Antwni Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 5-6 μετρα, για μενα ειναι πολλα. Προστασία/ασφάλεια?
evabb Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Προστασία/ασφάλεια? ναι, αλλα η αισθηση του τρεμω και θα πεσω οση ασφαλεια και να εχεις ειναι εκει, ειδικα οταν κοιτας κατω για να πατησεις και βλεπεις πλαγια και πετρες.δεν ειναι κανα τρελο κατορθωμα σιγουρα αλλα οταν εχεις φοβια το τοσο γινεται τοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσο
antonl Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 5-6 μετρα, για μενα ειναι πολλα. 5-6m για κάθε άνθρωπο είναι πολλά :Ρ
oallosmoueautos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Αυτος εδω δεν εχει υψοφοβια παντως..
coolerman Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 προσωπικά απέκτησα υψοφοβία απο πολύ μικρός 4-5 ετών. απο τον 5ο όροφο κοίταξα απότομα κάτω(χώρεσε το κεφάλι μου μέσα απο τα κάγκελα) και είδα χάος,εε αυτό ήταν. ούτε κάν πηγαίνω κοντά σε κάγκελο/α/ μπαλκόνι κλπ απο ψηλά. ιδρώνω,νομίζω θα πέσω με τον αέρα,τρέμουν τα πόδια,ταχυπαλμία κλπ δεν φοβάμαι τπτ άλλο παρά μόνο το ύψος εναερίτης στην δεή έπρεπε να ήμουν
oallosmoueautos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Ας βγει επιτελους ενας γιατρος να μας πει τι πρεπει να κανουμε για να μην φοβομαστε τα υψη! Υποφερουμε! 1
Antwni Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Α καλά...αν ήμουν στα 15 μέτρα και εγώ θα φοβόμουν Εδώ τρομάζω λίγο όταν κοιτάω από τον 2ορο όροφο.6 μέτρα.Φαντάσου 5ο 1
poulinos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Εγω παντως με το υψος (4ο οροφο+) (πιο πριν δε μου κανει εντυπωση) νιωθω μεσα μου την "αναγκη" να πηδηξω, να παρω φορα και τσουπ κατω, δε το εχω κανει αλλα δε ξερω ακουω παντα μια φωνουλα να λεει "πηδαα πηδαα" το παθενει και κανεις αλλος ή να κοιτακτω σε κανα ψυχολογο? μην ανησυχεις δεν εισαι ο μονος.παρολο που εχω κανει bungee παραπεντε και διαφορα τετοια καθε φορα που ειμαι σε υψος απλα σκεφτομαι τι θα γινοταν αμα πηδουσα κατω/οποτε καλα εισαι.λογικο το κοβω. Ας βγει επιτελους ενας γιατρος να μας πει τι πρεπει να κανουμε για να μην φοβομαστε τα υψη! Υποφερουμε! Λογικα θα σε παραπεμψουν σε ψυχολογο αν το θεμα φοβιας ξεπερναει το απλο που εχουμε ολοι.τα υπολοιπα τα ειχαμε πει και στο αλλο θεμα. Δεν θελω να παω σε ψυχολογο γιατι δεν τους θεωρω καν επιστημονες και αμα εξετασουν την προσωπικοτητα μου θα τρομαξουν.. δηλαδη θα βγουν καταπιεσμενα αισθηματα επιθετικοτητας, επιθυμιες να βασανισω και να ξεφτιλισω αλλους, να ξυλοκοπησω, να καταστρεψω κτλ.. Τα προσεχουμε αυτα.. Πρεπει να παρω χαπια κορτιζολης και να δοκιμαζω να κοιταω απο υψη για να το ξεπερασω.. http://psychografimata.com/2003/therapia-tis-ipsofovias-me-chapi-kortizolis/ Ισως το παρακανω και να ασχοληθω με παραπεντε καποια στιγμη.. θα δουμε το παραπεντε ειναι κατι τελειως διαφορετικο.αλλη αισθηση ειναι το υψος που παιρνεις με το παραπεντε νιοθωντας ομως την ασφαλεια του παραπεντε αλλος ο φοβος οταν κανεις αναρριχηση αλλος ο φοβος οταν δεν εισαι δεμενος με κατι.κοιτα οσο θες κατω δεν θα το ξεπερασεις ετσι. εγώ έχω υψοφοβία και μικρή όταν ήμουν είχα τον χειρότερο εφιάλτη... να βλέπω να γλυστράω και να πέφτω από το μπαλκόνι... να μαζευτούμε να πάμε ομαδικά σε ψυχολόγο να μη μας πιάσει και τον κώλο με την αμοιβή του δεν ξερω ποσο θεμα εχεις με την υψοβοφια δηλαδη αν ειναι κατι μεγαλο η μικρο.αλλα για αρχη θα μπορουσες να κανεις μερικα πραγματα που εχουν να κανουν με το υψος και να δεις πως θα συμπεριφερθεις. Εγω που γενικα δεν εχω θεμα με τα υψη,αλλα απεκτησα για 2-3 μερες οταν ειδα τους τεταδες να μας βαζουν τις τεντες;Μιλαμε δεν πανε καλα.Παταγε πανω σε λεπτες σωληνες,χωρις εστω ενα τυπικο δεσιμο και απο κατω το χαος.Μια μαλακια να εκανε,παρτον κατω.Μετα απο αυτο για 2-3 μερες δεν πλησιαζα μπαλκονι.Καλα για να παω σε καμια ταρατσα και να κοιταξω κατω ουτε λογος. αυτο ειναι ενα κλασσικο ελληνικο φαινομενο.δουλειες που ειναι σε υψος γινονται απο ατομα που απλα δεν ξερουν αν την επομενη μερα θα ειναι ζωντανοι.απλα δεν συνηδητοποιουν οτι μπορει να γινει καμια στραβη. Όσοι έχουν υψοφοβία αντιμετωπίζουν πρόβλημα και στο αεροπλάνο; Μπορει και ναι μπορει και οχι αναλογως τον καθενα.
deesnider Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Όσοι έχουν υψοφοβία αντιμετωπίζουν πρόβλημα και στο αεροπλάνο; Για όσο βρίσκεται στο έδαφος, όχι. Μετά καταπίνουν μια χούφτα χάπια, ξεραίνονται και ξυπνούν αφού προσγειωθεί. Ας βγει επιτελους ενας γιατρος να μας πει τι πρεπει να κανουμε για να μην φοβομαστε τα υψη! Υποφερουμε! Να τα αποφεύγετε...(Είδες που σού βγήκε τσάμπα η λύση; Το γιατρό θα τον πλήρωνες! Τυχερέ...)
Porg Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Για όσο βρίσκεται στο έδαφος, όχι. Μετά καταπίνουν μια χούφτα χάπια, ξεραίνονται και ξυπνούν αφού προσγειωθεί. Μάλλον ισχύει αυτό που λέει ο poulinos: Μπορει και ναι μπορει και οχι αναλογως τον καθενα. Εγώ πχ να ταξιδεύω με αεροπλάνο και να χαζεύω το τοπίο απο κάτω είναι το καλύτερο μου!Αν με βάλεις σε ταράτσα στη άκρη της πλησιάζω μόνο αν υπάρχει τοιχάκι γύρο γύρο ώστε να νιώσω ασφαλής (τοίχακι όχι κάγκελα, στα κάγκελα θα πλησιάσω μπουσουλώντας αν όχι έρποντας) Εννοείται ότι σε άκρη ταράτσας αν υπάρχει κόσμος πρέπει να είναι σε απόσταση δύο μέτρων απο εμένα, εκτός τη περίπτωση που υπάρχει τοιχάκι
flik Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Μήπως αυτοί που φοβούνται και στο αεροπλάνο έχουν υψοφοβία, ενώ αυτοί (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου) που δεν φοβούνται στο αεροπλάνο, αλλά πάντα σε μπαλκόνια, ταράτσες, γέφυρες κτλ έχουν ακροφοβία; Πχ εγώ μπορώ να κοιτάω απο αεροπλάνο αρκετά εύκολα κάτω, εντάξει μόνο όταν έχει πάρει μεγάλη κλίση κάπως με πιάνει ένα μούδιασμα, αλλά δεν μπορώ να βγάλω το πόδι μου έξω απο τα κάγκελα του μπαλκονιού (3ος όροφος), φοβάμαι το κενό που υπάρχει απο κάτω.
oallosmoueautos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Αυτοι που φοβουνται στο αεροπλανο δεν ειναι απο υψοφοβια.. μαλλον απο τις διαφορες πιεσεις και τα κενα αερος φοβουνται.. γιατι ετσι και γινει τιποτε εν ωρα πτησης στο αεροπλανο δεν θα προλαβουν ουτε να φοβηθουν.. χο χο χο
evabb Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Α καλά...αν ήμουν στα 15 μέτρα και εγώ θα φοβόμουν Εδώ τρομάζω λίγο όταν κοιτάω από τον 2ορο όροφο.6 μέτρα.Φαντάσου 5ο ζω στον 8ο, νομιζω ειναι θεμα συνηθειας 1
flik Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Εγώ συνηθίζω μόνο το δικό μου μπαλκόνι. Μόλις πάω σε άλλη πολυκατοικία, σε διαμέρισμα ίδιου ύψους, φοβάμαι περισσότερο απο το δικό μου. Θέλω να πω συνηθίζω τη θέα κάτω, όχι το ύψος.
poulinos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Μήπως αυτοί που φοβούνται και στο αεροπλάνο έχουν υψοφοβία, ενώ αυτοί (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου) που δεν φοβούνται στο αεροπλάνο, αλλά πάντα σε μπαλκόνια, ταράτσες, γέφυρες κτλ έχουν ακροφοβία; Πχ εγώ μπορώ να κοιτάω απο αεροπλάνο αρκετά εύκολα κάτω, εντάξει μόνο όταν έχει πάρει μεγάλη κλίση κάπως με πιάνει ένα μούδιασμα, αλλά δεν μπορώ να βγάλω το πόδι μου έξω απο τα κάγκελα του μπαλκονιού (3ος όροφος), φοβάμαι το κενό που υπάρχει απο κάτω. ναι κανονικα αλλο πραγμα η υψοβοφια και αλλο η ακροφοβια αν και τα δυο γινονται οταν εισαι σε υψος.οταν παρει κλιση το αεροπλανο η μαλλον την ωρα που περνει κλιση ειναι και τα g που επηρεαζουν. Αυτοι που φοβουνται στο αεροπλανο δεν ειναι απο υψοφοβια.. μαλλον απο τις διαφορες πιεσεις και τα κενα αερος φοβουνται.. γιατι ετσι και γινει τιποτε εν ωρα πτησης στο αεροπλανο δεν θα προλαβουν ουτε να φοβηθουν.. χο χο χο καποιοι δεν μπορουν να κοιταξουν εξω οποτε ειναι υψοφοβια.αλλοι φοβουνται οτι κατι θα γινει στο αεροπλανο και θα πεσουν η αισθανονται παραξενα σε απογειωνση και προσγειωση λογο και των g.οχι οτι ειναι μεγαλη η διαφορα αλλα για καποιον που δεν εχει συνηθισει ακομα και το 1 να παει στο 1,5 ειναι πολυ.το κακο με το αεροπλανο δεν ειναι οτι δεν θα σωθεις αμα γινει κατι αλλα οτι αναλογως το προβλημα μπορει μεχρι να φτασεις στο θανατο να περασουν αρκετα λεπτα αγωνιες.και δεν λεω μονο για τους διδυμους πυργους που ηξεραν οτι σε λιγη ωρα θα σκασουν πανω αλλα και σε περιπτωσεις αλλων βλαβων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα