθείς για κάποιο διάστημα. Αν δεν ισχύει κάτι από αυτά, δεν παίρνεις μία. Τώρα, τι δυνατότητες έχει ο κάθε καθηγητής, πρέπει να το βρεις μόνος σου. Επίσης, το αν πληρώνεσαι δεν έχω δει να κάνει διαφορά στην αναγνώριση που παίρνεις για τη δουλειά σου. Ο επιβλέπων καθηγητής εννοείται ότι θα βάλει το όνομά του, γιατί είναι επιβλέπων. Απλώς, αν παίρνεις και λεφτά, είναι σίγουρο ότι θα σου ζητηθεί να βοηθήσεις και σε τομείς που δεν αφορούν την βασική ερευνητική σου δουλειά. 3
Timonkaipumpa Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 τι να σου πω. ακομα δεν εχω συναντησει τον μαλακα που κανει διδακτορικο χωρις να πληρωνεται και ξερω πολλους που κανουν διδκτορικο (μιλωντας για βελγιο παντα) Πάρα πολύ βάσιμος ο χαρακτηρισμός σου "μαλάκας", πόσο μάλλον δε όταν απευθύνεται σε κάποιον που κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που κάνεις εσύ. Φαντάζομαι ότι το "ξέρω πολλούς" είναι ένα πολύ καλό επιχείρημα και βάση για να έχεις άποψη.. Αφού ΔΕΝ ξέρετε... τι σκ@τα κάθεστε και λέτε; Αφού είστε άσχετοι με το θέμα... ΚΑΝΕΝΑ πανεπιστήμιο, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ, δεν έχει ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ για διδακτορικούς φοιτητές. Εύα, για την Ελλάδα μιλάμε όμως. Η δική μου εμπειρία (ιατρική Αθήνας) είναι ότι, επί της αρχής, οι διδακτορικοί δεν πληρώνονται. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να έχουν ένα εισόδημα. 1. Προγράμματα όπως ο Ηράκλειτος, που προκηρύσσονται κατά καιρούς και δίνουν υποροφίες σε διδακτορικούς. 2. Ερευνητικά προγράμματα που προβλέπουν θέση κάποιου ερευνητή και ο καθηγητής "σε βάζει" στο πρόγραμμα, που μπορεί να έχει σχέση με το διδακτορικό ή και όχι. 3. Μεταπτυχιακά προγράμματα που προβλέπουν αμοιβές για βοηθούς/διδάσκοντες κτλ. και μπορείς να χωθείς για κάποιο διάστημα. Αν δεν ισχύει κάτι από αυτά, δεν παίρνεις μία. Τώρα, τι δυνατότητες έχει ο κάθε καθηγητής, πρέπει να το βρεις μόνος σου. Επίσης, το αν πληρώνεσαι δεν έχω δει να κάνει διαφορά στην αναγνώριση που παίρνεις για τη δουλειά σου. Ο επιβλέπων καθηγητής εννοείται ότι θα βάλει το όνομά του, γιατί είναι επιβλέπων. Απλώς, αν παίρνεις και λεφτά, είναι σίγουρο ότι θα σου ζητηθεί να βοηθήσεις και σε τομείς που δεν αφορούν την βασική ερευνητική σου δουλειά. Παίζουν και άλλα FilliposMD... Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν είναι έξοδο του πανεπιστημίου οι πληρωμές των PhD students/researchers. Και αυτά δεν είναι μόνο στην Ελλάδα.. είναι γενικότερα έτσι.. (στην Ευρώπη). Σχετικά με το όνομα... Πάει ο καιρός που γινόντουσαν μονογραφίες σε άρθρα και δη σε περιοδικά. Σιγά μην περάσει μονογραφία σε περιοδικό με ένα αξιοπρεπές factor.
Physics_Rulez Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Όσους διδακτορικούς φοιτητές γνωρίζω και είναι στο εξωτερικό πληρώνονται. Ουσιαστικά πληρώνεται η έρευνα τους διότι τη χρηματοδοτεί το πανεπιστήμιο είτε κάποιο ίδρυμα είτε το κράτος είτε κάποια εταιρεία. Στην Ελλάδα δεν ξέρω κανένα κακομοίρη να πληρώνεται. Όλοι τσάμπα. Αλήθεια, δεν παίζουν χρήματα στην Ελλάδα ή τα τρώει κανένας καθηγητής; 4
viper2005 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Όσους διδακτορικούς φοιτητές γνωρίζω και είναι στο εξωτερικό πληρώνονται. Ουσιαστικά πληρώνεται η έρευνα τους διότι τη χρηματοδοτεί το πανεπιστήμιο είτε κάποιο ίδρυμα είτε το κράτος είτε κάποια εταιρεία. Στην Ελλάδα δεν ξέρω κανένα κακομοίρη να πληρώνεται. Όλοι τσάμπα. Αλήθεια, δεν παίζουν χρήματα στην Ελλάδα ή τα τρώει κανένας καθηγητής; Okay. Στην Ολλανδία είσαι υπάλληλος του πανεπιστημίου, όταν αποφασίσεις να κανείς διδακτορικό. Στην Αγγλία όμως; Και συνεχίζεις... Το format των άρθρων ΔΕΝ είναι ανά χώρα αλλά ανά "εκδοτικό οίκο"/οργανισμό που εκδίδει το άρθρο. Αφού δεν έχεις ιδέα, γιατί συνεχίζεις να γράφεις για πράγματα που δεν ξέρεις; Δεν πληρώνονται ΟΛΑ τα διδακτορικά.... FFS! Πώς έχουν άποψη μερικοί για πράγματα που δεν ξέρουν; Και πώς δεν ντρέπονται να πουν και δημόσια την λαλακία τους; Επίσης, μιας και δεν ξέρετε από αυτόν τον τομέα τίποτα, ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ, πώς στην ευχή αποκαλείτε "μπανανία" την Ελλάδα; Βάσει ποιας γνώσης; Αυτού που ακούσατε από τον φίλο; Από ένα forum; Ό,τι να 'ναι. Αν έχεις Athens access μπες και δες το, γιατί μόνο έτσι θα σταματήσεις να μιλάς Επίσης Πριν απο λίγα χρόνια σε πληρωνανε για να κανείς έρευνα για τους καθηγητές. Φαντάζομαι οτι ειναι δύσκολο να το πιστέψεις αλλα ήταν μια πραγματικότητα. Ξεπέρασε το
Timonkaipumpa Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Okay. Στην Ολλανδία είσαι υπάλληλος του πανεπιστημίου, όταν αποφασίσεις να κανείς διδακτορικό. Στην Αγγλία όμως; Αν έχεις Athens access μπες και δες το, γιατί μόνο έτσι θα σταματήσεις να μιλάς Επίσης Πριν απο λίγα χρόνια σε πληρωνανε για να κανείς έρευνα για τους καθηγητές. Φαντάζομαι οτι ειναι δύσκολο να το πιστέψεις αλλα ήταν μια πραγματικότητα. Ξεπέρασε το Χε... Το πρόβλημα είναι πως όχι μόνο δεν ξέρεις για τι λες αλλά πιστεύεις ότι έχεις και δίκιο.. Φαντάζομαι, η εμμονή σου αυτή είναι από τα τόσα άρθρα που έχεις γράψει. Σωστά; LOL Προφανέστατα και η μόνη επαφή σου με άρθρα είναι το athens και ψιλοδιάβασμα... ούτε τα μισά από αυτά που είπα δεν κατάλαβες... Ό,τι να 'ναι όμως.. μα ό,τι να 'ναι. Αλλά για να μην το κουράζουμε.. μπορείς να παραθέσεις ΕΝΑ άρθρο που τα ονόματα να μην είναι όλα στο ίδιο σημείο και να μην έχουν ΟΛΑ την ίδια γραμματοσειρά; Ένα.. μόνο ένα... με την μόνη προϋπόθεση να έχει εκδοθεί σε online library, π.χ. σαν αυτές των ACM, IEEE, Springerlink, sciencedirect. Ένα.. ΜΟΝΟ ΕΝΑ. Εδώ είμαι.. περιμένω. Όσο για την πληρωμή.. ΤΩΡΑ λες ότι σε πληρώναν να κάνεις ΕΡΕΥΝΑ.. όχι ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ!!!! Και αυτό διαφέρει ΠΟΛΥ από το ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ. Απορώ.. αφού η μόνη επαφή που έχεις με αυτά είναι, ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ, ό,τι έχεις ακούσει από εδώ και από εκεί.. Δεν ντρέπεσαι που δεν ξέρεις και μιλάς; Δεν σε πειράζει που γίνεσαι ρεζίλι;
sargus Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Φίλε ts, όπως σου είπαν και κάποια από τα παιδιά παραπάνω, οι μεταπτυχιακές σπουδές (στην Ελλάδα) δεν προβλέπεται να δίνουν μισθό. Παρόλα αυτά, υπάρχουν διάφοροι διακανονισμοί (τους ανέφερε ο FilipposMD) μέσω των οποίων κάποιοι διδακτορικοί πληρώνονται. Εγώ για παράδειγμα πληρωνόμουν κανονικά και στο Master και στο Διδακτορικό. Η αδερφή μου κάνει τώρα διδακτορικό στο Χημικό Κρήτης και πληρώνεται και εκείνη (μέσω Ηράκλειτου-περίπου 900 καθαρά το μήνα για 3 χρόνια). Όλο αυτό γίνεται διότι την έρευνα αιχμής στην ουσία την κάνουν οι υποψήφιοι διδάκτορες στην Ελλάδα και τα μέλη ΔΕΠ. Αυτό διότι το κράτος στην ουσία δεν έχει προβλέψει να υπάρχει μόνιμο ερευνητικό προσωπικό που να στελεχώνει τα διάφορα ερευνητικά εργαστήρια και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι έρευνα γίνεται, να γίνεται από τα μέλη ΔΕΠ και τους προσωρινούς φοιτητές (υπ. διδάκτορες και ίσως Master). Στο δια ταύτα, υπάρχουν διάφορα μέλη ΔΕΠ που έχουν πάρει χρηματοδότηση για έρευνες τους και ψάχνουν τον κόσμο να ασχοληθεί (συνήθως για διδακτορικό). Έναν τέτοιο πρέπει να βρεις. Άλλη επιλογή είναι να συνομιλήσεις με διάφορους σε διάφορα τμήματα (Χημικό και Ιατρική-στο δεύτερο συνήθως παίζουν περισσότερες πιθανότητες αλλά όχι πάντα) ώστε εαν τους κάνεις καλή εντύπωση να θελήσουν να σε κρατήσουν, να σε έχουν στα υπόψιν και να υποβάλλουν χρηματοδότηση (με δεδομένο ότι δεν έχουν κάτι τη στιγμή που θα πας) με εσένα στο μυαλό τους. Σε αυτήν την περίπτωση, εαν και όταν εγκριθεί η ερευνητική τους πρόταση (1-2 χρόνια) να σε φωνάξουν να πας να ξεκινήσεις το διδακτορικό σου. 2
YiN Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2013 Για όσους νομίζουν ότι πληρώνονται όλα τα διδακτορικά στο εξωτερικό πάντως τσεκάρετε τι παίζει με τους θεωρητικούς κλάδους στην Αγγλία πχ. που δεν έχουν ώρες εργαστηρίου κτλ. Γενικά το θέμα είναι πονεμένο και προβλήματα χρηματοδότησης δεν υπάρχουν μόνο εδώ. Δατ ιζ, δεν πληρώνεσαι για να κάνεις το διδακτορικό σου, πληρώνεσαι αν υπάρχουν υπηρεσίες που μπορείς να καλύψεις. ΣΥΝΗΘΩΣ. Μέσες άκρες αυτό που λέει ο sargus. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα