Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να φτιάξω μια mini παραλία σπίτι μου
θα πάρω έτοιμη πισίνα κήπου σαν αυτή 

3Xbtj.jpg
και θα σκάψω μια μεγάλη τρύπα να την τοποθετήσω μέσα ώστε να μην εξέχει 

έχω μερικές ερωτήσεις 

1)θέλω να φτιάξω αμμουδιά γύρο γύρο ώστε να δίνει την αίσθηση της παραλίας 
επιτρέπεται να παω στην θάλασσα με ενα αγροτικό να φορτώσω άμμο και μερικά κιλά βότσαλα? είναι νόμιμο ή να παω νύχτα?

2) η πισίνα αυτή μπορεί να μπει στο χώμα ή θα υπάρξει πρόβλημα? και αν δεν γίνεται τι πισίνα πρέπει να αγοράσω? 

αν δεν είναι εφικτό μην αρχίστε το κράξιμο ... μια ιδέα ειναι , δεν λεω οτι θα δουλεψει κιόλας.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αυτό που λέει ο απο πάνω. Βέβαια στο χώμα μπαίνουν κάποιες άλλες πλαστικές και οχι σαν αυτή που έχεις στην φωτό!

Δημοσ.

Επίσης, η αμμοληψία απαγορεύεται μέρα και νύχτα.

Ακόμη, με τι σκεφτόσουν να σκάψεις το χώμα, με κασμά;

Έχεις τόσο μεγάλη αυλή που θα χωρέσει την πισίνα και τον περιβάλοντα χώρο;

• Like 1
Δημοσ.

πως θα την αδιασεις οταν τη βαλεις μεσα σε τρύπα? με κουβά?

εννοείς πως θα ανακυκλώνεται το νερό ? έχει μηχάνημα , αυτό θα μπει απο μια μεριά που θα είναι έξω απο το χώμα (το μηχάνημα) και θα καλυφθεί με κάτι , πχ φοίνικα που θα φυτέψω δίπλα (αυτό ακόμα το ψάχνω) 

την άμμο θα την αδειάζουμε με φτυάρια  

Επίσης, η αμμοληψία απαγορεύεται μέρα και νύχτα.

Ακόμη, με τι σκεφτόσουν να σκάψεις το χώμα, με κασμά;

Έχεις τόσο μεγάλη αυλή που θα χωρέσει την πισίνα και τον περιβάλοντα χώρο;

ναι

με φτυάρια και κασμάδες 

θα μαζέψω 2-3 άτομα και θα το σκάψουμε στο τσακ μπαμ 

άμμο πρέπει να βρω , δεν γίνεται παραλία χωρίς άμμο ...

καμια ιδέα ?

Δημοσ.

Δεν τ' αφήνεις για του χρόνου μιας και το καλοκαίρι κοντεύει να φύγει;

ίσως .. αλλα γενικά ψάχνω να δω αν θα δουλέψει 

πλάκα κανεις έτσι?

οχι , δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται 

Δημοσ.

Λαθραμμοληψία

Οι παραβάτες των κειμένων διατάξεων περί αμμοληψίας, δηλαδή οι προβαίνοντες σε αμμοληψία, ανεξαρτήτου ποσότητας χωρίς σχετική άδεια, χαρακτηρίζονται γενικά λαθραμμολήπτες. Λαθραμμολήπτες θεωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις όχι μόνο οι κύριοι μετέχοντες και οι βοηθοί αυτών (εργάτες), όσο και οι ιδιοκτήτες ή οδηγοί και βοηθοί τους παντός είδους μέσων μεταφοράς, μη εξαιρουμένου ακόμα και του εργολάβου για τον οποίο προορίζεται η άμμος, αν αποδειχθεί ότι γνώριζε περί της απαγορευμένης περιοχής.

Οι λαθραμμολήπτες διώκονται σύμφωνα με άρθρα πολλών διατάξεων (αστυνομικών κ.λπ.) με σοβαρότερη εκείνη της "περί προστασίας δημοσίων κτημάτων", της "περί προστασίας αιγιαλού και παραλίας" ακόμα και υγειονομικών διατάξεων που προβλέπουν εκτός από φυλάκιση και υψηλό χρηματικό πρόστιμο ακόμα και κατάσχεση των μέσων εξόρυξης και μεταφοράς.

Στους χώρους αιγιαλών όπου τα κατά τόπους λιμενικά όργανα ενεργούν τακτικούς αιφνίδιους ελέγχους σε περίπτωση που εντοπίσουν αμμολήπτες χωρίς σχετική άδεια ενεργούν αυτεπάγγελτη δίωξη, συλλαμβάνοντας και παραπέμποντας τους δράστες στον εισαγγελέα, ενώ προβαίνουν παράλληλα στη κατάσχεση όλων των μέσων με τα οποία επιχειρήθηκε η παράβαση.

Και στην τελική είναι δείγμα πολιτισμού και ήθους να σεβόμαστε το περιβάλλον ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν νόμοι να το προβλέπουν. Δεν μπορεί ο καθένας από εμάς να βγαίνει και να κόβει-παίρνει ότι θέλει... 

• Like 4
Δημοσ.

Πέραν της νομιμότητας δεν μπορείς να φανταστείς τι μικρόβια υπάρχουν στην άμμο. Καλύτερα να αγοράσεις πέτρες για να δώσεις υφή βραχώδης παραλίας. Σίγουρα θα είναι πιο ακριβό αλλά θα αξίζει :P

Δημοσ.

αντί για "θέμα παραλίας" γιατί δεν το κάνεις σαν λιμνη σε δάσος? χωρίς πλάκα άν έχεις λίγο φαντασία θα καταλάβεις τί εννοώ και μου φαίνεται πιό έυκολο...

Δημοσ.

οπότε απο που μπορώ να αγοράσω άμμο και βότσαλα ?..

Απο μαντρα υλικων, μπορεις να αγορασεις αμμο ποταμισιο, αυτον που χρησιμοποιουν οι σοβατζηδες για αμμοκονια.

• Like 2
Δημοσ.

ίσως .. αλλα γενικά ψάχνω να δω αν θα δουλέψει 

οχι , δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται 

Εγώ μαζί σου.

Δύσκολο δεν είναι, τουλάχιστοιν όχι περισσότερο από το να κάνεις μια ανακαίνηση στο σπίτι/κήπο σου.

Σκέψου και λίγο το αν θα θεωρείται πισίνα.

BTW 

Πες μου Δνση να έρχομαι να παίζω ρακέτες.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...