Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω την ξεπερασα την υψοφοβια με μια βολτα στο Magic Park. Ανεβηκα στο Flash Tower και μετα στο 4G οπου εκει τα ειδα ολα. Κρυος ιδρωτας και ταχυπαλμια οσο περιμενα στην κορυφη να αρχισει να γυρναει. Αμα ηξερα οτι ημουν δεμενος με 5 διαφορετικα πραγματα για ασφαλεια θα ημουν πιο χαλαρος. Αν ανοιξει αυτο το πραγμα με την ταχυτητα που στρυφογυρναει, θα βρεθεις 1 χιλιομετρο μακρια απο το παρκο σαν καταπελτης.

Δημοσ.

Εγώ έκανα flashtower εκεί.

Οκ, λόγω αδρεναλίνης στο τέλος όταν κατέβηκα ένιωθα ωραία, αλλά η καρδιά μου χτυποούσε απίστευτα το 1 δευτερόλεπτο που σε ανέβαζε (όταν άρχιζε να κατεβαίνει έστω και με μεγάλη ταχύτητα ένιωθα ανακούφιση). Δηλαδή φοβόμουν απίστευτα το ύψος, όχι την πτώση. Αλλά μιλάμε η καρδιά μου κόντευε να σπάσει κάθε φορά στην άνοδο.

Έκανα 2 φορές, αλλά και τη 2η φορά (την ίδια μέρα) είχα νιώσει το ίδιο. Πάνε μερικά χρόνια απο τότε, αλλά και πάλι το ίδιο θα ένιωθα, δεν είχα σημάδια οτι το ξεπερνούσα.

4G θα πάθαινα καρδιά. Ούτε καν το σκέφτηκα.

Δημοσ.

Οταν εβλεπα το 4G απο το ΙΚΕΑ λεω θα το κανω οπωσδηποτε. Οταν εφτασα κατω απο το 4G, λεω δεν υπαρχει μια στο εκατομμυριο. Τελικα, αφου με εβαλε η παρεα με το ζορι στο Flash Tower, λεω δεν παει στο καλο, αμα δεν κανεις και καμια τρελα στη ζωη τι νοημα θα χει ? Τα παιξα πολυ αλλα ηταν μια εμπειρια αξεχαστη.

Γενικα, για τις επομενες 2 ωρες ενιωθα καπως περιεργα, πρεπει να το κανεις για να το καταλαβεις.

Θα το ξανακανα, προκαλει την αισθηση της ελευθερης πτωσης, Ειδικα σε εκεινο το σημειο που σε αναποδιγυριζει ενω εισαι στην κορυφη, λογω ταχυτητας νιωθεις τα ποδια να μουδιαζουν επειδη στραγγιζουν απο αιμα, τον εγκεφαλο να κοντευει να πεταχτει απο το κεφαλι και τη θεα του ουρανου, τρομακτικο αλλα  φανταστικο !

Σε καποια φαση νομιζα οτι τελειωνα, εσφιγγα πολυ δυνατα δοντια γιατι νομιζα πως θα λυποθυμουσα, και δεν θες να χαλαρωσει η βαση της γλωσσας σε κατι τετοιο ...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Για καποιο λογο πιστευα οτι ο Λυκαβηττος, στο υψος της εκκλησιας που ειναι το υψηλοτερο σημειο οπου μπορουν να βρεθουν οι επισκεπτες, ηταν υψηλοτερος απο τον πυργο του Αιφελ.

Και ομως τωρα διαβασα πως όχι! Ο λυβαβηττος εχει υψος 227 μετρα (συν αλλα 50 τα οποια υπολογιζονται απο την περιοχη στην οποια βρισκεται και το επιπεδο της θαλασσας) και ο πυργος στην Γαλλια 301 (με την κεραια 320κατι)!

Ειπα να γραψω εδω καθως πριν λιγες ωρες ξαναβρεθηκα στο λοφο της Αθηνας και οπως κοιταζα οριζοντια (τον οριζοντα) στα βορειοδυτικα για πολυ ωρα, ενιωσα για μια στιγμη να πεταω και με επιασε πανικος. Ευτυχως οταν χαμηλωνεις το βλεμα σου και βλεπεις οτι ο "γκρεμος" (αμα πεσεις) δεν ειναι και πολυ αποτομος και το υψος λιγοστευει σταθερα (δεν ειναι οπως στα ψηλα κτιρια που κοιτας απο την ταρατσα πχ), νιωθεις πως εισαι ασφαλης.

Ξερετε ποιο ειναι το μεγιστο υψος που οι επισκεπτες στο πυργο Αιφελ, μπορουν να ανεβουν? Ειναι το ψηλοτερο αξιοθεατο της Ευρωπης? ΓΙατι πχ για το αγαλμα της Ελυθεριας στην Αμερικη που παλι ειχα την εντυπωση οτι θα ταν ψηλο, τελικα ειναι μολις 93 m..!

Επισης τα Τουρκοβουνια που βρισκονται πισω απο το λυκαβηττο εχουν υψος 338 μετρα, αν και για να φτασεις σε τετοιο υψος πρεπει να ανεβεις τους βραχους, καθως δεν εχει σκαλοπατια. Επισης ο Πυργος Αθηνων, το ψηλοτερο κτιριο στην Ελλαδα εχει υψος μολις 103 μετρα. Ακομα και τα Μετεωρα στα Τρικαλα εχουν υψος 300 μετρα μονο!!..

Βασικα ψαχνω σε ποιο σημειο στην Ελλαδα τουλαχιστον, και μετα Ευρωπη θα εχεις υψοφοβια, η θα ειναι πολυ ψηλο σε σχεση με τα διπλανα κτιρια ή περιοχη.

Δημοσ.

εγω δεν ειχα και απεκτησα τωρα τα τελευταια χρονια λογικα ψυχολογικο, το αστειο ειναι οτι με πιανει ίλιγγος μερικες φορες ακομα και οταν βλεπω ταινιες η βιντεο που δειχνουν εικονες σε μεγαλο υψος που φαινεται το κενο  :ph34r:

Δημοσ.

ρε παιδιά εγώ οταν ειμαι σε μεγάλο ύψος "ακούω" μια φωνή μέσα μου που μου λέει πήδα! 
νιώθω οτι πρέπει να πηδήξω στο κενό και ποτέ δε θα αυτοκτονούσα , οπότε? τι παίζει ?
το είχα googlάρει και λέει οτι το έχουν πολλοί άνθρωποι αυτό. Το παθαίνω κ όταν περνάω ενα δρόμο πχ κεντρικό , νιώθω την ορμή να πηδήξω μπροστά στις ρόδες κάποιου φορτηγού πχ , φυσικά ποτέ δεν θα το έκανα ε?..!
δεν ειμαι τρελός , αλλα αυτή η ορμή δεν μπορώ να καταλάβω απο που πηγάζει γιατι και τα αγγλικά μου δεν ειναι κ τόσο καλά να διαβάσω επιστημονικά άρθρα και να τα κατανοήσω πλήρως. Αν ξέρει κάποιος κ δε βαριέται να γράψει εν συντομία γιατί το παθαίνουμε αυτό ας το κάνει , thx.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

^όσα και να μου δίνανε αυτό δεν το έκανα με τίποτα! (σιγά μη με πλήρωνε κανείς για να κάνω τέτοιες βλακείες βέβαια αλλά λέμε :P )

Δημοσ.

Μπορώ να καταλάβω την ακροφοβία, ούτε εγώ την βρίσκω να κρέμομαι από σκάλες και να αράζω στην άκρη του γκρεμού.

Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω με κάποιους είναι ότι φοβούνται όσο ψηλότερα βρίσκονται.

Σε φάση αν στέκονται σε μπαλκόνι στο 8ο φοβούνται περισσότερο απ' ότι στον 4ο, λες και η πτώση από 4 ορόφους δεν είναι εξίσου ανησυχητική.

Δημοσ.

Μπορώ να καταλάβω την ακροφοβία, ούτε εγώ την βρίσκω να κρέμομαι από σκάλες και να αράζω στην άκρη του γκρεμού.

Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω με κάποιους είναι ότι φοβούνται όσο ψηλότερα βρίσκονται.

Σε φάση αν στέκονται σε μπαλκόνι στο 8ο φοβούνται περισσότερο απ' ότι στον 4ο, λες και η πτώση από 4 ορόφους δεν είναι εξίσου ανησυχητική.

Απο τον 8ο δεν θα μεινει τιποτα απο τον 4ο μπορει κατι να μεινει :P

BTW χθες το βραδυ εβρεχε και απλωσα κατι ρουχα στο μπαλκονι και ειχα χεστει πανω μου  :cry:

Δημοσ.

αν στέκονται σε μπαλκόνι στο 8ο φοβούνται περισσότερο απ' ότι στον 4ο, λες και η πτώση από 4 ορόφους δεν είναι εξίσου ανησυχητική.

Άλλο κύρος έχει η πτώση από 4 ορόφους παραπάνω. Τον ίδιο λεκέ αφήνει στο πεζοδρόμιο;

Δημοσ.

Μπορεί να έχει να κάνει με το σκεπτικό του ότι υπάρχουν σαφώς λιγότερες πιθανότητες να επιζήσεις, να μην πεθάνεις ακαριαία, πονέσιες κλπ, από μια πτώση από τον 4ο, ενώ από τον 8ο θα σε μαζεύουν με την σπάτουλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...